Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4255

ons moeder: oedeem

zondag, 9 januari 2011

De vakantietijd is voor mij goed geweest omdat ik gemerkt heb dat ook als ik er niet ben, er goed voor haar gezorgd wordt. Dat geeft wat lucht en neemt een heel klein beetje van de aldurende zorgen weg.

Wat is er nieuw?

Tijdens mijn afwezigheid is er een echo van de oksel gemaakt. Daar is niets bijzonders uitgekomen.
Daarnaast is er een gesprek met de uitvoerende chirurg geweest. Vooralsnog staat men voor een raadsel maar de zorg over of de tweede tumor (deze arts betwijfelt of het wel een okselkliertumor was en denkt aan een tweede borsttumor) wel verwijderd is, is nog niet weggenomen. Hij sluit helaas een noodzakelijke tweede operatie nog steeds niet uit.

Ondertussen is opnieuw nog veel gedetaileerder laboratoriumonderzoek uitgezet. Ik word één dezer dagen door de mammacareverpleegkundige gebeld over of daar nog iets is uitgekomen.

Er is binnenkort (na deze uitslagen) weer overleg met chirurgen en een oncoloog van het academisch z'huis van Nijmegen.

Op 21 januari heeft ze dan opnieuw een afspraak met de chirurg over hoe nu verder.

Ondertussen heeft ze nog steeds behoorlijk veel pijn, is er veel vocht rondom het litteken, en haar arm zit ook behoorlijk vol. Ze krijgt inmiddels drie keer per week oedeemtherapie, maar ze heeft echt harde dikke plekken op haar arm en klaagt ook over een heel strak touw in haar arm. Vooral als ze 's morgens wakker wordt zit het hele gebied rondom het litteken vol vocht terwijl het litteken zelf naar binnentrekt: dat wordt juist erg strak. Al met al is het haar behoorlijk tegengevallen. Mijn steeds opnieuw snelle herstel was haar voorbeeld maar helaas kan het dus ook anders gaan.

Vragenlijstje voor 21 januari?

wanneer start de hormoonbehandeling?
wanneer starten de bestralingen?
en natuurlijk afhankelijk van het laboratoriumonderzoek nog verdere vragen.

Voor nu is mijn moeder vooral blij dat ze weer naar buiten kan en gaat ze vaak wandelen. Ze houdt haar schouder en arm nog veel te krampachtig (zegt iedereen) maar wij weten niet wat zij voelt. Ik heb wel gezien dat ze haar arm inderdaad volkomen onnatuurlijk stil laat liggen, vasthoudt e.d. en dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor soepelheid en doorstroming.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Ocharm, dat valt inderdaad allemaal niet mee voor haar. Echt ook afzien wat die arm betreft. Hoop dat er gauw wat meer soepheid in arm en borst gaat ontstaan. Wel goed dat er goed overlegd wordt met Nijmegen. Bij mijn primaire tumor hebben ze dat toen ook gedaan, hoe ze alles wat ze zagen in mijn cyste aan invasieve haardjes , hoe ze dat moesten beoordelen. Het was echt toegevoegde diagnostiek voor een goede bepaling van het behandelbeleid.. Ik wens dat ook voor jouw moeder.

Dat het haar en jullie tegenvalt, hoe begrijpelijk.
Maar wel knap dat ze ondanks alle tegenvallers toch vaak gaat wandelen. Hoe beter haar conditie in stand blijft, hoe beter ze toch zal herstellen.

Wens haar het allerbeste van mij. 
Ga je haar nu weer helpen om hier te schrijven?

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Of het nou een tweede primaire tumor was of een okseluitzaaiing, ze hebben hem nog steeds niet teruggevonden...

Fijn dat je moeder weer kan wandelen. Kan ze de hand niet in de jaszak houden? Zwaaien met Nordic Walkingstokken is nog beter...

afbeelding van Monica
Berichten: 34

Wat lekker dat je vakantie zo goed bevallen is. Daar komt een mens van bij. Ik lees dat jullie het ook allemaal  niet bespaard is gebleven. Wat naar voor je moeder dat haar arm zoveel pijn en last geeft. Dat is een harde pil, vooral als ze van dichtbij heeft gezien dat het ook anders kan. Ik hoop dat er gauw een ommekeer zal plaatsvinden en het beter gaat.

Offline
Berichten: 586

En maar weinig bij je gelezen... Ben langzaam aan het bijlezen. Ze kan weer naar buiten. Dat is al heel wat. Maar het is nog een lange weg... Veel sterkte voor jullie daar. Ik denk wel regelmatig aan jullie (ook al klinkt dat heel nietszeggend eigenlijk...) XXXXX

afbeelding van Marimke
Berichten: 266

Wat een tegenvaller voor je moeder, dat ze nog geen duidelijkheid heeft. Wel fijn, te weten, dat er goed voor haar gezorgd word, maar ik neem aan, dat je daar niet aan twijfelde. Wens haar heel veel sterkte en ik hoop, dat ze wat steun van ons voelt voor haar.

De duimen staan klaar en ik hoop, dat ze zich gauw beter gaat voelen.

Offline
Berichten: 565

Wat naar Ellenk dat je moeder zo'n last blijft houden van pijn. Dan durf je je arm ook veel minder te bewegen natuurlijk. Ze zal er weer een beetje vertrouwen in moeten krijgen dat het toch goed is om hem te bewegen.

Onderwerp gesloten

Artikelen van ellenk

Aanraking ja of nee
Aanraking
Corona en IC
Corona en chemo
druk druk druk
Jaloers
Second opinion
Samen Beslissen

Pagina's

Webloggers