afbeelding van nana
Amazone
Lid geworden op: 20/09/2004 - 19:18
Berichten: 357

Terug de medische molen in....

donderdag, 25 februari 2010

Niet verwacht maar toch gebeurd, vandaag heb ik slecht nieuws te horen gekregen... Na ruim 7jaar is die :evil: kanker weer terug bij mij :cry: .

Laat ik maar bij het begin beginnen... De laatste maanden was ik niet helemaal topfit, iedere keer vermoeid, steeds verkouden en hoesten. Omdat mijn jaarlijkse controle pas in januari dit jaar was ben ik in eerste instantie naar de huisarts gegaan. Die heeft mij toen doorverwezen voor bloedprikken, omdat er gedacht werd aan bloedarmoede en er werd een longfoto gemaakt. Bloed was verder goed en de longfoto zag er ook helemaal goed uit.

Twee weken geleden had ik uitslag van mijn mammo die ook helemaal goed eruit zag maar... ik voelde zelf wel een klein bultje (grote van een erwt) tussen mijn twee borsten zitten. Gezien mijn geschiedenis is er toen besloten om deze eruit te halen, al werd er wel gedacht aan een verdikking van de huid of een talgkliercyste. Nooit gedacht dat het weer een nieuwe tumor zou zijn.

Vanmorgen vertelde de arts me dus dat het een uitzaaïng is van de tumor van 7jr terug, echt het viel koud op ons dak (Mr.nana was gelukkig bij mij!) . En nog steeds vind ik het ongelooflijk :shock: :shock: :shock: .

Hoe nu verder? Er wordt zowiezo gedacht dat het hormonaal is dus ik moet zo snel mogelijk weer terug aan de hormoontherapie (zit zelf al aan te denken om mijn eierstokken te laten verwijderen..).

Vanmorgen is er al bloed geprikt, morgen krijg ik een botscan. En dan aanstaande dinsdag nog een leverecho en nogmaals een longfoto.
Tja, woensdag is er dan oncologieoverleg en eind van de middag moeten we dan terug komen om te horen hoe het ervoor staat en hoe nou verder.

Ik kan het nog echt niet geloven :cry: .

afbeelding van nana
Berichten: 357

Het ongeloof is er nog steeds, het is echt je ergste nachtmerrie die uitkomt! Het was alweer zoveel jaren later dat ik er eigenlijk niet meer echt aan dacht dat het terug zou komen…
Het is ook zo onwerkelijk, heb verder ook geen klachten, eetlust is ook goed, ben niet afgevallen of zo, het is allemaal zo niet te plaatsen, kan er ook echt boos om worden maar ook wel heel verdrietig :cry: .

[quote="Maisa"]Oh nee, Nana, niet jij ook.... :cry: Ik moest deze week nog aan je denken, je diagnose is van 10 maanden na de mijne. Zoveel jaar verder en toch weer ingehaald... :?
P.S. bij jou is destijds waarschijnlijk niet de her2-status bepaald. Het zal goed zijn om dat nu alsnog te doen (waarschijnlijk doen ze het nu standaard).[/quote]

Vorig jaar ben ik ook zo geschrokken toen het bij jou weer was terug gekomen, helaas zijn we nu allebei weer terug bij af.
Die her2-status was bij mij negatief, heb dit toen ooit al eens aan de internist gevraagd.

Gisteren met de botscan was het `s ochtend weer een grote prikellende :evil: . Moest me om 10.45uur melden in het Radboud, ik gaf natuurlijk meteen aan dat ik erg lastig te prikken ben, donderdags met bloed prikken lukte het ook pas bij de 3e keer....

De eerste arts riep na 1x misprikken meteen een collega erbij, die probeerde het ook weer maar ook helaas mislukte dat. Toen werd DE prikster van die afdeling erbij gehaald maar ook bij haar lukte het na 2x niet. Tja wat dan, na overleg hebben ze me toen doorgestuurd naar de
verkoever-afdeling, die zijn het dus helemaal gewend om goed te prikken. Helaas lukte het die verpleger ook niet in 1 keer maar bij de 6e poging :roll: zat er dan eindelijk een infuus in . Daarna weer terug naar de andere afdeling waar om half 1 eindelijk de vloeistof erin gespoten kon worden. Omdat het zo uitgelopen was hoefden we pas om 16uur ons weer te melden ipv 14.30uur.
Toch maar ff naar huis gereden (half uurtje voor ons) want thuis zit je toch meer op je gemak als in het ziekenhuis of in de stad rond lopen zwerven….

