Amazone
Lid geworden op: 11/04/2011 - 16:00
Offline
Berichten: 55

Waarom ik ineens geniet van Marco B.

zaterdag, 16 april 2011

Sinds ik eind vorig jaar de diagnose borstkanker kreeg, verbaas ik me elke dag over de meest uiteenlopende dingen. Grote dingen, bijna spiritueel soms, zoals waar ik in hemelsnaam de kracht vandaan heb gehaald om op een constructieve manier met de ziekte om te gaan. Maar er zijn ook kleine, dagelijkse verwondermomentjes. Zoals waarom ik ineens zo geraakt ben door onze nationale volkszanger Marco B. Ik vond hem altijd al een goede zanger, maar om nou te overwegen om in een overvol stadium uit volle borst met hem mee te zingen, nou nee.

Maar laatst zag ik hem op TV en toen greep zijn optreden me ineens enorm aan. Dus kocht ik zijn nieuwe CD ("DDD" genaamd) en heb nu dagelijks een 'Marco-uurtje'. Het zijn niet de melodietjes of zijn stemgeluid die me raken, maar zijn teksten. Als Marco zingt:

als rennen geen zin meer heeft
dan zal ik naast je staan
dan ben je nooit alleen
als het voor vluchten te laat is
en de goden vallen aan
als het uur van de strijd is gekomen
en als alles je af wordt genomen
dan kom ik en vecht met je mee

...dan denk ik aan al die Amazones die de afgelopen tijd slecht nieuws hebben gekregen. Vrouwen die ik niet ken, maar waar ik intens mee meeleef. En ik denk aan hun vriendinnen, ook Amazones, die er zo mooi over schrijven en zo verdrietig zijn.

En ja, natuurlijk komt Angst dan ook weer bij mij op bezoek. Maar op de een of andere manier kan ik hem met Marco B. erbij beter aan. Is dit misschien wat Webby bedoelde toen ze me aanraadde 'door de angst heen te gaan'?

Als de CD verder gaat, kom ik erachter wat Marco's kracht is. Hij zet Lief tegenover Leed. Als hij zingt:

Vier het leven om je heen!
Hang de slingers op en dans met iedereen!
Het leven is al veel te kort en ja alleen is maar alleen.
Dus Droom Durf Doe en Deel met iedereen! (...)
Wees maar dankbaar voor het leven, zoals het hier nu voor je ligt.

...dan weet ik weer wat ik moet doen. Gewoon blijven strijden, en intussen de Angst niet uit de weg gaan, maar ook genieten van het Nu. En... meezingen, uit volle borst! 

Offline
Berichten: 2277

Isis, allereerst wil ik je zeggen dat je erg mooi en ontroerend schrijft.
Ik zit hier met tranen in mijn ogen...

Angst...herkenbaar. Al is de fase waarin jij nu zit een andere als de angstfase die af en toe mij komt opzoeken.  

Offline
Berichten: 55

Dank je wel, Marielle. Het schrijven helpt mij om mijn angst en gevoel te ventileren. In dit hele proces leren we allemaal Angst beter kennen. Ik ben alleen bang dat het niet zal lukken om hem ooit echt van ons af te schudden... maar dat hoort er blijkbaar bij. 

Offline
Berichten: 65

Isis, ik sluit me bij Marielle aan, je verwoordt het heel mooi!
Dank voor je lieve reactie op mijn verhaal. Morgen begin ik met de chemo. En daar ben ik op zich niet bang voor, al lijkt het me niet leuk. Angst ligt natuurlijk wel op de loer, met de vraag of dit alles afdoende zal zijn........en dat je dat pas weet als het "te laat" is. 

ann
Offline
Berichten: 23

Jeetje Isis wat schrijf jij mooi en ik bewonder je om je kracht!

Offline
Berichten: 586

Mooi he?! Hoe teksten je kunnen raken... En muziek zelf ook... Of soms maar 'gewoon' iemands stem... Heel herkenbaar. Echt heel herkenbaar. In het geval van Marco heb ik dat (o.a.) met "Zij". Het gaat over een man die zingt over een vrouw die hij bijzonder vindt, I know. Maar voor mij gaat het over m'n dochter. En dan is niet alles van toepassing, maar veel wel. Ik ben het mooi gaan vinden toen ik met bk te maken kreeg... Zij was iedere keer een lichtpuntje in m'n leven (en is dat nog) en iedere keer als ik dat hoorde en nog hoor, schiet ik vol... En zo zijn er nog vele voorbeelden.

Offline
Berichten: 350

Herkenbaar en erg mooi geschreven.... Vier het leven om je heen!! Inderdaad....

Je komt op mij over als een hele krachtige vrouw!!  En dat bewonder ik zeker!

Offline
Berichten: 67

Hi Isis, ik krijg altijd zo'n warm gevoel met een glimlach als ik jou stukjes lees. Mooi mens!! X

Offline
Berichten: 4256

Wat een prachtig geschreven blog.

Zó herkenbaar.

Zelfs zoveel jaar na dato is dat mijn motto nog steeds: leef en geniet!

Heb het leven lief en wees niet bang!

Offline
Berichten: 185

Ik heb de cd ook. Hier gaat ie af en toe ook heel hard, heerlijk, lekker mee zingen (goed dat niemand het hoort). Krijg er steeds weer energie van!

afbeelding van cajo
Berichten: 71

ik ben nooit een echte marco fan geweest maar toen ik deze teksten las  ben ik meteen de cd gaan downloaden ... pfft hefig  en misschine anders geschreven maar zo mooi alsof het voor de amazones is gemaakt ..ik strijd en zing met je mee

Anoniem
afbeelding van Anoniem

Lol, ik ben hier gekomen door via google marco borstkanker in plaats van marco borsato op te zoeken XD

tonyjheeta1
afbeelding van Anoniem

Para celebrar la Replicas de relojes inauguración de su nueva tienda en Moscú, ahora instalado en casa de Berlín, Vacheron Relojes Especiales Constantin presenta un nuevo modelo tradicional con un precio de 30 copias, y que se distingue por una pizarra de color gris dial Relojes replicas finamente guilloquis mano. y todos sus ángulos agudos son ángulos antes de ser pulida a mano. Es el mismo para las cabezas de los tornillos. 

Artikelen van Isis

Vaarwel
Kracht
Zingen
Surfen
Pannetje
Buikgevoel
Marmot
DoodsAngst
Tweederangs-Angst

Pagina's

Webloggers