Persoonlijk verhaal van België1979

Hallo,

 ik heb in maart 2016 te horen gekregen dat ik borstkanker heb. Ik was op dat moment 36 jaar oud. Ik ben op 11 april 2016 geopereerd. De operatie is goed gegaan, mijn okselklieren waren schoon. Ik heb aanvullend 36 bestralingen gehad. Ik herstelde goed van de operatie, mijn huid herstelde zich ook goed na de bestralingen. Ik heb wel heel lang last gehad van de vermoeidheid door de bestraling. Maar middels gezonde voeding en goede supplementen voel ik me nu weer goed.

Offline
Berichten: 565

Welkom bij de Amazones Belgie1979, al is de reden natuurlijk niet leuk. Fijn om te horen dat je je nu weer beter voelt. 36 bestralingen is wel veel, kan me voorstellen dat je daar moe van was. Je ziet de straling niet, maar er gebeurt toch veel in je lichaam. Ik neem aan dat je nu klaar bent met behandelen?

Offline
Berichten: 565

Ik zie net op het forum dat je tamoxifen slikt. Wat vervelend dat je zoveel bijwerkingen ervan hebt. Zelf heb ik zes jaar lang dit middel geslikt en was ik in het begin (de eerste maand) erg depressief en later ging dat beter. Alhoewel het niet helemaal weg was volgens mij. Maar ik kon er toch goed mee leven. Ik had wel ook de diagnose uitzaaiingen gekregen, dus kan zijn dat dat medeverantwoordelijk was voor de dip. Je kunt ook vragen om een ander middel bv Anastozol. Daar voelde ik me beter bij (dat had wel andere bijwerkingen, ik voelde meer gewrichtspijnen). Sterkte hoor en overleg even met je oncoloog. Die wil je vast niet laten doormodderen zo.

afbeelding van lisdodde
Berichten: 3

Fijn dat je "ons" gevonden hebt. Hier kun je mogelijk goede raad en steun vinden. Ja, die bijwerkingen dat is me toch wat. Iedereen ervaart het weer anders. Ik had een jaar geleden al moeten beginen met letrozol, maar ik werd daar zo anders en depressief van, dat is ook geen leven. Daarnaast was mijn lichaam ook nog niet goed genoeg hersteld van alle ellende die het heeft moeten ondergaan.  Nu na bijna twee jaar (!) merk ik dat ik sterker wordt. Maar ik kijk er als de bergen tegen op met een hormoonkuur te moeten beginnen. Ik heb radicaal mjn voeding omgegooid en put daar nu mijn kracht en hoop uit.

Sterkte .