De botscan duurde bij elkaar een half uurtje, daarna moest het bekkengedeelte opnieuw omdat ik mijn blaas niet goed leeg geplast had voor aanvang van de scan, daarna nog de armen apart op de scan en dat was het voor gister…

Verder heb ik ook besloten om over te stappen naar het Radboud en niet meer in het streekziekenhuis te blijven. Dit moet ik woensdag nog wel met de chirurg bespreken maar dit is dondermiddag ook al ter sprake gekomen met de huisarts die meteen op de stoep stond bij ons `s middags :!:

Ook nu is er weer een fout gemaakt bij radiologie, net als toen. Voor het verwijderen van het bultje moest ik een paar dagen van te voren eerst echo + punctie laten doen. Tijdens de echo werd er ter plekke door de radioloog besloten om geen punctie uit te voeren omdat er geen bijzonderheden te zien waren, niets verontrustends gaven ze aan…. Punctie was niet nodig want ze wilden de patient niet onnodig pijnigen (?). Ik gaf toen nog aan of ze het wel zeker wisten want 8jr terug werd er ook tegen mij gezegd dat er niets was en een jaar later blijk ik een tumor van 45mm in mijn borst te hebben! Radioloog gaf aan dat ik altijd nog met de chirurg kon overleggen en dat het dan tussen haar en mij was als ik het er toch uit wilde halen….
Voor mij is het vertrouwen echt compleet weg bij die afdeling en vandaar de keuze om naar het Radboud over te stappen!

afbeelding van nana
Berichten: 357

Vandaag viel het een keertje mee op de afdeling Radiologie...
Moest vanaf 4uur van te voren nuchter zijn dus vanmorgen om half 7 al uit bed om toch maar wat gegeten te hebben, om 11.15uur moest ik me melden voor de leverecho.

Deze verpleger vroeg me wat de reden was van mijn echo, ik het beknopt verteld. Vroeg hij ook of er nog een punctie was gedaan, ook dat verhaal tegen hem verteld. Toen besloot hij zelf omdat het mijn eerste leverecho was ook meteen mijn buik en nieren erop te zetten. Deze jongen was dus wel alert, daar kunnen zijn collegaas nog een voorbeeld aan nemen!
En gelukkig gaf hij het van te voren aan en niet tijdens het onderzoek want je ligt daar toch wel te malen tijdens die echo...
Heb wel een paar keer meegekeken op het scherm maar ik kan daar toch niets uithalen, ook nog op de uitdrukking van zijn gezicht gelet 8) , maar kon er niets uit op merken, misschien maaar goed ook. Hij heeft meteen voor me geregeld dat ik doorkon voor de longfoto, ook al waren er nog 9 wachtenden voor mij, dus dat kon ik wel waarderen!

En nou duimen draaien tot morgenmiddag, pffffffffffffff :roll: .

afbeelding van nana
Berichten: 357

Wat een zenuwslopende dag maar gelukkig wel al een paar goede uitslagen die ik kan vertellen :lol: .

Botten en longen zijn helemaal schoon!!!!!!!!!!!!

Op de leverecho is 1 plekje gezien, waarvan ze vermoeden dat het een bloedvatgezwelletje is, goedaardig. Om dat toch weer helemaal zeker te weten krijg ik vrijdag nog een CT-scan, waarvan ik aanstaande maandagmiddag al de uitslag van krijg.

Oncologieoverleg volgt pas de 17e maart weer, aan het eind van die middag moet ik weer terug komen voor mijn behandelplan...

Ervan uitgaande dat de lever er goed uitziet zal het waarschijnlijk bestraling worden op de plaats waar het dus is terug gekomen en het verwijderen van mijn eierstokken (hormoontherapie werd aangeboden).

Al met al iets meer een geruststelling maar pas als ik de uitslag van de lever heb kan ik me helemaal blij voelen.... Het is erg heftig allemaal :? .

afbeelding van nana
Berichten: 357

Vanmorgen moest ik weer nuchter zijn voor deze scan dus de wekker weer op half 7, snel ontbeten en weer verder geslapen tot half10. Ben echt keimoe van deze dagen!
Een uur van te voren moest ik beginnen met drinken van contrastvloeistof (ca. 1l.) waardoor de organen op de scan goed te onderscheiden zouden zijn.
Om 11.10uur mijn scan, maar daarvoor moest ook weer contrastvloeistof in mijn aders gespoten worden. Daar kwam de prikellende weer :? . Gelukkgi haalden de verpleegsters meteen de radioloog erbij alleen had zelfs hij er moeite mee, toch weer 4x in mijn arm geprikt (die nog blauw ziet van vorige week!). Toen maar besloten om de voet aan de prikken (auw!), gelukkig ging dat in 1x goed. Daarna nog 20min. ongeveer door de scan en was ik blij dat het er op zat en weer naar huis kon!
En nu maar weer verder doorduimen tot maandag [-o< !

afbeelding van nana
Berichten: 357

[champie] [champie] [champie] [champie] [champie] [champie] [champie] [champie] [champie] [champie] [champie] [champie]

Gelukkig is ook mijn lever helemaal schoon :lol: ! Nu ben ik pas echt opgelucht!!!!
Wat ze eerst op de echo hadden gezien bleek op de scan helemaal niets te zijn maar een soort van vet wat aan de lever zit?
Morgenmiddag wordt ik terug gebeld door de mammacare verpleegkundige voor mijn afspraken bij de radioloog, internist en gynaceloog... Alles wordt nu meteen opgestart en ik hoef 17mrt niet meer terug te komen, scheelt weer anderhalve week!
De bedoeling is wel om weer 5jr hormoontherapie te krijgen, alleen dit keer waarschijnlijk Arimidex en geen Tamoxifen. Zoladex hoeft dan niet als mijn eierstokken er toch uit gaan.

Ook heb ik nog nagevraagd of het nou door de menstruatie kwam dat de tumor weer ging groeien maar daar zijn de artsen het nog niet echt over eens...

