Amazone
Lid geworden op: 11/04/2011 - 16:00
Offline
Berichten: 55

Buikgevoel

vrijdag, 8 juli 2011

 

Ik heb altijd veel waarde gehecht aan mijn intuïtie als raadgever. Mijn antenne pikte meestal moeiteloos signalen op van onoprechtheid, woede, verdriet, argwaan of andere - vaak negatieve - emoties. Kwam ik ergens op bezoek waar de twee echtelieden elkaar voor mijn binnenkomst helemaal verrot hadden gescholden, dan kon ik zelfs met mijn ogen dicht nog voelen hoe de vlag erbij hing. Ook op mijn werk heb ik vaak profijt gehad van mijn goed ontwikkelde ‘buikgevoel’. De types die ‘Ja zeggen’ en ‘Nee doen’ haalde ik er zo tussenuit.

Het is alleen jammer dat ik zelden iets met die intuïtie gedaan heb. En dan bedoel ik niet iets commercieels, bijvoorbeeld een blauw gewaad aantrekken om in kantines van korfbalverenigingen mooie praatjes te gaan verkopen. Nee, ik bedoel, écht iets doen op het moment dat je zo’n buikgevoel hebt. Ik had kunnen proberen de ruziënde echtelieden weer wat nader tot elkaar te laten komen. Of ik had iets meer lef kunnen tonen door tegen schijnheilige collega’s te zeggen: “Als jij het toch niet gaat doen, dan verspillen we elkaars tijd en dus is dit gesprek nu afgelopen”.

Of… ik had een derde keer terug kunnen gaan naar de huisarts, in plaats van een jaar lang te blijven geloven in ‘verdikt klierweefsel’.

Intuïtief wist ik heel 2010 dat er iets mis was met me. Ik voelde me conditioneel goed, maar mijn huid was grauw en ik werd regelmatig overvallen door een gevoel van totale hopeloosheid. ’s Ochtends als ik in de spiegel keek, zei ik tegen mijn man: “Er is iets met me, ik zie het en ik voel het, er is iets met me”. Aan het eind van dat jaar, toen de knobbel in mijn borst groter was geworden en mijn zorgvuldig weggestopte intuïtie het moest afleggen tegen een allesoverheersende Angst, ben ik voor de derde keer teruggegaan naar de huisarts.

Twee weken later ging ik naar de mammapoli. Was het mijn intuïtie die me daar direct na het nemen van de foto’s deed beseffen dat het goed mis was? Of was het de radioloog die binnensmonds begon te vloeken toen ze dacht dat ik al buiten gehoorsafstand was?
“Ik kan u op dit moment niets vertellen, u krijgt de uitslag vanmiddag” zei ze ernstig tegen mij.
“K**”, zei ze zachtjes, maar hoorbaar, tegen haar collega’s.
“Het is fout, het is helemaal fout”, zei ik huilend in de telefoon tegen mijn man.

Ruim een half jaar later, na chemotherapie, operatie en bestralingen, kreeg ik onlangs een botscan omdat ik pijn in mijn rug heb. Weer pikte mijn antenne de uitslag op voordat mij officieel iets was meegedeeld. Weer voelde ik dat het mis was; ik zag het aan het gezicht van laborante en ik hoorde het aan de manier waarop ze tegen mij sprak. Een paar dagen later mocht ik naar het ziekenhuis komen voor de uitslag. En wat bleek? Ik zat ernaast; alles was goed.
Ik had me laten foppen door die andere raadgever, die meestal een hele slechte raadgever is. Angst, vermomd als intuïtie. Een wolf in schaapskleren.

Nadat de uitslag goed tot mij was doorgedrongen, heb ik Angst op een stoel in de wachtkamer achtergelaten en ben ik opgelucht naar buiten gewandeld. Ik kan nu van de zomer gaan genieten, mijn toekomst is me nog niet afgenomen.
Maar het vertrouwen in mijn intuïtie wel.

Offline
Berichten: 433

Oh, wat liet je me schrikken, die rotwolf!!!!

Ben blij dat alles goed is. Geniet van de zomer, geniet van de toekomst!

liefs

Offline
Berichten: 45

Wat een spannend verhaal zeg. En een mooi inzicht in hoe het allemaal werkt in onze koppies. Wanneer negeren? En wanneer over gaan tot actie? Thanks for sharing!

Offline
Berichten: 586

Soms is Angst de baas over Intuitie. En dat was bij jou zo. En godzijdank, was dat zo en was er niet écht iets mis! Maar wat een effect heeft dat, he?! De hond, de wolf... ze moeten allemaal wegblijven op dat soort momenten.

