Amazone
Lid geworden op: 08/08/2012 - 15:38
Offline
Berichten: 24

Lymfemaatjes zijn schooooon!!

woensdag, 16 januari 2013

 

19 juli 2012   Een met terugwerkende kracht verhaal dus!
 
Hallo allemaal, daar zijn we weer! En deze keer met positieve berichten!!!
Vanmiddag de uitslag van de operatie gehad. De eerste boodschap was goed; De lymfen bleken schoon te zijn en in combinatie met alle andere uitslagen betekend dat dus dat ik nu in principe kankervrij ben!! laugh
Natuurlijk volgt er nog chemotherapie om hier helemaal zeker van te zijn, want dit gaat er voor zorgen dat zwervers ook afgemaakt worden! Dus na de chemo ben ik écht 'schoon'!
WWOOEEEHHHOEEEEE! HALLELUJA! laugh
 
Wat ik niet wist en vandaag hoorde, was dat dokter G. na de operatie aan de telefoon tegen mijn lief had gezegd; "Ik wil 'er' (mijn lymfen dus) nu geen uitspraken over doen. De lymfen waren wel wat verdikt, maar ik heb verdikte lymfen gezien die schoon waren en gewoon dunne lymfen die wel cellen bij zich droegen, dus ik kan er niks over zeggen." Lief had dit dus bewust verzwegen voor me. En dat is achteraf gezien ook maar goed, anders had ik me misschien meer zorgen gemaakt. Ik ben er nu bijna niet nerveus over geweest, behalve vlak voor het moment sûpreme, toen hield ik het niet meer. Knoop in mijn maag en óp van de zenuwen! Verder zagen de wonden er goed uit. Hij heeft nog lekker lopen duwen op mijn beurse borst om te kijken hoe het voelde, erg fijn, NOT! "Oh, dat is nog wel wat opgezet en verdikt he".. 'Ehh JA, AUW!' Ik mocht het eventueel masseren om genezing te stimuleren, maar hij kon zich voorstellen dat dat nog wat pijnlijk was. Klopt, dus ik blijf er lekker nog ff af als je het niet erg vind! wink
 
Vanochtend eerst naar de pruikenwinkel vertrokken, waar T. op me zat te wachten met wat nieuwe kapsels. Vriendin E. en mijn lief gingen mee, om deze nieuwe coups te beoordelen. 
En jawel mensen, WE HAVE A WINNER!! Ik heb de ware gevonden. Prachtig! Eerst had ik al een mooie versie op. Iets stijler, met groffe krullen en wat langer. Ook erg mooi. Maar die ik daarna op had, was precies mijn haar! Alleen een pietsje langer, maar smokkelen met de lengte dat mag he wink
Zowel vriend als vriendin, T. én collega L. vonden het allemaal prachtig. 
Ik heb nog wat tussenvarianten gepast, maar bij de één was ik net een donkere Dolly Parton en bij de ander ging ik meer richting 'Rolling on the river Tina'. Dus dat gaan we niet doen. cool
Het is dat ik net mijn haar wat korter heb geknipt en in één kleur heb laten verven, anders zou je het verschil van de ene dag nog mijn eigen haar en de volgende dag een pruik gewoon echt niet zien! Maar ik wil 'm natuurlijk gewoon lekker op lengte houden dus valt het voor bekenden van mij wel op. We hebben ook nog even buitengekeken, maar het lijkt gewoon echt heel echt. Ik heb van mezelf al dik, pluizig maar toch glanzend varkenshaar en dat is dit ook. Perfect match dus! Ik kan het ook opsteken of er een leuke band in doen, een klemmetje om het half vast te doen of gewoon een zijstaart, kan allemaal! En omdat ik er wel rekening mee moet houden dat ik er een jaar mee doe, kan het zijn dat het tegen het einde van de draagtijd wel wat bijgeknipt moet worden vanwege slijtage in mijn nek en het onderste deel, maar alleez, da's misschien alleen maar goed want dan is de overgang van mijn mooie haarwerk naar mijn nieuwe echte maar ook korte haar minder groot.
 
Ik ben er in elk geval helemaal blij mee! Had even zo'n momentje van 'ik wil 'm al op!' en toen kwam opeens het besef dat dat pas gebeurd als ik kaal ben... En dat dat moment héél snel dichterbij komt. SLIK! 
Ook toen T. me de mogelijkheden van mutsjes en sjaaltjes liet zien, -wat op zich echt heel leuk was- zag ik opeens hoe ik er kaal uit zou zien. Hhmm.. dan ben je wel écht kankerpatiënt. SLIK! Maar goed, zover is het nog niet en zoals T. zegt; "Jij kan alles hebben" en "Een knap mens kan niet lelijk worden', dus ook dat 'kapsel' draag ik vast met flair! (ahum..)
 