Bedankt allemaal voor het meeduimen, het heeft geholpen [dans] [kiss] .

Groetjes Nana :lol:

afbeelding van nana
Berichten: 357

Even een snel berichtje:

Donderdag kan ik al terecht bij de radiotherapeut voor mijn aankomende bestralingen.

Volgende week donderdag afspraak staan bij de internist en dan eind maart bij de gyneceloog langs.

Groetjes nana :lol:

afbeelding van nana
Berichten: 357

Vandaag een grote tegenvaller bij de radiotherapeut :cry: . Het blijkt dat bij de weggehaalde knobbel de snijvlakken niet schoon waren...
Dit is bij mijn chirurg niet eerder te sprake gekomen :?: , maar heeft wel weer consequenties helaas.

De radiotherapeut wil dat er als eerste een MRI-scan van beide borsten gemaakt gaat worden, om uit te sluiten dat er in het gebied van de "reconstructie-borst" niets zit... Deze scan kan pas gemaakt worden ca. 5dgn na mijn cyclus (die heb ik pas volgend weekend) dus er gaat weer tijd overheen voordat ik de scan kan krijgen. Het kan niet net voor of tijdens de cyclus omdat er dan evt. onterecht aankleuringen (door de contrastvloeistof) gezien kunnen worden in mijn rechterborst... en dat zou dan weer onnodig geprik/punctie/angst opleveren.
Radiotherapeut heeft vanmorgen meteen ook telefonisch contact gehad met mijn chirurg in het streekziekenhuis en deze MRI-scan ga ik krijgen in het Radboud!

Afhankelijk van de uitslag van deze scan wordt er in ieder geval nog meer weefsel weggehaald waar de tumor heeft gezeten zodat snijvlakken wel schoon worden. Alleen is er ook een kans dat mijn "reconstructie-borst" verwijderd moet worden :cry: . Dit heeft ook weer te maken met de nabehandeling die ze mij willen geven.

Voor de bestraling willen ze mij eventueel eerst een warmtebehandeling geven, die een uur duurt en daarna pas bestralen zodat de dosis niet zo hoog hoeft te zijn. Hiervoor zit dus mijn "reconstructie-borst" in de weg....
Het is een optie en de arts wilde er nog niet te ver op doorgaan omdat hij eerst de uitslag van de MRI-scan af wil wachten. Hij gaf ook nog aan dat de tumor precies op de grens lag van het bestraalde gebied van 7jr terug. Ook vertelde hij nog dat de groei van mijn tumor geen standaard ziekteverloop was, beetje uniek geval was ik, tja daar heb je wat aan?

Al met al dus echt weer een grote tegenvaller, weer een paar weken in spanning zitten voordat ik wat meer weet. Maandag was ik zo opgelucht dat al mijn organenen en botten schoon waren maar dit valt echt wel tegen :cry: .

afbeelding van nana
Berichten: 357

Dat ik vorige week van de radiotherapeut te horen moest krijgen dat mijn snijvlakken niet schoon waren zat me toch niet helemaal lekker....
Daarom heb ik gistermiddag toch maar contact opgenomen met de mammacare-verpl. . Zij reageerde ook heel verbaasd en gaat nu voor mij weer contact opnemen met mijn chirurg. Hierover moet ik haar donderdagmiddag terug bellen zodat we weer verder kunnen overleggen.

Vandaag ook te horen gekregen dat ik dinsdag 30maart de MRI-scan krijg. Pas smiddags om 14.45uur maar moest me wel uiterlijk om 14uur melden zodat ik eerst door kan naar de anestesist voor het aanbrengen van een infuus. Hoop dat dat me in ieder geval een paar x minder prikken gaat schelen!

Donderdagmorgen afspraak bij de internist, dan weet ik weer wat meer :wink: .

afbeelding van nana
Berichten: 357

Vanmorgen had ik een afspraak in het ziekenhuis bij de internist. De internist was een hele vriendelijke dame die alles goed uitlegde, ook zat er een oncologie-consulente bij die alles notuleerde zodat we het thuis nog eens rustig na konden lezen....

Om mij in de overgang te brengen is de eerste optie dan eierstokken verwijderen en daarna starten met Arimidex.
De tweede optie was geweest Tamoxifen + Zoladex maar omdat ik al 5jr Tamoxifen heb gehad is dat niet echt de voorkeur. Om te kunnen starten met de Arimidex moet ik eerst in de overgang zijn en dus eerst mijn eierstokken verwijderd zijn. Zogauw die operatiedatum bekend is kan ik met de internist weer een afspraak maken voor het starten van de medicatie.

Ze gaf ook aan dat met deze medicatie je minder last hebt van opvliegers (dat zou wel heel fijn zijn!) maar dat je wel meer kans hebt op pijnlijke gewrichten, dus dat is weer even afwachten hoe ik daar op ga reageren. Het kan ook meer kans gaan geven op botontkalking maar dat kan ik aanvullen met 4 calciumproducten per dag (melk, boterham met kaas, toetje) of anders 1 kalktabletje per dag maar denk dat dit mij zo ook wel gaat lukken! I.v.m. de botontkalking ga ik om de zoveel tijd een botdichtheidmeting krijgen, mijn eerste afspraak hiervoor staat gepland op woensdag 8 april.

