Persoonlijk verhaal van ellenk

23-11-2010

Mijn naam is Ellenk ;)
Als Amazone ben ik al weer een oudgediende.

Lang voor de Amazones bestonden kreeg ik borstkanker.
Dat was in 1996, toen onze zoon twee jaar oud was.
Ik was toen 34 jaar oud en het was een enorme schok.
Geen Amazones om op terug te vallen, wel een lieve partner, geweldige familie en vrienden, en zo was ik al met al, ondanks het feit dat ik héél ziek werd van de behandelingen (borstsparend geopereerd, okselkliertoilet want 3 okselklieren aangetast, bestralingen en chemo), na een maand of acht weer flink aan het werk.
Dat ik op 42 jarige leeftijd opnieuw borstkanker kreeg was een bittere pil. Het was ondanks regelmatige controles die een soort van schijnveiligheid gaven, echt zwaar om opnieuw de behandelingen door te moeten. Geen zichtbare tumor deze keer ,en dat was iets waarvan ik niet wist dat dat voor kon komen, dan had ik wellicht beter opgelet.... Opnieuw had ik twee positie veokselklieren maar nu aan de andere kant. Behandeling? Dubbele borstamputatie, okselkliertoilet, chemo én hormoonbehandelingen.

Toen ik de overstap moest maken van tamoxifen naar arimidex raakte ik de weg kwijt. Al zoekend kwamen de Amazones op mijn pad en sindsdien ben ik er nooit meer weggegaan.

Inmiddels heeft borstreconstructie plaatsgevonden (links rugspier, rechts prothese) en daarover ben ik matig tevreden.

Ik heb de Amazine samen andere Amazones opgezet en jaren de eindredactie gedaan, ik heb in het bestuur van Stichting Amazones gezeten en hoewel ik plannen had om het wat rustiger aan te doen, zit ik inmiddels wéér middenin de borstkanker.
Na mijn vader heeft nu ook mijn moeder borstkanker. Haar diagnose is net gesteld en haar behandelingen beginnen volgende week met een operatie. Ook haar borstkanker heeft tenminste al een okselklier bereikt. Long, lever en botonderzoeken tonen gelukkig geen uitzaaiingen aan.

In onze familie is wel onderzoek naar erfelijkheid gedaan maar er is geen erfelijke factor (brca 1 of 2) aangetoond.

Offline
Berichten: 364

Het voordeel van een nieuwe site, geeft je inderdaad de gelegenheid om de verhalen (opnieuw) te lezen.
Wat heb je een heftige tijd achter de rug... en nog. Heel veel sterkte met het bijstaan van je moeder.

x Lieke

Offline
Berichten: 565

Lieve Ellenk, Goed om het begin van eens te lezen en wat heb je al een hoop meegemaakt met die ellendige borstkanker. Ik heb ontzettend veel respect voor jou en je familie. En ik hoop dat je moedertje goed door de behandelingen heen komt.

kus Linnie

Offline
Berichten: 149

Even om aan te geven dat ik je gevonden heb. Ik geniet altijd van je stukjes vanwege de zorgvuldigheid en het mooie taalgebruik, ongeacht de leuke en minder leuke inhoud of boodschap. Verdrietige en blije dingen horen dan ook bij elkaar. Ik blijf je graag volgen.

afbeelding van Kellly
Berichten: 1418

Ha Ellenk, ook ik wist eigenlijk niet exact jouw verhaal. Ik was dus net zo oud als jij toen ik bk kreeg, dat wist ik niet. Jullie gezin/ familie  wordt echt totaal niet gespaard wat bk aangaat. Wat vreselijk moeilijk om er zo mee geconfronteerd te worden en blijven. Zo oneerlijk he... wens jullie allemaal veel sterkte met deze moeilijke periode !  liefs!

