Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4268

Vakantie 6

zondag, 16 januari 2011

Torres del Paine

Ach wat kan ik zeggen? Om uit te leggen hoe het is? Als je om je heen kijkt en je denkt dat je steeds naar een poster kijkt. Het type foto waar ze legpuzzels van maken.

 

En dat je daar dan bent. Er in wandelt, in die legpuzzel.

Het is gewoon niet uit te leggen maar de dagen in Torres del Paine zijn betoverend.

We zien condors, wandelen tussen guanaco's en nandoes, er zijn watervallen, bergen, groene meren, blauwe meren en gletsjers.

Wat is het daar mooi.

We discussieren met een Nederlands echtpaar over het feit dat de toegang tot dit reservaat voor buitenlanders veel duurder is. Ze vinden het een overdreven groot verschil. Wij niet, we hopen dat met dit geld het reservaat voor altijd kan blijven bestaan. Want het grote geld dringt aan: inmiddels zijn er al 3 grote hotels IN het reservaat gebouwd. Wij zitten er net buiten en dat is helemaal prima.

De afgelopen dagen zaten in Puerto Natales 700 toeristen vast. De dorpelingen hadden alle wegen geblokkeerd uit protest tegen het overheidsbesluit om het gas 17% duurder te maken. In Santiago maakt zich daar niemand druk om. Daar hebben veel huizen niet eens verwarming maar in Patagonië is dat toch anders. De winters zijn er lang en koud en een dergelijke verhoging kan door veel inwoners niet betaald worden. Sommige toeristen probeerden via Argentinië weg te komen, lopend. Inmiddels schijnt er een ernstig ongeluk gebeurd te zijn en mogen de toeristen weer gaan en staan waar ze willen. Voor de bewoners van Patagonië is het probleem natuurlijk nog lang niet opgelost.

Offline
Berichten: 281

Ellenk, uit alles blijkt dat je intens genoten hebt. Wandelen in posters 'vivants'. En als dat geld nodig is om de natuur te beschermen, het is niet anders. En die foto's.... die komen toch nog wel?

Fijn dat je zo'n goede vakantie hebt gehad!

Offline
Berichten: 586

Wat mooi :-) En wat mooi dat jullie dat konden doen. Zo'n prachtige ervaring. Ik geniet van je verhalen en ben intens blij voor je XXXX

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Heerlijk om je zo te lezen, Ellen.....

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Het lijken wel schilderijen van Bob Rosscool. Mooi hoor! Lijkt me een prachtige reis!

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Paradijselijk Ellen. Wat zullen jullie genoten hebben. Onvergelijke ervaringen opgedaan.  Daar kun je lang op teren.

afbeelding van Kellly
Berichten: 1418

prachtig wat n plaatjes! 

Offline
Berichten: 565

Prachtig Ellenk, die foto's. Het lijken inderdaad net posters. Wat zal het rustgevend zijn geweest om daar te lopen. Heb je genoten van de stilte?

Offline
Berichten: 171

Wauw, lieve EllenK, wat is het daar mooi!!!

Ben ff benieuwd, waar sliepen jullie in Puerto Natales? Kan me de naam niet meer herinneren, maar wel een hele lieve mevrouw die graag een praatje met me maakte, zij in het Spaans en ik in het 'handen en voeten'...

Onderwerp gesloten

Artikelen van ellenk

Pagina's

Webloggers