Amazone
Lid geworden op: 16/01/2006 - 09:02
Offline
Berichten: 453

ziekenhuis

donderdag, 3 december 2009

[quote="Sidonia i.o.v. Celly"]Vandaag is Celly met hevige pijnen, die al een tijdje aanhielden, opgenomen in het TsZ-Tilburg, afdeling Gyneacologie, B2. Zij is opgenomen in verband met cystes in baarmoeder en eierstokken met grillig uiterlijk, welke momenteel onderzocht worden. Tevens is haar blinde darm grillig van uiterlijk. Dit hoeft niet persé te duiden op "foute boel", maar wel wordt er voorzichtig in ieders achterhoofd rekening mee gehouden... Zij zal minimaal 7 dagen moeten blijven en heeft op dit moment infuus-antibiotica ivm de (al een paar dagen aanwezige) hoge koorts en vocht (glucose). Er zijn diverse kweekjes genomen maar daar is nog geen uitslag van bekend. Verder onderzoek zal morgen plaatsvinden, en op dit moment is dus nog niets te zeggen over wat er precies te gebeuren staat. Ze moet rekening houden met baarmoeder-eierstokverwijdering maar niets is nog zeker. Ze wil uiteraard niemand onrust bezorgen, net als ik, maar het valt niet anders te omschrijven helaas. Ze is overigens erg blij met de tijd die ze nu krijgt om eens even goed bij te slapen en krijgt naar eigen zeggen die week wel om :wink: Sidonia.[/quote]

Offline
Berichten: 453

[quote="Sidonia"][quote="jolly"]op haar hyves staat een berichtje van haar dochter
en ik zet het maar even hier neer

ontsteking aan de eileider, als ze koorstvrij is mag ze weer naar huis

niet leuk, maar toch geen andere nare dingen[/quote]
Yep, klopt redelijk, maar hyves is niet hetzelfde als deze site :wink:
Heb Celly net gesproken, De koorts komt inderdaad van een ontsteking aan de eileider die is doorgeschoten naar haar (blinde) darm. Celly heeft 2 soorten antibiotica welke gelukkig goed aanslaan, een stukje zorg minder, als ze 24 uur koortsvrij is mag ze naar huis, ze heeft nu nog ietsje boven 38 graden. Beter dan 40 dus! :D

De cystes en vleesboom in de baarmoeder en op de eierstokken zijn nog in onderzoek, helaas laten de kweekjes nog op zich wahten, dat duurt nu eenmaal een paar dagen. Vandaag heeft Cel een scan met contrastvloeistof gehad om de boel beter te kunnen bekijken. Hiervan volgen de uitslagen later deze week, maar het zag er op deze duidelijkere scan beter uit dan ze gister dachten gelukkig!!!
Cel is dus de komende dagen nog niet thuis, maar het ziet er alweer een stúk beter uit. Ze klinkt ook stukken beter nu en ratelt lekker door :wink:

Sidoon.

[/quote]

Offline
Berichten: 453

Heerlijk weer thuis!
Heel raar om met spoed te worden opgenomen in het ziekenhuis.
Ik werd vrijdag wakker met koorts. Koorts die begon en schommelde tussen de 39 en iets over de 40 graden. De volgende dag kwam daar pijn in de onderbuik bij die toenam. Zaterdagmiddag zijn we hiermee naar de h.a.post gegaan. De arts heeft me wat onderzocht, ook een inwendig onderzoek. Hij heeft wat met de baarmoeder heen en weer geschud en de pijn nam niet toe. Vond alleen wel dat de baarmoeder wat vergroot was maar dit kon door een vleesboom komen. Hij dacht dat ik toch de griep had en hij adviseerde om met mijn eigen ha contact op te nemen over de vleesboom als ik beter was.
De volgende middag kon ik mijn bed niet eens meer uitkomen van de pijn. Deze was zo heftig. Opnieuw de ha-post gebeld en ik kon gelijk komen.
Deze arts heeft wat gevoeld en stuurde me gelijk door.
Op de EH werd er eerst bloedgeprikt. Dus eerst wachten op de uitslag.
Hierin was duidelijk een ontsteking te zien.
Verder met de gynaecoloog voor een inw. onderz. en een echo
Ze schrok hier erg van. Het beeld was erg onrustig. Veel vocht om de eierstok en vergroot. (verder nog een vleesboom en enkele cystes gevonden) Ook in de buurt van de blinde darm was het onrustig.
Ik moest direct starten met twee verschillende soorten AB via het infuus en moest rekening houden met een week ziekenhuisopname. De volgende dag zou er een ct-scan gemaakt worden die uit zou moeten wijzen waar de bron van de onsteking zat, dit was op de echo onduidelijk te zien.
De ct-scan liet een onsteking aan de eileider zien. Wel was de omgeving van de eileider hierdoor ook onrustig geworden door onstekingsweefsel
Gelukkig sloeg de AB goed aan en daalden de ontstekingswaarden snel waardoor ik toch eerder naar huis toe mocht. Wel nog een week (bed)rust en orale AB. (consternatie bij de apotheek want deze twee soorten AB bij ekaar had ze nog nooit gezien, na tel. overleg met de arts was het duidelijk) Rust is niet zo moeilijk nu, heb nog steeds pijn, het buikvlies is ook geirriteerd en de ontsteking voel ik nog kloppen. Ook is mijn buik nog steeds opgezet door het vocht.
Morgen krijg ik de uitslag van de kweekjes en weet ik ook welke bacterie dit veroorzaakt heeft.
Begin januari heb ik een gesprek over de vleesboom en cystes en wat we daarmee gaan doen. Het moet eerst rustig worden in die benedenverdieping

