Lid geworden op: 04/11/2007 - 17:43
Offline
Berichten: 438

Afscheid, of tóch laatste poging...

vrijdag, 20 april 2012

Iedereen heeft in het topic http://www.de-amazones.nl/phpbbforum/viewtopic.php?f=22&t=19451&start=0&...kunnen lezen hoe één van de meest betrokken en bekwame ervaringsdeskundige Amazones van het eerste uur na de oprichting van deze site, Anoniem123, door het huidige bestuur is afgesloten van haar blog dat hier al ruim vijf jaar bestond. Zonder overleg, zonder bereikbaar te zijn voor dialoog over dit ondoorzichtige besluit. Daarop heeft Anoniem123 besloten De Amazones te verlaten en met haar nog vele anderen, waaronder ook ik, omdat het al lang niet alleen gaat om het eventuele conflict over het overtreden van weinig transparante forumregels.

Juist vanwege het ontbreken van transparantie, menselijkheid en fatsoen bestaat er geen vertrouwen dat ik niet de volgende zal zijn die – anders dan de gebruikelijke vrijheid van meningsuiting in Nederland – hier wordt gecensureerd of belemmerd in het zijn wie ík ben. Ook ik communiceer direct, ben niet blind loyaal en heb kritiek. En dat is niet een aanval op een persoon of respectloos. Dat is een weerwoord dat gelegenheid biedt tot het spiegelen van wederzijds gedrag zodat er begrip kan ontstaan voor verschillende standpunten.

De-Amazones is een stichting en geen vereniging maar het bestuur meent desondanks zonder raadpleging te kunnen spreken namens haar gebruikers. Daarbij mogen sommige gebruikers meer zichzelf zijn dan anderen en dat is naar mijn mening dictatuur. Het belang van groepen (nieuwe lotgenoten of voorzichtige communiceerders) boven andere gebruikers stellen (zij die ruim na diagnose zijn of directe communiceerders) is gewoon discriminatie en gaat voorbij aan het feit dat de ene groep nodig is om de andere te bedienen met hun ervaring.

Toegankelijkheid is een kernwaarde van De-Amazones waarbij vreemd genoeg de bescherming van ingelogde en schrijvende leden ondergeschikt is. Vele andere patiëntenfora kennen meer bescherming van vaste gebruikers, zelfs hobbyclubjes!  Ook wordt er met een grote broek geprobeerd in dit forum structuur en eenduidigheid in communicatie te brengen via moderators, die achter de schermen daarover met elkaar – gezellig – in contact staan. Daarmee ontstaat er een onzichtbare communicatie waarna vóór de schermen niet duidelijk is welke afwegingen nu een rol spelen bij besluiten of bij het bijsturen van discussie in het daglicht. Een klein clubje van – niet verkozen- bestuurders en moderators bepaalt zo de identiteit van een forum dat eigenlijk moet worden bepaald door ál haar gebruikers.

En dan gaan er dingen mis, wordt er niet meer gelijkwaardig gecommuniceerd maar wordt eenzijdig aan beeld- en besluitvorming gedaan. De-Amazones, dat zijn wij allemaal, of dat waren wij allemaal, want meer dan 80 amazones zijn nu op een andere veilige en besloten plaats met elkaar in gesprek en soms nog maar voor een klein deel hier. En dat is ontzettend jammer maar wél een effect van een ontzettend onverstandig besluit van dit bestuur dat niet in staat is tot abstractie, zelfreflectie en het dienen van het belang van álle amazones ook al pretendeert zij van wél.

Er is veel schade gedaan, die niet kan worden hersteld. Maar het zou het bestuur sieren als zij lering zou willen trekken uit deze ervaring. Het zou ze sieren als zij zich af zouden vragen welke vaardigheden nodig zijn om De-Amazones te besturen en óf zij daarover beschikken. Het zou ze sieren als ze zouden zoeken naar een manier waarop zij haar gebruikers via raadpleging kunnen representeren. Nog beter zou zijn als ze zouden zoeken naar een nieuwe start met een verkozen bestuur dat mogelijk het kritisch vermogen herstelt en het voortbestaan van zo’n mooi initiatief als de Amazones kan waarborgen.

Ik ben – samen met een oud bestuurslid – bereid om hierover te praten omdat de-Amazones te waardevol is. Niet over de kwestie met Amazone123 maar over de toekomst van de Amazones en wat ervoor nodig is om democratischer, transparanter en veiliger te worden zodat  - zoals Amazone123 ook van mening is - het dé plek is waar alle (jonge) borstkankerpatiënten zich thuis zouden kunnen voelen.