Het was wel weer een gekke bende; Wij zaten daar grapjes te maken over de ene naar de andere pruik (waarbij ik ook herhaaldelijk werd uitgelachen door vriend en vriendin wink) en ondertussen komt er een andere klant binnen. Een dame van de generatie van mijn ouders die het leed van haar ziekte toch wel zwaar op haar schouders voelde drukken. En dat snap ik, het is ook heftig. Begrijpelijk dan ook, dat zij onze grappen en grollen in eerste instantie niet zo kon waarderen... 
"Duurt het nog lang voor je collega klaar is? Anders ga ik nog even een boodschapje doen". Het leek haast wel of ze niet begreep dat ik daar toch echt zat omdat ik ook een haarwerk nodig heb, omdat ik ook chemo ga krijgen, omdat ik ook ziek ben. Pas toen de toekomstige kale kop besproken werd, begreep ze volgens mij dat het menens was en maakte ze de opmerking dat 'deze' (die ik dus op had, mijn ware!) echt ontzettend mooi was en niet van echt te onderscheiden. En dat ze er nu juist zelf ook ontzettend op let bij mensen en dit niet zou zien. Nou mooi compliment toch? Ik bedankte haar vrolijk en ik geloof dat ze toen ook wel wat los kwam. Helemaal toen haar zoon binnen kwam, die ongeveer wel van mijn leeftijd was, en de opmerking maakte; 'wat een gezelligheid hier, moet kunnen toch?'. Kijk, daar hou ik van!
 
Nou mijn nieuwe haardos ligt dus te wachten, daar heb ik geen omkijken meer naar, en de uitslagen waren goed. Deel 1 van de medicatie voor het IVF traject is opgehaald, deel 2 (nog een stuk of 20 spuiten ofzo) volgt nog, die kan ik morgen halen.
Nu is het even wachten of ik vannacht of morgenochtend ga menstrueren, want dan weet ik of ik morgen nog naar het ziekenhuis moet. Anders wordt dat maandag. En verder zal een uitnodiging voor een afspraak met de oncoloog op korte termijn in de brievenbus vallen, dus daar moet ik ook nog even op wachten. Wederom veel geduld opbrengen dus ;)
En ik las ergens: Humor en GEDULD, zijn kamelen waarmee je door elke woestijn kunt trekken.. Mooie uitspraak en zeker waar in dit geval. Dus die houden we erin!
 
Houdoe en bedankt! smiley
Offline
Berichten: 1108

Goed nieuws van je lymfen Diaan! en fijn dat je een haarwerk hebt gevonden dat bij je past.

Liefs Kaatje

Offline
Berichten: 8

Hoihoi!

Wat een goed nieuws allemaal! En jij kunt 't allemaal zo kleurrijk uitleggen, leuk!! Tis idd heel belangrijk om de humor erin te houden, dat weet iedereen hier; maar is niet voor iedereen hier zo evident. Dus chapeau! smiley

Liefs Ve

Offline
Berichten: 0

Hoi Diaan

je verhaal klinkt me echt bekend in de oren.

Ik heb ook het IVF gebeuren en de chemo doorlopen, ik ben nu 5 maanden na de laatste chemo en ik heb nu een kort pittig kapsel (zoals iedereen het noemt) Het IVF gebeuren is mij reuze mee gevallen, je hoort wel van die horror verhalen. Maar dat zijn mensen die echt op geen andere manier kinderen kunnen krijgen. Die staan er emotioneel denk ikm toch anders in dan wij. tenmiste ik zag het gewoon als een extra kans die ik krijg om mijn toekomst wens veilig te stellen. E vond het echt wel allemaal mevallen. Net als de Chemo, het is echt geen leuke periode, maar neem gewoon je medicatie tegen de misselijkheid, die krijg je niet voor niks. Tijdens de chemo kruipen de dagen voorbij, zorg dat je op je bank lekkere kussens hebt liggen waar je lekker op kan hangen, want energie wordt toch een tikkeltje minder in deze periode. Je zal ook wel Neulasta moeten prikken 24 uur na je chemo (voor de witte bloedlichaampjes) Neem dan al meteen paracetamol, dit helpt de griepverschijnselen die je daarvan krijgt, iets te verzachten (ik was zo eigenwijs om dat pas bij de 4e chemo te doen),

Verder tips die ik heb gekregen zijn: banaan met honing eten voor de chemo, dat zou misselijkheid tegengaan, heeft bij mij alleen de eerste 2 chemo`s geholpen.

En 4 blaadjes van een salie plantje, daar thee van maken. Dit zou helpen je witte bloedlichaampjes op peil te houden.

Zorg verder dat je alle soorten drankjes in huis haalt, want je smaak veranderd ongeveer per 3 dage, wat je vandaag lekker vindt, kun je morgen nog niet meer ruiken. Ik heb me goed met de smaken van aanlenglimonades kunnen helpen.

En ik heb ook veel maaltijdsoepen gegeten, daar zit toch wat aan voedingstoffen in als je geen zin hebt om te eten. en als je klaar bent met de chemo ben je die vervelende periode ook snel vergeten.ervaringen willen weten laat je het me maar weten.

groetjes Ilona

Heel veel succes!! zet em op. en mocht je nog meer tips of

Offline
Berichten: 0

whooops... lees nu net je vorige verhaal.... je bent al klaar met je chemo... dusss. maar de raad was goed bedoeld :)

liefs Ilona

Offline
Berichten: 24

Glooc, ondanks dat het al even geleden is vind ik het fijn je reactie te lezen, dus bedankt! :) En dank je wel voor het compliment Dasieke! 

 

Liefs!

Artikelen van Diaan83

Weer wakker!
Bijna D-Day
Uitslagen onderzoek
Operatie gepland
IVF...enzo
How it all started

Webloggers