Heb ook nog nagevraagd of het nou om een uitzaaiing of recidief gaat maar het is dus toch een uitzaaiing van de borstkanker die in de huid zit.
Bij een recidief had het in de borst moeten zitten (maar dat kan niet meer) of op het litteken van de amputatie.

Verder heb ik nog een aanvullend bloedonderzoek gehad (werd in 1x goed geprikt, fijn!) voor calcium, tumormarkers en vitamine D. Alleen werd ik vanmiddag weer door het ziekenhuis opgebeld dat mijn bloed niet bruikbaar was, heb ik weer! Dus dit moet opnieuw als ik weer in het streekziekenhuis ben.

Eind van de ochtend kwam ik er ook nog achter dat ik ongesteld was geworden, dus nou kwam de datum van mijn mri-scan niet uit omdat die tussen de 5e en 12e dag van de cyclus moet, scheelt 1 dag! Vanmiddag ook weer voor over en weer aan het bellen geweest maar heb nu wel gelukkig al aanstaande dinsdag mijn scan. Donderdagmorgen moet ik dan weer bellen met de poli wanneer ik de uitslag daarvan ga horen.

Uit de belafspraak met de mmc is verder niet veel gekomen, ze gaf alleen aan dat mijn chirurg contact op zou nemen met de radiotherapeut, dus daar ben ik ook niet echt wijzer van geworden…

afbeelding van nana
Berichten: 357

Het is zover, er is duidelijkheid \:D/ !

Zaterdagmorgen had ik een afspraak staan met mijn chirurg, omdat zij weekenddienst had kon ik daarom ook op zaterdag bij haar terecht… Afgesproken was dat ik haar van te voren zou bellen, zodat we er niet te vroeg zouden zijn i.v.m. spoedoperatie die er tussendoor konden komen. Maar toen ik haar aan de lijn kreeg begon ze meteen al te vertellen en dat scheelde ons weer een ritje naar het ziekenhuis :lol: !

Over de snijvlakken die niet schoon waren vertelde ze dat dat niet van belang was omdat het gebied toch bestraald zou gaan worden. Blijkbaar was er onduidelijkheid tussen radiotherapeut en haar over of het nou een uitzaaiing is of toch een locaal recidief? Dat de snijvlakken niet schoon zijn is alleen maar microscopisch terug te zien want op mri ziet het er allemaal goed uit! Ze stelde voor om mij alsnog in het oncologieoverleg van vandaag te bespreken zodat er een juist op maat gesneden behandelplan voor mij zou komen.

Vanmiddag mocht ik terug komen bij de chirurg om te horen wat het resultaat was van het overleg....
De radiotherapeut wil graag toch wat meer weggesneden hebben van de snijvlakken. Hij geeft de bestraling het liefst (voor een optimaal resultaat) als er geen foute cellen meer zitten maar mocht er na het wegsnijden toch nog wat achter blijven dan gaat hij toch wel de bestraling geven. Wegsnijden gaat morgenmiddag gebeuren onder plaatselijke verdoving.

Het genezen van de wond van morgen heeft natuurlijk weer een paar weken tijd nodig omdat het wel goed hersteld moet zijn als er bestraald gaat worden. Hoeveel bestralingen ik ga krijgen dat weet ik verder nog niet, dat hoor ik als ik over een paar weekjes terecht kan bij de radiotherapeut.

En dan nog heel goed nieuws, mijn reconstructieborst kan ik behouden!!!!!

Morgenmiddag heb ik dan ook nog een afspraak staan bij de gynaecoloog, dan weet ik als het goed is mijn operatiedatum. Daarna nog de dexa-scan en dan mag ik mij melden bij chirurgie.
Is morgen weer een druk dagje voor de boeg maar gelukkig weet ik nu waar ik aan toe ben, dat geeft toch wel rust 8) .

afbeelding van nana
Berichten: 357

Afgelopen donderdagmiddag had ik een afspraak staan met de radiotherapeut. Het laatste stukje van mijn behandelplan zou dan ook bekend worden.... Ik ga tenminste 23 bestralingen krijgen (net als 7jr terug) maar het kunnen er ook 25 gaan worden maar dat was nog in overleg met de groep artsen. Het gebied wat bestraald gaat worden zal vooral oppervlakkig worden, de huid met de laag eronder, organen mee bestralen was niet relevant vond de arts.

Tussen neus en lippen door vertelde hij ook nog meteen dat de verwijderde eierstokken er goed uitzagen. Gelukkig niets verontrustends gevonden, daar was in principe ook geen reden voor maar toch....

Helemaal super was dat ik meteen na het gesprek al ingepland was voor het aftekenen, scheelde weer een ritje naar het ziekenhuis!
Bij het aftekenen zijn alleen de grote lijnen neergezet met een potje blauwe inkt.... Als "ervaringsdeskundige" had ik er al rekening mee gehouden om geen witte bh of shirt aan te trekken want de inkt geeft weer goed af :roll: . Aanstaande donderdag wordt het gebied verder afgetekend met wat daadwerkelijk bestraald gaat worden en krijg ik daarna meteen de eerste bestraling al!

