Amazone
Lid geworden op: 08/08/2012 - 15:38
Offline
Berichten: 24

Overkill aan info (IVF)

donderdag, 3 januari 2013

 

18 juli 2012
 
Ons balen weekend; Omdat ik me zaterdag behoorlijk gaar voelde en de zondag na een korte leuke kraamfeest-middag, compleet verpest was. We hebben namelijk temidden van al deze ellende ook nog eens afscheid moeten nemen van onze lieve kleine dikzak (Engelse Bulldog) , die ik voor het gemak en de anonimiteit ook gewoon even dikzak noem. 
 
Dikzak was 9 jaar. Oud voor zo'n hond en zéker als je weet dat de dierenarts haar met 9 weken eigenlijk al wilde laten inslapen omdat ze toch niet oud zou worden. Did she prove them wrong! laugh
Bij thuiskomst lag ze dood op haar kussen. Ze zag er vredig uit, rustig ingeslapen zo leek het. Onze andere hond, onder het alter ego Spicht, liep er met grote bogen redelijk hysterisch omheen. Zó zielig. Alter ego nummer 3, Sul, was bij mijn vader, gelukkig, dus die heeft het gemis pas later moeten ontdekken. 
Dikzak was eigenlijk meneer D. zijn hond, maar in ons samengestelde gezin met 3 honden was ze voor mij inmiddels net zo belangrijk. Dikzak was de meest komische hond die ik kende. Luisterde voor geen meter, was een regelrechte bitch tegen onze 2 reutjes, was jaloers tot op het bot, snurkte veel te hard en was ontzettend eigenwijs, maar zó ontzettend lief! Een hond die we nooit zullen vergeten. Zo'n karakter. Wat een gemis. Ongelofelijk dat het juist nu moest gebeuren, maar anders was het wel ergens in het komende (ziekte-) jaar gebeurd en dan was het nog steeds zwaar of zelfs zwaarder geweest...
 
Blij dat het weekend voorbij was heb ik maandag volgens mij weinig noemenswaardigs gedaan..
Dinsdag was weer een big day, we mochten weer naar het ziekenhuis 'ver weg'. Omdat mijn lief in de ochtend een vergadering had in de richting van dat ziekenhuis, wilde mijn vader me wel thuis ophalen en een lift geven naar lief zijn meeting-point, waar ik dan over zou stappen in meneer D's auto en we door konden naar 'ver weg'. Al met al zijn we op die manier 2,5 uur onder weg geweest en toen konden we direct instappen in de achtbaan die IVF heet. GREAT! 
 
Dan zit je daar en krijg je uitleg over van alles en nog wat, over je cyclus, wanneer je wat moet doen, hoe mijn eiblaasjes (a.k.a. follikels) met spoed moeten gaan groeien, wat je moet spuiten en slikken en wanneer en hoe de afname is. Geweldig. Mijn hoofd duizelde ervan. Ondertussen mocht meneer D. ook nog even een kamertje induiken om daar in gezelschap van 'mooie' afbeeldingen', DVD's etc een mooie donatie te doen voor onderzoek, want als er bij hem iets niet goed is moeten ze e.e.a. aanpassen in de 'bewerking' en in het ergste geval hoeven we dus niet te starten. Maar daar gaan we niet van uit. 
En dat betekend dus dat ik zo naar de apotheek kan, waar ik 3 soorten injecties op moet halen in grote aantallen én nog een doosje tabletten, waar ik op de eerste dag van mijn menstruatie mee moet beginnen. Omdat ik de pil door moest gebruiken ter stimulering en daar nu mee moest stoppen, zou dat betekenen dat we aanstaande vrijdag weer naar 'ver weg' moeten. Want op de eerste dag van de menstruatie, of maximaal binnen 2 dagen daarna, moet er een eerste echo gemaakt worden en krijg ik sein veilig om mezelf te gaan mishandelen. Ook een feest, want ik moet er dus elke ochtend 2 injecties inrammen én nog wat tabletten innemen. Alhoewel dat injecties erin rammen niet goed komt als ik het zelf moet doen. Dan wordt ik denk ik dagelijks gevonden met een spuit in m'n buik, knock-out! Lijk ik net zo'n junkie die halverwege haar shot niet meer wakker kon blijven, haha, zie mezelf al liggen! Dus aan meneer D. de eer om mij dagelijks te mishandelen. Gelukkig ging de 'proef-shot' goed en heeft hij dus groen licht om hier 's morgens en dagelijks op de zelfde tijd mee aan de slag te gaan. Zo moet ik dat een week doen en daarna moet ik elke maandag, woensdag én vrijdag naar 'ver weg' komen voor een echo om te zien hoe ver we zijn. Geweldig, NOT, want lief komt zo natuurlijk maar mondjesmaat aan werken toe. Heeeelll fijn. En als we dan zover zijn, dan vind er een afname plaats. Waar ik overigens ook als een berg tegenop zie, aangezien de laatste kijkoperatie in mijn baarmoeder een onverdoofde hel op aarde was! 
 