Ik niet meer en dat spijt mij.

Hartelijke groeten, Sanne 

  

Offline
Berichten: 15

Wat verschrikkelijk om te lezen dat door gemaakte fouten en het niet in gesprek gaan, de warme deken waarin de amazones  zich konden hullen om te schuilen als het ons te veel wordt, in stukken gescheurd is...........

Ook al zijn we met elkaar in staat om de deken weer te herstellen, de scheuren zullen altijd zichtbaar blijven. Nu hoeft dat niet verkeerd te zijn want is het niet zo dat, door steeds deze scheuren en de herstelplekken te zien, we herinnert worden aan gemaakte fouten waarvan we kunnen leren voor de toekomst.......? Maar dat vraagt wel inzicht in gemaakte fouten en inzet en vermogen om dingen te willen veranderen/verbeteren.

Ik hoop dan ook van harte dat het mogelijk zal zijn om een nieuwe, andere deken met elkaar te weven zodat ook in de toekomst Amazones hier kunnen schuilen als ze moe en kil zijn van het vechten.

Warme groet, Anja

afbeelding van Sask
Offline
Berichten: 15

Zo ontzettend jammer wat er allemaal is gebeurd. Ik kom hier nog niet zo lang, maar las jullie verhalen en reacties allemaal wel. Er gebeurt nu vrijwel niets op het forum en ik mis een heleboel amazones die hier al veel langer zijn en daarmee ook een heleboel expertise en deskundigheid.

Hoop zo dat in het belang van De Amazones de partijen elkaar nog weten te vinden!

afbeelding van Gosia
Offline
Berichten: 47

Lieve Sanne-ke,

Ik ben het zo ontzettend met je eens dat het werkelijke probleem bij het bestuur van De Amazones ligt. Op de een of andere manier zijn zij de doelgroep ontgroeid, door hun onderonsjes (geroddel) over hier schrijvende amazones. En door hun selectieve acties naar bepaalde personen, zoals Dees, Aphrodite e.v.a. Het bestuur heeft de situatie volledig uit de hand laten lopen door zich niet aan hun eigen regels te houden. Toch ben ik ook blij dat  het disfunctioneren van de bestuursleden nu aan het licht is gekomen, ook al zijn de gevolgen zo ernstig. Ik hoop dat er uiteindelijk iets goeds zal groeien uit deze situatie. Laat De Amazones een plek worden waar (jonge) lotgenoten zich veilig en gesteund voelen!

Offline
Berichten: 846

Lieve Sanne-ke,

Wat ben je toch een betrokken mens! Ik hoop met heel mijn hart dat er in dit conflict op de één of andere manier een oplossing mogelijk is. 

Bestuur ik vraag jullie vanuit het diepst van mijn stinkende hart. Stel je open voor discussie, vragen en kritiek. Wat kan er gebeuren? Er zullen beste harde noten gekraakt worden. Zal best pijn doen hier en daar. Maar het zwijgen heeft ook pijn gedaan. De beste weg om uit de problemen te komen is er dwars doorheen. Misschien krijg je dan spijt van dingen die je gezegd hebt..... ik heb liever spijt van wat ik gezegd heb, dan dat ik spijt heb van wat ik niet gezegd heb. 

Waarom niet een besloten topic openen alleen voor mensen die mee willen discusiëren over deze kwestie? Zoiets als gebeurt is met 4kids en met de pr foto. 

 

Please!!! Als we HIER al geen vrede kunnen bewaren.............  

Offline
Berichten: 45

In tijden van oorlog voelt het hier niet veilig bij de Amazones. Van praten wordt niemand slechter, lijkt me. De meesten van ons willen helemaal geen partij trekken, wanneer het buiten ons om gaat. We hebben wel wat anders aan ons hoofd, toch? Maar we worden er nu wel het slachtoffer van. Wie is er bereid om zijn hand in eigen boezem te steken?

afbeelding van Lydia63
Berichten: 183

Wat kan ik nog toevoegen dat niet al is gezegd? Triest word ik ervan, verdrietig. Waar gaat het hier om, bij de Amazones? In feite vechten we op leven en dood, wat is er belangrijk? Wat is het doel van dit forum?

