Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4252

Ons moeder: 'een streepje voor' ;)

zondag, 5 december 2010

Ook op 5 december is 'ons moeder' nog in het ziekenhuis. De drains lopen nog flink en voorlopig is iedereen het eens: met lopende drains gaat mijn moeder nog niet naar huis.

Ze ziet niet goed (macula degeneratie) en zij en wij krijgen akelige beelden van drains die achter deurklinken blijven hangen, uitgescheurde hechtingen, en met spoed naar de 1e hulp rijden, zéker omdat ze ook in het ziekenhuis regelmatig vergeet dat ze het tasje met de drains met zich mee moet nemen.

Inmiddels heeft ze het gezellig gemaakt op haar kamer. Met haar buurvrouw, die heel erg op een goede vriendin van haar lijkt, kan ze het prima vinden. Toen die hoorde dat ook mijn moeder nog 'mag' blijven, begon ze te klappen. Dr. X liep vanmorgen haar bed snel voorbij maar dat laat ze niet gebeuren ;). "Ho, u vergeet mij!", riep ze. Maar Dr. X had al lang gezien dat de drains nog te hard liepen en dus was een bedbezoek niet nodig.

Volgens haar buurvrouw heeft ze een 'streepje voor' bij de dokter en mijn moeder denkt dat ook. Ze voelt zich daardoor extra geborgen en het ís natuurlijk ook wel een leuk gevoel.

Inmiddels zijn er zelfs mannen op haar kamer geland, iets wat ze eigenlijk niet wilde, maar met deze gladheid komt er nogal wat het ziekenhuis binnengevallen. Maar omdat ze zich nu 'thuis voelt' kan ze die mannen ook wel erbij hebben.

Ik mag vandaag niet komen want ik moet uitrusten. We zullen wel eens kijken hoe het vandaag verder loopt. Eigenlijk heeft ze wel gelijk. Vannacht bij het omdraaien in mijn bed schoot het in mijn rug. Teken van overbelasting.... Want ook al kan ik veel hebben. De geestelijke last van opnieuw borstkanker in de familie blijkt toch veel zwaarder te wegen dan ik al dacht. En dan trekt mijn lichaam vanzelf aan de bel ;)

Daarom heb ik gisteren al wat zing-afspraken afgezegd (met een hoofd en longen vol slijm lukt dat toch niet), het hardlopen ligt al twee weken stil en ook op mijn werk neem ik al een paar dagen af en toe een uurtje vrij om de griep eruit te slapen. Ik heb vandaag besloten dat ik ga proberen iedere dag tussen de middag even een uurtje extra te pakken om te slapen. Als ik genoeg slaap kan ik gewoon veel meer hebben. En niet meer maar blijven hangen voor de tv 's avonds laat maar gewoon op tijd erin.

Tenslotte hebben we vrijdag het grote Amazonefeest: de officiële lancering van de nieuwe website en daar willen we echt van genieten. En: Over een dag of 13 gaan we op onze grote reis en omdat we al zo lang naar deze reis uitkijken wil ik daar toch echt fit aan beginnen. Ook al voelt het wel dubbel om nu drie weken weg te gaan.

smileyVerder hadden we vanmorgen gedrieën een hartstikke leuke sinterklaasochtend maar mooie gedichten, leuke cadeau's en gewoon even 'echt samenzijn'. Als altijd werd de pakjesochtend afgesloten door met zijn drieën door de open kacheldeur : DANKJEWEL SINTERKLAAS te roepen. Ook als puberT zeventien jaar oud. Tradities als deze houdt hij graag mee in ere.smiley

Offline
Berichten: 616

Heftig hoor allemaal. Gelukkig dat je lichaam zelf je tot de orde roept. Ik hoop dat je veel plezier hebt gehad vanmorgen. Bij ons wordt de zak over een half uurtje op de stoep gedeponeerd.... Ty is al de hele ochtend en middag een beetje van slag. Bij het minste geringste helemaal obstinaat en vervelend. IK hoop dat dit het laatste jaar van groot geloof is, ook zijn broers hadden erg veel moeite met de december maand. Maar goed, ik hoop dat je moeder snel weer naar huis mag, maar idd wel op een verantwoorde manier...

