Persoonlijk verhaal van hansje

Borstkanker heeft deels mijn jeugd verknalt, heeft mij mijn vertrouwen in vanzelfsprekend gezond zijn doen verliezen en mij doodsangst bijgebracht. Het lievelingszusje van mijn moeder stierf na een jarenlange strijd tegen borstkanker toen ik 15 was en aansluitend kreeg mijn moeder borstkanker. Zelf sta ik sinds mijn 30e levensjaar onder controle.
Mijn angst voor (borst)kanker en de dood heb ik pas echt kunnen overwinnen nadat ik de site van de amazones had ontdekt. De verhalen daar geven mij het vertrouwen dat ik het ook wel ga redden als de diagnose borstkanker mij ooit mag treffen. De moed, de levenslust, het doorzettingsvermogen en de acceptatie van de vrouwen die aan borstkanker gestorven zijn hebben ervoor gezorgd dat de nachtmerrie uit mijn jeugd nu niet meer is. Ik ben alle amazones daar dankbaar voor.

afbeelding van Maisa
Berichten: 3769

Hansje, wat mooi geschreven, maar ook wat triest dat je met zoveel angst hebt moeten leven. Net als Ellenk zou ik willen vragen of het je nu lukt om met minder angst te leven.

Offline
Berichten: 4292

Wat naar dat borstkanker zo'n zwaar stempel op jouw jonge leven drukte en nu nog. Lukt het je nu dus om met wat minder angst te leven?