Persoonlijk verhaal van Wennie235

Goedendag,

 

Mijn naam is Wendy, 44 jaar, alleenstaand.

Omdat ik wat last had aan mijn linkerborst ben ik naar de huisarts gegaan. Ik ben een 10 jaar geleden aan mijn borsten geopeerd (bosrtverkleining) en de huisarts (en ook ik) dacht dat het om littekenweefsel ging. Om alles uit te sluiten ben ik doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een mammografie.

De dag na het bezoek aan de huisarts kon ik terecht in het ziekenhuis. De mammografie werd een echo, gevolgd door een punctie van mijn lymfklier in mijn rechteroksel. De mammografie liet niets zien in mijn rechterborst, wel in mijn rechteroksel.

Deze lymfklier is een week later verwijderd en op kweek gezet. De uitslag van deze kweek was niet goed.... De uitzaaiing was dus bekend, de bron echter nog niet. De week daarop door de Mri en deze liet een plek zien diep gelegen in mijn rechterborst. Aan de kant waar ik voor ging is alles goed, het is dus bij toeval ontdekt. Een geluk bij een ongeluk kunnen we zeggen.

Inmiddels door de Pet scan geweest om te kijken of er verder in het lichaam uitzaaiigen zijn, dit is gelukkig niet het geval.

Een dag voor de Kerstdagen alles te horen gekregen en ook het behandelplan te horen gekregen. Er wordt gestart met chemo voor een half jaar, om de drie weken een kuur (TAC), daarna operatie, daarna bestraling.

Een dag voor oud en nieuw een gesprek gehad met de verpleegkundige oncoloog en alle medicijnen mee gekregen voor de eerste chemo kuur. Deze start op 12 januari. Gek om zo het nieuwe jaar in te gaan....

Morgen naar de haarspecialist om te kijken voor een pruik/muts/sjaal of een combinatie daarvan.

Van de een op de ander dag is je leven veranderd in een achtbaan vol vragen, emoties en toch ook vreugde.

Ik ga er voor en met de steun van mijn lieve familie, vrienden en collega's om me heen gaat het me lukken!!!!

 

 

 

 

Offline
Berichten: 4292

Welkom hier Wendy, wat een manier om het jaar te eindigen. Wat een geluk dat het op tijd is ontdekt.

Je staat voor een pittig jaar en ik hoop dat je je mag warmen aan de vrienden en familie om je heen: samen kom je er wel.

Veel sterkte en geluk in 2016.

Stoere Leeuw hostess
afbeelding van Stoere Leeuw hostess

Geen mooie feestdagen voor jou. Maar inderdaad wat een geluk dat dit op deze manier is ontdekt.

Fijn dat je je bij voorbaat al gesteund voelt door familie en vrienden. Dat scheelt echt ALLES. Ik kan ervan meepraten, ik heb in de twee jaar behandeling meer liefde en warmte ontvangen dan ik ooit voor mogelijk heb gehouden.

Succes en sterkte met de behandelingen!

Knuffel vanuit regenachtig A.

Offline
Berichten: 189

Wennie, ik wens je sterkte met het doorstaan van de chemo. Je krijgt een hoop knallers lees ik, je zult inderdaad alles steun van je omgeving nodig hebben. Maar ook geregeld veel behoefte hebben aan rust. Ik kan je alleen adviseren: maak duidelijk wat je nodig hebt. Je moet er doorheen om te weten wat dat is, maar luister ernaar, luister naar jezelf. Veel sterkte.

afbeelding van Sammeke
Offline
Berichten: 0

Ja wat voor eindejaar hé maar al goed dat dit is ontdekt en ja het gaat stap voor stap wens je veel moed en sterkte tijdens komende periode en veel steun en liefs van je omgeving vele groetjes sammeke

Offline
Berichten: 8

Welkom!! En het is ook spannend, eng, ingewikkeld. Het is niet niks wat erop 

je af komt. Maar wat fijn dat je lieve mensen om je heen hebt. Dat scheelt enorm. Wat mij heeft geholpen is het om stap voor stap te benaderen. Heel goed naar jezelf luisteren. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar wel belangrijk. En aangeven wat je wel en niet wilt, wat je nodig hebt, wat je eng vindt, enz.  Door mijn angsten bij de arts te benoemen kon ze me helpen. Dat is ook heel fijn.

heel veel sterkte toegewenst.