Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4255

Leegte

dinsdag, 31 mei 2011

of is het 'volte'?

Ineens is mijn leven in een ander ritme beland.

PuberT zijn laatste examens zijn achter de rug, zijn eerste rijles zit erop en hij heeft vakantie :)

Dat was nodig, even stoom afblazen, een heerlijk optreden met zijn band zaterdag met veel vrienden en enthousiast publiek en gewoon lekker uitslapen.
Een baantje? nou, nog even niet. Geen behoefte aan nieuwe telefoons of andere hippe technische snufjes, wel blij dat de rijlessen betaald worden ;) dat wel.

We laten hem maar even.

Zelf heb ik snel een nieuw ritme gevonden. Het eerste studieboek van 500 blz heb ik in een dag of 10 al voor de helft doorgewerkt. Het is, gelukkig :), interessant, ik lees het graag. Het betreft een algemene inleiding waarin de zaken, althans voor mij, net van een andere kant bekeken worden. Veel dingen weet ik al, heel veel ook nog niet, maar het landt wel.

Zo is mijn leven van 's avonds, na mijn werk, snel bij de Amazones kijken, langzaamaan aan het veranderen naar 's avonds na de afwas snel mijn studieboek weer pakken. Het verveelt me niet, maar dat kan ook niet want ik ben pas net begonnen ;)

Soms mis ik een eigen studieplek maar ik leer steeds beter studeren zonder acht te slaan op mijn mannen. Ze moeten daar wel even aan wennen ;). En als het huis te vol wordt duik ik in bed, bed omhoog, theetje erbij, en lees ik daar verder. Het voelt wel goed en geeft ook voldoening. Wat er later ook van komt, ik vind het fijn om wat meer ondergrond te krijgen. Recht is immers in iedere rimpel van de samenleving aanwezig en regelmatig krijg ik als ik verder lees zo'n ahaaaaa-ervaring. Ach ja, natuurlijk, zo zit dat! Omdat het een inleidend boek betreft, zitten er veel beschouwelijke stukken in, ook erg fijn om te lezen. En ook veel van "er is niets zwart-wit", maar alles grijs, vol afweging en met meerdere variabele uitkomsten en besluiten. Ik kreeg de laatste tijd ook steeds meer behoefte aan nuancering, dus ja, het valt allemaal goed op zijn plek.

Dus heb ik het nu drukker?
Ja en nee.
En is mijn leven nu leger?
Omdat ik meer studeer en minder tijd heb voor andere zaken?
Ja en nee.
En is het dan voller want rijker aan kennis?
Ja en nee (want hoe meer je weet hoe meer je weet wat je allemaal nog niet weet....).

Dus ja, het gaat wel lekker hier en de leuke dingen komen nog steeds voorbij: donderdag vertrekken we voor een dag of 4 naar Praag, een cadeautje van mijn lief voor mijn 50e verjaardag.

PuberT mag opnieuw ons huis bestieren. Twee dagen zonder ons ging goed dus vier nachten gaat ook wel lukken. Hij is trots op ons vertrouwen en wij zijn sowieso trots op hem dus dat komt wel goed. Zo niet dan kun je volgende week hier lezen wat er mis ging: alle plantjes verdroogd, de hond vergeten, de vissen niet gevoerd, ons huis leeggehaald of verwoest door een ruig feest, we gaan het zien, hihihihi. Maar eerst gaan we lekker genieten, het wordt mooi weer daar in Praag dus alles komt, als altijd, goed.

Offline
Berichten: 29

Ah, het mooie romantische Praag, leuk hoor! Veel plezier!

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Ellen, want klinkt dat allemaal interessant en precies treffend in de roos, jouw roos. Ik zie je ' liggen in bed met boek '. Volg je op TV ' kijken in de ziel'. Interviews met gerenomeerde advocaten. Zo boeiend.

Mooie vakantiedagen komen  er aan voor jullie. natuurlijk kan Pubert t alleen.  Praag is ook zo mooi, we hebben er ook zo genoten. Dus heel fijne dagen gewenst! 

En vanavond.
PROOST!

Offline
Berichten: 67

Heerlijk als je je zo even terug kan trekken met je studieboek! Tijd voor jezelf, zo belangrijk. Die mannen redden het echt wel even. En wat ontzettend leuk dat je die reis van je man hebt gekregen! Alvast heel veel plezier en geniet ervan! En mocht PuberT er een puinbak van maken, dan kunnen wij in ieder geval weer genieten van een mooi verhaal van jou ;)

Offline
Berichten: 586

Lieve El', ik word er écht blij van als ik je lees... Veel plezier in Praag!!

xxxxx

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Fijn dat je studie zo boeiend is. Veel plezier in Praag!

Offline
Berichten: 565

Je leven heeft inderdaad een andere wending genomen Ellenk. Een leuke en heel leerzame. Ik wens je veel plezier met je studie en met jullie reisje naar Praag. Mooie stad hoor, zijn wij op huwelijksreis geweest.

Offline
Berichten: 171

Mooi hoor, gewoon weer lekker een studie oppakken en ervan genieten ook! Het klinkt heerlijk als iets helemaal van jou. Fijn dat PuberT zo goed gaat en jullie lekker naar dat mooie Praag gaan, geniet ervan!

Veel liefs van Annazone...

Offline
Berichten: 36

Ellenk, Prachtig omschreven inzake pubertT. Ik hoop dat je geniet van je reisje met je lief en veel plezier. Maak wat van je studie en veel succes.

Offline
Berichten: 181

Wat een geweldig cadeau van je lief.................en stoer hoor zo'n dikke pil en het ook nog boeiend vinden. Komt wel goed met die puberT van jou, jullie hebben hem goed groot gebracht, ik ga je bellen voor tips ;-). Veel plezier in Praag...........Liefs

Offline
Berichten: 281

Wat een prachtig stukje Ellenk. Grijstinten, nuanceringen, maar dat geldt dan toch niet voor je liefde voor PuberT & je lief maar bovenal je 'lust for life'!

Veel plezier in Praag!

Offline
Berichten: 55

Wat mooi om te lezen dat je je zo kunt verdiepen in een nieuw onderwerp. En er veel plezier aan beleeft! Geniet van Praag, het is een prachtige stad.

Isis

Offline
Berichten: 304

Wat fijn Ellenk, een weekendje Praag, misschien ontmoet je de geest van Kafka wel in de eeuwenoude straten van Praag, veel plezier voor jullie beiden.

afbeelding van negrita
Berichten: 91

 mijn puberzoon doet ook rechten studeren maar zo leuk als jij erover schrijft, meer aha gevoelens, zo heb ik hem er nog nooit over horen praten.

Wel laat hij zich niet met een kluitje in het riet sturen en weet hij altijd net de finesse eruit te halen. Veel plezier in Praag.

Offline
Berichten: 6

Hej Ellenk

Geniet van Praag en je studie. Je klinkt goed. Hou dit goede gevoel.

houdoe Wilma

Artikelen van ellenk

Aanraking ja of nee
Aanraking
Corona en IC
Corona en chemo
druk druk druk
Jaloers
Second opinion
Samen Beslissen

Pagina's

Webloggers