Voor mij is het duidelijk: lotgenoten door een bijzonder turbulente periode heen loodsen.

Stormen zijn niet aangenaam, maar ik ben ervan overtuigd dat het ook goede dingen kan voortbrengen. In de natuur zorgen stormen ervoor dat er "opgeruimd" wordt, misschien kan hier dan ook weer iets nieuws uit voort komen? Dat zaken die niet goed lopen verandert worden, aangepakt worden, met frisse wind opnieuw kunnen groeien?

In mijn ogen is iemand die zijn fouten erkent en daar iets mee doet wijzer, verdient meer respect, dan iemand die op een ingeslagen weg stug doorblijft gaan, overtuigd van eigen gelijk.

Ik heb me inhoudelijk nooit met de discussie bemoeit, me nooit zo verdiept in onderliggende verhoudingen etc etc. Het doet me pijn, dit geharrewar. Ik hoop dan ook oprecht dat er, zonder dat er met vingertjes gezwaaid gaat worden of "schuldigen" aangewezen worden, opnieuw gebouwd zal kunnen worden aan de Amazones, boven op de puinhopen. Of misschien naast de puinhopen, want ik denk niet dat al het puin geruimd zal kunnen worden.

Offline
Berichten: 38

Beste Allemaal,

wat jammer dat alles nu gaat zoals het gaat. Twee kritische Amazones die gewoon zijn weggepest door het bestuur, terwijl ze deze dames zouden moeten koesteren. Dames die het internet afstruinden naar artikelen die interessant zijn voor borstkanker patientes zodat belangrijke informatie voor iedereen beschikbaar is. En patientes daarom goed geinformeerd bij hun arts zitten. Maar blijkbaar zijn de banden met PR toch te nauw en maakt ook in deze geld weer meer kapot dan ons lief is.

Ik hoop echt dat de Amazones een doorstart kunnen maken waar iedereen welkom is, kritisch en niet kritisch. Een nieuwe bestuur lijkt me daarbij op z'n plaats. Neem ook afstand van PR er zijn heus wel andere manieren om aan fondsen te komen.

Ik heb met veel plezier afgelopen maart de Amazone stand in Dordrecht bevrouwd met twee andere Amazones, maar als het bestuur alles zo verprutst op deze manier dan is het een club waarmee ik niet meer geassosieerd wil worden.

Groeten Trijntje.

 

ien
afbeelding van ien
Berichten: 269

gaat dit nog over de amazones zoals het was??

of gaat dit nu een heel andere kant op, waar de ego`s de rollen spelen en de lotjes ondergeschikt zijn???

Bestuur jullie falen op dit vlak echt enorm en dat vind ik heel kwalijk. Vrijwillig of niet, dit kan nooit de bedoeling zijn geweest

Anoniem
afbeelding van Anoniem

Van ieder bestuur wordt er verwacht dat ze regelmatig ook haar eigen functioneren onder de loep houdt. Ik heb voor een tweede keer gemerkt dat het bestuur moeilijk kan omgaan met conflicten en dan geen enkel initiatief neemt om de discussie in goede banen te leiden.

Dames van het bestuur, als mede Amazones moet het jullie toch aan het hart gaan dat dit forum niet meer de fijne, vertrouwde plek is voor zoveel Amazones en dat dit zijn weerslag heeft op de nieuwe Amazones die dit zo nodig hebben.

Trek toch uw conclussie en wees daadkrachtig, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Gipsy.

Offline
Berichten: 15

Ik ben mijn post al 4 x opnieuw begonnen, steeds vanuit een ander oogpunt, vanuit een andere visie. Me afvragend hoe ik in vredesnaam duidelijk kan verwoorden wat ik voel, wat ik vind en wat ik wil...............maar ik kom er gewoon niet uit........Ik heb geen zin in al dit gedoe........ik heb 4 weken terug gehoord dat ik borstkanker heb...........ik wil een schouder..........ik wil een zakdoek om mijn tranen te drogen..........

Anoniem
afbeelding van Anoniem

@Anja/Mamacash

Je raakt zo de kern met je woorden recht vanuit je hart; je hebt borstkanker en vind de amazones met je behoefte aan troost, steun, begrip en herkenning.

Maar dan beland je in discussies, verwijten, harde woorden. Werkelijk het laatste waar je nu op zit te wachten...

Ik hoop met je mee op die fijne, troostende nieuwe deken waar je je met lotgenoten in kunt wikkelen, je soms onder kunt verschuilen en waar je je samen aan kunt verwarmen.

