afbeelding van Maisa
Amazone
Lid geworden op: 31/08/2004 - 01:55
Berichten: 3835

Goede voornemens

zondag, 1 januari 2012

Op Nieuwjaarsdag is het in het park altijd druk met hardlopers. Die hebben goede voornemens gemaakt. De meesten houden het twee weken vol.

Ik maak geen goede voornemens. Ik ben tevreden met hoe het nu gaat en kijk niet heel ver vooruit.

Vanmorgen vond ik het relatief rustig in het park. Ik was dan ook heel vroeg aan het rennen. Uitslapen is er niet bij met Xeloda. De chemotabletten slik ik na ontbijt en avondeten, met ongeveer twaalf uur ertussen. Zo stond ik dus op Nieuwjaarsochtend om half acht brood te smeren. Zelfs mijn zoontje sliep nog.

Zoonlief heeft een nieuwe hobby: “è-bopuh”. Dat betekent ‘weglopen’. Wie deze week op de meubelboulevard een grinnikend hardlopend jongetje van nog geen twee heeft gezien, heeft mij misschien ook gezien. Ik rende achter hem aan. En daarna sprak ik hem streng toe. Dat hielp niet.

Echt goed konden we dus niet naar meubels kijken. Wel hebben we bij een kleine voorselectie stoelen de belangrijke ‘peuterproof-test’ kunnen doen. Die is geslaagd. We gaan nog een keer terug op een moment dat we oppas hebben.

De gang naar de meubelboulevard deed me denken aan twee jaar geleden, toen ik op het punt heb gestaan een groot deel van de inhoud van mijn kledingkast naar de kringloop te brengen. Alle mantelpakjes, nette blouses en schoenen met hoge hakken. Want die zou ik niet meer dragen. Ik dacht dat ik nooit meer zou gaan werken.

Inmiddels werk ik alweer anderhalf jaar. Zeg nooit nooit. En zo ging het ook met die meubels.

Nieuwe eetkamerstoelen lijken te duur als je toch niet lang aan tafel kunt zitten en als het eten niet smaakt. Maar dat is nu anders. We eten iedere avond samen, koken geeft me energie en aan Amazoon heb ik een goede eter. Met Kerst hebben we trouwens ook een belangrijke les geleerd. Maak nooit een tapasbuffet als je geen vaatwasser hebt…

Eigenlijk heb ik dus wel goede voornemens: voorzichtig weer investeren in huiselijk comfort voor de wat langere termijn. Nieuwe stoelen en, wie weet, een vaatwasser.

Offline
Berichten: 122

Mooie blog. mooi geschreven.

En heb jij nog geen vaatwasser???

Aanschaffen, wij hebben "klaas" al een hele tijd, en mocht Klaas toch onverhoopt er mee ophouden, dan kopen we een nieuwe "Klaas" of "Jannie" 

Anoniem
afbeelding van Anoniem

Nou, ik zou het wel weten.......... ik zou voor de vaatwasser gaan. Daar heb je jaren plezier van terwijl je op je oude stoelen zit ;-)

Happy new year!

Dikke knuffel,
een uitgelogd Marina

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4302

Klinkt heel goed !!! Allebei helemaal goed. Dat Klaas nog maar heel lang voor je mag afwassen en dat je nog maar héél lang lekker en lang op stoelen mag zitten !!!

Offline
Berichten: 4234

Nou wij kochten na de diagnose borstkanker als allereerste een vaatwasser! Mijnlief alles doen in het huishouden, voor ons piepertje zorgen en dan ook nog afwassen? Dat was echt teveel.