Met mijn buik gaat het verder goed, wondjes genezen goed en heb er verder nog weinig last van :lol:.

afbeelding van nana
Berichten: 357

De laatste weken heb ik weer een beetje mijn oude leventje op kunnen pakken :lol: . Nu ik voor de 2e keer borstkanker heb gekregen heb ik nog sterker het gevoel dat ik niets mag missen! Al heeft dat vaak wel consequenties voor mijn energie, dus af en toe moet ik echt wel ff een stap op de plaats doen al valt dat niet altijd mee om daar ook aan toe te geven....

De bestraalde huid heeft inderdaad een heftige reactie gehad en is daarna flink aan het vervellen gegaan. De huid die eronder zit is wel wat donkerder van kleur maar ziet er verder heel gaaf uit. Ook het litteken van de tumor is toch netjes geworden ondanks alle bestralingen.

Het opbouwen met werken gaat ook prima, werk nu alweer 20uur. Ik had ook als goede voornemen om voortaan op de fiets naar het werk te gaan. Eerst pakte ik altijd de auto maar het is nog geen 15min fietsen naar mijn werk dus heel goed te doen! Met mijn zittend beroep (en daarbij de overgang) is een beetje extra beweging wel welkom! Na de vakantie komt daar dan nog wekelijks de sportschool bij en ik wil ook een poging gaan doen om te hardlopen... Het beginnersschema ligt al klaar alleen wanneer ik er mee ga beginnen dat weet ik nog niet :oops: , eerst maar eens op vakantie gaan 8).

Verder ben ik toch ook maar weer gestart met bakkeren want met de overgang blijven de kilootjes er nog net wat makkelijker aan plakken helaas. Het is niet dat ik te dik ben maar met een kilootje of 8 minder staan de kleren net weer wat mooier en past dat gewicht ook beter bij mijn lengte! Nu na 3wk bakkeren ben ik toch al bijna 3kg kwijt dus tot zover gaat het prima!

Van de overgang zelf heb ik gelukkig nog steeds weinig klachten. Af en toe wel wat stramme spieren maar niet continu. Opvliegers lijken ook minder met de Arimidex en met dit warme weer zweet je toch al wat meer dat je bijna niet meer weet of het nou een opvlieger is of van de hitte komt ;-).

Heb pas eind augustus mijn volgende controle, dat is nog ver weg, eerst gaan Mr.Nana en ik genieten van een mooie vakantie in de States. Heerlijk ff wat anders aan ons koppie en wat er toch nog in zit gooi ik wel ergens in een canyon ofzo ;-).

[size=150][color=violet]Ik wens jullie een fijne vakantie![/color][/size]

afbeelding van nana
Berichten: 357

Afgelopen maandag was de laatste van mijn 23 bestralingen, een hele opluchting :lol: ! De huid ziet momenteel heel donker van kleur, beetje paars/bruin en het geeft een trekkerig gevoel. Op de plaats waar de bh zit ziet de huid nog wat beurser van kleur, als ik thuis ben heb ik dan ook zoveel mogelijk die bh uit! Heb van de vpk wel wat verband en zalf meegekregen en die zalf verzacht de huid gelukkig wel weer een beetje! Vorige week dinsdag de laatste controle gehad bij de radiotherapeut en volgens hem komt de heftigste reactie binnen 2wk na laatste bestraling. Terugkomen op controle hoef ik bij hem pas weer in januari 2011. En omdat ik toch iedere dag naar het ziekenhuis in Nijmegen moest dacht ik meteen tussen de bedrijven door wel langs te kunnen bij de afdeling voor medische tattoo`s. Mijn tepelhoftattoo is namelijk na 4jaar behoorlijk vervaagd en moet toch wel weer nodig bijgewerkt worden.. Helaas is er een wachttijd van 4maanden en kan ik daar pas in september terecht... Vorige week ook nog controle afspraak bij de gynaecoloog gehad en omdat alle littekens goed genezen zijn hoef ik niet meer verder op controle te komen. Heb bij 1 litteken wel een deuk in mijn buik zitten maar dat kwam door de onderhuidse hechtingen, dit zou in de loop van de tijd minder worden. Het enige wat ik ben vergeten te vragen is of ze toch wel echt mijn spiraaltje meteen verwijderd hebben…heb het voor de OK ook nog een keer extra aangegeven dus moet er maar op vertrouwen dat het wel gebeurd is :?: . Nu alle behandelingen tot zover achter de rug zijn is het weer tijd om aan werken te denken! Tot Pasen had ik nog wel steeds tussen de zh-bezoekjes zoveel mogelijk gewerkt maar daarna ging het echt niet meer, liep mezelf echt voorbij :? . Ben pas wel al een keer langs geweest op het werk om met iedereen bij te praten en dat was wel weer heel fijn! Meteen toen met mijn baas afgesproken om maandag 14juni weer te starten met werken. Zelf wilde ik wel voor halve dagen gaan beginnen (werk er 32uur) maar kreeg toch wel het advies om maar rustig aan op te bouwen dus dat worden nu 2uurtjes per dag en dat zal vast wel gaan lukken! Kijk er echt weer naar uit om lekker aan de slag te gaan en te [b]Genieten[/b] van leuke dingen :lol: en niet meer dag in dag uit door het ziekenhuis geleefd te worden.... [/size]

