Lid geworden op: 04/11/2007 - 17:43
Offline
Berichten: 439

Sex met/zonder

dinsdag, 31 januari 2012

En nu ben ik dus tietloos, het is definitief. Ik ben geen jongetje geworden en, misschien wel helaas, ook geen prepuberaal meisje. Ik ben gewoon een volwassen vrouw zonder borsten… en dat is raar. Het is inderdaad plat. Links zit er nog wat leven in qua weefselactiviteit maar de bestraalde rechterkant is doods, glad, dun en glanzend, kwetsbaarder in uiterlijk en werkelijkheid. De houdbaarheidsdatum is inderdaad minder en de elasticiteit is ver te zoeken. De boel trekt maar dat is alleen maar het ongemak.

Vooral vanaf de zijkant is de boel een beetje zielig smalletjes terwijl ik voorheen een brede, stevige indruk maakte. Er mist echt wel wat... Ik ben geen jongetje of puber maar gewoon een tietloze vrouw waaraan wat ontbreekt... Met één borst was er nog een soort van referentiekader met hoe het er eigenlijk uit zou moeten zien. Dat leek daardoor opvallender en scheef maar nu is dat achteraf toch ook een tikkie minder "kaal".  Het is opeens heel erg niet “zoals het hoort”terwijl ik dacht dat symetrie minder opvallend zou zijn. Het is niet zozeer een emotioneel gemis ofzo maar het is gewoon raar en eigenlijk qua esthetiek dus best wel jammer. Raar; dat dekt wel de lading maar het zal allemaal wel wennen...

En ben ik dan minder vrouw? Ja, in het feit van twee tieten minder, maar ook nee, niet in wie ik ben. Dat is feitelijk en rationeel allemaal best waar, maar anders is het wel… En ook al weet ik nog niet of ik meer mis dan vleselijk een feit is, het is meer wennen dan ik dacht. 

Er is sinds kort zeg maar, een bovenste en onderste helft van mij. De onderste helft compenseert in korte rokjes en kniehoge sexy laarzen voor het ontbrekende decolleté en ik voel me daarmee best vrouwelijk en aantrekkelijker dan ik me in lange tijd heb gepresenteerd. De bovenste helft wordt ook nog voorzien van camouflerende sjaals en draperieën zodat ik trots kan verkondigen dat “als je het niet weet, je d’r niks van ziet”. Alsof dat het ultieme doel moet zijn en basis voor tevredenheid en rust… En als je ergens compenseert is dat omdat er ergens iets ontbreekt dat om compensatie vraagt, nietwaar? En dan is roepen dat het allemaal wel meevalt vast voor een deel, maar niet helemáál waar. Want met kleding, in the daytime, valt een hoop te verbloemen, in je blote kont wordt dat een stuk lastiger.

Ook dan is er een helft die probleemloos schijnt te functioneren en een helft die nog zoekt naar balans en zich graag bedekt weet. Als er tussen de lakens voorzichtig en aftastend om aandacht wordt gevraagd, is er door preoccupatie met de bovenste helft niet onverdeelde aandacht voor de onderste regionen. Niet alleen het huidje rechts is wat doods, de doos is ook niet al te levendig en snel afgeleid. De twee helften zijn in beleving nog niet echt samen en de vragen vanonder vinden ook nog geen antwoord boven de navel of in het hoofd. Nu scheelt het dat Sanneman nooit een tietenman is geweest en van het volhardende type is qua geduld, tederheid en zoeken naar response, maar “mijn eerste keer” met/zonder is raar.

Halve vrouw, halve sex of op zijn minst niet compleet… Keurige littekens hoor, maar we zijn het eens; mooi is anders, maar er zijn volgens Sanneman nog wel andere rondingen over die bij intimiteit kunnen worden gezocht. Nu heb ik de mazzel dat ik dingen goed onder woorden kan brengen en dat ook durf te doen én dat ik gezegend ben met Sanneman die ook durft te praten en niet wegloopt voor de werkelijkheid en daar vaak net zo rationeel in is als ik. We hebben geleerd van de eerste keer borstkanker waar wij intimiteit verloren en lange tijd elkaar. Omdat we allebei zelf invulden wat er was zonder te vragen… Ik dacht dat ik minder aantrekkelijk was, Sanneman was bang mij pijn te doen; en zo hebben we elkaar veel ontzegd.

Vrijen hoeft nu nog niet bloot en mag in het donker, mag onwennig zijn als een tweede eerste keer... voor allebei. We nemen de tijd, vinden langzaam intimiteit en zoeken omstandigheden die weer vertrouwen geven. Het is raar voor allebei en het is ook verdrietig dat er in de bovenste helft onomkeerbare veranderingen zijn. Maar we daten, we tasten, we praten en vullen niet meer in en dat is eng, spannend en een uitdaging voor álle helften. Het is echt niet vanzelfsprekend; we moeten er ons best voor doen. Maar liever mét dan zonder… dus dan maar met/zonder… 

ien
afbeelding van ien
Berichten: 269

zo is het precies

Offline
Berichten: 586

Het staat er goed op. Op papier bedoel ik ;) Precies zoals je het vertelde vanmiddag, precies zoals het all in all toen ter sprake kwam in twee uur die voorblij vlógen... Mooi dat je het opgeschreven heb en vooral mooi dat het ook zó kan gaan... Maar dat dat niet vanzelf komt, dat is duidelijk... Ik ben blij voor je, hoe gek dat misschien ook klinkt, dat je samen zo die weg af kan gaan. Volgens mij gaat dat wel lukken... Kus! X