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Zo jong borstkanker krijgen en dan ook nog zo'n jong kindje voor wie je te zorgen had, wat heftig en angstig. En het was nog niet genoeg: toen opnieuw Bk en opnieuw behandelen en nog steeds een jong kind. Fijn dat je thuis zoveel steun had. En dan je vader verliezen en nu de angst om je moeder. Het is veel allemaal, heel veel. Dat trekt sporen, diepe sporen.
Maar jij kan er mee leven, dat is mij wel duidelijk sinds ik je heb leren kennen. Natuurlijk kost het je pruim, maar desondanks lukt het je.

Ik volg je hier en op je weblog.
je bent me dierbaar geworden.

Liefs
Annie

Offline
Berichten: 163

Hi ! Wat jammer ik heb je gemist afgelopen vrijdag! Ik was ook veels te laat vanuit werk (maar daarover een andere keer) maar wilde toch nog een staartje mee maken van het feest! Hoop dat je ondanks alles toch nog even hebt kunnen genieten van al het werk dat je voor de AMAZONES hebt gedaan !
Zet m op thuis, het is ook allemaal een beetje idioot veel, dus zet m op, rust uit wanneer je kan en vergeet je zelf af en toe niet !
Dikke kus !

afbeelding van Monica
Berichten: 34

Hoi EllenK, wat herkenbaar, mijn dochtertje was destijds ook 2jaar. En bij mij is het ook na 9jaar weer terug gekomen.
En nu weer het ontdekken dat je moeder ook bk heeft. Moeilijk hoor. Bij ons is ook erfelijkheidsonderzoek gedaan en er is niets uit gekomen. Maar ons is toen verteld dat het hele gen nog niet gelezen kan worden en er misschien wel een brca 3 of 4 bestaat die ons heeft getroffen.
Sterkte met je moeder, ik hoop dat de behandelingen aanslaan.

Offline
Berichten: 0

ellenk
Ik merk dat ik steeds jou verhaal opzoek om positief te blijven.
Je komt immers zo sterk en krachtig over.Mijn houvast voor nu.

afbeelding van cajo
Berichten: 71

34 jaar , dat is toch geen leeftijd om bk te krijgen maar welke leeftijd wel ...geen enkele ..... dan denk je ik ben er vanaf..hoewel er van af kom je nooit volgens mij en dan begint het hele circus weer opnieuw....... en dan je moeder .. o o hoe kun je zoiets aan maar je moet en je doet het en oerkracht komt boven
Deze site is geweldig ik had er nooit willen komen, me nooit willen aanmelden maar helaas ook ik zit nu in het schuitje en put hier heel veel energie uit uit verhalen zoals on die van jou

Offline
Berichten: 2

Dank voor je reactie onder mijn verhaal. Ik heb net jouw verhaal gelezen, en dat is ook niet niets. 2x zelf aan de beurt zijn, jeetje. Voor sommigen houdt het maar niet op he...
Ik hoop dat het nu (ondanks alles) goed met je gaat, en dat je geen pijn hebt overgehouden zoals wat je moeder wel heeft...
En ik hoop dat je moeder goed reageerd op de hormoonkuren!

Liefs, karin

Offline
Berichten: 1

bedankt voor je reactie, hoop echt dat de pijn snel minder wordt (al ik denk dat het vandaag beter gaat, maar soms wil je dat ook gewoon denken!)
Heb jouw verhaal gelezen heftig allemaal, veel sterkte!
gr. mo

Offline
Berichten: 0

Zo! wat een verhaal... Die Gen-onderzoeken zeggen eigenlijk ook niet veel he... Je bent, ze te lezen, wel een krachtige en positieve vrouw, ik hoop dat ik dat goed zie en dat je er mede daarmee nu weer boven op komt.

Hoe zit dat met die 'niet zichtbare' tumoren? Daar zou ik wel wat meer over willen weten.

Sterkte,

Lieve groet,

Bazinga

Offline
Berichten: 183

He El,

 

ben je niet vergeten hoor kom er gewoon neit aan toe om alles te lezen van iedereen die ik zou willen.

 

Liefs van Bettina xxxx