Het eerste stuk wat je schrijft over intuitie is overigens héél herkenbaar... Had ik maar naar m'n intuitie geluisterd in november... Ik wist toen al dat er iets mis was...

Hoe het ook zei: geniet van de zomer Isis! En dat vertrouwen in je intuitie, dat komt terug (take it from me ;)...) En soms gaat het weer even weg... En dan komt het weer terug. Echt.

Offline
Berichten: 45

Wat een heerlijk nieuws! Alleen maar genieten nu!

 

Liefs Scarlett

Offline
Berichten: 77

Wat ontzettend fijn voor je! (Maar je liet mij ook even schrikken hoor) Neemt niet weg dat je wel moet blijven luisteren naar jezelf. Enjoy!

Offline
Berichten: 13

Lieve Isis, wat fijn voor je dat alles goed is. Een hele opluchting!

Genieten nu,

Liefs Jelisa

Anoniem
afbeelding van Anoniem

En toch is het fijn dat die intuitie je een keer in de steek laat toch? Ik heb een heel traject achter de rug waarbij álles wat ik aankaartte bij de arts juist was. Dus bij recent pijn en iets voelbaars in andere borst wist ik het zéker, ik had er immers nooit naast gezeten. En deze keer zat ik dat wel. Wat was ik blij. Net als jij! Ook voor een volgende keer...het kán dus ook niks zijn. Maar hoe lang Angst bij mij in de wachtkamer blijft zitten? Ik hoop bij jou heel lang en in ieder geval die hele zomer!

afbeelding van Choc
Berichten: 182

Dat was ik, sorry

Offline
Berichten: 1161

Oh jouw blog leest als een goed boek.

Wat een opluchting dat je intuitie je een keer in de steek heeft gelaten.

Geniet van de zomer.

Offline
Berichten: 4267

Jezus Isis, zit ik met kippenvel je bericht te lezen en denk, NEEN, is het goed. Wil je dat nooit meer doen!!!!!

Offline
Berichten: 4267

En oja, gelukkig gelukkig gelukkig,

wat een goed nieuws :)

Offline
Berichten: 350

Toch hoop ik dat er weer een tijd komt dat je weer vertrouwen kunt op je intuitie. Voor nu, lekker angst laten zitten en een mooie zomer beleven!kiss

Offline
Berichten: 304

Halverwege begon ik van schrik aan het einde van je verhaal, toen las ik dat alles goed was en dat je onderbuikgevoel er deze keer gelukkig faliekant naast zat.  Geniet van een mooie zomer, de toekomst staat open.

afbeelding van negrita
Berichten: 91

Isis gelukkig. proficiat. een fijne zomer!

afbeelding van cajo
Berichten: 71

ik schrok toen ik begon te lezen, ik ben ook zo iemand met intuitie die me niet vaak  in de steek laat maar wat ben ik blij dat ook jouw intuitie soms een steekje laat vallen ..wat een opluchting pfft geniet van de zomer  e nvan het leven  joehaa

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Intuitie ( op voorhand weten) is volgens mij toch echt iets anders dan buikgevoel.( uit angst denken te weten)

Isis, ook mij heb je behoorlijk laten schrikken.
En ook opgelucht adem laten halen.

Laat die buik buik en vertrouw maar op je echte intuitie.
 

Offline
Berichten: 38

Angst kan je soms helemaal in beslag nemen is ook mijn ervaring. Het neemt als het ware bezit van je. Maar ik heb ook geleerd dat als je een beetje probeert op een gezonde manier te vertrouwen op hetgeen je zelf voelt en  de deskundigen die je beleiden dan kan je op een meer ontspannen manier alle behandelingen en onderzoeken ondergaan. Ik moet toegeven het is moeilijk en alle deskundingen zijn ook niet allemaal even deskundig.

afbeelding van Monica
Berichten: 34

Gelukkig was je buikgevoel in de war en waren de uitslagen goed. Super. Nu lekker achterover van de zomer genieten.

yes

zoltanban5
afbeelding van Anoniem

Fully animated through Fake Watches a complex mechanism, this painting in three dimensions will truly come to Rolex Replica life. While one of the birds look to give her child the beaked, his companion wings patek philippe replica unfold revealing delicate shades of colors. Located in the heart of the nest, an egg opens to reveal a chick, while the waterfall trickles incessantly. The Bird Repeater staged a couple of chickadees. 

Artikelen van Isis

Vaarwel
Kracht
Zingen
Surfen
Pannetje
Buikgevoel
Marmot
DoodsAngst
Tweederangs-Angst

Pagina's

Webloggers