Dus voor die nieuwe stoelen zou ik eerst voor die vaatwasser gaan :)

Offline
Berichten: 589

Ja, ik teken ook voor eerst de vaatwasser ;-)

Enne... dat je uberhaupt weer bezig bent met langere termijn plannen, ook al is dat voorzichtig... Dat tovert wel een grote glimlach op m'n gezicht als ik je lees...

xxx

afbeelding van Aaike
Offline
Berichten: 370

Ja vervelend is dat he, dat je voor die Xeloda elke dag op de tijd moet letten Dat medicijn is best bepalend hoor. Je moet er voor uit je bed. Je moet er bij eten. Het moet om de 12 uur. Het moet op vaste tijden. Ik weet het. Ik vond dat best zwaar en dwingend. Een soort strak systeem waar je in zit. Maar verder, fijn dat je met een goed gevoel investeert in meubels en vaatwasser !!!  Ik snap je gevoel van overwinning om dat gewoon weer te kunnen doen zonder gemaar en geach en gestel en gewat en geals...happy new year girlie!!!!!

afbeelding van Rita
Berichten: 64

Dan ben ik heel ondeugend betreft inname Xeloda, ik doe het wel twaalf uur na de ochtendinname, alleen ik sta afwisseld op.

En vaatwasser hier ook niet in huis, afwassen is mijn therapie voor het bewegen van mijn handen...lol dus...Alles zie ik als fysio bij wat ik doe.

Je doet het gewoon erg goed en meubels kopen, ik krijg flashbacks naar28 jaar geleden ;-)..Successs.

 

afbeelding van Maisa
Berichten: 3835

Over die vaatwasser moet ik er wel bij zeggen dat we in een huurhuis wonen. Dat maakt de investering minder logisch. Maar eigenlijk investeer je in woongenot.

Ik heb een paar jaar geleden  aan de verhuurder gevraagd of ik een vaatwasser mocht inbouwen en dat mocht, maar toen wilden ze geen garantie geven dat hij mocht achterblijven bij verhuizing. Herstel in de oorspronkelijke staat wilden ze toen. En er is overaanbod van huurwoningen in deze regio, er is vrij veel leegstand. Veel onverkochte koophuizen staan te huur, ook hier in de buurt.

@Greetz, ik heb normaal niet zo'n moeite met vroeg opstaan, maar op Nieuwjaarsdag was het wel heel vroeg.

@Rita, volgens mijn oncoloog moet je proberen om de Xelodaniveaus zo stabiel mogelijk te houden, vandaar het advies om rond dezelfde tijd te slikken. Komt niet op een paar minuten aan en ook niet op een uur, maar veel meer verschil in de tijden raadde zij af. Soms ga ik trouwens wel uit bed om te ontbijten en Xeloda in te nemen en daarna ga ik terug. Helaas wordt dat vaak door Amazoon voorkomen ;-), echt uitslapen is er hier niet meer bij.

Offline
Berichten: 110

Hé Maisa, dat is een goed begin van het jaar! Ik heb ook stoelen uitgezocht, vaatwasser heb ik al maar ik kan niet zeggen dat het erg veel werk scheelt. Je moet hem steeds inruimen en vooral uitruimen vind ik vervelend werk. En telkens heb ik dingen nodig die dan al in de vaatwasser staan en dan haal ik het er weer uit en was het even met het handje af... Want om nou twee van alles te kopen is ook weer zowat. Ik heb de machine nu een paar jaar en ben er wel aan gewend. Als hij nu stuk zou zijn zou het erg tegenvallen denk ik om weer met een teiltje sop in de weer te moeten, maar in het begin verlangde ik daarnaar terug. En zag ik de winst niet zo. Van die stoelen, ja, dat zie je iedere keer dat je gaat zitten en je voelt het en misschien kan je dan wel langer en met meer plezier natafelen. Ik geloof dat ik precies het omgekeerde adviseer dan de anderen. Of eigenlijk zou ik zeggen: allebei! Ik hoop dat je ervan geniet, nu en het hele jaar enzovoort. Liefs!

