Amazone
Lid geworden op: 25/02/2013 - 12:09
Offline
Berichten: 867

Het kriebelt...

dinsdag, 17 september 2013

Let op je grens. Een goed advies voor elk mens, maar nog meer voor iemand die chemo krijgt. Je lichaam is al druk genoeg zonder dat jij het uitdaagt.

Die grens kom ik nogal snel tegen tijdens de Taxolkuren die ik nu krijg. De bak energie die ik normaal heb, is veranderd in een vergiet. Ik voel me regelmatig alsof ik een nacht heb doorgehaald. En dit zonder herinneringen aan een leuk feestje dat bij dat gevoel zou moeten horen. De zwaartekracht trekt aan mijn lichaam in het algemeen en mijn oogleden in het bijzonder. Lichamelijke arbeid is een opgave. Een simpele trap is als een Alp die beklommen moet worden. Bovenaan gekomen voel ik mijn hart kloppen. En ook dit zonder het mooie uitzicht als gebruikelijke beloning.  

Dus ga ik vroeg naar bed, doe middagdutjes en vermijd al te veel lichaamsbeweging. Deze twaalf weken wilde ik het rustig aan doen. Mijn enige doelen waren het krijgen van de wekelijkse kuur en het  vinden van een manier om om te gaan met de angst voor uitzaaiingen die me soms parten speelt. Ik ben begonnen met schilderen en met schrijven. Ik mail met mogelijke therapeuten en aanbieders van potentiële zelfhulpcursussen. Maar moe blijf ik, ook als ik veel slaap.

Mijn werk had ik na de diagnose met pijn in mijn hart op een lager pitje gezet. Ik heb een bedrijf in het beheren van websites en social media. Ik besloot tijdelijk geen nieuwe klanten aan te nemen. Voor  bestaande klanten bleef ik wel werken, met hulp van medewerkers. Gelukkig waren de zomermaanden rustig. Want dat was fijn tijdens de zware AC-kuren. Toen verloor ik voor het eerst in mijn werkende leven de zin om elke ochtend aan de slag te gaan.  

Maar... life is what happens while you are making plans. En zo kreeg ik opeens meerdere verzoeken tegelijk van klanten. En ben ik toch meer gaan werken dan ik eigenlijk van plan was. En ik ontdekte: het begon weer te kriebelen! Ik kreeg zin om weer aan de slag te gaan met mijn bedrijf! Om nieuwe kansen te grijpen, om opdrachtgevers te adviseren en om mooie webpagina's te maken. Tikkend en klikkend zit ik weer achter mijn computer in ons thuiskantoor, waar ik in mijn element ben.

Ik begon te vermoeden dat ik mijn energielevel óók op peil kan houden door dingen te doen die me energie geven. Sindsdien heb ik deze theorie uitgetest. Ik ben naar een bruiloft geweest waar ik het tot 's avonds laat vol hield en zelfs een paar keer een paar minuutjes swingend op de dansvloer heb doorgebracht. Ik ben met mijn man gaan shoppen voor een nieuw bed. En ben een keer op en neer naar de Achterhoek gereden. En het blijkt waar: zolang ik het maar een beetje doseer op een dag, beetje slenter in plaats van mijn normale drafje en even ga zitten als er zich een bankje of stoel aandient, hou ik het best lang vol. Ik moet de dag erna dan wel een loom 'balansdagje' houden, maar moe was ik toch al. En wat is lekkerder dan in je badjas een dagje rondscharrelen in huis met leuke herinneringen aan een uitje?

En het beste nieuws? Het genieten van het leven nú blijkt ook nog eens een goed medicijn te zijn tegen het piekeren over de toekomst. Want het kriebelt nu op alle fronten.... ik heb zin om met mijn bedrijf aan de slag te gaan. Ik heb zin om te reizen. Ik heb zin om te joggen. Ik heb zin in feestjes. Het besef dat het leven zomaar opeens afgelopen kan zijn, voedt juist deze wil om dingen nu te doen en niet uit te stellen.

Ja, ik hou nu mijn grens nog braaf in de gaten. Ik plan mijn werk en uitjes nog met beleid, ook omdat ik nog veel tijd kwijt ben aan ziekenhuisbezoeken. Maar als in oktober mijn behandelingen definitief klaar zijn, dan ben ik dat ook. Klaar om verder te léven. 

afbeelding van Zonnestraal63
Offline
Berichten: 4

Hoi ,

Wat kan toch boeiend schrijven . En altijd wel een goeie tip . Om je energie te verdelen die ga ik zeker onthouden. Ik moet morgen voor mijn tweede kuur ... 

Gr zonnestraal 63

Offline
Berichten: 1

Wat zit jij heerlijk op het goede pad! Houden zo! smileyyes

Liefs Vlindertje

afbeelding van nana
Berichten: 357

Wat goed om te lezen lucky! Hou zo vol!

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Wat fijn om te lezen! Als je werk je energie geeft, is het goed als je gewoon kunt doorwerken. Eventueel minder of op andere tijden. Je werkt vanuit huis neem ik aan? Dan scheelt het al dat je niet hoeft te reizen. Na een aantal kuren weet je het verloop wel een beetje. Wat is de dipdag, wat is de energieke dag, heb je wel of geen klachten, enz.

Gelukkig valt dit minder zwaar voor je dan de AC!

Offline
Berichten: 4238

Wat een fijn bericht om te lezen. Ik hou ook zo van mijn werk en zo gauw ik een veer van mijn lippen kon blazen zat ik er weer. Goed dat je het ontdekt hebt en dat het leven je nu zo toelacht Lucky.

Lekker de dingen doen die je leuk vindt en dat komt de energie vanzelf (hij gaat ook nog wel, maar zo blijft hij tenminste niet steeds weg!)

Offline
Berichten: 137

Goed geschreven stukje!

Ik ben zo blij voor je dat je de regie zelf in handen hebt genomen en ik vind het erg knap van je!

Volhouden!

 

Lieve groet Norbs

afbeelding van Eveline Trines
Offline
Berichten: 0

Lief meisje, cease the day!  Je bent zo dapper!  Thanks for sharing this!  Mag het kriebelen en dikke vette jeukpartij worden!

Zet 'm op lieverd!

Denk aan je

Eveline

Offline
Berichten: 8

Heel Goed Lucky!! Zo deed ik het tijdens de chemo ook (en nu nog vaak hoor) Pik je momenten, doen wat je leuk vind geeft energie om het te doen en rustdagen zijn dan een prima "straf" .

S6 met je nieuwe klanten!

X Bianca

 

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Spuit elf komt ook nog even wat tegen je zeggen. Want ik vond het een heel verrassend blogje. Zo maar ineens ontdekken dat werken je toch wel meer goed kan doen tijdens chemo dan je voor mogelijk had gehouden. En doordat wat werk je in de schoot geworpen werd ontdekte je dat. Wat fijn voor je. Geniet van weer terug in het leven komen. Nu de laatste chemo- loodjes. Je hebt je er kranig doorheen geslagen tot nu toe. Veel sterkte en fijn weekend.

Offline
Berichten: 867

Bedankt voor de reacties allemaal! Ik ben ook blij dat het zo goed gaat.

Maisa, ik werk inderdaad vanuit huis. Dat is echt handig bij het doseren, want kan zo vaak pauze houden als ik wil.

Morgen kuur 9!

Offline
Berichten: 8

hoi Lucky!

Going strong!!! Super meid!

Groetjes, Didi.

Onderwerp gesloten

Artikelen van Lucky74 moderator

Webloggers