Amazone
Lid geworden op: 21/08/2011 - 10:51
Offline
Berichten: 617

Blogs van leysje68

De onzichtbare kant van kanker

zondag, 21 februari 2016

De onzichtbare kant van kanker.

De onzichtbare kant van kanker is het duiveltje dat op mijn schouder springt, een zaadje plant en in mijn oor piept: “De vraag is niet of maar wanneer we een uitzaaiing bij je vinden.” Waarna hij zich vol overgave in het hellevuur stort. Ik probeer het zaadje met wortel en al te vermorzelen maar het is al afgedaald in de spelonken van mijn brein en vandaar begint het op de gekste momenten tegen me te krijsen.

Mijn oedeemarm en ik

vrijdag, 5 februari 2016

Mijn oedeemarm en ik

Voor ik geopereerd zou worden informeerde ik bij mijn chirurg naar de kans op een oedeemarm. Ik wist al dat ik besmette klieren had en een volledig okselkliertoilet ging krijgen.

Mijn chirurg valt in de categorie:  Oedeem dat bestaat niet. PUNT.

Raar haar-debacle

maandag, 18 januari 2016

Raar haar-debacle

Mijn eerste haarwerk leek zoveel mogelijk op mijn eigen kapsel. Het was zelfs langer omdat ze de pruik niet zo kort konden maken. Ik dacht toen dat het een goed idee zou zijn om tijdens de chemo zoveel mogelijk op mezelf te lijken.

Tja, het UWV...Wat zal ik ervan zeggen?

zondag, 12 oktober 2014

Tja, het UWV.... Wat zal ik ervan zeggen?

Vorig jaar rond maart kreeg ik een oproep voor de keuring bij het UWV. Ik was tenslotte bijna twee jaar ziek en zij zouden gaan bepalen of en hoeveel ik weer kon werken en wat de restschade was.

Ik had inmiddels een oedeemarm ontwikkeld, maar dat bleef nog redelijk binnen de perken. Wel was ik nog steeds kaal maar dat doet al helemaal geen pijn, toch? En zeker niet in de ogen van het UWV.

En....? Wat doen we met het huis?

maandag, 29 september 2014

En….? Wat doen we met het huis?

Lang, heel lang heb ik gedacht dat alles qua werk en dus financieel wel op zijn pootjes terecht zou komen. Hoe anders is het gegaan.

In 2010 werd ik na tweeëntwintig jaar trouwe dienst ontslagen. In die jaren had ik een heel mooi salaris opgebouwd en het was op fietsafstand dus reiskosten maakte ik nauwelijks. Manlief was twee jaar eerder ontslagen dus dat waren alvast twee financiële stroppen achter elkaar. Gelukkig vond hij snel weer werk maar dan wel vijftig kilometer van huis.

Hoe ik mij nu voel

donderdag, 18 september 2014

Hoe ik mij voel

11 augustus: ik ga beginnen aan een werkstage als medisch secretaresse op de polikliniek van een ziekenhuis.Ik kijk hier erg naar uit en heb er zin in.

Aan mijn behandelingen tegen borstkanker heb ik een oedeemarm overgehouden. Begin dit jaar was er zelfs een behoorlijke toename van oedeem en heb ik een intensieve behandeling ondergaan van ruim drie maanden. Drie keer in de week een uur therapie, een uur in de lymfapress en daarna in de zwachtels.

Hoe het verder ging

vrijdag, 22 augustus 2014

Hoe het verder ging….

Op een dag in juni kwam manlief een beetje besmuikt binnen. “Ik heb misschien een baan voor je.” Ik dacht ?!@#$%?

Wat vooraf ging aan mijn wonder...

maandag, 14 juli 2014

Wat vooraf ging aan mijn wonder...

5 juli 2011, B-day. Op die dag hoorde ik dat ik borstkanker had. Een jaar vol behandelingen volgde. Chemotherapie, operaties, bestralingen. In maart 2012 was ik klaar. Zo dat was dat dus. Ik ben weer beter en het leven gaat door. Dacht ik. Het liep anders. Zo wilde ik dolgraag aan het werk, maar dat bleek niet zo makkelijk.