Amazone
Lid geworden op: 09/01/2006 - 22:00
Offline
Berichten: 4255

Weemoed

woensdag, 15 juni 2011

"Jip en Janneke" - eindexamenuitslag - eerste colbertje

 Soulmates zijn het, Jip en Janneke, en volgens het jaarboek zullen zij over 10 jaar een stel zijn. Maar nu nog niet. Ze schrijven samen een toneelstuk en vertrouwen elkaar blind. Zo ook deze keer:

Janneke is nog nooit dronken geweest en Jip wel een beetje, maar niet echt serieus.

Met een fles rosé, stokbrood en kruidenboter komt Janneke 's avonds bij ons aan. Jip heeft al limoncello, baileys en chips en eierkoeken. Wij reiken nog een picknickkleed en een vuilnuiszak voor eronder, een zak voor het afval en andere praktische zaken, zoals een warme jas voor Janneke.

Rond kwart over 9 's avonds gaan ze op pad. Op naar een weiland in de buurt, voor een nachtelijke picknick. Twee rugzakjes vol, veel vrolijkheid en een beetje zenuwen, dat ook, hangt om hen heen.

Ik wéét dat Janneke niet alles vertelt thuis en dat haar ouders ook dit niet helemaal exact meekrijgen maar ook ik vertrouw Jip blind. Dit gaat vast en zeker goed komen.

's Nachts om één uur staat er een heel vrolijke Jip aan het bed. Oh, wat was de ondergaande zon mooi! En ja hoor, het is gelukt, we zijn dronken geworden.

Wij vertellen dat we de bedden maar gedekt hebben en ook een emmertje erbij hebben gezet, maar dat is helemaal niet nodig aldus Jip, want ze hebben allebei in het weiland al gekotst dus ze zijn het kwijt.............................

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Morgen krijgt onze puberT de examenuitslag. Hij wil echt naar Utrecht, psychologie gaan studeren, en hoopt toch wel heel erg op een 8 gemiddeld, dan hoeft hij niet te loten. Dan kan gemakkelijk een half punt minder zijn, of meer, dat kan ook. Dus 't is even afwachten. We hopen voor hem, heel erg dat het gelukt is. Duimen jullie mee?

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

 

Nú betalen wij zijn kleding nog, bedacht puberT laatst, dus vandaag mag ik mee gaan shoppen. Enkele broeken, die altijd nog best konden maar vol met gaten en scheuren zitten worden eens kritisch bekeken. Toch niet zo'n slecht plan om eens wat nieuwe te kopen nu het uitverkoop is. En hetzelfde geldt voor zijn schoenen: al lang niet meer waterdicht, maar winkelen is zó zonde van je tijd (dat heeft ie van mij, écht hoor). Dus we gaan op stap en kopen een paar schoenen, 3 broeken, een vest en..................een colbertje.
Ik vis het uit het rek, het is een 'cool' colbert, strak gesneden en het past precies zie ik, als hij het tot mijn stomme verbazing aanpast. En het staat móóóóói! Hij staat er zelf ook van te kijken. 'Zie ik er nu wat volwassener uit?', vraagt hij nog. En ja, dat is inderdaad zo.
 

Ik ben benieuwd of hij ook nog naar de kapper gaat een dezer dagen ;)

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Met rasse schreden gaat hij het studentenleven tegemoet en sluit veel af, denkt er zelf aan om zijn kluissleutels mee naar school te nemen morgen en andere zaken, die nog ingeleverd moeten worden. Hij stofzuigt thuis en laat de hond uit. 
 

Hoe dan ook, morgen is het feest, en over 14 dagen nog een keer als de diploma-uitreiking is.

Zelf sluit ik ondertussen ook zaken af. Komend weekend word ik ontgroend ;). Kwam ik hier als Amazone binnen, werd al snel héél actief, Amazine, bestuurslid, moderator. Na een poosje afbouwen ben ik straks weer terug bij af.

'Amazone puur' ben ik dan weer.

En dat blijf ik, met liefde, in hart en nieren.

Offline
Berichten: 586

En wat ben ik blij dat ik je heb leren kennen :) Echt blij :) xxxxx

Offline
Berichten: 1161

Ik duim voor die 8 gemiddeld voor PuberT zodat hij niet hoeft te loten.

Wat staat jouw leven in het teken van verandering momenteel zeg, wordt het niet heel veel?

Dikke kus.

Offline
Berichten: 149

Jij schrijft altijd zulke lieve, warme en menselijke ( ware ) verhaaltjes. Zo mooi. En zo opmerkzaam.

Offline
Berichten: 36

Hoi Ellenk, weemoed, heel herkenbaar het verhaal met zoon.

Prachtig omschreven en kijk uit naar je volgende stuk.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3771

Nieuwe tijden breken aan. Voor puber. Voor jou. Geen Jip en Janneke meer, maar een grotemensenleven voor puber en een studentenleven voor jou. Succes met de ontgroening (goed moment!) en met de studie daarna. Veel geluk als 'pure Amazone'.