afbeelding van nana
Berichten: 357

[i]“Leef elke dag als een feestje” / “geniet vandaag want niemand beloofd je morgen”/ “pluk de dag”/ en zo zijn er nog wel meer van die toepasselijke spreuken…. [/i] Een nadeel is als je flink feest je de dag erna zo`n last kan hebben van een katergevoel :roll:....[/size] Als ik iemand uit probeer te leggen hoe moe ik ben, vergelijk ik het daar daar een beetje mee en dat dan iedere dag, niet echt een feestje of genieten dus... Ik heb het altijd al moeilijk gevonden om mijn energie goed te verdelen, er zijn ook zoveel leuke dingen in het leven om mee te maken en ik wil natuurlijk als het ff kan niets missen! Alleen merk ik nu wel dat ik toch wel ff gas eraf moet doen i.p.v. altijd het liefst met volle gas vooruit te gaan. Het gaat gewoon echt niet want ik kom mezelf echt wel tegen. En daarbij hoe vermoeider ik me voel dan sta ik ook niet zo sterk in mijn schoenen en dat is nou net niet de bedoeling :!: . Nu met mijn bestralingen die ik dagelijks krijg (ook met hemelvaart en 2e pinksterdag) wordt mijn energie er natuurlijk ook niet echt beter van. De bestraling op zich duurt nog geen minuut, ben meer tijd kwijt aan het op en neer rijden. In het gedoe om iedere dag met de taxi mee te rijden had ik niet zo`n zin in, nu kan ik tenminste meteen naar huis als ik klaar ben! Omdat het zelf rijden wel wat vermoeiender is rijdt er gelukkig wel vaak iemand mee en de keren dat ik heel vroeg op de ochtend ingepland ben rijdt ik zelf... Van de arimidex heb ik behalve de opvliegers verder nog niet zoveel last. Heb wel al een week last van stijve nek en schouders maar dat zullen alle spanningen wel zijn :? . Het zijn de laatste loodjes en ik ben blij als straks de laatste bestraling erop zit en ik weer ga proberen te genieten van iedere dag 8) .

afbeelding van nana
Berichten: 357

Vanaf het moment dat ik weer in de medische molen zit heeft mijn werkgeefster mij ziek gemeld. Ik werd verder helemaal vrij gelaten wanneer of hoeveel ik wilde werken, echt top =D>! Zeker omdat ik pas 8 maanden werkzaam ben bij dit bedrijf! Eigenwijs als ik ben :-#) heb ik natuurlijk toch zoveel mogelijk gewerkt, vond de afleiding ook wel lekker met het wachten op al die uitslagen.... Werkgeefster noemde het vluchtgedrag en vond dat ik meer aan mezelf moest denken en daar had ze natuurlijk wel gelijk in. Zolang ik het maar druk genoeg had hoefde ik ook niet na te denken over de #@% situatie waar ik ondertussen in was gekomen.[/size] Alleen hoe verder ik kwam merkte ik wel dat ik het steeds minder begon te trekken... Vorige week ben ik dan toch de ziektewet ingegaan, ook omdat ik mijn energie wat op wilde sparen voor de komende operatie en bestralingen. Eenmaal thuis zittend kwam dan toch ook echt de man met de hamer :cry: …. Ben erg emo geweest en alle spanningen en angsten zijn er wel uitgekomen afgelopen week maar dat luchtte ook wel weer enorm op! Voel me nu gelukkig weer sterker en kan er weer tegenaan, voorzover mijn lichaam dat op dit moment toe laat dan…. Maandag moest ik al om 7.15uur in het zh zijn, heel fijn dat ik al als eerste geholpen zou worden. Als eerste natuurlijk de prikellende weer want er waren nog 3 buisjes bloed nodig…. Na 3 prikpogingen van de verpleegster heeft de gynaecoloog met veel moeite het infuus alvast maar bij mij ingezet (wordt meestal pas op de ok gedaan) en vanaf het infuus toch het bloed af kunnen tappen. Had vantevoren 2 para`s gekregen en 2 rustgevende tabletjes maar was zelf ook al heel rustig, het was tenslotte niet de eerste keer dat ik geopereerd ging worden… Op de verkoever was het nog even wachten voordat ik naar de ok gebracht kon worden. Eenmaal daar beloofde de assistent-anesthesist dat ze er alles aan zou doen dat ik niet ziek zou worden…. Om half 12 werd ik pas weer wakker op de verkoever, achteraf hoorde ik dat de operatie iets langer had geduurd dan normaal. Bleek dat het littekenweefsel in mijn buik (van de reconstructie)het toch wel wat moeilijker maakte om te opereren. De snee aan de linkerkant van mijn buik is dan ook zo`n 3cm terwijl rechts nog amper te zien is, zo klein. De derde snee heeft hij in mijn navel gemaakt (zou eigenlijk onder de navel worden) omdat de gynaecoloog vond dat ik zo al genoeg littekens had op mijn buik… Gelukkig zag de buikholte er verder goed uit en was er niets van verklevingen of zo te zien (anders had hij die ook meteen weggehaald). De hele dag best suf geweest van de narcose maar niet ziek! Tegen 5uur kwamen ze met een bouillon voor mij maar zo gauw ik de lucht rook begon mijn maag meteen te protesteren, echt balen . Veel verder dan een kom thee ben ik die dag niet meer gekomen en heb maar zoveel mogelijk plat gelegen. Na toch een redelijk goeie nachtrust werd `s morgens alvast mijn blaaskatheter verwijderd. Daarna geprobeerd om rechtop te gaan zitten want wilde wel graag naar huis toe dinsdags. Helaas werd ik meteen weer ziek na het eten van een hapje beschuit… Later op de ochtend kwam de gyn. nog langs en die gaf ook al aan dat bij veel patiënten die ooit chemo gehad hebben de lucht van het ziekenhuis etc. associëren met ziek zijn en denk dat dat bij mij ook wel beetje het geval was… Uiteindelijk maar niet meer mijn best gedaan om iets te eten maar zorgen dat ik mijn bed uit kon, zelfstandig kon plassen zodat ik naar huis kon! Gelukkig ging het na de middag wat beter en mocht het infuus eruit en kon ik naar huis toe. Thuis meteen in bed gedoken en nog uurtje geslapen want was toch wel vermoeiend dat ritje naar huis. Heb nu nog wel last van de linkerkant van mijn buik maar met pijnstillers is dat redelijk goed te onderdrukken. Veel rust doet wonderen ;-) . Gistermorgen had ik afspraak staan met chirurg i.v.m. hechting eruit halen en uitslag van de operatie van 2wk geleden. Supergoed nieuws want de snijvlakken zijn helemaal schoon nu [champie] !!!! Ze hadden nog wel ongeveer 3mm foute cellen in de huid gevonden maar verder helemaal niets meer! Echt super [dans] !!! Over 2wk kan ik gaan starten met de hormoontherapie, de medicijnen heb ik al thuis liggen en nu is het nog wachten op de laatste stap, mijn bestralingen. Hiervan krijg ik binnenkort een oproep van het Radboud. Groetjes, Nana

