Amazone
Lid geworden op: 08/08/2012 - 15:38
Offline
Berichten: 24

Uitslagen onderzoek

donderdag, 29 november 2012

 

Lieve mensen, hier met nog steeds terugwerkende kracht mijn verhaal. Omdat ik al die tijd al blogs bij houdt, knip en plak ik ze hiernaartoe alwaar ze met een kleine aanpassing gepubliceerd worden :)

 

Het kan niet ook niet anders; er is weer een hoop gebeurd sinds mijn laatste verhaal!
 Woensdag werd ik eerst gebeld door ‘ afdeling IVF’ .We moesten aangeven of we de ‘zekerheid’ van IVF aangaan en zo ja; Hoe? Die keuze is gemaakt! Zoals mijn lief het zegt; We zijn een grotere verbintenis dan het huwelijk aangegegaan, we hebben namelijk voor embryo’s gekozen. Over enkele weken zijn wij dus eigenlijk al papa en mama als je het zo bekijkt. Gekke gewaarwording. De eerste IVF afspraak staat een week na de operatie gepland, dan hebben we een intake en wordt er gekeken of ‘mijn man’ in elk geval wel goed product levert! laugh “Maarrr, mevrouw D., zelfs als dat niet zo zou zijn, is dit geen enkel probleem, want onze laboranten kunnen hier hun techniek op aanpassen, zodat bevruchting gewoon plaats kan vinden”. Haha, mooi toch! Goed, die keuze is dus gemaakt. Aangezien de keuze gemaakt is en de intake gepland, weten we nu al dat we in de tweede week van de behandeling (dus exacte datum nog onbekend) om de dag op en neer moeten naar het ziekenhuis. Hier wordt dan elke keer een echo gemaakt en als blijkt dat er genoeg ‘blaasjes’ (eicellen dus) zijn, dan wordt er direct een afname gedaan. Mochten we nou ‘geluk’ hebben en mijn lichaam reageert goed, dan kan er eventueel een tweede afname plaatsvinden. 

Bij de intake zullen lief en ik beiden leren hoe ik mezelf (en hij mij) kan injecteren met de hormonen en krijg ik ook bijbehorende medicatie in tabletvorm.
Echt, één ding is zeker; na dit hele gebeuren moet ik toch onderhand wel van mijn angst voor naalden af zijn. Normaal moest ik echt gaan zitten of het liefst nog plat als er een naald in m’n arm gestoken werd, maar nu sta ik al klaar met mijn mouwen opgerold en de vraag; welke arm wilt u? Elk nadeel heb z’n voordeel, zoals een ‘bekend filosoof’ cheeky al zei!

Toen was het al weer donderdag en werden we om 8.15 uur weer in het andere ziekenhuis verwacht, alwaar men zou beginnen met met injecteren van een radioactieve vloeistof ten behoeve van de botscan. Daar aangekomen werden we meegnomen door een aardige ‘jongeman’ die de vloeistof zou inbrengen. Hij vroeg ter controle mijn geboortedatum en maakte toen de opmerking: “Aha, zelfde bouwjaar als ik dus”. Uiteraard kennen we allemaal de standaard opmerking; haha, goed bouwjaar. Tja… Dat gaat nu niet helemaal op denk ik. Dat was dus ook mijn antwoord: “Tja, normaal zou ik zeggen, ‘goed bouwjaar’ maar dat neem je nu natuurlijk ook niet serieus!”. Gelukkig kon hij er ook wel om lachen blush

Na het inbrengen van de vloeistof mocht ik door voor een foto van mijn longen en hart. Ik voel me echt een VIP daar in het ziekenhuis; Ik mag overal voor en tussendoor. Ook weer zo’n voordeel bij een nadeel; Korte wachttijden!
Na de foto van mijn longen en hart nog een echo van de lever en de klieren in de hals en nog even wachten tot de radioactieve vloeistof 2 uur in mijn lchaam zat, zodat ik door kon voor de botscan. De scan ging goed, dezelfde ‘jongeman’ als welke de vloeistof geinjecteerd had, hield me gezelschap en zo waren de 20 minuten snel volgekletst. Hij vond het allemaal erg heftig dat ik, leeftijdsgenoot, dit traject moest ondergaan en was daarbij dan ook behoorlijk onder de indruk van mijn ‘vrolijkheid’ en positiviteit. Groot respect voor mij!


En toen was het weer vrijdaggg….D-DAY wat betreft de uitslagen van de onderzoeken van gister… Spannend! Na bijna een uur wachten in het ziekenhuis kreeg ik dan eindelijk de uitslagen: GELUKKIG, DEZE WAREN ALLEMAAL GOED!!!!
Long- en hartfoto, echo lever en halsklieren én mijn botten zijn allemaal schoon! Nu is het dus nog even spannend tot maximaal 5 dagen na de operatie, want dan krijg ik de uitslag van mijn lymfen; Fingers crossed!!

 

 

 

 

 

afbeelding van Nelies
Berichten: 111

Lieve Diaan, ik wil eigenlijk reageren met: succes morgen.... maar nu weet ik niet goed of de operatie echt morgen is, omdat je boven je verhaal schrijft dat dit verhaal met terugwerkende kracht geschreven is... Maar wat heb je (jullie) zowiezo veel meegemaakt. Ik wens je alle goeds toe en natuurlijk lieve groeten van mij, Nelies

Offline
Berichten: 24

Hi Nelies,

Dank je wel! Klopt inderdaad dat dat allemaal al achter de rug is en inderdaad met terugwerkende kracht. Ik hield prive al een blog bij en wilde voor de volledigheid van het verhaal bij het begin beginnen :) In werkelijkheid ben ik bijna klaar met de chemo's! 

Dank je wel voor je lieve reactie! 

Liefs Diaan

zoltanban5
afbeelding van zoltanban5

Shows travel by Replica Watches excellence, the ww.tc offers hours of the world a new face, recalling all the expertise Rolex Replica of Girard-Perregaux world time. Remember that universal time appeared at the end of the Replica Breitling watches 19th century, under the leadership of Canadian engineer Sandford Fleming. Until then, every town had its own time based on the observation of the Sun.

Artikelen van Diaan83

Weer wakker!
Bijna D-Day
Uitslagen onderzoek
Operatie gepland
IVF...enzo
How it all started

Webloggers