Amazone
Lid geworden op: 23/03/2014 - 10:06
Offline
Berichten: 193

Blogs van Nedra

Herstel

woensdag, 1 oktober 2014

Tien dagen na de amputatie van mijn borst kregen we de uitslag van het pathologisch onderzoek. De chirurg zei meteen dat hij goed nieuws had! De snijranden waren helemaal schoon en de tumor was nog maar 0,3 cm groot, terwijl hij voor aanvang van de chemo 4 cm was. Eigenlijk was het allemaal zo positief, dat ik geen bestraling hoef!

Hoera, mijn borstamputatie zit erop!

maandag, 15 september 2014

Vorige week was het dan zover: de amputatie van mijn borst. Ook al heb ik er zelf voor gekozen, ik vond het toch een moeilijk idee om mijn borst te verliezen! In de dagen voor de operatie heb ik nog een foto van mijn borsten genomen en veel met mijn hand mijn borst platgedrukt om te kijken hoe het zou worden.

Chemo voorbij!

dinsdag, 26 augustus 2014

Het duurde lang voordat ik eraan toe was een post te schrijven, maar nu is het dan toch zover. Het is nu twee weken na de laatste chemokuur en ik heb afgelopen week eindelijk besloten wat voor soort operatie ik ga krijgen.

Ik had gedacht dat ik al snel na de laatste kuur blij zou zijn dat de chemo voorbij was, maar dat was niet zo. Dat viel me echt tegen. De eerste week na de laatste chemo was ik gewoon niet lekker en moe, en nog helemaal niet blij dat dit de laatste kuur was. Eigenlijk wel logisch, maar ik had me er iets anders bij voorgesteld!

Het einde van de chemo komt in zicht!

vrijdag, 4 juli 2014

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets geschreven heb. Ondertussen heb ik de vierde chemo (van zes) gehad, maar ze vallen me wel zwaar. Binnenkort moet ik beslissen over de operatie, wat ik erg lastig vind. Maar ik heb ook een heel goed bericht gehad!

Haaruitval

maandag, 19 mei 2014

Vorige week woensdagavond begonnen de eerste haren los te laten. Donderdagochtend kwamen er echt plukken uit. Ik ging steeds met men handen door mijn haar, om de losgelaten haren vervolgens weg te gooien. Dat is natuurlijk geen dagbesteding, dus ik heb gelijk de pruikenwinkel gebeld voor een afspraak.

Ik kon 's middags al langskomen om mijn haar af te scheren en om de pruik te passen. Ik durfde natuurlijk niet alleen... Gelukkig had een vriendin tijd om mee te gaan, samen met haar dochtertje.

De eerste week na de 1e chemo

vrijdag, 25 april 2014

Hier dan eindelijk mijn eerste ervaringen met de chemo. Ik wist natuurlijk helemaal niet wat ik moest verwachten, maar in ieder geval is het spits eraf.

Hoe het begon

vrijdag, 18 april 2014

Hoi! Welkom op mijn blog. In deze eerste blog schrijf ik over de afgelopen weken: de diagnose van borstkanker en de eerste onderzoeken. Ik ben net met noe-adjuvante chemotherapie begonnen, maar deze blog is een samenvatting zodat iedereen up-to-date is.