afbeelding van nana
Berichten: 357

Vanmiddag was echt megadruk programma! Eerst was de afspraak bij de gynaecoloog. Met haar heb ik afgesproken dat ik maandag 19april geopereerd ga worden. Volgende week zat helaas al vol maar vind dit toch aardig opschieten 8) . Ze vroeg nog of ik er bezwaar tegen had dat een collega van haar me gaat opereren want dan zou ik wel eerder geholpen kunnen worden, geen probleem want hoe eerder des te beter! Chirurg had nog contact gehad met de gynaecoloog of het eventueel vanmiddag al had gekund in combinatie met de snijvlakken verwijderen maar dat was helaas niet mogelijk omdat ik nuchter moest zijn. Zou wel helemaal onverwachts zijn geweest als dat vanmiddag ook al was gebeurd maar vind het zo ook wel goed, anders kan ik het niet meer bijhouden [bigsmile] . Omdat het spreekuur iets was uitgelopen en ik eigenlijk maar 20min speling had tussen scan en afspraak bij de gyn. had mijn gyn. al naar afd. radiologie gebeld [phone] dat ik iets later zou zijn en dat was verder prima. Kom ik uiteindelijk half uur later bij de balie aan moet ik maar een nieuwe afspraak maken omdat ik te laat was. Het blijft behelpen op die afdeling :roll: . Natuurlijk wilde ik daar niet mee akkoord gaan en heb ze toch vriendelijk gevraagd of de afspraak toch door kon gaan. Na heel veel moeite werd er naar de dame gebeld die de scan zou uitvoeren en mocht ik dan toch nog komen, nou nou nou wat ging dat weer soepel. Uiteindelijk was die scan in nog geen 10minuutjes klaar, hoop heisa weer voor niets daar.... Toen mocht ik me melden bij de opname, werd ik ook nog naar de verkeerde afdeling gestuurd en chirurg zat al op me te wachten. Al met al waren we bijna een uur verder voordat ik geholpen werd. Chirurg had me wel verteld dat ik waarschijnlijk op een bed en met hemd vervoerd zou worden maar ging echt helemaal net als bij een operatie onder narcose... Kreeg een kamer toegewezen, daar lag op bed een operatiehemd voor me klaar. Temperatuur werd gemeten en ook nog de bloeddruk, daarna nog heel vragenlijst in mogen vullen. Daarna "mooie" blauwe operatiehemd aangetrokken, in het begin had ik mijn spijkerbroek er nog onderaan want hoefde toch alleen maar aan de bovenkant geholpen te worden maar dat was niet volgens het protocol 8) [/size]. Daarna moest ik in bed gaan liggen en werd ik richting OK gereden. Hmm, is toch wel ff spannend dan! Op de OK werd ik helemaal klaar gemaakt, huid wat weggehaald moest worden afgetekend (er is ca. 1x5cm weggehaald). Gelukkig werd er wel een doek voor mijn hoofd gehangen want helemaal 1e rang te liggen hoefde ik nou ook weer niet :wink: . Tijdens het dichtschroeien van de vaatjes heb ik wel 1x AUW geroepen, hebben ze toch nog maar wat verdoving erbij gedaan! Al met al was het binnen 10 min. gebeurd, voorbereiding kostte meer tijd :wink: . Er zit een flink verband op wat tot na het weekend moet blijven zitten en niet nat mag worden, daarna mag het drukverband eraf. Over 2wk mag ik weer terug komen en worden de hechtingen eruit gehaald en krijg ik weer de uitslag van deze operatie!

