Amazone
Lid geworden op: 25/11/2012 - 08:23
Offline
Berichten: 8

Blogs van Bianca73

De nieuwe ik

maandag, 23 september 2013

Dit voelt niet goed meisje…. Dat zijn de woorden die door mijn hoofd gaan, zo begon het allemaal. De mammo-grafie, de echo, de punctie, de mri, de uitslagen. Niet lang daarna de operatie, de chemo, de bestralingen… Alles is klaar nu. Mijn leven moet weer doorgaan. Er moet weer regelmaat komen, ritme, energie, ‘normaal’ leven.

 

Ja en ik doe zo mijn best, mijn haren groeien goed. ‘Wat zie je er goed uit’, hoor ik vaak. Ik lach, ben bezig met mijn kinderen, met mijn huishouden, met mijn leven. Maar mijn leven is niet meer wat het was.

Groot zwart gat

dinsdag, 18 juni 2013

Ik ben bang dat ik na vrijdag, als ik de laatste bestraling heb gehad, in zo’n groot zwart gat ga vallen. Je weet wel, zo’n gat van: wat moet ik nu toch gaan doen. Zelf heb ik dat altijd na de WK of EK voetballen. Ik volg dan heel fanatiek (bijna) alle wedstrijden, en wanneer het is afgelopen voel ik zo’n domper, dan weet ik even niet hoe mijn tijd in te vullen. Stom natuurlijk, want het leven biedt genoeg om mij bezig te houden. Denk al maar alleen aan de kinderen, huishouden, boodschappen, sociale contacten, werk…

‘Moeten’

dinsdag, 11 juni 2013

Wat gaan die bestralingen snel. Qua tijd van bestraling zelf; met 5 minuten sta ik alweer buiten, maar ook het aantal. Ik zit ondertussen al op 13 van de 21. Al over de helft heen. Ik heb nog weinig klachten, behalve dat ik af en toe een steek in mijn borst heb en dat er een bepaalde druk in die borst voelbaar is.

Wensballon en Bubbels

zaterdag, 11 mei 2013

 

Pas negen dagen na de laatste kuur was ik zover dat ik aan de bubbels wilde. Het was de eerste dag dat ik me echt een beetje fit voelde, en ik er een dikke streep onder wilde zetten. Onder het ziek en zwak voelen, onder het gevoel dat de chemo geeft in het algemeen.

Oppeppen en doorgaan

dinsdag, 23 april 2013

 

Dat was het thema van vorige week. Even genieten van de zon, vergeten wat er allemaal speelt en ondertussen de geestelijke voorbereiding op de laatste chemo! Jeetje, wat was dat een horde om te nemen. Ik voelde me heel goed, en ik wilde me zo blijven voelen. Niet weer terug geslagen worden om dan vervolgens weer op te moeten krabbelen…

 

Maar het was niet anders, ik moest er doorheen, en ik wist ook dat ik het wel kon!

Five down, One to go!

dinsdag, 9 april 2013

 

Five down, one to go!

 

Dag 7 na kuur 5... Onderaan de streep: moe, misselijk, zere mond, maagpijn, hevige rugpijn, algehele malaise.

Boven de streep: nog maar één keer! Dat geeft moed, alles zal uiteindelijk overgaan… Al moet ik er NU nog even echt niet aan denken dat ik nóg een week als deze moet doorstaan.

 

Na de chemo’s staan me nog 21 bestralingen te wachten, maar heb ik een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. Lekker even twee weekjes eruit, naar warmere oorden om eens even helemaal los te komen van het hele gebeuren.

Ochtendritueel en meer

donderdag, 21 maart 2013

 

Er zijn van die momenten die overdag door mijn hoofd schieten, zoals hoe het vanmorgen ging toen ik wakker werd. Manlief ligt er nog en ik zie dat het al laat is (7.15 uur). De hond moet nog uit, de lunchpakketjes moeten gemaakt, ik hoor zoonlief net uit de douche komen en de wekker van ons dochtertje loopt ook al af. Manlief springt snel uit bed.

Wat gaat de tijd snel… en toch duurt het allemaal lang

zondag, 10 maart 2013

 

Het is zo tegenstrijdig allemaal. Er zijn alweer drie weken voorbij, na het weekend krijg ik alweer de volgende kuur. Nummer vier. Het getal achter me wordt groter dan het getal voor me, van de kuren die ik nog moet krijgen.

Maar tegelijkertijd duurt dit hele proces toch lang. Echt fit ben ik niet meer geworden na de derde chemokuur. Moeheid heeft nu de overhand. Spierpijn, iedere ochtend als ik wakker word voel ik me alsof ik een marathon gerend heb. Mijn ogen branden, tranen, kijken is wazig.

Op De helft

vrijdag, 22 februari 2013

 

Op de helft

 

De tweede chemokuur is nu vier weken geleden. Deze verliep helaas weer niet goed. Ik kreeg weer een allergische reactie, nog heftiger dan de eerste keer. De allergie heeft zich dusdanig opgebouwd dat er geen anti-allergiemiddel tegen bestand is. Het is niet anders, mijn lichaam kan blijkbaar echt niet tegen Taxotere. De FEC-kuur is in dat geval de tweede keuze, dus die krijg ik nu.

Welkom in mijn "Scary Movie"

zondag, 27 januari 2013

 

Vrijdagavond 18 november 2012, voordat ik ga douchen voel ik het ineens: een knobbeltje. Pff, wat een groot hard ding is dat nou in mijn borst? Na het douchen laat ik manlief ook eens voelen. Tja, vreemd… na het weekend maar eens de dokter bellen.