Persoonlijk verhaal van Stoere Leeuw3

Vandaag zeer teleurstellend gesprek met de POH. Vorige week had ik juist afscheid genomen van de therapeute. Want ik voel(de) me goed. Op de één of andere manier werkt dit (de POH en ik) niet en ik denk er aan niet meer naar haar toe te gaan. Voel me enorm teleurgesteld nu.

Ik heb een stappenteller gekocht en dat stimuleert me om genoeg te lopen - dacht ik tenminste tot vandaag. Ik gaf aan dat ik elke dag boven de 5000 stappen wil zitten. Veel te weinig vond die Miep - ik moest minstens 10.000 stappen per dag doen.

Hoe meer ik beweeg hoe meer pijn. 10.000 stappen is tussen de 9 en 10 km. Dat red ik echt niet. In 2015 liep ik nog met een rollator en in 2016 met een stok. Ik mag me gelukkig prijzen dat in nu zonder hulpmiddelen tussen de 4 en 5 km per dag kan lopen.

Ik weet dat het dom is mijn motivatie door die Miep onderuit te laten halen, maar ik merk dat ik nu zoiets heb van - schijt aan gezond leven. Het is niet goed of het deugt niet in haar ogen. Elke dag een banaan eet ik - fout vindt zij. In plaats van brood lactosevrije yoghurt met Cruesli - fout vindt zij, moet Muesli zijn. Aardbeien, niet meer dan 5 per dag.

Verder schreef ze me andere cholesterolpillen voor. En deze nieuwe soort, verzekerde ze me, gaf echt helemaal geen bijwerking. Kom ik vanmiddag bij de apotheek - nou je raadt het al. Krijg me een lijst met waarschuwingen mee van hier tot Tokyo.

Allemaal leuk en aardig maar ga dan niet beweren dat dit middel echt helemaal geen bijwerkingen zou hebben. Ik heb donderdag een vriendinnendag en daar kijk ik enorm naar uit. Dus ik begin vrijdag met die nieuwe bagger.

Ik voel me nu vooral boos en opstandig en onbegrepen. Heb een appeltaartje gekocht - zo'n eenpersoons dingetje en dat vanmiddag half opgegeten. Ik weiger vandaag even gezond bezig te zijn. Al heb ik 4,3 km gelopen vandaag. Gisteren zou ik daar heel tevreden over geweest zijn.........

Offline
Berichten: 54

Wat kan jou die dame schelen! Het gaat om jouw gezondheid en jouw herstel. Zolang jij het voor jou een uitdaging vindt en zolang je vooruitgang merkt is dat goed. Je bent niet aan het trainen voor de marathon neem ik aan ;-) ).

En wat weet zij nou van jouw fysieke situatie? Misschien alleen een beetje vanuit de boekjes. Kop op, sta er boven.

Offline
Berichten: 344

Kop op, sta er boven! 

 

Dat is precies wat ik ook vindt! Lekker laten gaan want het zegt niks over jou! 

En vandaag mag je best heel tevreden zijn over 4.3 kilometer! Moet je eens kijken waar je vandaan komt! Misschien loop je ooit wel 5 kilometer of meer. Of misschien ook niet. Ik denk dat jij heel goed zelf weet wat goed voor je is! Ik vind je in ieder geval een topper! 

Offline
Berichten: 286

Nou die heeft het inlevingsvermogen van een visstick zeg. Wat een botte en nare manier van omgaan met mensen. Jeetje uit jouw uitgangssituatie is 5000 stappen fantastisch.  En elke dag een banaan is helemaal niks mis mee. Ik zou het bespreken met de huisarts.  Het is tenslotte een praktijk ondersteuner, maar deze ondersteunt dus niks... Probeer je morgen wel te genieten van je restje appeltaart?

Offline
Berichten: 186

Vrouw is duidelijk geen doordenker, en ook geen inlever. Plaats haar op afstand, zij is niet goed genoeg. Want jij doet het juist heel goed. Zo dom om iemand op die manier te ondermijnen.

Offline
Berichten: 19

Ik geloof enorm in vitamine G deze komt met genieten vrij;} Ik leef wel gezond maar wat dat precies is zoveel adviezen. Ik eet geen frituur, alcohol en zo puur mogelijk. Veel groente beetje fruit. Geen suiker. Maar zo nu en dan dan zondig ik met vitamine G Je weet zelf vaak wat het beate wat goed voor je is en wat een ander zegt leg het naast je neer. 

Offline
Berichten: 4269

Dit kan echt niet de bedoeling zijn. Je doet het hartstikke goed als je 4 a 5 km per dag loopt, dat is gewoon echt top.

En verder kun je niet in één gesprek alle eetgewoontes veranderen. Als jullie samen besluiten dat er iets veranderd moet worden, dan kan ze zeggen wat goed dat je yoghurt (kalk) en cruesli eet, maar wist je dat er in muesli (de goede tenminste) geen toegevoegde suikers zitten? Dan zou je nog beter aan een totaalpakket wat gezonder is werken. Het is toch ook maar hoe je het brengt.

Morgen een nieuwe dag en dan gewoon je leven weer verder inrichten zoals jij dat goed vindt, in overleg met de poh of een ander.

Mijn nieuwste truc, als er mensen in mijn hoofd gaan zitten, is ze een trap onder hun gat geven (in gedachte) en ze van mijn omgeving wegsturen en bedenken: ik wil je niet in mijn leven. ik moet zeggen dat dat best goed werkt ;).

en neem jezelf en de ander niet te serieus. Iedereen heeft wel eens een bad day.

Online
Berichten: 190

Bedankt allemaal voor de lieve reacties. Dat doet me echt goed. Vooral de laatste regel van Ellenk zal ik de komende tijd goed in me opnemen. Het ging hartstikke goed met me en mijn zelfvertrouwen voelde erg goed. 

