Persoonlijk verhaal van dummy

Dag 2015

Dag rotjaar waarin ik in januari te horen kreeg dat ik borstkanker had. Dag rotjaar waarin ik afscheid moest nemen van mijn borsten.        Dag rotjaar waarin ik zo vaak misselijk en beroerd ben geweest.           Dag rotjaar waarin ik zo moe was dat ik mezelf moest voortslepen.       Dag rotjaar waarin ik zo vaak nee tegen m'n kids moest zeggen.           Dag rotjaar waarin ik niet kon werken omdat ik zo in de war was.       Dag rotjaar waarin ik me zo bang gevoeld heb om dood te gaan.

Niet alles was ellende in 2015, ik heb ook geleerd wie m'n vrienden zijn, wie er altijd voor me klaarstaan. Ik had het zonder deze lieve vrienden en familie niet gered. 2015 is ook het jaar dat ons huis verkocht werd na 5 jaar. Wat een timing! Verhuizen en klussen is niet handig tijdens borstkanker en chemo hebben we gemerkt. Toch ben ik oh zo blij met ons nieuwe huis. Te weten dat m'n kinderen een fijn huis hebben mocht het ooit toch misgaan is een gerustellende gedachte.

2016 wordt hopelijk het jaar waarin ik weer opkrabbel, weer fit zal worden, hopelijk wat kilo's zal verliezen en weer zal beginnen met werken. Het leven zal nooit meer zorgeloos zijn maar ik hoop dat ik het stukje voor stukje een plekje kan geven. De ene dag beter dan de andere en zonder de angst m'n leven te laten verzieken.

 

Offline
Berichten: 186

Dag Dummy, ik wens je een goed jaar waarin je wereld weer langzaam op zijn pootjes terug komt te staan. Het zal even duren, maar het zal gebeuren. Je zult leren leven met angst, dat geldt voor ons allemaal, maar dat leven zal wel veel kostbaarder zijn denk ik, elke dag bijzonder, zelfs de saaiste dagen. En dat is eigenlijk winst, dat besef, vind ik. 

Groet, Anne

Offline
Berichten: 89

Dag Dummy,

Nee, het leven zal nooit meer zorgeloos zijn. Zo voel ik het ook. Maar wat AnneTjula schrijft is ook zoooo waar vind ik: het wordt wel kostbaarder. Iets wat kostbaar is koester je. Je zorgt er goed voor en geniet er bewust van. Ik hoop dat dat voor jouw in 2016 in het verschiet ligt. Liefs, Berendina