Lid geworden op: 30/10/2004 - 16:23
Offline
Berichten: 144

30-06-2006 de reconstructie

donderdag, 6 juli 2006

Afgelopen 30-06-2006 heb ik een borstreconstructie ondergaan in de Daniel den Hoed kliniek in Rotterdam volgens de LD-methode (rugspier)
Ik moest me om 07.15 uur melden en werd om 09.00 uur geopereerd. De operatie is goed verlopen en heeft 3,5 uur geduurd. Ik was erg duf en had een morfinepompje tegen de pijn (al heb ik die niet veel gebruikt) De pijn was wel heftig maar het was een soort van spierpijn maar dan 100x erger :wink: Zondag 2-7 mocht ik om 10.00 uur weer naar huis, met 3 drains. Mijn ouders zijn bij mij in huis om voor mij te zorgen want ik kan en mag bijna niets doen. Morgen moet ik voor controle terugkomen en hoop ik dat het uitgepakt wordt want mijn nieuwe vriendin zit compleet ingepakt en ingetaped en ik heb dus geen idee hoe ze eruit ziet. Ik zie natuurlijk wel de welving (die de eerste dagen zowat onder mijn kin en oksel zat!) Nu begint het een beetje in te dalen en volgens mij is het resultaat wel goed. Ik hoop ook dat de drains eruit mogen morgen. Het was wel afzien de afgelopen week met die erge hitte en de spiertpijn en het niet mogen douchen..... :? maar al met al is het me toch nog meegevallen en heb ik er zeker geen spijt van.

Nog een heugelijke mededeling......MIDI IS GESLAAGD!!!!!!!!!!!!

Wordt vervolgd............

Offline
Berichten: 144

De drains mochten er niet uit! Jammer, jammer, jammer maar ze liepen nog te hard. Aan de ene kant balen natuurlijk, aan de andere kant wel beter want met de amputatie waren de drains er wel snel uitgehaald en produceerde ik toch nog teveel wondvocht wat vervolgens nergens heen kon en dus ging zitten ontsteken. Dit hoop ik nu dus te voorkomen.

Wel een meevallertje......mijn borst bestaat uit geheel eigen weefsel! De pc had gedacht een siliconen implantaat nodig te hebben maar haalde het net met eigen weefsel. En mijn vriendin is uitgepakt.........en ik ben er nu al helemaal weg van. Goh, wat is ze al mooi, pas een week na de ingreep. Ze zit nog wat hoog en is nog een beetje geel en blauw maar ze heeft nu al mijn hart gestolen. Het litteken op mijn rug is wel een jaap, ca. 40 cm lang maar heel erg dun en het valt precies onder de band van mijn bh. Er zit wel een deuk in mijn rug maar dat zal nog wel bijtrekken en zo niet, jammer dan!

Nog even over Midi: hij gaat door naar het MBO, naar het Scheepvaart en Transport College om de opleiding Manager Haven Logistiek te volgen. Hij treedt dus in de voetsporen van Mama :lol: Mijn verbazing was groot toen hij met deze keuze kwam omdat hij altijd geroepen had dat hij ging werken na deze #$%school! En dat ik heus niet hoefde te denken dat hij verder ging leren......Maar ja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit want na een aantal open dagen bezocht te hebben veranderde hij toch wel van gedachten. Want ja, wat ging hij dan verdienen? En dat leek nu dan wel aardig wat maar wat als hij later volwassen was? Toen bezocht hij de open dag van het STC en was meteen dolenthousiast. Dit betekent wel een 4-jarige opleiding,(5 dagen in de week) maar het voordeel van deze opleiding is dat je ieder jaar met een diploma afrondt. Dus mocht hij het niet af willen of kunnen maken dan heeft hij toch een diploma in zijn zak. Plus dat je binnen de school alle opleidingen kan volgen die er te volgen zijn in de scheepvaart en logistiek. Zal wel raar moeten lopen zou er dan helemaal niets bij zijn wat je aanspreekt.

Zo zie je maar, niets veranderlijker als een mens..........

Offline
Berichten: 144

Zo. hier ben ik weer. Nog steeds met drains trouwens.... :? Ik ben gedoemd de rest van mijn leven met slangen in mijn lijf te lopen, geloof ik. 8) Nee, zonder dollen, ik produceer zoveel wondvocht dat ik inmiddels al 2x op controle geweest ben en dat er gisteren 1 drain is uitgehaald en dat ik er nu dus nog steeds 2 heb. En ik weet wel dat het beter is, en ik weet ook wat er allemaal kan gebeuren als ze de drains eruit halen en het wondvocht nergens heen kan, maar ik ben die dingen zat! Ik wil lekker kunnen douchen, het water over mijn borst en rug laten lopen, lekker mijn haar onder de douche kunnen wassen. Ach, ik mag niet zeuren het zijn maar kleine dingen, maar gisteren werd het me even teveel toen ik in het ziekenhuis was en niet alle drains eruit mochten. De ingreep zelf is me 500% meegevallen, het resultaat is mooier als verwacht en dit zal ook wel goedkomen. Het is alleen vervelend dat ik nu net 2 hittegolven moet meemaken......... :wink:

De hechtingen zijn inmiddels opgelost en de wond staat nu een beetje open. Ik moet dus 2x per dag flink deppen met betadine. Volgens de arts droogt betadine de wond in en zal die wond zich dus moeten gaan sluiten.

