Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4198

Vakantie 5

dinsdag, 11 januari 2011

Eerste Kerstdag

Vroeg op (alweer, en dat voor de lol) vliegen we de volgende morgen naar Punta Arena. We zitten daar zo'n beetje op het meest zuidelijke puntje van het vasteland van Zuid-Amerika. En het waait! Daar. Altijd. De portieren moeten we vasthouden anders waaien ze kapot. De meest voorkomende schade.

We besluiten, ook al moeten we die dag 250 km noordelijker zijn, toch eerst nog zuidelijker te gaan. Daar ligt een gebouw dat mijn lief graag wil zien. Het is een heel avontuur langs lege kust, over grindwegen, maar uiteindelijk vinden we het wel

en ja zó zuidelijk zijn heeft ook wel wat.

We hebben onze kerstlunch op het strand in de keiharde wind en eten pascua brood (dat is kerstbrood!) en een chocoladekerstmannetje smiley.

 

en dan op naar het noorden, richting Torres del Paine. De 250 km lange route is leeg en kaal maar onderweg wacht ons wel een verrassing. Ineens zie ik in de verte een roze zweem op een meer en gooi de auto langs de kant. We komen met moeite eruit, de wind is zo hard dat ik bijna omwaai en lopen tegen de natuurkracht in richting meer. Daar staan ze dan. Een hele grote groep flamingo's, dichtbij elkaar in de wind. Ohhhhhhh.

Later zien we bij een ander meer, met minder  wind nog enkele flamingo's wegvliegen

Mijn dag kan niet meer stuk :)

De route is mooi. Wij houden van leegte. In die 250 km zijn maar 2 of 3 dorpjes van enkele huizen en verder, gras, rotsen, niks.

Wel een bushokje, dat dan weer wel.

's Avonds blijken we in een vriendelijk hotelletje in Puerto Natales te zitten. En blijken we in een restaurant, wat lief weer als mooi ontwerp heeft uitgekozen, heel goed ons eerste kerstdagmaal te kunnen nuttigen. Niet dat we er verder iets van merken dat het Kerst is.
Raar, zo weinig als die Chilenen daar aan doen. Ik had dat toch echt heel anders verwacht. Een vooroordeel dat alle Zuid-Amerikanen superkatholiek zijn dus.

 

p.s. ik heb zojuist ook foto's bij de vorige vakantieblogs geplaatst.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3835

Het ziet er wel uit als het einde van de wereld... Indrukwekkend leeg landschap. En mooi, die flamingo's!

afbeelding van Marimke
Berichten: 267

Wat prachtig, ik kan me voorstellen, dat het zien van de zwerm flamingo's grote indruk op jullie gemaakt hebben. dat bushokje, ik zie het voor me, een keer per week een gammele bus naar de markt, o.i.d. Dat hadden wij toen ook in San Telmo, genieten was dat, je komt zo dicht bij de plaatselijke bevolking. Ik nam me voor nooit meer te mopperen op ons openbaar vervoer en het meer te waarderen., Maar ja een mens vergeet snel hé, dus het was al gauw weer gewoon, dat er zo vaak vervoer was in Nederland, waar je maar naar toe wilt.

Offline
Berichten: 281

Het ziet er heel aantrekkelijk uit, Ellenk! En zo'n roze wolk die neergedaald is, heel bijzonder. Ik ben ook dol op heel ver om me heen kunnen kijken...... heerlijk, die leegte. Dat doet wat met je hoofd, vind je niet?

afbeelding van Kellly
Berichten: 1444

geweldig zo n reis Ellenk! 

Offline
Berichten: 616

Wat ongelooflijk gaaf allemaal. En wat een mooie foto's

Offline
Berichten: 2286

Leuk zo met de foto`s erbij!

Ik ben ook dol op lege ruime landschappen; daar kom ik helemaal tot rust.

Dank je dat we mee mogen genieten, EllenK.

afbeelding van annie_2
Berichten: 857

Mooi die verre verrassingen inhoudende verte. Ik zag ook ooit eens zo'n flamingo-kolonie, ergens in zuid spanje. Alleen met de verrekijker kon je er dichter bij komen. Maar ook dan nog was het prachtig.

Via je blog en de foto's is het toch een beetje met jullie meereizen.
DANK.

afbeelding van Irene
Berichten: 140

Leuk dat je er foto's bij hebt geplaatst.

Wat een andere wereld hè, lijkt mij een mooie reis die jullie hebben gemaakt en wat fijn dat je zo hebt genoten heerlijk.                                                         Kan je er weer tegen wink.   Hier in doen de Portugezen ook weinig aan de Kerst; 1 avond en dat is het dan.

Cat
Offline
Berichten: 676

Wow, wat een gave reis als ik het zo lees. En wat leuk dat we een beetje mogen meegenieten met de foto's.

Offline
Berichten: 373

Wat een schitterende reis. En wat zien jullie mooie dingen. Echt genieten om je te volgen zo met die foto's erbij. Als je het niet erg vind pik ik jouw idee als ik in oktober naar mijn geboorte bounty eiland ga.

Offline
Berichten: 171

Mooi zeg, Ellen! En die flamingo's, inderdaad een roze wolk...

Ik was ooit ook in Puerto Natales en besloot: 'hier wil ik wel het laatste deel van mijn leven doorbrengen', zo mooi vond ik het. Nu ben ik in Frankrijk beland, al een aardig eind op weg dus :-)

Offline
Berichten: 4240

Wat een geweldige ervaring Ellen! Mijn oma zegt altijd 'ik ben blij dat je weer veilig terug bent', bij het lezen van dit bericht schoot dat eerlijk gezegd ook even door mijn hoofd.... blush

Offline
Berichten: 4198

tja, daar zaten wij dus 2,5 week geleden..... blij dat er toen niks aan de hand was....

Onderwerp gesloten

Artikelen van ellenk

druk druk druk
Jaloers
Second opinion
Samen Beslissen
Het 'gewone' leven
Zomerse zomer
Een nieuwe start
Pas op de plaats

Pagina's

Webloggers