Persoonlijk verhaal van Pasje

Even in een dipje

 

 

Eigenlijk gaat het goed met me, althans ik voel me goed, geen beperkingen behalve de gewone kwaaltjes die we allemaal hebben.

2e controle gehad vandaag en helaas mijn bloed was niet al te best. De witte bloedcellen erg laag en ik zit nu in een neutropenie ( Een neutropenie is een tekort aan circulerende neutrofiele granulocyten. Deze witte bloedcellen zijn erg belangrijk in het beschermen tegen infecties). Dat houdt in dat ik nu een week moet stoppen met de ribociclib, de hormonen moet ik door blijven slikken. Volgende week weer terug op controle en dan maar hopen dat het bloed dan wel goed is zodat ik weer verder kan gaan. Dit had ik niet verwacht en hier wordt ik dan ook redelijk verdrietig van. Buiten het feit dat ik moet stoppen met de tabletten kan ik ook morgen niet naar mijn werk gaan in verband met het infectiegevaar.

Dus zit ik nu even in een dip...Mijn collega had voor me geregeld dat ik in contact ben gekomen met een chirurg in het Antonie van Leeuwenhoek. Deze heeft mijn dossier gelezen en het ook voorgelegd aan een internist. Deze heeft mij vanmorgen gebeld met de mededeling dat:

als er alleen uitzaaiingen zijn in mijn lymfe bij het sleutelbeen en mijns staartbeentje dan is er wellicht een mogelijkheid om de lymfe eruit te halen en het staartbeentje te gaan bestralen. Het schijnt een pittige operatie te zijn met veel haken en ogen.

Dit alles heeft een kleine hoop van slagen. Nu is de afspraak om over 2 maanden een nieuwe scan te maken en dan maar hopen dat het niet verder in mijn lichaam zit. Dan ga ik me laten uitleggen wat de plussen en de minnen zijn en dan maken we samen een plan van verdere aanpak. Dit stemt me dan ook wel weer wat positiever. Aan de andere kant ben ik natuurlijk wel bang dat het nog op een andere plaats zit.

Dus wordt vervolgd.....Ik wil wel afsluiten met jullie allemaal een fijne carnaval te wensen.

Voor de Brabanders en de Limburgers; EINE FIJNE VASTELOAVEND

truus
afbeelding van truus

Nou, zeker daar voor gaan Pasje, alles doen om die uitzaaiingen weg te krijgen...o, dat zou toch helemaal te gek zijn, alhoewel je wel aan de hormoontabletten zult blijven.  Ja die witte bloedcellen, dat gebeurt ook met palbociclib, bij mij is deze ook langzaam aan het zakken. Een hele fijne vastelovoad auch vur dich ;)

 

Offline
Berichten: 565

Dag Pasje, Ik heb na de eerste kuur Palbociclib (125 mg)  drie weken moeten wachten voor mijn witte bloedcellen weer in orde waren en ik aan de volgende kuur mocht beginnen. Daarna over op een lagere dosis en nog een keer een lagere dosis (75 mg) en nu red ik het met 10 dagen tussenpauze. Het kan dus best zijn dat je een beetje moet zoeken met de juiste dosis.

bij Palbociclib is de procedure trouwens drie weken slikken en een week rust. Is dat met Ribociclib ook zo? 

fijn trouwens dat er ook andere artsen bereid zijn om mee te denken!

Offline
Berichten: 73

Ja bij ribociclib is het ook zo 3 weken slikken en een week stop.
Ik hoop toch zo dat het iets doet.
Leefs en ik hou jullie op de hoogte