Lid geworden op: 23/11/2005 - 12:08
Offline
Berichten: 586

Zo kan het ook

dinsdag, 28 juni 2011

Of zo móet het eigenlijk ook... Dacht ik vanochtend toen m'n arts me op m'n mobiel belde. "Ja, ik belde even naar aanleiding van vorige week woensdag'. Ik heb inmiddels de dermatoloog gesproken en uitgebreid overlegd. Zij willen het biopt niet doen (zien er de toegevoegde waarde niet van én doen het te weinig...), maar ik wil wel graag dat het gebeurt. Ik heb dus een consult bij de chirurgie aangevraagd. Heb je daar al iets van gehoord? Dat heb ik namelijk vorige week woensdag al verstuurd." Eh... nee... Daar heb ik nog niets van gehoord... "Nou, dat zal dan wel binnenkort gebeuren, want ik heb gezegd dat er spoed achter zit." Eh... oh... okay. Fijn! Bedankt! Want ik wil dat chirurgische biopt namelijk ook wel graag (voor zover je zoiets graag kan willen). Ik voegde er nog aan toe dat ik hoop dat zij dat dan wel willen doen en het niet zo gaat zoals bij de dermatoloog. "Nou", zei ie, "dat lijkt me niet, ik heb het namelijk gevraagd en ik wil graag dat het gebeurt, dus ik denk dat de kans bijzonder klein is dat ze nee zeggen"... Eh... okay... "Oh en ik heb ook nog een keer met de klinisch geneticus gebeld en hij gaat de papieren zelf even bekijken en kijken wat hij voor ons kan betekenen". Eh... fijn! Ik hoop dat het lukt.

Dus we wachten af. Ik voel me gesteund. Wat hij belooft, doet ie. Tot nu toe is het 'so far, so good' wat dat betreft. En ondanks dat hij vorige week óók gezegd heeft dat ik geen verwachtingen moet hebben omdat de kans groot is dat we níets kunnen doen, is hij ook 'eager' om de oorzaak te zoeken en in ieder geval die duidelijkheid te creeeren zodat we van daaruit afspraken kunnen maken over controles, monitoring, etc. En wie weet, vinden we ergens nog dat piepkleine ienie-minie kansje dat er onderzoek gedaan wordt en er uiteindelijk wél iets kan... Who knows...

Ik was van plan, eigenlijk (toeval bestaat niet), om vanochtend zelf naar de poli te bellen. Voor een belafspraak (moest nog) en om even te checken dat de plek die ik gisteren vond op m'n huid, geen rare plek is. Gelijk maar van de gelegenheid gebruikt gemaakt... Hij was er nou toch... Hij gaf aan dat het lijkt alsof een van die hemangioompjes op de huid (want ze zijn klein) is gaan bloeden. Dat vond allemaal gisterenochtend plaats... En dat er een stolseltje is ontstaan. Daardoor ontstond die 'zwarte plek' die ik gisteren ineens vond. Ik heb het afgedrukt (want het ging weer open), heel stevig, en goed strak afgeplakt. Het is nu weer dicht. Het doet wel pijn rondom het gebied, dus ik heb instructies over 'letten op koorts', 'rood worden', etc... Afijn, the usual. Hopelijk gaat het 'gewoon' over en wordt het geen ontsteking... Anders éerst even langs de huisarts voor de voorscreening en indien dan nodig, meteen naar de poli. Ik heb er wel vrede mee, met die afspraak. En blijf alert...

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Lieve Tas, dat er iemand met je meeloopt.... en dan nog wel jouw arts, dat is gewoon echt heel fijn. Dat je het nodig hebt, is daarentegen onverminderd kl*te....

Offline
Berichten: 4255

Zo kan het ook. Ja en zo moet het ook. Wat is het toch een opluchting als mensen doen wat ze beloven. Gek is dat eigenlijk hé? Dat je daar zo blij van wordt.

Wat is er misgegaan in onze maatschappij, dat je blij bent als iemand doet wat hij belooft. Dat zou toch eigenlijk de standaard moeten zijn.

Waarom moeten artsen zich helemaal rot werken. Waarom moet er geloot worden. Waarom zijn er niet gewoon meer artsen  voor hetzelfde werk, die daarna normale werkweken gaan draaien en ook gewoon goed maar niet exorbitant de kost verdienen. Ik kan dat niet begrijpen. En ik vind het ook echt slecht. Ik ken verschillende kinderen van vrienden die nu aan hun geneeskunde studie bezig zijn. Ze lopen coschappen en ze werken zich helemaal rot. 60-70 uur is heel normaal, en nog onbezoldigd ook. Waarom? Ik heb geen idee. Een goede arts ben je blijkbaar alleen als je een bikkel bent. Wat voor eisen stellen we eigenlijk.

......

Ja Ellen is boos! dat begrijp je heel goed. Als ze toch eens een beetje naar mij wilden luisteren, hahahahaahahahahahah.

.......

Maar goed, voor nu heb jij een dokter die naar je luistert en doet wat hij belooft. Wat is dat fijn! Ik ben echt blij voor je.

Offline
Berichten: 281

Natas, ik gun het je zó erg, een arts die aandacht voor je heeft, doet wat hij belooft, bewaakt dat anderen ook gaan doen wat hij nodig vindt. Garanties zijn er niet, maar zo'n arts die het woord 'inspanningsverplichting' zo serieus opvat..... liepen er daar maar meer van rond!

Hou je taai & blijf alert!

Offline
Berichten: 55

Kijk, dat is nou wat ik noem een echte McDreamy!

Offline
Berichten: 149

Inderdaad fijn dat er geluisterd is en dat JIJ er vertrouwen in hebt. Daar is al zoveel mee gewonnen. Je blijft een realist en weet dat je niet met een tovenaar te maken hebt, maar wel iemand die zoals het er nu uitziet z'n stinkende best gaat doen om het te begrijpen, om het daarna misschien wel te verlichten of op te lossen. Ik gun het je met heel mijn hart ( want jij hebt een speciaal plekje bij mij ).

Offline
Berichten: 4255

Ik ben even de weg kwijt: wanneer staat er nou weer hetvolgende gepland?

Offline
Berichten: 586

Hee lieve El',

Vandaag bij de chirurg geweest en een afspraak gemaakt voor een chirurgisch biopt op 15-7. Morgen uitslag derrmatoloog van het plekje in m'n gezicht (weggehaald om mogelijke link met Cowden syndroom aan te tonen). En de 20e klinisch geneticus. En dat is het wat ziekenhuis betreft... :) Behoudens calamiteiten... zeg ik dan altijd maar...

zoltanban5
afbeelding van zoltanban5

Fully animated through Fake Watches a complex mechanism, this painting in three dimensions will truly come to Rolex Replica life. While one of the birds look to give her child the beaked, his companion wings patek philippe replica unfold revealing delicate shades of colors. Located in the heart of the nest, an egg opens to reveal a chick, while the waterfall trickles incessantly. The Bird Repeater staged a couple of chickadees. 

Artikelen van Natas

Een leven lang
Zwarte vrijdag
Steeds verder
Normaal
Puzzelen
Survival stand
Assertief
Zo kan het ook

Pagina's

Webloggers