afbeelding van nana
Berichten: 357

Gisterochtend had ik afspraak bij de gynaecoloog, dit is op zich prima gelopen. Duidelijk is dat de eierstokken er zo snel mogelijk uit gaan, alleen wanneer dat ga ik volgende week donderdag horen, dan heb ik een nieuwe afspraak staan. Ook wilde ze nog een echo maken, zag er verder goed uit op een kleine cyste na op mijn linker eierstok. Omdat ik toch nog bloed moest gaan prikken erna wilde ze mij ook nog testen op uitzaaiingen in het buikvlies, zij noemde dit verborgen uitzaaiingen die zo niet op echo te zien zijn. Laten we maar hopen dat er in het bloed ook niets gevonden wordt! Hierna weer de ellende gehad van het bloed prikken, de dame vond dat ik erg gestrest was en maar eens ontspannen in de stoel moest gaan zitten :roll: . Ja, lekker ontspannen je laten prikken, misschien als je geen last hebt van chemo aders….[/size] Na 2x prikken gaf ik bij haar aan dat het misschien een idee was om er een collega bij te halen? Dat heeft ze wel gedaan maar eigenlijk gaf ze aan dat in principe iedereen dezelfde prikkwaliteiten moest hebben... Haar collega lukte het gelukkig wel daarna, dus toen was mijn stressgevoel weer helemaal over 8). Daarna had ik nog de afspraak staan bij de mmc, helaas was zij deze dag afwezig en haar andere collega was erg druk. Uiteindelijk met haar collega afgesproken dat wij zouden gaan koffie drinken en dat zij dan de benodigde informatie zou gaan inwinnen over mijn behandelplan. Na zo`n 45min. gewacht te hebben toch maar eens gaan kijken of ze ons niet vergeten was :oops: . Dat was ze niet maar ze was nog steeds erg druk, na een kort gesprekje met haar afgesproken dat ik haar de volgende middag terug kon bellen [phone]. Vanmiddag ben ik door haar terug gebeld en nu staat de afspraak dat ik dit weekend nog terecht kan bij mijn chirurg zodat ik alle benodigde informatie ga krijgen. Eindelijk heb ik het gevoel dat er iets gaat gebeuren! Omdat we dit weekend lekker weekendje weg gaan naar Drenthe, gaat dit dus zaterdagochtend worden. Op dit moment ben ik vooral heel erg moe en emo van alles dus hopelijk ga ik zaterdag iets meer rust in mijn koppie krijgen en kan ik met een iets beter gevoel richting Drenthe! [size=150]Voor iedereen alvast hele fijne paasdagen :lol: ![/size]

afbeelding van nana
Berichten: 357

Gistermiddag had ik de MRI-scan van beide borsten. We waren al op tijd in het ziekenhuis zodat ze voldoende tijd hadden om het infuus in mijn arm te krijgen voor de contrastvloeistof. Gelukkig wist deze verpleegster goed te prikken en was het bij de 2e keer al raak! Daarna moest ik op mijn buik op een smal plankje gaan liggen, borsten werden in een soort van piepschuim vorm gelegd. Voorhoofd op een steun en toen 15min. stil proberen te liggen maar dat viel niet omdat ik weer kei verkouden was …. Gelukkig maakte de machine zoveel herrie dat mijn gesnotter niet te horen was… Na afloop vertelde de verpleegster dat ik mijn gesnotter ook gewoon had mogen laten lopen omdat ze het toch daarna schoon maakten met alcohol, nou als ik dat geweten had [bigsmile] ! Vanmiddag heb ik met de mmc telefonisch contact gehad over de uitslag van de scan. Met de assistente van het radboud was wel afgesproken dat ik haar morgen kan bellen maar ja, bij een slechte uitslag gaat ze mij dat ook niet telefonisch doorgeven en wie dan wel aangezien mijn beide artsen deze week afwezig zijn... Mmc gaf aan dat ze voor mij achter deze uitslag aan zou gaan en dat ze mij morgenvroeg hierover terug zou bellen. Half uurtje daarna belde ze al terug dat de UITSLAG GOED IS!!!!! [dans] Helemaal geweldig, dat betekent dus dat er verder toch niets gevonden is en dat is wel heel fijn nieuws! ( bedankt R. voor het fijne gesprek en je snelle belletje terug!!!!)[/size] Natuurlijk moet deze uitslag nog wel in het oncologie overleg besproken worden en die is pas weer 7april… Dat lange wachten valt me echt wel tegen, ik wil vooruit maar heb op het ogenblik het idee dat ik alleen maar stilsta :roll: ! Afgesproken met de mmc dat ik als ik volgende week woensdag bij de gynaecoloog ben geweest, daarna even bij haar langskom. Zij probeert voor die tijd mijn chirurg nog te spreken of er al iets meer informatie bekend is over mijn behandelplan/vervolgoperatie… Ik heb natuurlijk nog steeds in mijn achterhoofd voor het behandelplan de bestraling in combinatie met de warmtebehandeling . Vraag me nu ook wel af, gezien de goeie uitslag van de mri of ik die warmtebehandeling nog wel ga krijgen, of dat het toch alleen bestraling gaat worden? En zo piekeren we nog even verder......