Lid geworden op: 11/11/2004 - 13:39
Offline
Berichten: 1113

Blogs van Ikkes

Cancelled

zaterdag, 15 december 2012

Ik dacht ik schrijf nog even een leuk blog over NY, maar ik kan het totaal niet opbrengen.

Laten we het erop houden dat zusje en ik er een leuk weekendje New York van hebben gemaakt, nadat de boosheid en teleurstelling enigzins gezakt was.

Nog een keer inpakken en wegwezen

donderdag, 1 november 2012

Wat een week.

Het zal niemand zijn ontgaan dat orkaan Sandy vreselijk heeft huisgehouden in New York en omgeving. Natuurlijk is het allemaal veel erger voor de mensen wiens huis is ondergelopen, afgebrand of erger nog, mensen die het leven hebben gelaten of een geliefde hebben verloren. Maar in de marge zijn er anderen die worden getroffen en daar gaat dit blog over. Over mij dus en met mij vele andere hardlopers die zondag as. de marathon van New York zouden gaan lopen.

Inpakken en wegwezen

zaterdag, 27 oktober 2012

We zijn er klaar voor,

De nieuwe schoenen zijn ingelopen, de kilometers gemaakt, de gelletjes getest, Stichting Amazones zal op de voorkant van mijn favoriete loopshirt moeten wijken voor “Ikkes” want die twee miljoen New Yorkers moeten natuurlijk wel weten wie ze aanmoedigen.

Sociale vaardigheden

zaterdag, 6 oktober 2012

Vanmorgen liepen zusje en ik weer een duurloopje, “slechts” 24 kilometer in een rustig tempo stonden er op het programma. De weergoden waren ons gunstig gezind, want het stopte met regenen toen we de deur uit stapten.

Vanmorgen drong het op een gegeven moment tot me door dat hardlopen niet echt goed is voor je sociale vaardigheden, zeker niet als je slechts met een enkel hardloopmaatje loopt die ook nog eens je zus is. Zaken waarvoor je je normaal gesproken geneert, voer je tijdens het hardlopen uit, meestel zonder erover na te denken.

Voorbereidingen in volle gang

zaterdag, 15 september 2012

 Fijn zo’n smartfoon, allerlei apps kun je erop zetten. Sommige download je en je doet er nooit meer wat mee, maar andere blijken toch best handig te zijn. Zo heb ik vorig jaar een “period tracker” gedownload. Want tsja, weer terug menstrueren na hormoontherapie gaat niet gelijk in een regelmaat zullen we maar zeggen en een soort van kristallen bol is dan toch wel handig. Dus trouw geef ik op die app aan wanneer mijn menstruatie start en stopt en die weet ondertussen dat ik een gemiddelde cyclus heb van 25 dagen.

Prinses op de erwt

zaterdag, 25 augustus 2012

Tusen hoop en vrees

Omdat ik weet dat ik enorm blessuregevoelig ben, wilde ik superfit aan het marathon schema beginnen. Wat voor mij inhield dat ik in juni met gemak 4 x per week moest kunnen lopen en dan zo’n 40 km per week, zodat ik de opbouw naar de marathon goed aan zou moeten kunnen.

 

Het echte werk begint

zondag, 15 juli 2012

Op de wcdeur hangt een poster van een brug in NY vol met lopers tijdens de marathon.
Op tafel ligt de 100 dagen scheurkalender die aftelt naar de marathon, scheuren mag vanaf 27 juli.
Aan de waslijn hangen constant tights, shirts en sokken te drogen.
Onder de kapstok liggen een hartslagmeter, hardloophorloge en een "drinkbelt".
Op het aanrecht liggen vitaminepillen
Op de keukenmat liggen twee paar loopschoenen en losse zooltjes te drogen
Op de koelkast hangt een trainingsschema

IkkesRent

zaterdag, 30 juni 2012

Potverdorie ik word nog een echte hardloopster. Er is weer een PR aangegaan afgelopen zondag. Mijn nieuwe beste tijd op de halve marathon is 2:07:53, ruim 5 minuten sneller dan mijn snelste halve uit het verleden (sep 2010). De “krachttraining” en de discipline in de gewone training begint eindelijk haar vruchten af te werpen.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

zondag, 10 juni 2012

Wat een rommel is mijn oude weblog, zo’n verhuizing naar een nieuwe site gooit e.e.a. wel door elkaar. Ik heb een hekel aan huishoudelijke karweitjes, dus ik ga niets afstoffen of zo, ik stel me zelf gewoon even opnieuw voor.

Twintigtien

vrijdag, 22 januari 2010

2010

Pagina's