Offline
Berichten: 304

Het geschonden lichaam Sanneke, daar moet een partner aan wennen, bij mij is door de borstbesparende operatie lichamelijk niet echt veel veranderd, bij Lief destemeer, geen been, een veranderd lichaam en geen lust door de hormoontherapie van Lief, en toch vinden we elkaar, de liefde is niet minder, wel veranderd, we zijn nog steeds zoekende, doen moeite, blijven praten en vooral lachen. Liefs Ollie

Offline
Berichten: 4201

Lieve Sanne,

dank je voor dit verhaal. Jullie gaan je weg. Het moet niet zo, maar het kán wel een voorbeeld zijn voor anderen. ik neem er echt mijn petje voor af, zoals jullie dat samen doen. Niet dat je daar op zit te wachten, op mijn petje ;) maar ik wilde het je toch even laten weten.

Ons zoeken duurde ook lang, en dan kwam er weer wat anders, eerst een tiet die niks meer deed, later twee borsten minder. en toen nog weer die eierstokken en toen weer reconstructie. En weet je, het blijft zoeken. Af en toe verliest een van ons beiden wel eens even de moed maar we blijven zoeken en alleen de zoektocht is toch al waardevol omdat je allebei bereid bent om te zoeken: een teken van liefde. En dat lees ik ook in jouw verhaal.

X

Ellen

Offline
Berichten: 2277

Zo herkenbaar...en sommige dingen ook weer niet.

Ik heb minder (of eigenlijk niet) hoeven wennen aan het plat zijn, dat is jou wel bekend. Als ik vrij ben van mijn werk loop ik vaak  `plat` rond dus zonder protheses. Boodschappen doen of op bezoek gaan doe ik gerust zonder. Wennen Sanne(ke)...ik hoop zo voor jou dat dat het is.

Tja, intimiteit zonder borsten is écht anders...dan mis ik mijn borsten nog steeds. We hebben het fijn samen, heel fijn zelfs, maar het is wel anders.

Dank voor je mooie blog xxx

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Het is als fietsen met zonder handen en naar buiten met zonder jas. Anders dan anders en toch wel stoer. Ik wens je veel geluk en intimiteit, Sanne-ke. Het went als je aan je lichaam went, ik ben al zo lang eenborstig dat ik me niet goed meer kan herinneren hoe het ook alweer was met twee.

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

'Keihard' (excusez-moi le mot) werken is het, het hebben van een seksleven.... We experimenteren. We praten. We evalueren. Het wordt niet meer zoals vroeger. Ik mis mijn borsten als  erogene zones. Al met al hébben we wel weer een seksleven en blijft al het gepraat, het ge-experimenteer en het ge-evalueer de moeite waard. Als het niet kan, zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan....

Offline
Berichten: 181

Lieve San, dank je voor je openhartige verhaal, wat mooi hoe jij jezelf inderdaad kunt verwoordne. Ook ik ben (inmiddels ;-)) gezegend van een geweldige partner, echt wat heb ik daar mee geboft. Al heb ik nu een expander links en een lift met siliconenprothese rechts, het is anders, de aanblik is wellicht redelijk, mooi is anders. Zowel links als rechts doet het pijn, links vanwege de zenuwbanen die een nieuwe weg blijven zoeken  en rechts door de prothese en schommelingen van hormonen. Ook wij praten en doen het er mee, het is heerlijk te horen dat ik 'de mooiste ben' en ook wij hebben onze weg gevonden, maar regelmatig komt 'tijdens' de vraag, doe ik je pijn en wordt je afgeleid, denk je daardoor aan dingen waar je op dat moment helemaal niet aan wilt denken, het is wisselend.

Lieve San, nogmaals dank voor je blog, ik ben blij dat jullie het samen kunnen doen, maar 'leuk' is anders, ik hoop dat julie samen jullie weg vinden maar volgens mij gaat dat helemaal goed komen, knap hoor.

Liefs CD

Offline
Berichten: 1108

Herkenbaar compensatie gedrag. Ik doe dat ook. Leg accent op mijn benen en billen . Ik kan het niet hebben als lief aan mijn borsten zit. Weet niet waarom, het voelt gewoon niet meer zo als eerst. Voel me nog steeds beetje verraden door mijn borsten denk ik.

Offline
Berichten: 514

He Sanne-ke, wat heb je dat mooi onder woorden gebracht en zoals Dees al zegt..........t is hard werken ja.

Bedankt Sanne-ke voor je openheid. Ik ben "blij" met je verhaal in die zin.....ik voel me niet alleen staan en kan ervan leren.

Bedankt!

zoltanban5
afbeelding van zoltanban5

Important novelty, Replica Watches a single Crown screwed at 3 o'clock regulates all the functions of the Fake Rolex Watches instrument. Practical, it is equipped with three notches to act on temporal data. The Replica hublot watches first position is the index of cities, the second date, the third time, the minute, and the ring of 24 hours. Innovative, original and practical, this system offers the watch to use reflected for daily comfort and a door.