Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4255

:) vakantie :)

vrijdag, 11 juli 2008

Ook dit jaar was de aanloop naar de vakantie hectisch. Superdruk op het werk maar omdat ik goed kan plannen, heb ik vanmiddag álles af kunnen ronden. Om 3 uur was ik klaar. 3 Weken achter elkaar vakantie. Het is heel erg lang geleden dat ik 3 weken achter elkaar had. Ik durf nog niet te geloven dat het lukt. We gaan eerst lekker weg, naar een eilandje van 500 bij 1.700 meter, met louter vogels, schildpadden en krabbetjes en voor ons alledrie een dikke stapel boeken. Genieten van elkaar, de natuur, de zon en de rust. Daarna zijn we nog 9 dagen thuis. En daar ben ik huiverig voor. Want thuis is het met de rust meestal snel gedaan....... Afijn, we proberen het en als het niet lukt ga ik gewoon weg, met of zonder mannen :wink: dat zie ik dan wel weer. Vandaag kwam ook het bericht dat er een Amazone met uitzaaiingen is geconfronteerd. Kanker bevochten, nog een keer, en later nog een keer en nu worden zij en haar man afgestraft met uitzaaiingen. Hoe wreed kan het leven zijn. Ik heb er gewoon geen woorden voor maar ben wel verdrietig om haar, haar leven. Ook al leer je iedere dag, van de mooie en de lelijke dingen, het onbegrip stormt af en toe weer omhoog, waarom, waarom ? Zondag gaan we weg, met ons drieën, en laten het werk en de kanker even achter ons. Nieuwe bikini's in de koffer :lol: . Betere bh's gevonden recent (sloggy, 16,95, eenvoudige beugelbh's die perfect zitten) en dat heeft ineens weer veel meer tevredenheid gebracht. Eens kijken of dat op het strand ook gaat lukken. Wegduiken in mijn boekenstapel, wijntje, drankje, de 2 liefste mannen van de wereld om me heen. Genieten van het leven. Ja, ondanks alles wat het leven aan nare dingen brengt, gaan we dat toch doen. Of dankzij misschien wel ? Count your blessings, denk ik iedere dag. En wat hebben wij geluk: zoveel blessings vallen er over ons heen. Niet vragen naar waarom wij wel en zij niet, maar genieten van het nu, het mooie en het goede. Lieve Angel, ik denk aan jouw en je man, en wens jullie een krachtig samenzijn, voor elkaar, met elkaar toe.

Offline
Berichten: 4255

Zojuist werd er een pakje bezorgd.

Van het reisbureau dat onze vakantie bezorgde.

:lol: Met twee lekkere flessen wijn erin. :lol:

Kijk, dat kan ik dan wel weer waarderen. Zij kunnen er ook niks aan doen dat ik me bezeer en dan is zo'n attentie toch wel heel erg leuk.

Alleen het kaartje: :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Heel veel sterkte, staat erop gedrukt. En het is beslist een kaartje dat je normaal bij het overlijden van iemand stuurt. Ik heb zo verschrikkelijk moeten lachen. :wink:
En dan een zee met ondergaande zon erop en golven. Ook dat nog. Ja in zo'n golf ging het nou net mis. O mijn god, wat moest ik lachen.

Halvegare wilde nog een mailtje sturen dat het pakketje helaas te laat is aangekomen maar dat hij nu de wijn wel zal opdrinken.

Maar neen, serieus. Dit soort kaartjes verbind ik de laatste jaren aan Amazones die zijn overleden. En hoewel ik heel erg moest lachen vond ik het ook wel cru. Dan gaat er toch een steek door me heen. Of ineens al die Amazones voorbij komen, in één seconde.

Maar de bedoeling was hartstikke goed en de wijn zal zeker smaken, dat dan weer wel :wink: .

