Lid geworden op: 08/05/2005 - 13:45
Offline
Berichten: 60

APK-bibbers

vrijdag, 1 september 2006

Over twee weken is het weer zover! Een nieuwe APK-keuring, altijd spannend!
Ik werk ondertussen alweer een tijdje in de 'zorg' , heb vaste adressen en krijg ook de noodoproepen van de huisartsenpost. Erg afwisselend en zelfstandig werk dus. Ik heb nog wel steeds wat moeite om al die terminale patienten waar ik naar binnen loop uit mijn hoofd te zetten maar ik probeer mijn gevoel niet teveel de overhand te laten krijgen.
Thuis loopt alles weer op rolletjes en ik kan het allemaal redelijk goed bijhouden.
Ik ben wel van plan om toch wat vragen af te vuren op de chirurg.
Waarm heb ik zo'n last van mijn gewrichten, en dan met name mijn handen en voeten! Ik heb 3 weken geleden zomaar mijn kleine teen gebroken zonder hem werkelijk hard gestoten te hebben! Mijn vingerkootjes en teenkootjes doen soms zo'n pijn dat ik dagen op pijnstillers leef. En ik wil vragen of er niet iets is om die verdomde opvliegers een beetje af te zwakken, ik sta gemiddeld zo'n 20 keer per dag in vuur en vlam. En dan meestal snachts en savonds.
In oktober moet ik ook weer terug naar de cardioloog om te kijken of mijn hartspier enigzins hersteld is. Ik voel mijn hart soms gewoon 'fladderen' een ander woord om het gevoel te beschrijven heb ik niet. Ook een permanente bloeddruk van 80/60 helpt niet mee om me weer wat fitter en vitaler te voelen.
Tja... als ik dit zo terug lees voel ik me eigenlijk niet zo goed! Maar ik ben net een diesel motor, zolang ik maar op gang ben gaat het goed. En ik wil het vaak ook niet meer over mijn gezondheid hebben! Ik zeg al gauw tegen iedereen dat het goed gaat dan hoef ik ook niks uit te leggen.
De operatieplek in mijn borst waar ik voorheen niets meer in voelde doet ook zo'n pijn, maar misschien is dat wel normaal, ik weet het niet.
Het zal goed zijn om weer 2 weken verder te zijn, dan heb ik weer wat meer rust ( hoop ik dan )!
Eens kanker, altijd kanker; het verdwijnt nooit helemaal uit je leven.

Offline
Berichten: 60

Yep, ik heb mijn APK weer in the pocket!!!
Alles was goed, zelfs de tumormarkers waren nu gedaald. Ik heb wel wat ondersteuning gevraagd ivm de overgang en ik mag wat homeopatische middeltjes gaan proberen. Ben benieuwd of dat werkt!
Gek toch dat ik iedere keer zo zenuwachtig word van zo'n controle. Maar na de eerste diagnose ( toen ik eigenlijk nergens last van had alleen maar een bultje ) kreeg ik ook slecht nieuws en op dat moment verloor ik het vertrouwen in mijn lijf. Zelfs al heb je nergens last van dan nog ligt die sluipmoordenaar op de loer.
De arts zei dat het over drie dagen anderhalf jaar geleden is dat de tumor verwijderd is. Dus nu nog een half jaar en dan ben ik in principe uit de gevaarlijkste fase!
Ga nu lekker van het zonnetje genieten onder het genot van een welverdiende borrel! [champie]

Offline
Berichten: 60

Ik ben zo moe... ik kan niet meer!
Elke dag die krakende botten, opstaan met het gevoel alsof alles in mijn lijf breekt. Voorheen was het alleen smorgens maar nu voel ik het heel de dag. Als ik niet hoef te werken lig ik er al om half 9 in en ben dan nog niet uitgerust als ik opsta. Ik loop nu al weken rond met een griepgevoel en heb elke dag barstende koppijn die maar niet overgaat, ondanks alle paracetamolletjes die ik inneem.
Ik bibber heel de dag alsof het min vijf is, mijn eetlust is weg en ik zie er ook weer gevaarlijk mager uit. Durf niet op de weegschaal te gaan staan.

Mijn nieuwe baan vind ik erg leuk maar ik kan gewoon niet meer! Na twee nachtdiensten loop ik als een zombie rond. Mijn opvliegers worden ook met de dag erger. Loop heel de dag te wapperen met de waaier die ik uit spanje heb gekregen.
Ik heb tegen mijn leidinggevende niet gezegd dat ik kanker heb gehad omdat ik bang was dat ik de baan anders niet zou krijgen maar ik denk dat ik het nu toch moet gaan vertellen. Ik ben net uit mijn proefperiode. Ik vind het ook zo erg om nu al de ziektewet in te gaan. En eigenlijk durf ik het ook niet te zeggen. Wat als ze zegt dat ik in gebreke ben gebleven en ik wel had moeten melden dat ik een ziekte heb gehad?
Ik weet het niet meer... maar ik ben weer terug bij af.
Gisteren ben ik 37 jaar geworden en ik heb mezelf volgepropt met pijnstillers en mijn vriendinnen al bibberend een high tea geserveerd.
Heb ook pas deze week tegen Alain verteld hoe ik me echt voel. Ik wil zo graag gewoon werken en weer doen wat ik voorheen deed.
Maar de koek is op, ik voel me nog slechter als toen ik met de behandelingen bezig was! :(

Artikelen van marga

jarig
Alleen...
Midlife?
nieuwe start
nieuws
¨verder
APK-bibbers
en verder...
....logie!

Pagina's

Webloggers