Amazone
Lid geworden op: 03/03/2005 - 21:34
Offline
Berichten: 1446

Voorbereidingen reconstructie

dinsdag, 20 februari 2007

[i][b]Middagje ziekenhuis[/b][/i]

Aangezien 26 maart rap dichterbij komt, beginnen zo langzaam aan ook de echte voorbereidingen. Vandaag de hele middag in het ziekenhuis geweest.

Eerst naar een verpleegkundige, die niets anders deed dan mijn pols en bloeddruk opmeten. Allebei goed. Terug naar de wachtkamer. Daarna naar de anesthesist. Deze nam alle tijd voor me, we hebben gesproken over misselijkheid en overgeven na eerdere narcoses en dat ik dat nu echt niet zie zitten. Buik- en borstwond en dan overgeven, nou nee :? . Hij gaat goed z'n best doen met de medicatie om dat te voorkomen. Heb al zofran meegekregen voor de ochtend van de operatie en ik zag op het formulier staan dat ik o.a. dexa krijg in het infuus, wat een associatie zeg.... Daarnaast krijg ik een epiduraal tijdens de ok, voor een betere pijnstilling en verdoving in de operatiegebieden en zodat er minder narcosemiddel nodig is, als ik het goed heb begrepen. De epiduraal blijft na de ok 2 of 3 dagen zitten, met een pomp voor de pijnstilling eraan. Ook een katheter. Daarna weer de wachtkamer in, en even later een gesprekje met de verpleegkundige van de afdeling. Ik krijg een 1-persoonskamer (heel fijn!) en we hebben alles nog eens doorgesproken.

Toen heel rap (want al te laat) richting pc. Laatste vragen doorgenomen, buikvet nog een keer bekeken :wink:, het is niet ruim, maar het wordt zeker geen cupmaat verschil. Toen naar de medisch fotograaf, om 'voor'-foto's te laten maken. Die man heeft een echte studio daar in het ziekenhuis, compleet ingericht :roll:.

Daarna naar het bloedprikken, tegelijk gewaarschuwd dat ik zeer slecht te prikken ben, en dat ik echt niet die dikke naald wilde, maar een vlindernaaldje. De prikker zei dat hij het eerst wel zou proberen, dat het allemaal wel mee zou vallen, maar toen hij een goede ader ging zoeken (en natuurlijk niet vond :? , maar ja, je zal een patiƫnt gewoon geloven...) pakte hij toch maar snel het vlindernaaldje. Het deed zelfs met dat mininaaldje erg pijn en het stroomde niet hard, maar het lukte gelukkig wel in 1 keer, toch hulde voor deze prikker!

Zofran opgehaald bij de ziekenhuisapotheek, het gemak dient de mens in dit ziekenhuis :wink: , en toen lekker naar huis.

De vrijdag voor de ok moet ik nog een keer bloed laten prikken en dan op de operatiedag om 7 uur melden. Dan wordt ik afgetekend en daarna tegelijk geopereerd. Hij verwacht tussen 2 en 3 uur 's middags klaar te zijn.

Ik ben bezig om thuiszorg te krijgen, maar dat schiet nog niet zo op, het bekende van-het-kastje-naar-de-muur verhaal. Maar zelfs daar kunnen ze me in het ziekenhuis mee helpen werd me vandaag verteld. Dus daar ga ik van de week nog even over bellen.

De zoladex is 2 weken geleden in m'n bil gezet, mocht niet meer in de buik.

Dus nu aftellen, gisteren nog 5 weken....

Webloggers