Lid geworden op: 23/11/2005 - 12:08
Offline
Berichten: 586

Puzzelen

woensdag, 20 juli 2011

Dat zijn we aan het doen het afgelopen half jaar. Puzzelen. Wat is het? Waar komt het door? Wat moeten we nog doen? Vandaag zouden we een groot stuk van die puzzel verder leggen (ik geloof dat ie wel 1000 stukjes heeft). De klinisch geneticus, zouden we gaan zien. Maar vanochtend kreeg ik een telefoontje. De dokter was ziek... Tja. Dat overkomt ook dokters (alhoewel ik vind dat het verboden zou moeten worden ;)...). Héél jammer, maar niets aan te doen. Gelukkig is de afspraak nu volgende week woensdag. Dat scheelt. En dan merk je ineens hoe je in een ritme zit op een 'ziekenhuisdag' en moet ik even resetten om te bedenken waar ik dan die spaarzame energie aan ga besteden vandaag. Er ligt genoeg (om te doen), maar er is weinig reserve. Ik put niet meer uit m'n gewone energie he, ik put uit m'n reserve. Voor wie het zich afvraagt... ;)

Het feit dat we niet weggaan vandaag, geeft wel weer wat extra 'hersteltijd' van de ingreep van afgelopen vrijdag. Dat klinkt heftiger dan het misschien, voor anderen, is, maar ik was vrijdag op de dagbehandeling van de chirurgie om zo'n plek weg te laten halen. Was de afspraak die voortkwam uit het bezoek aan de (botte) chirurg en het verzoek van m'n internist. Ik vond het een pittige. Ik ben ruim een half uur binnen geweest en ik heb me erop verkeken. Wat het mentaal deed vooral. Het lijkt op een OK zo'n behandelkamer. Niet goed. De geur is ook zo. Niet goed. Ik kreeg 4 (!) prikken plaatselijke verdoving, op iedere hoek van het gebiedje waar ze in gingen snijden 1. Voor mij helemáál niet goed. En zo kan ik nog wel even verder vertellen. Gisteren voor het eerst de pleister verwisseld. En toen kwam ik erachter dat wat er onder het plakgedeelte zat geen opgedroogd bloed was (dat dacht ik namelijk), maar een héle blauwe plek. De helft van het gebied waar ze in gewerkt hebben is bont en blauw. Eerst schrik ik daarvan. Alles wat blauw is op het moment, heeft dat effect in 1e instantie. Vaten, vaten, vaten... Ik ben gehersenspoeld, denk ik... Maar ik snapte het na even nadenken. Het duurde even voordat het verwijderd was, die plek. En dus... Afijn. Ik slik nu druppeltjes Arnica en hoop dat het snel beter wordt. Een dagje extra hersteltijd voor er grotere activiteiten plaatsvinden, is dus geen overbodige luxe.

Inmiddels is ook de scootmobiel aangevraagd. Doordat ik met de ergotherapeut aan het kijken ben naar mobiliteit en het vergemakkelijken van 'inspanningen', wordt ook daar een puzzeltje gelegd. Wat voor stukjes zijn er nodig om te zorgen dat ik buiten blijf komen, makkelijker kan bewegen dan nu? Langzaam maar zeker... En of dat nou (langdurig) tijdelijk is of voor altijd, dat maakte niet uit zei ze. Er zijn zóveel dingen aan de hand en je bent zo beperkt, voegde ze er nog aan toe... Okay.

Een van de klusjes die vandaag op de planning staat is het verder invullen van de formulieren voor de psycholoog. A.s. vrijdag heb ik weer een afspraak met haar. M'n levensverhaal. Dat ben ik aan het opschrijven. De korte versie uiteraard... ;) Met haar ga ik de puzzel maken van het plaatje van 'de andere stand'. Niet meer altijd de survival stand, maar soms even de andere. Ik weet niet hoe dat eruit ziet, maar hopelijk hebben we samen straks alle stukjes bij elkaar. Door wat ze gezegd heeft de eerste keer, merk ik dat ik iets meer toegeef aan 'buien' en laat zijn wat er is... (mindfullness... I know ;)...) Dat ging makkelijker dan ik dacht. Dat puzzelstukje moet hier op de grond gelegen hebben, kan niet anders...

