Persoonlijk verhaal van Blue1979

Op 15 december 2015 voelde ik tijdens het douchen een knobbel in mijn borst. Ik ben die middag nog na de huisarts gegaan. Zij stelde me eigenlijk meteen gerust en dacht dat het niks was, maar voor de zekerheid wilde ze me twee weken later nog een keer zien. Dit vond ik prima, ik had zelf niet meteen paniek. Na twee weken zat het er nog en het leek volgens de huisarts zelfs iets groter. Ze wilde me toch doorsturen en dit wilde ik ondertussen ook wel heel graag. Dus op oudejaarsdag zat ik met mijn man in het ziekenhuis voor een mammografie. Naar aanleiding daarvan door voor een echo en er kwam ook een punctie. Nog steeds was ik best relax, want de huisarts zei toch dat het 95% kans was dat er niks aan de hand was en ook de radioloog zei zo mooi: in de oksel zien we niks verontrustends. Dus ik ging rustig naar huis. Hoe groot was de schrik op 5 januari 2016 toen het borstkanker bleek te zijn. Dat kon niet, ik zou naar huis met iets van een antibioticakuur ofzo. Maar helaas. En dan een hoop info. Het is triple negatief, graad 3 en we weten nog niet precies hoe groot. Behandelplan is waarschijnlijk chemo, borstbesparende operatie en bestralingen. En ow ja er komt een erfelijkheidsonderzoek. Jeetje wat een info en wat een schok. Vol ongeloof gingen we mensen bellen, want bijna niemand wist van dit alles af, want ik zou toch wel niks hebben.

En dan gaat de trein rijden. Ik ben vol goede moet ingestapt. Ik kreeg 4 AC kuren en 4 taxol kuren die bestaan uit 12 weken iedere week gaan. Het was niet leuk, maar ik heb me er aardig doorheen geslagen. 

De operaties op 25 augustus is goed gegaan. De plastisch chirurg heeft mee geopereerd en meteen van beide borsten iets moois gemaakt. Ik ben heel blij met het resultaat. Helaas was de uitslag van de operatie wat minder. Ik bleek toch een uitzaaiing in mijn lymfen te hebben. We schrokken ons rot. Hoe kan dat nou? Waarom zagen ze dat in januari niet? Helaas krijg je daar nooit antwoord op. 

En als laatste 21 bestralingen, een uitgebreid gebied vanwege die uitzaaiing in de lymfen. Bestralingen zijn ook wel goed gegaan. Helaas wel wat naweeen nog hiervan. Heb oedemklachten en loop hiervoor bij de fysio. 

Inmiddels weer begonnen met opbouwen van mijn werk, erg leuk en mijn revalidatie traject (herstel&balans) is gestart. Morgen de eerste controle, best spannend. Op naar een beter jaar dan 2016! 

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Je hebt een heel traject achter de rug. 2017 kan alleen maar beter worden. Hopelijk helpen revalidatie en fysio je voorgoed van je oedeemklachten ed af.

Offline
Berichten: 4282

Welkom hier. Wat ben je al ver in je behandelingen. Wel balen van dat oedeem! Ik hoop dat je een goede oedeemtherapeut hebt die echt gespecialiseerd is in de gevolgen van borstkanker.

Offline
Berichten: 306

Welkom Blue1979, heel veel succes met het revalideren & herstel/balans! Toi toi toi

afbeelding van lisdodde
Berichten: 3

In enkele zinnen heb je een jaar ellende verwoord. Veel laat je er niet over los en dat hoeft ook niet."We" hebben het allemaal meegemaakt. Toch fijn dat je het met onw wilt delen.

Ja nu weer naar de toekomst kijken, ik hoop dat je het allemaal weer goed op kan pakken. Lichamelijk kon ik het ( met moeite) aan, maar psychisch heb ik de grootste moeite mezelf te herpakken. Met name het gevolg van de amputatie heb ik niet  goed ingeschat en mijn behandelaars ook niet.

Nogmaals sterkte.

Offline
Berichten: 1

Dankjewel voor jullie welkom!!!

 

Offline
Berichten: 3

Wat n traject heb je achter de rug! Goed dat je je hier even meldt. Kan erg steunend zijn..
Ik hoop dat je n goede uitslag krijgt en dat je inderdaad een beter jaar krijgt. Psychisch heeft het er bij mij flink ingehakt. Ook fysiek ben ik nog veel moe. Terwijl ik eind mei 2016 klaar was met behandelen. Iedereen heeft zijn eigen tempo. Ik wens je sterkte!

Offline
Berichten: 21

Beste Blue1979,

Ik las je voorstelberichtje in het algemene voorstelforum en heb hier je hele verhaal zitten lezen. Hopelijk heb je begin januari een goede eerste controle gehad en gaat je revalidatie goed!

 

Liefs,

 

Mrs Fox