 

Fijne en vooral rustige dag verder....

afbeelding van Marimke
Berichten: 266

Fijn, dat je mams zich op haar gemak voelt in het ziekenhuis. Dat maakt het voor jullie wat makkelijker denk ik.

Leuk, die sinterklaastraditie, wij zongen door de brievenbusklep dank u sinterklaasje..  Dit omdat onze zoon, terecht opmerkte, dat we geen schoorsteen hadden. Dus hebben we het zomaar opgelost .Veel vitamientjes nemen van vers fruit en groente helpt de griep in toom te houden.. Vooral zuurkool is een hele grote leverancier van vitaminen. Beterschap en hopelijk( van mijn kant) tot vrijdag.

Offline
Berichten: 111

Een knuffel voor jou, je moeder en de rest van de familie. Wel goed dat je lichaam aan de belt trekt. Nu weet je wat jou te doen staat: Lief zijn voor jezelf en goed voor jezelf zorgen!! Genoeg rust en vitamientjes!!

Nog een fijne dag vandaag en ook ik duim mee voor je moeder.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Fijn dat ze je moeder zo goed in de gaten houden! Met zoveel drainvocht kan ze beter nog even blijven. Ze lijkt wel weer meer praats te krijgen, ook tegen de mannen. Een soort kameroudste wordt ze nu.

Neem jij je rust, het is jammer als je door vermoeidheid niet van jullie mooie en langgeplande reis zou kunnen genieten.

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Oh, Ellen, ik wil er wel vanalles op schrijven.... Moe van ons Sinterklaasfeest (waar Isis o.a. een hele, gave Steffi (nep Barbie) hippie Volkswagen kampeerbus heeft gekregen, waarmee ik de hele middag gespeeld heb- eindelijk na al die jaren). Ik kom effe niet verder.

Maar eh... die drains van je moeder, die kunnen toch ook onder een buikband of vastgeplakt aan haar lijf? Dat is toch handiger dan in een tasje?

Kus, kus, kus voor jou..... Topwijf !!!

Offline
Berichten: 1161

Ellen pas die laatste weken voor je vakantie nog goed op je zelf.

Je moet straks wel kunnen genieten!

Fijn te horen dat je moeder weer meer praatjes krijgt.

Offline
Berichten: 171

Hai Lieve EllenK, ik las niet eerder dat je moeder nu ook borstkanker heeft gekregen. Ik wil jou en haar graag heel veel sterkte toewensen, dat lijkt me echt een flinke klap om te horen te krijgen.

Heel veel liefs, dikke hug van Annazone...

En fijne vakantie ook alvast, goed als je daar toch een beetje uitgerust aan kunt beginnen! Ik ga er vast ergens nog wel achter komen waar je naartoe gaat :-)

Offline
Berichten: 304

Na het Sinterklaasfeest hier, we doen het hier met surprises en gedichten en ik kreeg een levensgrote olifant, moest ik toch even kijken op het forum en gelukkig lees ik dat je moeder zich wat beter voelt, pas jij nu maar goed op jezelf zodat je min of meer uitgerust op vakantie kunt.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Een speciale vrouw heeft  recht op een speciaal plaatsje in het ziekenhuis. Dus dat streepje voor ;-) helemaal terecht! Straks wil ze er niet meer weg, en een 'kameroudste' kan eigenlijk ook niet gemist worden. Maar alle gekheid op een stokje, ik hoop dat dat die vochtproductie gauw ophoudt en zij lekker naar huis kan: OOST WEST,THUIS BEST. Trekt ze het een beetje? En jij/jullie?   

Offline
Berichten: 565

Mooi Ellenk, dat je moeder zich als het ware heeft overgegeven aan het ziekenhuisgebeuren. En ik ben blij dat ze haar niet met hardlopende drains naar huis sturen. Het zou ook gewoon te gek zijn ook hoor.

De intentie om jezelf ook een beetje in acht te nemen is er. Nu nog uitvoeren natuurlijk....

afbeelding van Irene
Berichten: 140

Lieve Ellen, ik hoop dat de drains snel zullen stoppen met lopen, het is wel fijn dat je moeder zich 'thuis' voelt. Is toch een kleine zorg minder.Ik hoop dat ze toch snel naar huis mag.

Rust jij nu maar goed uit want de reis moet je wel heel goed meemaken natuurlijk.

liefs

Offline
Berichten: 4252

nog 100 in 24 uur.... dat is veel te hard. Morgen komt ze vast nog niet naar huis.