Offline
Berichten: 1446

Mooi verhaal, Ellenk! En als jouw pubert in U. gaat studeren en hij zoekt nog een oppasbaantje, dan houd ik me aanbevolenwink...

Offline
Berichten: 304

Ooh, hoe herkenbaar, middelbare school, in spanning voor de examenuitslagen, wachtend op een telefoontje. Ik ga duimen voor een 8,5, dat moet lukken als ik je verhalen over PuberT zo lees. Een nieuwe periode breekt aan, voor je puberT en voor jouw, het duurt even maar het went, geen kind meer thuis, ik ken je niet persoonlijk maar ik proef de menselijkheid in je woorden.

Offline
Berichten: 55

Als ik jouw verhalen over PuberT lees, denk ik altijd ook aan mijn eigen kinderen. Ze zijn nu nog klein, maar ik wil hun puberteit ook graag nog meemaken, en liefst op de manier die jij beschrijft! Ik hoop dat hij niet hoeft te loten en dat jullie een leuk feest hebben straks.

Offline
Berichten: 0

Wat een geweldig verhaal, ik hoop dat ik ook zo vrij ben met mijn dochter over zo'n 18 jaar...

Lieve groet,

 

Bazinga

afbeelding van Marimke
Berichten: 266

Ik duim mee voor PuberT. Ik gun het hem zo, denk, dat het een goede keuze is. Het is in ieder geval een boeiend beroep. Wat een veranderingen, voor jou en je gezin. Ik ben blij, dat we je nog wel kunnen lezen straks en hoop, dat je PuberT ook af en toe voorbij laat komen in je weblog. Heel veel succes met alles.

Dikke knuf, Marimke 

afbeelding van Anoniem123
Offline
Berichten: 4231

Je stond erbij en je keek ernaar en je zag dat het goed was !!!

Amazone Puur.... da's mooi zeg !!

Offline
Berichten: 4255

Roosje, dat oppassen hou ik in gedachten.

Hij is geslaagd!

En hij heeft overal een 8 voor, dus zowel voor de talen, voor alle betavakken en voor filosofie, behalve......

een combi van maatschappijleer en NAW, wat hij in de 4e klas beide afsloot met een 7 (toen was het examen nog zó ver weg), wat samengevoegd werd met de 8 voor zijn profielwerkstuk van dit jaar en dat maakt afgerond een 7. Dus, hij heeft nét geen 8 gemiddeld.

Maar volgende week gaat hij het nog een keer met Engels proberen. Eens kijken of het dan wel lukt en met zo'n lijst moet het toch raar lopen dat je niet ingeloot wordt, toch?

Offline
Berichten: 304

He wat jammer nou Ellenk, maar gefeliciteerd met je zoon,  met het inloten kon het nog wel eens tegenvallen, de dochter van een vriendin is al voor het twee jaar uitgeloot, ondanks super cijfers, ze wil graag medicijnen studeren en is nu maar gaan vroedvrouwen.

Offline
Berichten: 2277

Geslaagd! Kei goed zeg, gefeliciteerd.

 

Offline
Berichten: 586

In ieder geval geslaagd! We duimen dat het mee gaat vallen met het inloten :) Gefeliciteerd! Heel goed van 'm. Wat zullen jullie trots zijn :) Ik word er blij van als ik het allemaal lees.

Offline
Berichten: 162

Mooi..........

Offline
Berichten: 162

mooi..........moet wel even graven in mijn herinnering (heb zelf geen kinderen) maar herkenbaar. krijg hier een heel warm gevoel van Ellen.

Offline
Berichten: 1768

Gefeliciteerd met je geslaagde puberT! Wat een afsluiting van een tijdperk. Ik neem aan dat bij studeren in Utrecht ook op kamers wonen in Utrecht hoort?

Succes met je ontgroening. Voor mij was het best een bevrijding om weer gewoon blauw te zijn :) Alleen mis je ineens zoveel...

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

PROFICIAT met PunebrT zijn slagen. En nu de volgende stap: ERGENS STUDEREN ÉN UIT HUIS. Zal best nog een heel grote overgang zijn daar in huize ELLENK. Maar ook een mooie uitdaging voor iedereen. Op naar het geslaagde feestje. Gaat dat ook gebeuren in het zonsondergangen-weiland/

afbeelding van cajo
Berichten: 71

ik ben een beetje laat met lezen maar vind het zo mooi geschreven .. dat kolbert ook zo geweldig en herkenbaar..en gefeliciteerd natuurlijk zou ik toch bijna vergeten

op naar het volgende hoofdstuk met PuberT  ik hoop dat hij word ingeloot en zijn nieuwe studie kan oppakken .

Artikelen van ellenk

Aanraking ja of nee
Aanraking
Corona en IC
Corona en chemo
druk druk druk
Jaloers
Second opinion
Samen Beslissen

Pagina's

Webloggers