Lid geworden op: 30/09/2015 - 15:44
Offline
Berichten: 0

Blogs van Thema oktober 2015

“Hoe vertel je je kind dat je niet meer beter wordt?”

maandag, 9 november 2015

Roelanda (35) leeft sinds 2014 met uitgezaaide borstkanker. In een brief aan haar zoontje van toen bijna negen beschrijft ze hoe ze hem dat vertelde en wat ze doen om de tijd die ze nog hebben zo bijzonder mogelijk te maken. “We zijn nu volop speciale momenten aan het verzamelen. Niet zwaar en beladen maar fijn, spontaan en gezellig. Bijna dagelijks maken we een ‘selfie van de dag’ om de sfeer of een mooi moment vast te leggen.”

Lief vriendje,

“Voor mijn kinderen ben ik hun mama, daaraan verandert de borstkanker niets!”

zondag, 8 november 2015

Zangeres72 (41) had nooit kunnen denken dat zij ooit aan haar kinderen zou moeten vertellen dat zij borstkanker had. Alles ging eigenlijk net weer lekker. “Kanker overkwam anderen, niet mij.”

Bijna twee jaar geleden had ik nooit kunnen denken dat ik ooit aan mijn kinderen zou moeten vertellen dat ik borstkanker had. Ik had net een boel dingen op orde, was flink afgevallen, had er een baan bijgenomen, deed opruimklussen als coach, had weer een complete band en maakte grote plannen!

“Ik hoop dat ik nog een hele tijd bij mijn dochter en partner mag blijven, het leven is veel te mooi!”

vrijdag, 6 november 2015

Paula (36) begint net weer op te krabbelen na haar borstkankerbehandelingen als er uitzaaiingen worden gevonden. Opnieuw krabbelt ze op en het gaat nu goed.  Maar het is moeilijk om te gaan met de vragen van haar dochter.  “Omdat mijn dochter niet lekker in haar vel zat hebben we een vertrouwenspersoon geregeld op school. En we gebruiken een schriftje, waarin ik kan schrijven hoe het gaat. Mijn dochter heeft hier veel aan.”

 

“Stiekem hoop ik dat ik over een aantal jaren toch de kans krijg om moeder te worden”

donderdag, 5 november 2015

Nicole (32) kreeg borstkanker in 2015. Ze heeft geen kinderen, maar wel een kinderwens. Voorafgaand aan haar behandelingen onderging ze een spoed IVF procedure. Nu de behandelingen zijn afgerond worstelt ze met de vraag of ze nog moeder durft te worden:  “Ik wil met liefde een kindje op de wereld wil zetten, maar wil ik mijn kindje, in het ergste geval, achterlaten zonder moeder?”

Sprookjes bestaan niet

dinsdag, 3 november 2015

Esther was 39 toen de diagnose borstkanker werd gesteld. Haar dochter was toen elf en haar zoon negen jaar oud. “Ook al weet ik dat ik er niets aan kan doen dat ik deze ziekte heb gekregen, tegenover mijn kinderen voel ik me daar soms schuldig over.”

“Ik ben een drakenvechtende prinses!”

maandag, 2 november 2015

Carla (41) is geboren en getogen in Noord-Limburg, maar woont sinds circa tien jaar in Australië. Ze is getrouwd met een Australiër en ik heeft drie jonge kinderen.

“We duwen de donkere wolken zo veel mogelijk weg en proberen van mooie momenten in het ‘nu’ te genieten”

vrijdag, 30 oktober 2015

Zeilertje kreeg borstkanker in 2002. Ze heeft twee kleine kinderen, allebei geboren na de borstkanker. Als ze zwanger is van de tweede worden er uitzaaiingen gevonden. Dat verandert alles. De gedachte dat ze haar kinderen niet op zal zien groeien doet pijn. “De kinderen dwingen ons om een zo gewoon mogelijk leven te leiden. Om niet teveel stil te staan bij wat komen gaat, maar om heel erg in het ‘nu’ te leven.”

“Om ons heen sticht iedereen zijn of haar gezin

woensdag, 28 oktober 2015

Monique is dertig als bij haar borstkanker wordt gevonden. Aanvankelijk lijkt het ‘maar’ een voorstadium, maar als bij de operatie ook een actieve tumor wordt gevonden, moet ze alsnog chemo en hormoontherapie ondergaan: ‘Samen horen we de oncoloog aan en zien onze kinderwens als sneeuw voor de zon verdwijnen. ‘

 

Ik dacht: ‘Ik ga dood’, ‘Waar is de operatiekamer?’ en ‘Hoe vertel ik het de kinderen?’

maandag, 26 oktober 2015

Leysje68 (47) hoort in  de zomer van 2011 dat ze borstkanker heeft. Ze is getrouwd en heeft twee tienerzonen. De behandelperiode is zwaar voor het hele gezin. Ook daarna zit het niet mee. Doordat Leysje niet meer aan het werk komt, moeten ze hun huis verkopen. ‘Mijn kinderen worden al op jonge leeftijd geconfronteerd met heftige dingen in het leven. Die had ik ze zo graag willen besparen.’

“Ik geniet van een leven zonder kinderen. Maar toch ben ik verdrietig”

woensdag, 21 oktober 2015

Emja (34) was 29 toen ze borstkanker kreeg. Na een borstsparende operatie kreeg ze chemo, bestraling en hormoontherapie. Een partner en kinderen had ze niet. Vijf jaar later vraagt ze zich af of haar kinderwens nog vervuld zal worden: “Je wilt niet op 34-jarige leeftijd er genoegen mee moeten nemen dat je geen kinderen meer kan krijgen, maar helaas heb je dat niet altijd voor het zeggen.”

Pagina's