Offline
Berichten: 453

Heb de uitslagen gekregen van de kweekjes die zijn afgenomen en die waren allemaal negatief. De gynaecoloog denkt dat de (zeldzame) actinomyces-bacterie verantwoordelijk is geweest voor de infectie die ik had. ( deze kweek was niet aangevraagd)Dit ook door het beeld wat ze op de ct-scan gezien hebben.
(Dit was de eerste keer weer dat ik haar gesproken heb na opname, de rest is medegedeeld door een arts-assistent.) Het eerste wat ze vroeg is of ik weer van de schrik was bekomen na dit alles. Ze had goed in de gaten gehad dat ik toch wel bang was geweest ondanks het feit dat ik haar dit niet had verteld. Ze stelde me nogmaals gerust dat er op de ct-scan geen aanwijzingen waren voor uitzaaiingen!
Ze hadden hier echt naar gezocht.
De ct-scan toonde toch een abces op de eierstok aan en een ontsteking van de eileider en baarmoeder. Alles is nog opgezet en er zit nog vocht omheen, hierdoor is mijn buik ook nog dik. Doordat dit alles voornamelijk aan de rechterkant zit wordt de baarmoeder naar links geduwd en dit geeft daar weer pijn. Ze heeft me op het hart gedrukt om het nog minimaal drie weken rustig aan te doen. Mag ook niet sporten of werken.
Dit omdat de kans bestaat dat het dan opnieuw op zal gaan vlammen en er dan weer een ziekenhuisopname zal gaan volgen.
5 januari heb ik een afspraak staan. Er wordt dan opnieuw een echo gemaakt om te kijken of het abces verdwenen is of dat er nog iets weggehaald moet worden. Er wordt dan ook opnieuw bekeken wat we gaan doen met de vleesboom en cystes.

Offline
Berichten: 453

Vanmiddag bij de gyn. geweest.
De inwendige echo zag er een heel stuk beter uit dan zes weken geleden.
Het abces was nog niet helemaal weg, er zat nog een restje ontstekingsweefsel. Bloedonderzoek toonde aan dat er geen actieve ontsteking meer zit. Dat is dan weer positief.
Over zes weken moet ik weer terugkomen. Is het restje ontstoken weefsel nog niet weg dan gaat die eierstok eruit dmv een kijkoperatie. De kans dat het dan opnieuw op zal gaan vlammen als ze het laat zitten is anders aanwezig.
De vleesboom mag nog even wachten. Ik heb hier geen echte pijnklachten van alleen maar hinder zoals het vele plassen. De vleesboom duwt mijn baarmoeder naar voren en tegen mijn blaas aan. De baarmoeder zit ook aan mijn blaas vergroeid.
Heb ook een klein minibuikje nu.
Ik wil hier graag mee wachten omdat ik in juni de Alp d'Huez weer op wil gaan fietsen. Dus mijn baarmoeder mag er daarna uit omdat dit niet via een kijkoperatie of vaginaal kan ivm littekenweefsel na twee keizersnedes. En het kan geen kwaad om ermee te wachten.
Het genezen van die eierstok moet eerst gebeuren. Als dat gaat gebeuren tenminste......

Offline
Berichten: 453

Vanmorgen een echo gehad en alles zag er rustig uit! :D
Heb groen licht gekregen om weer volledig te gaan werken en meer te gaan sporten. En natuurlijk om in juni de Alp op te gaan fietsen.
De baarmoeder moet er nog wel uit (vleesboom), ze kijkt dan gelijk hoe de rechter eierstok er na het abces uitziet. Zitten er veel verklevingen dan neemt ze die gelijk weg. Deze operatie zal gelijk in de week na de Alpe d'Huzes plaatsvinden. Wel via een buikoperatie, er zit teveel littekenweefsel na twee keizersnedes en als ze het eerst via een kijkoperatie probeert heb je meer kans op een bloeding. En aangezien er na de eerste keizersnede al veel littekenweefsel zat neemt ze geen risico
Ik ben zo opgelucht dat het weefsel wat er niet hoort te zitten is verdwenen.
Groen licht van de gynaecoloog. Heerlijk!!
Nu nog groen licht van de PC, de genezing van de tepel (reconstructie) gaat ook niet zoals het moet zijn. Helaas. Het ziet er nog wel rustig uit.
Maar nu ben ik vooral heel erg blij [dans]

Onderwerp gesloten

Artikelen van celly

Webloggers