De pijn is bijna helemaal weg en ik voel me prima. Al met al is het me hartstikke meegevallen en kan ik deze ingreep een ieder aan bevelen.

Offline
Berichten: 144

Tijd voor een update. Het herstel heeft werkelijk niet mee gezeten. Ik heb op 1 dag na 6 weken met de drain gelopen. " mijn vaste vriend" , zo noemde ik hem.

De wond stond over de hele lengte een cm. of 2 open. Eindelijk na een week of 2 ellende en veel vuiligheid en bloed en een antibiotica kuur mocht ik 3x daags gaan spoelen onder de douche. Maar doordat de drain er nog inzat werd dat gedeelte natuurlijk ook nat en zat ik om de andere dag in het ziekenhuis om dat te laten vervangen/verschonen. Pffffffffff, wat een gedoe zeg. Ik heb ook al die weken geen auto mogen rijden en ik mocht ook de oefeningen voor mijn arm niet doen omdat dat de wond weer extra zou belasten.......Mijn vader heeft dus al die weken voor taxi chauffeur gespeeld :wink: . Al met al zijn mijn ouders ruim 3 weken bij mij in huis geweest (ipv het geplande weekje). Eind juli ben ik naar de camping vertrokken. Mijn vriendinnen hebben me goed verzorgd daar. Eentje hielp me met de wonden verschonen, de ander heeft iedere dag voor me gekookt, weer een ander hielp me met het schoonhouden van de caravan en het ophangen van de was. Kortom, mijn netwerk heeft goed werk verricht en daar ben ik ze ook zeer dankbaar voor.

Nu gaat het goed. De wond is zich aan het sluiten en dat gaat ineens hard. Alleen in het midden staat het nog een stukje open maar ook dat komt wel goed. Oh ja, het litteken op mijn rug sprong na 6 weken ook nog een stukje open......... :cry: En ook daar kwam weer wondvocht en vuiligheid uit. Maar ook dat is nu hard aan het genezen. Ik ben gisteren weer op controle geweest en de pc is zeer tevreden en maakt zich geen zorgen meer. (zo zei hij dat, hij heeft zich dan blijkbaar wel zorgen gemaakt terwijl hij mij steeds verzekerde dat het allemaal wel goed kwam :shock: ) Enfin, ik mag nu 6 weken wegblijven en dat is een hele verademing na al die bezoekjes aan het ziekenhuis.

Ik ben nu hard aan het oefenen met mijn arm want ook dat mocht al die weken niet waardoor mijn arm echt hartstikke stijf was en ik er bijna niets mee kon. Maar goed, komammelgoed, war?

Al met al heeft het dus niet meegezeten maar ik heb geen seconde spijt van de operatie gehad. Ik zou het zo weer doen! Vanaf het moment dat ik mijn nieuwe vriendin heb, heb ik bijna niet meer aan kanker gedacht.
Hoezo psychisch????

Offline
Berichten: 144

Lieve dames,

Natuurlijk mogen jullie mijn nieuwe vriendin zien (mits er gelegenheid voor is)! Ik snap best dat het voor sommigen van jullie heel interessant is omdat ze dezelfde ingreep willen ondergaan. Bedenk wel dat mijn wond nog niet helemaal dicht is......(dit om teleurstellingen en/of misselijkheid te voorkomen :wink: )

Offline
Berichten: 144

Ik ben van de week weer bij de pc geweest voor controle en hij is dik tevreden. Hij wilde ook een datum voor de vervolgoperatie plannen. Dan gaat hij het litteken corrigeren, een deukje (restantje van een ontsteking net na de amputatie) wegwerken, tepelreconstructie en een lift van mijn goede borst doen. Poeh............als ik er al aan denk! Maar, in ieder geval, hij had gedacht aan 21 november. Maar ik zie dat niet zitten, vind het te vroeg. Ik ben arbeidstherapeutisch aan het werk, aankomende week ga ik 20 uur werken. Als alles volgens het schema verloopt ben ik 20-11 weer fulltime aan het werk en dat zou ik me 21-11 weer ziek moeten melden. Bovendien, als het weer zo tegen zit................ik ben met de Kerst een weekje weg, dan kan ik misschien nog niks. Niet zwemmen, bowlen of zoiets. Dus ik heb gevraagd of het in januari kon. Dat kon natuurlijk ook maar hij had nog geen agenda voor 2007 dus ik word nog teruggebeld met de juiste operatiedatum.

Verder gaat het goed met me. Mijn arm kan ik weer als vanouds gebruiken. Ik ben nog wel moe 's middags maar ik probeer om niet meer te slapen overdag want dat went natuurlijk ook heel erg. Vanmiddag lukte dat niet zo goed want ik voelde mijn hoofd echt rollen :lol: Het is maar goed dat je hoofd vast zit anders was het er zo afgerold!

Artikelen van Lucky1963

5 jear survivor!
4 Year survivor
Weblog
3 year survivor
Midi wordt Maxi
Stoere man
Ditjes en datjes
two year survivor

Pagina's

Webloggers