En mede daarom had ik gister weer even een breaking-point. HOE oneerlijk is het allemaal!
Prachtig dat IVF er is en ik weet hoe belangrijk het is geweest voor aardig wat mensen in mijn omgeving. Met één droom; Een kindje van henzelf! Geweldig dat het allemaal kan tegenwoordig. Maar ik zit daar omdat ik kanker heb. Omdat ik chemo ga krijgen. Omdat ik daar onvruchtbaar van kan raken. Omdat ik pas, op z'n vroegst, over 3 jaar aan kinderen mag beginnen. En de natuur dan waarschijnlijk hulp nodig heeft. En we daar nu vast voor zorgen. Niet omdat mijn doel NU 'een baby' is, dat is straks, mijn doel NU is 'beter worden'. En dan is dit erg frustrerend. Dat ik dus nóg meer af moet gaan zien dan ik überhaupt al moet door heel die PIEEEEPPP kanker, voor iets waar ik nu nog even helemaal niks aan heb! En ik weet wel; Later ben je blij dat je dit allemaal gedaan hebt en blablabla...Dat weet ik ook. Maar gister (en nu weer een klein beetje) had ik toch even moeite het grotere geheel te overzien. Vanwege alle frustratie heb ik 's avonds nog een spoeddate ingepland met vriendin J a.k.a. L om naar de film Magic Mike te gaan. laughEn toen was m'n dag weer goed wink
 
Morgen staat om 11.00 uur weer een pruiken-sessie gepland, aangezien vandaag nog niet alles binnen was en daarna door naar het ziekenhuis voor de uitslag van de rand van de tumor (schoon?) en mogelijke uitzaaiingen in lymfen. Spannend dus weer, maar ook wel weer fijn. Kunnen we dat ook weer afstrepen. 
Ben erg benieuwd naar de haardossen die ze klaar hebben liggen, voel me bijna alsof ik nieuwe kleren ga kopen laugh
 
Nou mensen, ik ga weer mijn best doen om mezelf te douchen met al die oorlogswonden en dan kan de dag echt beginnen! Fijne dag allemaal!
Offline
Berichten: 565

dag Diaan, wat naar dat jullie bulldog toen is overleden. Dat zal je veel verdriet hebben gedaan. En wat een weg is het geweest meis. Om naast alle onderzoeken, behandelingen en uitslagen van de bk, ook nog je kinderwens voor de toekomst een soort van veilig te moeten stellen. Ik vind het veel hoor.

Dank je wel voor het delen van je verhaal.

liefs Linnie

Offline
Berichten: 111

Heel veel sterkte met je extra behandeling in de vorm van IVF. Ik kan je uit ervaring vertellen, dat de afname van de eicellen heel erg meevalt. Ik vond het zelfs een verlossing ;-) Door de overstimulatie van de follikels/eicellen had ik het gevoel alsof er tennisballen in mijn buik aan het groeien waren(overspannen eierstokken-gevoel) en was blij dat ze me daar van verloste.

En al die spuitjes, dat went ook erg snel. Maar het is er inderdaad nog "effe" allemaal bij en dat valt niet mee.

Dikke digi-hug en hou je taai!

 

PS IK ZOU NOU DAT DIT EEN VERSLAG VAN AFGELOPEN ZOMER IS blush DUS MIJN REACTIE SLAAT NERGENS OP wink

Offline
Berichten: 24

Hi Jolleke, 

Bedankt dat je je reactie toch hebt laten stan! Want het is alleen maar fijn om ook reacties en ervaring van anderen hierin te lezen! :D

En Linnie, bedankt voor het nemen van de moeite voor een reactie! :)

 

Liefs!

Artikelen van Diaan83

Weer wakker!
Bijna D-Day
Uitslagen onderzoek
Operatie gepland
IVF...enzo
How it all started

Webloggers