Offline
Berichten: 4255

Mevrouw, hebben ze u boven op radiologie al verteld dat uw rug gebroken is ? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Ik wist het wel hoor. Toen het gebeurde, daar in die golven, voelde ik zo'n harde knak en het deed zó zeer, dat ik stomverbaasd was dat alles nog werkte. Heel even was ik heel erg bang. Echt doodsbang, dat ik de rest van mijn leven in een rolstoel zou zitten. Dat ik nog weken in een ziekenhuis aan de andere kant van de wereld zou liggen. Maar alles werkte nog en de pijn was te harden dankzij forse pijnstillers, zo kon ik toch naar huis reizen. Maandagmorgen ging ik naar de huisarts en vanmorgen heb ik 'fijn' de hele morgen bij radiologie en de eerste hulp gehangen. "Ik wil alleen maar weten of ik geen risico loop, of ik gewoon 100% herstel, wat ik wel en niet mag doen," zei ik tegen de jongeman. "Ik wil hier niet blijven, ik wil eigenlijk helemaal niks, geen behandeling, als dat tenminste veilig is." Man, wat heb ik zo langzamerhand een hekel aan ziekenhuizen. De chirurg die uiteindelijk naar de foto's keek en naar het verhaal van de jonge EH arts luisterde, wilde me laten opnemen en langzaam m.b.v. fysiotherapie laten revalideren. Dat vond die jonge arts overdreven. Hij had al wel gezien dat ik goed bezig was :wink: Ik voelde dat het niet goed zat maar ook weer niet zó niet goed dat het gevaarlijk was. Een ruggewervel is gebroken maar op een 'goede' manier. Geen enkele zenuw zit klem, het ruggemerg ligt vrij. Het is een kwestie van herstellen. Samen met de jonge arts heb ik de foto's bekeken en gevraagd of er misschien sprake is van vroegtijdige botontkalking maar hij zei dat de wervelkolom er verder heel goed uit ziet. Niet zoals die van iemand van 70 of zo. Ik heb fijn wat sterkere pijnstillers meegekregen en krijg iedere keer de slappe lach. Het klinkt zo dramatisch. Was je vakantie leuk ? Ja, ik heb alleen om het eind mijn rug gebroken...... Volgende week mag ik ook gewoon gaan werken. En stiekem heb ik onze lieve heer maar weer eens op mijn blote knietjes gedankt want dit had echt veel slechter kunnen uitpakken. En stiekem baal ik natuurlijk ook want ik had graag deze week van alles willen ondernemen maar doe het nu toch maar rustig aan. En als altijd is mijn halvegarevanellen weer de liefste man van de wereld. Wat kan hij toch goed zorgen. Vééééél beter dan ik.

Offline
Berichten: 4255

[size=25][b]Niet perfect[/b][/size]

 

We zijn weer thuis :lol: 8) :lol: Tegenvallers: - 1 koffer 5 dagen kwijt op de heenreis - 1 koffer nog niet gearriveerd op de terugreis - onaardige mensen in het eerste hotel - me erg gestoten bij de sterke branding..... op de één na laatste dag - veel grijze luchten, regelmatig regen - sinds kort zo'n tere slijmvliezen dat ... Vrolijk, mooi, fijn, lief: - een gigantische schildpad die in de rij voor het buffet gaat staan - een sooty turn die met zijn flapvoetjes op mijn hoofd landt en daar zeker vijf minuten blijft zitten - puberT die hoog in de lucht paraglide - een miljoen vogels aan het broeden op een piepklein eiland waar wij ook mogen zijn - snorkelen tussen fantastische gekleurde vissen in alle soorten en maten - lekker eten - ennuh, lekker drinken - nóg mooier dan we hoopten - 27 graden - hoge golven - boeken, boeken en nog eens boeken - vogels die een eitje tussen/op twee takjes leggen (geen nest :shock: ) en er af gaan als het stormt: dan blijft het eitje beter liggen - André, de huisbird van puberT - een vliegtuigje beschilderd met vrolijke bloemen dat ons van het éne naar het andere eiland vervoert - de bikini en het badpak zitten geweldig, ik word weer blijer met mijn nieuwe borsten - mijn lief die me gewoon als vanouds ondersteunt als ik voorzichtig rondstrompel en zegt: ach we zijn wel wat gewend, deze keer hangen er tenminste geen infusen aan... - een 82-jarige Brit die 35 jaar geleden gewoon een eiland kocht (Moyenne) en er iets goeds mee deed - puberT die ondanks alle rust heerlijk meedoet maar nog blijer is, hij begint tenminste weer te zingen, als we weer op Schiphol landen :wink: - heerlijk zonnig de laatste dagen, als ik tegen mijn lief zeg: nu zou het toch wel leuk zijn dat de zon nog echt gaat schijnen; lief denkt dat mijn contact met boven toch wel oké moet zijn... Uiteindelijk was het fijn. Ondanks dat alles niet vlekkeloos verliep heeft het genieten het vet gewonnen. Er is een tijd geweest dat we het niet konden hebben, als er iets tegenzat. Gewoon omdat er al teveel op ons bord lag. Maar nu kunnen we dat weer hebben. En genieten we van alle moois dat we zomaar mogen meemaken. Weten we hoe bevoorrecht we zijn dat wij zoiets kunnen doen. "Geen uitstel maar nu" is gemakkelijk gezegd, maar moet ook wel kunnen. De komende week zijn we nog vrij en zo heb ik voor het eerst in jaren 3 weken aaneengesloten vakantie. Heerlijk :lol: . Ik hoop dat het weer hier zo mooi blijft als vandaag :lol: Ik zal het daarboven maar lief gaan vragen. Dan hebben we er allemaal plezier van. 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Onderwerp gesloten

Artikelen van ellenk

Aanraking ja of nee
Aanraking
Corona en IC
Corona en chemo
druk druk druk
Jaloers
Second opinion
Samen Beslissen

Pagina's

Webloggers