Lid geworden op: 29/09/2013 - 22:19
Offline
Berichten: 0

Blogs van Thema oktober 2013

'Van 'jong met borstkanker' werd ik 'jong met uitzaaiingen''

donderdag, 31 oktober 2013

 

 

Maisa (nu 40) kreeg borstkanker op haar 28e. 'Binnenkort ben ik 12,5 jaar in dienst bij mijn werkgever. Dat valt samen met mijn koperen borstkankerjubileum, want ik werkte er net drie weken toen ik een knobbel in mijn borst voelde. Borstkanker is een deel van mijn leven geworden. En helaas is dat zo gebleven, want sinds vier jaar weet ik dat de kanker is uitgezaaid".

 

'Ik voel me rijk dat ik kan genieten van kleine dingen'

woensdag, 30 oktober 2013

 

Angie (31) zit middenin de behandelingen nadat begin juni borstkanker bij haar werd vastgesteld. "Hoe verder na de chemo? Mensen vragen of ik dan klaar ben. Ik vraag me af of ik ooit klaar ben. 'Als Angelina Jolie het kan kun jij het ook...', is bij mij als meest domste reactie blijven hangen. Het blijft moeilijk te reageren op een jonge vrouw met borstkanker, maar ik hoor toch liever dat mensen niet weten wat te zeggen in plaats van maar wat uit te kramen."

 

'Op je 32ste wil je niet zo getekend door het leven gaan'

maandag, 28 oktober 2013

 

Mar31 (32) had net haar baby gevoed toen ze een knobbeltje in haar borst ontdekte. Het bleek borstkanker en een zware periode volgde.  "Het lukt me om voorzichtig weer vooruit te kijken en na te denken over de toekomst. Mijn leven heeft letterlijk een jaar stilgestaan. Dromen die wij voor de kanker samen hadden willen we toch graag nog verwezenlijken. Wij zouden graag ons gezin uitbreiden, een grotere woning kopen en misschien wel een andere baan."

'Kanker overkomt je, hoe je ermee omgaat bepaal je zelf'

zaterdag, 26 oktober 2013

 

Jette (33) hoorde afgelopen zomer dat ze borstkanker heeft, met uitzaaiingen. Na de eerste dreun vond ze moed en kracht om weer overeind te komen. "Ik heb het losgelaten, de dagen, maanden, de getallen en de statistieken. Het maakt niet uit zolang je de tijd die je hebt maar goed besteedt, met de mensen die er toe doen. Het zijn enorme clichés, maar heel erg waar."

 

'Mijn ziekte werd mijn project'

donderdag, 24 oktober 2013

 

Alweer zes jaar geleden kreeg Bergamot (39) te horen dat ze borstkanker had. De angst voor terugkeer is langzaam verdwenen, maar de details uit de 'borstkankerperiode' staan in haar geheugen gegrift. "Borstkanker heeft me onherstelbaar geraakt. Toch heeft het me ook wel wat goeds gebracht. Nog steeds ben ik vergevingsgezinder en milder dan vroeger en zie ik overal mazzel in."

 

‘Ik had het voorgevoel dat er iets ergs stond te gebeuren’

dinsdag, 22 oktober 2013

 

Carla (34) woont al jaren op het Spaanse eiland Lanzarote. Ze maakte carrière in de toeristenbranche, ontmoette een man en kreeg met hem twee dochters. “Mijn leven was compleet, ik was gelukkig en keek ernaar uit om mijn kinderen te zien opgroeien.” Maar tijdens haar tweede zwangerschap voelt ze een knobbeltje. “De gynaecoloog verzekerde me dat het niets was.” Inmiddels luidt de diagnose: uitgezaaide borstkanker.

 

'Nog steeds heb ik moeite met de ernstige gezichten'

zondag, 20 oktober 2013

Maria81 (32) ontdekte een half jaar geleden dat ze borstkanker had. "Zeven jaar geleden kreeg ik ook al een flinke diagnose. Psychiaters vertelden me dat ik een manisch depressieve stoornis heb. Ik merk dat ik daardoor veel waardevolle dingen al heb geleerd. Zo heb ik mijzelf al jaren getraind om bij de dag te leven en niet teveel van mezelf te vragen."

‘Wat voor zoveel anderen AL twee jaar terug is, is voor mij PAS twee jaar terug’

vrijdag, 18 oktober 2013

 

Belle (28) was net 26 toen ze bij toeval iets voelde in haar borst, waarna de achtbaan begon. Twee jaar verder is borstkanker nog altijd een dagelijks onderdeel van haar leven. “De gevolgen van kanker hebben, bah. Boodschappenlijstjes, volstrekt vergeten afspraken, iemand die een achteloze opmerking maakt over kanker, kleine berichtjes in het nieuws, stomme bewustwordingposts in de social media... Ik ben nog lang geen dertig en mijn koffer zit al zo vol.”

 

'Het verdriet en de angst worden langzaam minder’

woensdag, 16 oktober 2013

 

Mejada (33) viert binnenkort haar ‘derde verjaardag’ na borstkanker. Hormoontherapie confronteert haar nog dagelijks met de ziekte, maar langzaam krijgt ze weer vertrouwen in de toekomst. “Met de kinderen blijven we heel open praten over wat er gebeurd is. Ook al lijken ze zo klein en wil je ze graag tegen alles beschermen, mijn ziekte is ook een deel van hun leven.”

 

 

'Hoe konden goed en kwaad zo dicht bij elkaar liggen?’

dinsdag, 15 oktober 2013

 

Anita (35) is dertig weken zwanger van haar jongste dochter als de bodem onder haar voeten wordt weggeslagen: borstkanker. Nog tijdens de zwangerschap krijgt ze haar eerste chemokuren. In de kraamweek ontdekt ze dat ze familiair belast is. “Ik weet niet wat erger was: de behandelingen of het verwerken van het borstkankerverhaal. Het is mensen ook moeilijk uit te leggen dat de dood zo dichtbij was.”

 

Pagina's