Liefs Marga

Offline
Berichten: 438

En die discussies, verwijten, harde woorden, inderdaad het laatste waar mamacash nu op zit te wachten, zijn bedoeld om die rol van het forum te kunnen blijven vervullen.

Dat dit nu al zo lang sleept, is omdat het bestuur niet bereid is om haar eigen aandeel in het ontstaan van deze situatie te bezien zodat dit soort situaties in de toekomst kunnen worden voorkomen. Het forum is te groot om te denken dat dat soort situaties niet zullen ontstaan, dus zul je beleid moeten bepalen en moeten leren communiceren. Dan blijven dit soort zaken op de achtergrond waar ze horen en hoeven lotjes hiermee niet te worden belast...

Overigens is de noodkreet van mammacash een oproep aan het bestuur om dit te beëindigen en niet een oproep aan mij om hierover niet meer te spreken...

Offline
Berichten: 15

Sanne-ke, mijn noodkreet is juist bedoeld om te praten dat heb je goed begrepen;-))

Mijn noodkreet is bedoeld om samen te praten, samen te delen  want samen zijn we één geheel; niet ik, niet jij maar wij..............

Anoniem
afbeelding van Anoniem

Natuurlijk Sanneke..., de woorden van Anja kwamen even binnen...en ik voelde de frustratie erachter.

Maar ik vind me ook in jouw woorden, laat dat duidelijk zijn. En respecteer je vasthoudendheid en inzet om het bestuur aan te zetten tot zelfreflectie én (ré)actie. Deze beogen toch uiteindelijk evengoed die "nieuwe andere deken" waar Anja voor pleit.

(ik lees hier als dochter van een bk patiente, vind hier informatie en herkenning en daardoor vertrouwen en geruststelling.)

Marga

afbeelding van Jenny63
Offline
Berichten: 10

ik heb hier gisteren geschreven dat ik het wel een hoop gezeik vind... 

 

nu is mijn bericht door iemand vewijderd?????? CENSUUR?

 

Ik ben op zoek naar andere ervaringen over borstkanker en ik vind hier wel een heel raar forum waar het niet meer om het delen van ervaringen gaat.

 

ik snap nu waarom dit forum in het UMCG niet benaderd kan worden, hier wordt geen mens beter van.

 

Jenny

Offline
Berichten: 438

Jenny: dit is míjn blog en ik kan postings verwijderen; dat heb ik gedaan omdat je kreet niet werd toegelicht en ook niet bijdraagt aan een discussie. Het is erg gemakkelijk om iets af te doen als gezeik. Je hoeft het niet eens te zijn met wat hier gezegd wordt en ik hoor graag een tegengeluid. Graag wel iets genuanceerder en constructief van aard... Hoe moet het dan wél? Ik hoor het graag als jij het beter weet... ik weet het niet meer, eigenlijk...

Overigens gaat het overgrote deel van dit forum nog steeds over het delen van ervaringen en hoef je hier niet mee te lezen... Met je uitspraken doe je de kwalitiet van dit forum - dat ik nog steeds hoog acht, ondanks de huidige perikelen - ernstig tekort.

Offline
Berichten: 11

Hi Sanneke,

Ik vind het heel erg is dat een goede communicatie niet (meer) mogelijk schijnt te zijn en dat daardoor zoveel afhaken op dit forum.

Wat mij betreft zijn juist de mensen die kritische kanttekeningen plaatsen waardevol omdat het mij weer aanzet tot het opnieuw overdenken van beslissingen maar ook om dingen van een andere kant te bekijken.

Door jouw blog ben ik op dit forum terecht gekomen.

Ik hoop echt dat het bestuur alsnog besluit om het gesprek aan te gaan.

Groetjes

Billie

Offline
Berichten: 0

beste allemaal,

Iik ben hier nog maar kort, en niet altijd on line, heb niet alles kunnen lezen, qua tijd  en ja soms struikelde ik al op de toon van een bericht waar ik geen zin in had. 

Maar dan skip ik dat en pak wat ik wel prettig vind, OF want dat kan zeker gezien mijn situatie ook, ik lees het bericht wat eerst niet fijn was simpelweg later omdat ik er dan meer voor open kan staan.

Ik hoop dan ook dat hier met openvizier gekeken kan blijven worden naar blogs reacties enz, en geen omdat het even niet uitkomt uitsluiting.

