Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4268

mijn moeder en hoe het nu zo gaat

donderdag, 5 mei 2011

  

zozo

 Mijn moeder gaat stilletjes voort maar laat geen feestjes of concerten meer schieten. Ze probeert ook van het leven te genieten ook al heeft ze erg veel ingeleverd het laatste jaar.

Haar schouder is de grootste belemmering. Ze heeft daar héél erg veel pijn aan, en dat kost veel energie. De orthopeed kan opereren, zegt hij maar de fysio raadt dat zeer af. Er is de afgelopen maanden nauwelijks verbetering in die pijn opgetreden. 

Verder geeft de tamoxifen behoorlijke problemen: jeuk, uitslag maar vooral: duizeligheid en misselijkheid. Ze is al een paar keer onderuit gegaan. En daardoor wordt ze heel onzeker. Nu moet ze met een stok lopen zodat ze houvast heeft als ze duizelig wordt.... en dat vindt ze vreselijk. En fietsen kan ze al helemaal niet meer met die zere schouder én de duizelingen. Haar wereld is daardoor aanmerkelijk kleiner geworden en daar wordt ze niet blij van.

Dus ja, laatste zei ze me, nu weet ik pas hoe zwaar jij het had..... en dan bedoelt ze natuurlijk ook dat ze het zelf heel zwaar heeft. Tegelijkertijd haalt ze voorbeelden van mij aan die ik al weer vergeten was. En ja, het was zwaar voor mij en het is zwaar voor haar.

Kanker is, ondankse alle stoere verhalen, ook in de media, niet iets wat je er even bij doet.

 

 

Offline
Berichten: 1161

Nee kanker is niet iets wat je er even bij doet.

Dat weten wij hier allemaal.

Helaas doen de media ons soms anders vermoeden.

Ik hoop dat je moeder minder klachten gaat krijgen van de tamoxifen en haar schouder zodat ze weer kan fietsen vooral nu het weer zo lekker is.

Offline
Berichten: 586

Nee... dat doe je er zéker niet even bij... We weten het inderdaad maar al te goed. Maar om de mensen van wie  je zoveel houdt het er 'niet even bij te zien doen', is denk ik nog zwaarder... Dat dénk ik tenminste... Ik hoop vurig dat de pijn in haar schouder minder wordt en de tamoxifen ook minder klachten gaat geven... Zodat haar wereld weer op z'n minst een tikje groter wordt. En dat laat jou dan ook weer beter ademen... Dikke zoen XXX

afbeelding van negrita
Berichten: 91

Veel sterkte voor je moeder, als de tamoxifen problemen blijft geven, kan ze dan niet aan een andere medicijn, lees ik hier wewinkl eens dat ze dan iets anders proberen.?

Offline
Berichten: 350

Treffend die laatste zin in je blog!! Nu maar hopen dat je moeders klachten beter worden!!

afbeelding van Marimke
Berichten: 266

Lieve Ellenk,

Nee integenstelling tot het modieuze beeld, dat de media er van maakt is er niks glamoureus aan kanker. Goed, dat je moeder toch ondanks haar beperkingen van dingen kan genieten. En ja , je weet pas wat het is , als je het zelf moet doormaken.Mag ze de Tamoxifen niet in 2x innemen? Dat deed ik ook en het hielp mij. Ik was veel minder misselijk en duizelig.

Knuf voor jou en je mams.

afbeelding van gipsy
Offline
Berichten: 109

Vervelend hoor, die bijwerkingen.

Op aanraden van mijn oncoloog slik ik de Tamoxifen altijd net voor het slapengaan. Is dit misschien een tip voor je moeder ?

Natuurlijk is ze dan niet klachtenvrij maar alle kleine beetjes helpen tenslotte.

Wat ben jij een lieve, invoelende dochter voor je moeder, Ellenk !

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Ook ik slikte tamoxifen altijd 's avonds. Ik weet niet of dat helpt. In twee keer slikken, zoals Marimke zegt, kan volgens mij alleen als je 40 mg/dag slikt (2x20). Bij de standaarddosering van 1x20 gaat dat niet.

Ik hoop dat je moeders schouder en haar duizeligheid nog verbeteren. Inderdaad wordt haar wereld zo veel kleiner en eigenlijk niet eens direct door borstkanker, maar door operatiecomplicaties en bijwerkingen van de medicijnen.

Offline
Berichten: 1108

Dat lijkt me nog het moeilijkste voor je moeder, al die dingen die ze nu niet meer kan en voorheen wel. Dat is waar ik zelf altijd het meeste bang voor ben.....Heel veel sterkte voor haar en ik hoop dat het beter gaat worden.

Offline
Berichten: 4268

Ze slikt de tamoxifen al 's avonds (op mijn aanraden) en de dosering is laag dus kan niet gesplitst worden. Ze gaat het nog een maand proberen en dan mag ik de oncoloog bellen ;). Ze hoopt nog op verbetering.

Offline
Berichten: 4268

Voor mij is het niet meer zwaar want gek genoeg went alles. Maar voor haar wel, omdat ze zo in haar dagelijkse dingen belemmerd wordt.

Offline
Berichten: 67

Lieve Ellenk, Wat ontzettend naar dat jou moeder met zoveel pijn moet lopen iedere dag. Ik kan me voorstellen dat dit enorm veel energie moet kosten. Waar ik eigenlijk even benieuwd naar ben, (misschien overbodig) maar zijn die orthopeed en die fysio wel eens met elkaar in conclaaf gegaan over een eventuele operatie? Of krijg je dit apart door? Misschien als zij eens met jullie samen om de tafel gaan zitten, dat er dan meer duidelijkheid komt? 

Veel sterkte voor jou en je moeder! X

Offline
Berichten: 616

Er is ook nog de mogelijkheid (misschien, even bij apo navragen...) dat er van 1 tablet 2 capsules gemaakt worden met de halve dosering en dan is het wel in 2 doses in te nemen. Maar ik weet niets van Tamoxifen, dus als het verlengde werking door vertraagde afgifte tabletten/capsules zijn, dan is het niet mogelijk, anders misschien wel. Ik weet dat wij vroeger ook wel zelf capsules van tabletten maakten of, wat heel ouderwets is, poeders (zoals vroeger de witte kruis poeders). Maar het is na te vragen in de apotheek/ Veel succes voor je moeder...

Offline
Berichten: 179

Veel sterkte voor je moeder en jou!!

Knuffel Mylou

Onderwerp gesloten

Artikelen van ellenk

Pagina's

Webloggers