Wordt vervolgd.

afbeelding van negrita
Berichten: 91

natas ik lees je graag, wat je meemaakt is heftig en telkens in de overlevingsstand is bijna niet vol te houden, maar je doet het heel goed, telkens een klein puzzelstukje zoeken is een uitdaging, zo een puzzel helemaal leggen lijkt nu nog onbegonnen werk, maar eenmaal begonnen geeft het ook weer een uitdaging. Het is een mooie beeldspraak. En helemaal goed als jij daar steun bij hebt. knuffel.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Natas, toch weer even sllikken denk ik omdat het gesprek met de geneticus niet doorging en je daardoor geen nieuwe puzzelstukjes krijgt (of de verkeerde, van een andere puzzel, kunt weggooien). Mooie beeldspraak inderdaad. Ik hoop dat je met de adviezen van de ergotherapeut je mobiliteit kunt behouden en ook in conditie blijft voor zover mogelijk. Veel sterkte maar weer.

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Dag Natas, ook al is je verhaal helemaal niet leuk, ik vind het leuk om je te lezen. Je schrijft over het meest erge zo mooi, zo beeldend, zo intens.

Kan die psycholoog niet hier meelezen. Je hebt al een heel stuk van je levensverhaal geschreven. Dat scheelt jou een heleboel schrijfwerk. Of het moet zijn dat  het weer opnieuw schrijven steeds een beter stukje orde aanbrengt, de puzzlestukjes op hun plaats helpen leggen.

Jammer van die afspraak. Weer even instellen op vrije uren, een andere tijd van erheen gaan. Kost allemaal energie die bij jou zo spaarzaam is. Wel fijn dat je een ergo-therapeute hebt die over je schouder meekijkt en meeregelt dat je zo goed mogelijk mobiel wordt, bent en blijft.

ER IS WAT ER IS.

Offline
Berichten: 1768

Woensdag dus pas weer nieuws!
Dan ben ik met vakantie, dus ik zal het later moeten lezen. Wat heb je het druk met alle ziekenhuis- en andere afspraken. Ik hoop dat de puzzel steeds verder op zijn plaats gaat vallen voor je, veel sterkte.

Offline
Berichten: 4255

Puzzelen kan ook heel rustgevend zijn. Als je hoofd heel vol zit wordt alles al puzzelend ook een beetje geordend. Ik hoop dat het deze keer voor jou ook zo werkt.

Ik ben zo benieuwd naar volgende week woensdag!

Anoniem
afbeelding van Anoniem

@allen: dank voor jullie lieve reacties (en de complimenten over het schrijven!)

Het was idd even slikken toen die afspraak een week opschoof. Maar toen kwam ineens de HDI training van pas.... Toen werkte het wél... Kan ik er iets mee nu, kan ik er iets aan veranderen? Nee. Probeer het dan los te laten. En het lukte. Miracles do happen ;).

Puzzelen kan rustgevend zijn. Klopt. Ik heb de beeldspraak meer gebruikt voor het schrijven overigens, dan dat het zo werkt in m'n hoofd op het moment. Maar ik hak soms dingen wel in stukjes. Om wat meer rust te creeeren. En dat zou hierbij geen overbodige luxe zijn ;) Stukje bij beetje. En bij vlagen Komt de rust er (in m'n hoofd) en zie ik een plaatje compleet worden. Misschien dus toch die puzzel ;)

Offline
Berichten: 586

Doh! Ik wás ingelogd toen ik schreef... En nu ben ik ineens anoniem... Heel vreemd...

zoltanban5
afbeelding van Anoniem

The oldest of the Replica Watches uk dreams of men - to fly, Jaquet Droz now offers a new dimension and Breitling replica pushes the boundaries of watchmaking with The Bird Repeater. Envisioned by the Audemars piguet replica architects of the House, this timepiece combines history, know-how and imagination of the only new valuable way mark' says the release. the workshops of the brand paid tribute to the birds and their give life. 

Artikelen van Natas

Een leven lang
Zwarte vrijdag
Steeds verder
Normaal
Puzzelen
Survival stand
Assertief
Zo kan het ook

Pagina's

Webloggers