Lid geworden op: 30/10/2004 - 16:23
Offline
Berichten: 144

Zo moe....................

zondag, 23 april 2006

Ik ben moe, zo moe.......Kankermoe noemen we het het hier. Ik kan bijna niet meer. Ik loop al maanden achter mezelf aan te rennen en de verbouwing heeft daar natuurlijk ook geen goed aan gedaan.

Ik moet leren mijn grenzen te trekken en dat vind ik moeilijk. Want ik wil namelijk niets missen en ik wil vooral niet dat men denkt dat ik iets niet (meer) kan door mijn ziekte. En dus probeer ik alles te doen wat ik voor de diagnose ook deed. Fulltime werken, huishouden, boodschappen, wassen, strijken enz. En doordat ik dat allemaal doe en er patent uit zie denkt men ook dat het geweldig met me gaat. En in principe is dat ook zo, ik ben alleen zo moe!

En dus ben ik wat leuke dingen af gaan zeggen. Want die kan ik nl. laten vallen, de leuke dingen. Want ik hoef niet naar een feestje of naar de kroeg. Ik hoef niet te shoppen, ik hoef niet naar een verjaardag. Maar ik moet wel werken, boodschappen doen enz. enz. En daar heb ik dus geen zin meer in.!! En dus heb ik mijn baas gevraagd of er een mogelijkheid is om 4 dagen te kunnen werken. En daar was hij niet blij mee maar nadat ik heel fel had uitgelegd dat ik hier verdomme ook niet om gevraagd had en dat ik ook veel liever gezond 5 dagen kwam werken begreep hij het wel :-k
Ik heb geprobeerd het hem uit te leggen, hoe het voelt om zo moe te zijn. En natuurlijk kreeg ik het welbekende......ik ben ook weleens moe, het zal wel in het weer zitten, of in de tijd van het jaar :roll: En toen gebeurde het onvermijdelijke, ik barstte in huilen uit :( . Tussen het snikken door heb ik uitgelegd dat ik de laatste tijd kapot ben als ik thuis kom, dat er dan nog soms wat boodschapjes gedaan moeten worden, dat het eten nog gekookt moet worden, dat ik kribbig tegen Midi doe omdat ik zo moe ben, dat ik met mijn huishouden achter loop omdat ik er ´s avonds vaak de kracht niet meer voor heb. En dat ik dat niet meer wil. Dat ik, als ik 1 dag minder buiten de deur zou werken, ik die dingen op die dag zou kunnen doen. Ik heb nog geen antwoord gekregen..... :?

Ik verg teveel van mezelf en volgens mijn omgeving ben ik veel te vlug weer aan het werk gegaan en zeker weer veel te vlug fulltime. Ik weet het niet. Ik weet alleen dat ik nu moe ben, heel erg moe.........

Door de vermoeidheid ga ik ook piekeren. Tenminste, ik denk dat het daarvan is. Ik denk aan de Amazones die ons ontvallen zijn en aan de Amazones die een slechte prognose hebben. En dat maakt me bang.
Kortom, ik zie leeuwen en beren op mijn pad die er niet zijn. Ik geloof dat ik tegen een burn out aan zit :cry:

Offline
Berichten: 144

Lieve meiden,

Bedankt voor jullie reacties en tips. Waarom kom ik zelf niet op die ideeen? Ik heb me niet ziek gemeld (want er is er 1 met vakantie momenteel) maar ik heb wel volgende week een week vakantie genomen!
En ik ben hard op zoek naar een werkster! Voorlopig springen mijn ouders bij, 1x in de 2 weken komen ze mijn huis poetsen.

Vandaag is Midi 17 jaar geworden. We hebben dit afgelopen weekend gevierd op de camping. Vanwege het mooie weer dat voorspeld was.. 8)
Het gevolg was dat ik met 14 man in de caravan gepropt zat! Jeetje mina, het was maar 9 graden en een koude wind.............haha. Vandaag hebben we het rustig gehouden, opa en oma en Midi-meisje zijn geweest.

Maak jullie aub niet te ongerust. Ik zie wel in dat ik het anders aan moet pakken en dat ga ik doen ook. Ik wil tenslotte niet oververmoeid aan de reconstructie beginnen op 30-06.

Ik ben tegenwoordig in het bezit van een laptop en ik ga dus proberen vanaf de camping in te loggen. Want daar ga ik naar toe in mijn vrije week. Lekker genieten, [b]leuke dingen[/b] doen en vooral lekker uitrusten!

Offline
Berichten: 144

Even een update van mijn kant. Geen bericht, goed bericht hoor Shitty :wink: De week vakantie heeft me ontzettend goed gedaan. En ik had nog geluk ook want het was echt goed weer! Ik ben zelfs 2 dagen naar het strand geweest en had dus een lekker kleurtje opgedaan. En als het buiten zonnig is en je er "zonnig" uitziet voel je je ook een stuk zonniger. Ik was daar echt heel erg aan toe.

Ik werk nog steeds 5 dagen. Ik mag wel 4 dagen gaan werken (maar brutaal als ik ben had ik gezegd dat ik geen dubbeltje wilde inleveren.... :lol: ) maar dat is (nog) niet gelukt. Haha.....maar ik ben nog niet uit onderhandeld. Eerst maar eens wachten tot na de reconstructie want ik ga nu voor die paar weken natuurlijk geen 4 dagen werken, dan snij ik mezelf in de vingers (want dan krijg ik natuurlijk ook maar over 4 dagen ziekengeld) Neuh.....Lucky is niet van yesterday!

Over de reconstructie gesproken, gisteren in de DDH geweest op het pre-operatieve spreekuur. Er is een dossier van me aangemaakt (met pasfoto en al :shock: ), er is bloed geprikt, ik heb een gesprek met de narcotiseur gehad en een gesprek met een verpleegkundige. Alles is in kannen en kruiken. Ik moet me 30-06 om 07.15 uur nuchter melden en word die dag ook geopereerd. En zondags ga ik weer naar huis! Ik sloeg haast steil achterover......2 dagen maar! Mits alles goed gaat natuurlijk, maar daar ga ik wel vanuit.

Midi heeft zijn eindexamen erop zitten. Dus nu wachten op de uitslag. Hij ziet het zelf wel zitten, sommige examens waren (volgens hem) een eitje......Hij had 31-05 zijn laatste examen en op 01-06 begon hij aan zijn vakantiebaantje. Hij werkt in een loods, vegen, containers lossen enz. Zwaar werk maar goed voor hem. Alleen jammer voor hem dat hij zijn zuurverdiende centen meteen weer bij mama in kan leveren. Hij staat nog voor 300 euries bij mij in de schuld... :wink: De Honda MT heeft plaats gemaakt voor een scooter en daar moest dus 300 euro bij........Tja, zoals mijn moeder vroeger al zei, wie wat extra's wil zal er iets extra's voor moeten doen. En zo is het maar net.

Artikelen van Lucky1963

5 jear survivor!
4 Year survivor
Weblog
3 year survivor
Midi wordt Maxi
Stoere man
Ditjes en datjes
two year survivor

Pagina's

Webloggers