Waarom laat ik me dan toch in zo'n gesprek van een kwartiertje onderuit halen.....mijn zelfvertrouwen voelt weer ver beneden nul. Dat moet ik gewoon niet toelaten. Niet mijn gevoel te serieus nemen en die bad day gisteren dat mag. Maar nu gaan we weer door.

Ik heb me vanmorgen op internet flink zitten verdiepen in eetpatroon bij te hoog suiker. En dan zie ik dat ik veel meer "mag" dan wat de POH beweert. Zij vindt dat ik geen pasta, aardappel en rijst mag eten. Volgens internet mag ik prima volkoren pasta en zilvervliesrijst eten. Nou dan zijn de mogelijkheden met koken meteen veel ruimer.

Van de POH mag ik maar 2 x daags fruit eten en dan ook nog niet teveel, hooguit 5 aardbeien of 1/2 banaan. Elke dag een banaan zou fout zijn. Nou daar vind ik niks van terug op medische internetsites. Fruit en groente mag zoveel je wilt. Nou kan ik me voorstellen dat je dat niet moet overdrijven, maar die neiging heb ik niet. Maar misschien voortaan dan maar geen aardbeien door de yoghurt met de lunch.

Ik eet 's morgen als ontbij een smoothy van rood fruit. Als ik klaar ben met de kattenbakken (10 stuks - ik heb 8 katten) dan eet ik een banaan. Tussen de middag lactosevrije yoghurt met Cruesli en aardbeien. (volgens internet is alleen b.v. corn flakes af te raden)

Op internet geven ze ook aan genoeg bewegen en dan hebben ze het over een half uur wandelen per dag of als je overgewicht hebt een uur per dag. Nou ik loop een uur per dag. Als ik zou doen wat de POH me oplegt, dan slaap ik niet meer, omdat ik steeds wakker word van de pijn. Hoe meer ik loop hoe meer pijn. En goed slapen lijkt me toch ook essentiëel voor je gezondheid.

Ik heb bij een therapie ooit geleerd dat als iemand je kwetst, dat je er dan zelf voor kiest wat je daarmee doet, of je je LAAT kwetsen, of je er verdrietig van wordt. Die regel moet ik nu ook weer goed uitvoeren. Ik kies ervoor of ik kies er niet voor (makkelijker gezegd dan gedaan hahahaha).

Offline
Berichten: 24

Je bent echt wel goed bezig! Laat je niet gek maken...

Offline
Berichten: 73

Laat je inderdaad niet gek maken! Ik moet ook oppassen zit nu aan de tabletten voor de suiker maar laat je niet gek maken. Als je ergens zin in hebt NEEM je het ook maar. Je doet het hartstikke goed!!!!!!!!!

Online
Berichten: 190

Hoe hoog was jouw suiker Pasje en wat zijn dat precies voor tabletten?

kneedbaar als ik ben - gisteren uiteraard toch meer gelopen. 7000 stappen bijna. En uiteraard nu weer een stuk meer pijn aan knie en ook mijn nek speelt weer flink op.

Dat mens is echt knettergek. Die kijkt echt alleen naar cijfertjes van bloeddruk en bloedonderzoek. Gelukkig goed met mijn man erover kunnen praten, over dat gesprek van dinsdag. Ook hij is er best boos van. Niet voor niks moet hij naast zijn fulltime baan van alles in huis doen. Alle dingen die ik niet meer kan, zoals stofzuigen en de was ophangen.

Als ik elke dag 9,5 km zou kunnen lopen had het UWV me ook niet af hoeven keuren. En daar zijn ze echt niet zo vlot mee.........en toen had ik die 3 ingezakte nekwervels met klem zittende zenuw nog niet eens.

Het lullige is dat ik zo aan mezelf ga twijfelen door dit soort mensen. Zou ik me dan toch gewoon niet zo aan moeten stellen? Is het allemaal eigen schuld dikke bult die foute waarden?

Offline
Berichten: 73

Nooit twijfelen aan jezelf!!!!! Je doet het goed. Laat ze maar lullen. Je kent je eigen lichaam het beste. Mijn suikers waren 15,7 en zijn nu met metformine 500mg 2x daags naar 7,6. Ik snoep echt nog wel af en toe en zit ook vaker in een lui modus. Dus....JE BENT HARTSTIKKE GOED BEZIG

Online
Berichten: 190

Dankje Pasje - wat lief! Fijn dat het werkt voor jou met die pillen.

Gisteren heerlijke dag gehad met twee vriendinnen in Limburg. Wat knapt een mens daarvan op! Wat ben ik toch een bofkont met zulke fijne vriendschappen.

Van 9.30 - 20.30 van huis geweest. Ben nu wel gesloopt, dat worden weinig kilometertjes vandaag......maar dat is het me uiteraard dubbel en dwars waard. Hartstikke blij dat ik het trek zo'n dag.

Echt mazzel met het weer, hele heenweg (2 uur)  regen, hele terugweg regen. Maar al die tijd in winkelcentrum Duitsland was het droog.

 

Offline
Berichten: 518

Ik vind jouw relaas over de POH echt een voorbeeld van "de slechtste stuurlui" staan aan wal. Heeft ze wel enige kennis over neuropathie? Ik vraag het mij af. Je bent zo te lezen van heel ver gekomen en daar mag je trots op zijn. 

Van sommige zorgverleners vind ik dat ze wel erg makkelijk praten hebben. En ergens kan je dat ook wel weer snappen, want als je zelf nooit zoiets gehad hebt, weet je ook niet hoe moeilijk sommige dingen zijn na zo'n traject.