Partner
Lid geworden op: 28/12/2012 - 13:11
Offline
Berichten: 0

De kinderen helpen mee met het afknippen van het haar.

woensdag, 27 februari 2013

 

Afgelopen donderdag (31 januari) hebben we haar haren afgeknipt. Ze had haarpijn en wilde niet afwachten tot het er met plukken uit zou vallen. Dus mochten de kinderen samen met de kapster de schaar erin zetten. De oudste was helemaal in haar element, ze vond het knippen geweldig. Onze middelste, een jongen, keek lijdzaam toe. Hij vond het niet echt erg, maar leuk was anders. En de jongste observeerde het gebeuren met een liga in z'n hand. Zelf had ik de (video)camera in mijn hand. In een kwartiertje was het gebeurd.

Daar zaten we dan. Mijn vrouw met een kaal hoofd, en op de vloer lag een dooie cavia die door de middelste met een bezem door de woonkamer werd geveegd. Het kale hoofd misstaat mijn vrouw helemaal niet, ze kan het hebben. Maar het blijft een absurde situatie. De kapster knipte de pruik bij, gaf nog een paar tips en dat was het. Deze fase hebben we ook weer gehad.

De volgende dag gingen we met bekenden uit eten. Mijn vrouw droeg haar pruik, nog wat onwennig maar hij staat haar goed. Het werd een gezellige avond, en om half twaalf gingen we zeer voldaan huiswaarts.

Inmiddels heeft mijn vrouw last van blaren op haar tong en in haar mond. De bijwerkingen worden merkbaar, zo is de borstwond open gegaan. Het herstel verloopt traag of beter gezegd, niet. Ze heeft geen weerstand, dus niets heelt. Mijn schoonmoeder heeft allemaal middeltjes in huis gehaald en C. spoelt na elke maaltijd haar mond met zout water.

Daarbij was de middelste van het weekend ziek. Hij had hoge koorts en lag te ijlen. Hij was helemaal van de kaart, aanhankelijk en had last van zijn keel. Dus mijn vrouw sliep beneden en de zieke bij mij op de kamer (en later in bed).

Lichtpuntjes zijn er gelukkig ook. De jongste staat in de box en is meestal vrolijk. Hij kan na papa, nu ook mama zeggen. 

Aanstaande woensdag is de volgende kuur. Het is te hopen dat die door kan gaan, gezien haar lage weerstand. Elke week minder uitstel is meegenomen.

Offline
Berichten: 0

Ik had al gereageerd op uw andere blog, maar las nu bovenstaand verhaal pas.

Wat knap dat jullie samen als gezin het haar er af hebben gehaald. Wij hebben dat ook gedaan en dat was fijn en nu ook nu is mijn kale koppie ook normaal voor ons zoontje. Wij hebben ook veel gehad aan 2 prentenboeken die op een eenvoudige manier heel het proces uitleggen. Het zijn: "Grote boom is ziek" en "Bedje op de bank voor mama". Mogelijk kennen jullie ze al. het verhaal van "Grote boom is ziek" bootsen wij na. In het boek mag het vriendje van grote boom elke dag een steentje uit een pot pakken, als de pot leeg is dan zijn de behandelingen voorbij en is grote boom weer beter. ( blaadjes gaan weer groeien, takken hangen minder slap etc.)

Verder een tip voor de blaren. Ik eet tijdens het inlopen van de chemo ijsjes, drink ijswater en sabbel ijsblokjes. Sinds ik dat doe heb ik eens stuk minder last van mijn mond, blaasjes, smaak. Hopelijk kan het uw vrouw ook helpen.

Zet hem op bij de volgende kuur! Ik zal duimen voor jullie dat hij door zal gaan.

Offline
Berichten: 4238

Hoi Kooistra, goed dat je schrijft hier.

Ik vind het altijd zo weird om te lezen hoe je het als man ervaart. Destijds had ik daar als zieke vrouw helemaal geen oog voor. Je verhalen laten me de spiegel van mijn verhaal zien.

Veel sterkte samen.

Offline
Berichten: 0

@ellenk dag, graag gedaan. ik was op zoek naar mannen met hun kant van het verhaal en het liefst in mijn positie, zodat ik van hun kon leren. Nu vertel ik mijn verhaal hoe ik het ervaar zodat mannen die hier terecht komen er iets mee kunnen doen. Naast de zorg van je vrouw, voel ik me extra verantwoordelijk voor mijn kinderen. Daarbij ben ik hoofdverdiener wat het combineren zeer uitdagend maakt.

@nathalie81 bedankt voor je reactie. Mijn vrouw heeft de derde kuur gehad. Ze is moe, misselijk en heeft een grieperig gevoel. Ze heeft tijdens de kuur ook ijsjes gehad. Maar is gedurende de dag meer ziek geworden. Het is moeilijk in te schatten wat ze kan hebben. Ze weet het zelf ook niet. Drinken en eten. Van cracker met kaas of jam tot suikerbrood en eten van peer. Gewoon blijven proberen.

afbeelding van negrita
Berichten: 91

De derde kuur alweer, gelukkig kan je strepen, veel moed en kracht voor jullie samen. Fijn dat er veel warmte is en de kinderen ook voor veel mooie momenten zorgen.

Cat
Offline
Berichten: 666

Wat mooi (hoewel het natuurlijk niet leuk is) om te lezen hoe jij er mee om gaat als partner van. Het is volgens mij misschien nog wel moeilijker om aan de zijlijn te staan dan zelf alles te ondergaan.

Je schreef dat je vrouw veel last heeft van blaren, kleine tip die misschien kan helpen: cassis zonder prik drinken.

Heel veel succes gewenst voor de volgende kuur, hoop dat hij door gaat en dat ze niet te veel last van de bijwerkingen heeft.

Offline
Berichten: 0

@cat en @negrita bedankt voor jullie reacties. Mijn vrouw maakt het op dit moment naar omstandigheden goed, waardoor wij, als gezin, "normaal" functioneren.

Onderwerp gesloten