Offline
Berichten: 181

Maisa allereerst de beste wensen voor 2012 natuurlijk. Wat is het toch heerlijk om te lezen hoe je voor uit kijkt en hoe het tot nu toe allemaal verlopen is. Je bent echt een topper, hoe heerlijk moet het zijn je zoon te kunnen zien rondrennen, stout of niet stout. Nieuwe stoelen bestellen, werken, leven 'gewoon' leven.....chapeau! Veel geluk....Liefs CD

afbeelding van annie_2
Berichten: 857

Oh, wat heerlijk om te lezen dat amazoon om te ' e-bopohen ' zelfs het streng toegesproken worden trotseert. Doet ie het ook al als je hem zijn jas, zijn das en zijn schoenen aan wil trekken?

Gewoon doen, die stoelen kopen, die vaatwasser. En niet alleen omdat je wat meer weer durft te investeren omdat het goed gaat en er weer wat meer toekomst mogelijk is. Het is ook voor het dagelijks gemak, het interieur- plezier. Dat verdient ook gewoon aandacht .

afbeelding van Lydia63
Berichten: 183

Puur genieten van je weblog! Wat ik er uithaal is dat je al weer anderhalf jaar werkt, en je nette kleren gewoon weer aan kan! Ben blij dat het goed gaat!!!! Houden zo hoor.

Ik kan me nog goed herinneren dat ik verlangde naar uitslapen toen de guus nog klein waren.... Als je me toen vroeg naar hobby's antwoordde ik als eerste: slapen.

Offline
Berichten: 171

Superfijn Maisa, en ook heel hoopgevend voor velen die dit lezen denk ik zo. Dat jij weer zo lekker vooruit kunt kijken, dat hoe je dacht dat het zou gaan (gelukkig) anders liep... Lekker achter Amazoon aan zitten, daarna op je mooie stoelen en die vaatwasser, nou ja, wij hebben al jaren zo'n ding maar ik kan me ook goed voorstellen dat het een heel gezellig ritueel is om samen af te wassen. Behalve na zo'n tapasbuffet dan :-)

Dikke kus van Annazone, ik wens je een heerlijk nieuw jaar, zonder zorgen en met heel veel vrolijks en moois...

afbeelding van Rita
Berichten: 64

Oke wat betreft die Xeloda, ben ook vandaag weer begonnen met om 9 uur optestaan en in mijn Xeloda dagboek zie ik toch wel regelmaat,alleen met de feestdagen soms meer dan een uur verschil...

Offline
Berichten: 77

Maisa, wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat! Lekker doen, stoelen EN vaatwasser (ik ga 'em ook Klaas noemen :) Dat je van beiden dan nog maar heel lang en veel mag genieten! Ik wens je een heel erg mooi jaar.

X

Anoniem
afbeelding van Anoniem

Wat ben ik blij dat het goed gaat met jullie. Ik weet niet waarom maar ik was bang om te komen lezen........

Misschien moet er een poll op de stoelen en de vaatwasser :-) wij kochten hem enkele dagen na mijn ok, ik liep met een drain te shoppen :-)

Heerlijk, altijd een opgeruimd aanrecht. Maar toevallig sprak ik hierover met zusje vorige week, haar gezinsleden snappen nog niet dat spullen direct de vaatwasser in kunnen, dus dat lege aanrecht herkende ze niet echt :-)

Ik weet niet (meer) hoe jullie stoelen zitten, maar als je lekker zit ging ik voor Klaas.

Wij lopen dit jaar niet de CPC, maar gaan naar Venlo voor de halve. De 10 km houd ik nog even in beraad. Ik kom weer regelmatig lezen, dan hoef ik me geen zorgen te maken.

Dikke zoen,
Ikkes

Anoniem
afbeelding van Anoniem

Die eetkamerstoelen hebben dan toch mooi weer 10 jaar dienst gedaan! Je kwam ze halen toen ik n dikke buik had en onze Puck wordt alweer 10 dit jaar!

Artikelen van Maisa

Voor altijd
Hooiberg
Herinnering
Goede voornemens
Even weg
Gedachten
Vrijheid
Dichtbij
Samen

Pagina's

Webloggers