Offline
Berichten: 111

Hoi Ellen,

Hoe gaat het nu met je moeder? Ik denk aan jullie.

Groetjes en een digi-hug

Offline
Berichten: 4252

Hoi Hoi,

vandaag is mijn moeder weer thuisgekomen. Ik heb haar eind van de ochtend opgehaald. De drains zijn eruit.

We hebben samen een boterham gegeten, koffertje uitgepakt en ik denk dat ze daarna heerlijk is gaan slapen.

Lekker thuis op haar eigen bank of in haar eigen bed.

Volgende week weer nieuwe afspraken .... uitslagen e.d.

We zullen eens kijken of het vocht binnen de perken is te houden want de laatste drain liep nog erg hard.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Ik lees nu pas dat je moeder alweer even thuis is. Wel jammer dat er nergens te zien is dat er hier een update in de reacties is bijgekomen. Nu moet ik er maar aan denken om weer eens te gaan kijken.

Maar ik ben wel blij dat ze weer in haar eigen bed kan slapen.
Spannend nu weer wel wat de uitslagen zullen zijn en daarvan afhankelijk of er nog verdere behandelingen zullen komen.

Hoe gaat het inmiddels nu met haar ?.
En wanneer vertrek jij op vakantie?
Zal niet meevallen haar achter te laten he.
Ook al weet je dat ze goed verzorgd wordt door de anderen.

 

 

Offline
Berichten: 0

Hallo Amazones,

Gelukkig ben ik weer thuis. Het gaat best goed met me. Het komt ook goed.

Hartelijk dank voor al jullie lieve berichtjes. Ik heb nu mijn eigen profiel en kan dan nog gemakkelijker meelezen én schrijven.

Offline
Berichten: 181

Hoi ellen, hoe gaat het nu. Je  moeder lekker thuis lees ik? En de drains? Fijn weekend

Offline
Berichten: 351

MiekeK

ik kan nog niet reageren op uw eigen profiel,dus even via dochterlief.

Fijn dat u thuis bent,doe het rustig aan en we lezen vanzelf wel hoe of wat denk ik.Sterkte met wachten op de uitslagen.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

WELKOM MIEKE

Zo, nu ben ik gelukkig niet meer de enige ' jongere oudere' hier op de site.  En ja, ik doe het ook nog even via dochterlief tot ik in JOUW EIGEN VERHAAL kan gaan reageren. Maar eerst lekker bijkomen hoor. Wel fijn te horen dat het naar omstandigheden best wel goed gaat en je blij bent dat je weer thuis bent.

Wat een mooie bos bloemen je avatar.
Zijn het begonia's?

Veel sterkte met het wachten op alle uitslagen.
Ik hoop dat ze zo gunstig mogelijk uit zullen vallen.

Offline
Berichten: 281

Inderdaad, ook helemaal gemist! Maar hoorde het gister van jou persoonlijk op de party, dat 'ons moeder' weer thuis was. Fijn! Ik meld me ook gewoon aan bij MiekeK om te horen hoe het verder gaat.

Ellenk, ben jij één van de eersten (naast Alex26) die samen met haar moeder op dit forum zit? Lijkt mij toch wel een beetje raar. Kun je dan nog wel schrijven wat je wílt schrijven? Of maak je dan afspraken met elkaar niet in elkaars hoekje te komen? Want soms wil je dingen zeggen die andere mensen wel mogen horen, maar je eigen moeder/kinderen/partner niet?

Offline
Berichten: 364

Ellen, fijn te lezen dat het naar omstandigheden goed met je moeder gaat. Ik hoop dat je moeder lekker tot rust komt thuis. De spanning voor de uitslag vreet natuurlijk ook energie. Sterkte! 

Offline
Berichten: 586

Hee lieve El',

Ik volg je te weinig... Ik reageer niet... en ik weet het. Het is niet zoals ik ben... Komt wel weer. Je zit wel in mn hart... vast gebeiteld... You know it. Pas je goed op jezelf?!

 

Love you,

Natas xxxxx

Onderwerp gesloten

Artikelen van ellenk

Aanraking ja of nee
Aanraking
Corona en IC
Corona en chemo
druk druk druk
Jaloers
Second opinion
Samen Beslissen

Pagina's

Webloggers