Dat wil je niet voor jezelf, dus ook niet voor anderen, iedereen telt!!!

 

liefs en liefdevolle dag van mij gewenst!!!

 

 

Offline
Berichten: 438

Het lijkt erop dat alle constructieve en toekomstgerichte bedoelingen ten spijt mijn en andere inspanningen niet gaan leiden tot het gewenste resultaat. Een dialoog met het bestuur om het forum weer een veilige plek te kunnen laten zijn voor álle amazones.
Woorden als hetze, gezeik, gekrakeel, geruzie, stemmingmakerij, ordinair, rellerige sfeer, onredelijk... ik herken me er zo ontzettend niet in... Maar als dat is hoe het wordt beleefd, dan zie ik geen openingen en wil ik eigenlijk zelfs niets meer proberen.
Misschien draagt die voorgestelde oplossingsrichting ook niet meer bij? Iemand schreef ergens "Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt" en als er geen zelfreflectie wordt gepleegd, verandert die denkwijze ook niet. Maar misschien vraag ik wel het onmogelijke en is mijn denkwijze net zo problematisch... Ik weet het niet meer, maar ik heb het idee dat de handreikingen alleen maar meer schade toebrengen aan het forum en dat wil ik ook niet.
En misschien is dat de handschoen in de ring, maar ís er nog wel een handschoen en ís er nog wel een ring? Want als de handreiking op verschillende plaatsen alleen maar een herhaling van zetten geeft en schijnbaar de schade vergroot, die daarmee juist moest verminderen, dan is het resultaat dus niet wat wordt beoogd. Dan moet er misschien worden geconcludeerd dat deze weg niet werkt en dat de bestemming niet wordt bereikt.
Dat is in ieder geval míjn conclusie.
Ik gooi de handdoek in de ring.
Ik geef het op. 
Offline
Berichten: 37

 

Lieve Sanne,

Vaak blijkt achteraf dat een crisis het beste is dat iemand of iets kan overkomen om een keerpunt teweeg te brengen (crisis als keerpunt). Laten we hopen dat dit zo'n crisis is voor de-amazones en de veranderingen waar jij en velen met jou op hopen zullen worden doorgevoerd. Misschien niet met tussenkomst van jou. Nu. Misschien realiseren sommigen zich eerder dan anderen dat we hier met een crisis te maken hebben en zolang dát crisis-besef er aan de andere kant niet is, zal er weinig veranderen. Helaas.  

Ik zal je verhaal missen. Ik zal jou missen.

Alle liefs,

Marloes

afbeelding van Insania70
Offline
Berichten: 39

Jammer Sanne dat jij (en ook de anderen) hier niet meer komen.

Ik begrijp heel goed waarom het is. En vind het ook heel vervelend dat jullie je hier niet meer veilig voelen.

Jullie zijn voor mijn het boegbeeld van de Amazones. Jullie (en dan bedoel ik vooral dees en jij) doken overal in en bovenop,  om ons info te verschaffen, te ondersteunen, voor ons op te komen. 

Jullie kunnen ergens veilig verder praten, maar dat vind ik eerlijk gezegd wat vervelend klinken, het klinkt als een elite clubje voor genodigden.

Ik zou jullie graag volgen, maar dat gaat nu dus niet meer.

De info die hier staat, kunnen jullie niet in korte tijd vergaren om een goede tegenhanger te worden van dit forum, dus op beide plekken gaat er veel tekort komen....

Jammer jammer, en dat juist op een forum waar mensen alleen komen als ze het echt nodig hebben. Steun verwachten en info nodig hebben...

Nogmaals ik begrijp jullie standpunt, maar het is wel in en in triest dat dat gebeurd op een forum als dit.

IK wens jullie alle goeds.

Liefs Carla

Anoniem
afbeelding van Anoniem

Zet een groep vrouwen bij elkaar en je krijgt dit soort oorlogen... pfff

afbeelding van Ariane
Berichten: 649

De Amazones...... een warm bad......

Waar is die tijd sad

zoltanban5
afbeelding van Anoniem

The design of the Replica Watches opaline dial, overflown by two needles (journals and more contemporary) luminescent Fake Rolex material and a second hand is clear despite the many information. The aesthetic challenge Tag heuer replica watches was to include the meridians unless they alter the reading of the time. Hemmed by a ring bevel indicating the world's cities and the disk 24 hours day/night dial displays the date in a window at 2 o'clock.