Persoonlijk verhaal van Lieke

Tijdens het verwijderen van een cyste In november 2007 werden kalkplekjes gevonden in mijn rechterborst. 2 maanden later werd ik weer door mijn huisarts doorverwezen i.v.m een knobbeltje. Dit bleek gelukkig weer een cyste te zijn.
In mei 2008 bleek bij controle van de kalkplekjes geen verandering. Ik hoefde pas na een jaar weer terug te komen. Dit vond ik geen optie. Een zusje van manlief streed al jaren een heroische strijd tegen borstkanker, dus ik zat er echt met mijn neus bovenop.
Mijn huisarts nam contact op met de radioloog. Er bleek een heel team naar de kalkplekjes gekeken te hebben. De policy was om het na een jaar weer te checken. Ik heb een schat van een huisarts, hij verwees me na een half jaar weer door naar de radioloog.

Ondertussen waren we eind augustus teruggeroepen van vakantie omdat het plotseling niet goed ging met het zusje van manlief. Zij overleed in de ochtend van 5 september. We hebben haar in die laatste week met de andere zusjes van manlief mogen verzorgen en begeleiden.

In november 2008 bleek er bij controle een tweede kalkplek bijgekomen te zijn. In december mislukte het nemen van een cobra-biopt.

Op 5 januari 2009 werd er onder algehele narcose borstweefsel weggehaald. Op 16 januari kregen we de uitslag. DCIS met een invasief tumortje van 2 mm. De snijranden waren niet schoon. Op 6 februari werd mijn borst geamputeerd en heb ik meteen gekozen voor borstreconstructie met een siliconen borstimplantaat.

Op 24 februari hoorden we van de chirurg dat de de twee lymfeklieren die tijdens de operatie verwijderd waren schoon waren. Ik hoefde geen nabehandeling. Op zich hartstikke goed nieuws, maar het heeft me de eerste paar maanden heel onzeker gemaakt. Geen nabehandeling, best eng.... toch?

Ik heb de pech dat de implantaten te sterk inkapselen.
29 oktober 2010 heb ik mijn 3e implantaatwissel gehad. Ik ga ervanuit dat het nu wel goed komt.

Offline
Berichten: 364

Hoi Marimke, gezellig een lotje uit de 'buurt'. Op het moment gaat het echt goed met me, ben helemaal blij met mijn nieuwe neptiet.

Offline
Berichten: 4292

Fijn zeg, die nieuwe Amazoneverhalen bij je profiel. zo kun je weer even terug lezen hoe het bij iemand begon. Ik vind het toch weer een aangrijpend verhaal Lieke. Dat je het al eerder van zo dichtbij meemaakte!

Offline
Berichten: 364

@ellenk, het was inderdaad heel ingrijpend. En toen een paar maanden later bij mij de diagnose werd gesteld, waren mijn schoonzusjes er nog niet klaar voor om manlief en mij te steunen. Nu begrijp ik het wel, maar toendertijd was ik daar boos en verdrietig over. Toen mijn prognose na de operatie goed bleek te zijn, ging het  beter. Wij hadden in die tijd heel veel steun aan onze kids en mijn familie.

Offline
Berichten: 565

Lieve Lieke,

Door wat er gebeurd is met je schoonzusje ben je zo alert geweest en ben je er wat betreft je eigen lichaam bovenop blijven zitten. Daar heb ik veel bewondering voor. Je had tenslotte ook je kop in het zand kunnen steken. Goed gedaan meis. En nu hopen dat die implantaat niet weer gaat inkapselen.

Offline
Berichten: 364

Linnie, deze keer voelt het zo goed aan. Ik heb het vertrouwen dat het nu wel goed gaat.

afbeelding van Marimke
Berichten: 266

Jee Lieke, wat een heftige tijd hebben jullie gehad. Ik hoop, dat het nu goed blijft gaan met jou. Ik blijf je zeker volgen, je bent tenslotte net als ik nu, een Gelderse lotgenote.smiley

afbeelding van annie_2
Berichten: 855

Wel goed van je dat je er BOVENOP bent blijven zitten. Alsof je toch intuitief wat voorvoelde. En natuurlijk ook heftig allemaal in het licht van de ziekte en het overlijden van je schoonzusje

Toen ik de tweede keer borstkanker kreeg ( lokaal recidief) had ik ook een DCIS ( 1,5 cm) met een kleine invasieve haard erin. ( 5mm ) Maar hoe klein ook, kwaardaardigheid is kwaadaardigheid en daar moet naar gehandeld worden.

En nu worstel je nog steeds met je implantaten. Wat een pech toch allemaal. Het moet nu maar eens gauw afgelopen zijn zodat jij weer wat zorgelozer verder kunt!