Lid geworden op: 30/09/2015 - 15:44
Offline
Berichten: 0

Oproep themablogs 2015 - Borstkanker en kinderen

donderdag, 1 oktober 2015

Borstkanker en kinderen - Deel je verhaal

Je bent jong en je hebt borstkanker. Maar je bent ook moeder van opgroeiende kinderen. Of je bent (nog) geen moeder, maar hebt wel een kinderwens. Misschien ben je zwanger geworden ná borstkanker of ben je kinderloos dóór borstkanker.

Borstkanker en kinderen. Het is een thema dat in vele vormen door het leven van jonge borstkankerpatiënten kan lopen.

Dit jaar staat oktober borstkankermaand in het teken van jonge vrouwen met borstkanker. Net als eerdere jaren, creëren de Amazones een blogpodium waarop jonge vrouwen hun verhaal kunnen doen.

Heb jij een verhaal te vertellen rond ‘Borstkanker en kinderen’? Doe dan mee aan de oktoberthemablogs op www.de-amazones.nl.

Onderwerpen waar je aan kunt denken:

  • Borstkanker in het gezin: Hoe praat je erover met je kinderen? Wat doet het met je gezinsleven? Hoe ga je om met angst je kinderen niet te zien opgroeien?
  • Borstkanker en kinderwens: Wat doet borstkanker met jouw kinderwens? Hoe ga je om met uitstel of zelfs afstel van je kinderwens? Of met dilemma’s rond spoed-IVF of invriezen embryo’s?
  • Uitgezaaide borstkanker: Hoe leg je je kind uit dat je niet meer beter wordt? Herinneringen maken, praten over straks als jij er niet meer bent, hoe pak je dat aan?

Het zijn maar een paar mogelijkheden. Ook andere onderwerpen zijn natuurlijk welkom. Misschien heb je nog een heel ander idee.

Een blog schrijven

Voel je je aangesproken door een of meer van bovenstaande thema’s? Of heb je nog een heel ander verhaal rond kinderen en borstkanker? Wil je je hart luchten over het onderwerp?

Dan kun je een eenmalig themablog schrijven van 500-800 woorden. Dat kan anoniem door een nickname te gebruiken. De blogs worden in de loop van oktober op deze plek gepubliceerd. Ze worden verder onder de aandacht gebracht via de nieuwsbrief Amazine en onze twitter- en facebookpagina's.

Aanmelden

Meld je aan met een mailtje naar weblog.amazones@gmail.com (graag voor 8 oktober).

Voordat je weblog wordt geplaatst zal er een eindredacteur naar kijken. Niet om inhoudelijk dingen te veranderen, want het is natuurlijk jouw persoonlijke verhaal, maar met het oog op de lengte, leesbaarheid en eventuele taal- of spelfouten.