Amazone
Lid geworden op: 23/12/2009 - 00:02
Offline
Berichten: 181

Er was eens.........

woensdag, 9 februari 2011

Let op dit sprookje loopt goed af!! Er was een meisje, eigenlijk al een volwassen vrouw maar soms wilde ze eigenlijk nog een klein meisje zijn die bij haar papa in zijn armen kroop en dat diezelfde papa overal voor zorgde, want dat doen papa's en mama's In ieder geval ging het meisje op een goede dag op bezoek bij Loesje Ymphen. Loesje was heel goed in masseren want het meisje had wat lichamelijke ongemakken die ze had opgelopen nadat de grote boze wolf op haar lichaam was toegeslagen. Loesje masseerde en keuvelde er vrolijk op los totdat zij een knobbeltje constateerde. Zou er toch een stukje grote boze wolf zijn achtergebleven? 's-middags ging het meisje naar de wijze tovenaar die vond dat ze maar even om raad moest gaan vragen bij Rietje Adiologe. Gelukkig kon ze al snel bij Rietje terecht die constateerde dat het knobbeltje in ieder geval niets te maken had met de grote boze wolf. Daarna snelde het meisje naar haar eigen paleisje omdat ze twee kleine prinsesjes naar Pinokkio moest brengen. Pinokkio was boos want de prinsesjes waren vijf minuten te laat. Het had voor het meisje geen zin om te vertellen over de grote boze wolf en de angstige middag die ze had gehad daar haar ervaringen haar hadden geleerd dat Pinokkio dit later weer in haar schoot zou gooien wanneer hij niet meer weg kon met de praatjes waar hij zijn lange neus aan te danken heeft. Het meisje probeerde dit ook niet meer te begrijpen maar vond het wel moeilijk, immers Pinokkio had de twee prinsesjes net zo lief als haar, toch. Het zou fijn zijn voor de prinsesjes als het meisje en Pinokkio elkaars taal wat beter spraken, echter het meisje sprak Chinees, Pinokkio Russisch. Al met al kost het het meisje steeds meer moeite om zich keer op keer in twee verschillende werelden te leven en realiseerde zich dat ze het moest laten rusten en dat de tijd hopelijk alle wonden zou helen, of in ieder geval zou hechten. In the mean time kon ze niet anders doen dan goed in de spiegel van sneeuwwitje te blijven kijken en niet van het pad in het bos van Roodkapje af te gaan. Het meisje besloot zich zo goed en zo kwaad als het kan neer te leggen bij haar ervaringen van die dag. Zij begaf zich naar toverland waar drie goede feeën voor haar klaar stonden. De een gaf haar goede raad, de ander luisterde en weer een andere gaf haar een stevige knuffel en fluisterde haar toe.......uiteindelijk komt alles goed, wie goed doet, goed ontmoet!!! Dit was een 'korte' omschrijving van de dag van vandaag. Weer een dag van grote contrasten. Van haat, liefde en gezonheid. CD heeft steeds meer moeite met de grote contrasten maar CD heeft gelukkig al zegt ze het zelf best wel wat 'veerkracht' en dankt daarvoor mede de amazones waar zij haar verhaal zo goed kwijt kan en waar een heleboel goede feeën haar bijstaan met raad en daad en een kritische noot! En nu gaat CD naar dromeland........;-) (waar zij gaat dromen over een weekje sprookjesland samen met haar twee prinsesjes, een weekje rust!!!)

afbeelding van Maisa
Berichten: 3848

Whaha, geweldig! CD in Sprookjesland cheeky

Offline
Berichten: 186

Hoe kom je erop smiley

Offline
Berichten: 181

Nou lieve Bettina die link is snel gelegd......twee kleine meisjes die voor het slapen gaan het liefst sprookjes horen (en ook
nog meestal hetzelfde)!

Offline
Berichten: 343

Zou de goede fee Pinokkio niet eens op een talencursus kunnen sturen?

Offline
Berichten: 181

De goede feeën, de grote boze heks uit het Noorden, de kabouterjes, de prins op het witte paard; allen hebben ze op hun eigen manier geprobeerd om Pinokkio een talencursus in elke mogelijke vorm aan te bieden maar Pinokkio heeft kennelijk nogal een talenknobbel want hij
spreekt steeds weer een andere taal en lijkt
zijn eerder gesproken taal dan vergeten te zijn. Ik denk dat de enige optie is af te wachten wat de 'drie wijzen' er van zeggen en hen te verzoeken dit duidelijk op papier te zetten zodat alle partijen weten waar ze aan toe zijn. En dan nog, mannetje tijd zal zich hierover moeten buigen ;-) Sleep well!

Offline
Berichten: 572

Die CD.

Jezus meid, wat een dag.

Je zou pinokkio z'n nek omdraaien met die lange neus van 'm.

Offline
Berichten: 4001

lieve cd,

een omhelzing van een ander prinsesje, of zoiets, die vandaag ook een dag met heel veel tegenstijdigheden achter de rug heeft, en dankbaar in de schoot van de Amazones te rusten komt.

Stil maar meisje, alles komt goed.

X

Ellen

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4302

Ik stel in elk geval voor om de boze wolf met een berg stenen in zijn maag in de put te flikkeren.....

Kus, Dees

afbeelding van Monica
Berichten: 34

Zoveel emoties op een dag. Heftig hoor. Mooi vertaald in een sprookje.

Offline
Berichten: 251

Ook al was het een rotdag, ik vind dat je het heel mooi/leuk hebt opgeschreven. Ik hoop dat de drie wijze mannen gauw uitsluitsel geven, kan jij ook weer verder met je leven en misschien wacht er nog wel een leuke prins aan het eind van het pad!

Offline
Berichten: 3

Let wel.... Ondanks de lange neus van Pinokkio kan hij niet ruiken hoe jou dag verlopen is.... angel

Offline
Berichten: 181

Nou superstar dat schreef ik ook al, daarnaast als ik het aan Pinokkio vertel zal dat nog weinig verandering teweeg brengen, dus kortom 'superstar' da's wel een beetje kort door de bocht!

Onderwerp gesloten

Artikelen van CarpeDiem

Webloggers