Lid geworden op: 11/11/2004 - 13:39
Offline
Berichten: 1113

Bestraling

donderdag, 9 december 2004

Vanmiddag zijn we voor de intake bij de radiotherapeut geweest in Tilburg.
In Nijmegen wilden ze me 20 bestralingen geven van de borstwand en het sleutelbeengebied. Maar Tilburg doet het anders, het worden 25 bestralingen van borst, sleutelbeen en borstbeen. Ja, ik had tenslotte een vervelende tumor want hij was behoorlijk groot en zat ook nog eens in mijn lymfe!! De eerste klap is een daalder waard, dus het grof geschut wordt uit de kast gehaald :?

Ik heb gelijk maar even gevraagd hoe ze tegen plakprothesen aankijkt. Zolang de huid geïrriteerd is kan hij natuurlijk niet gedragen worden, maar ik hoef zeker geen jaar te wachten met het plakken.

Offline
Berichten: 1113

Afgelopen donderdag heb ik dan de CT scan gehad en hebben ze de tatoeage puntjes gezet. We leven in het jaar 2004 met zoveel techniek en dan markeren ze je borst met een draadje wat ze met wat tape op je huid plakken. Grappig!!

Die CT was zo gebeurd. Het instituut is 5 minuten rijden van mijn werk dus binnen het uur zat ik alweer achter mijn bureau.
Woensdag as. de simulatie en dan tussen kerst en oud en nieuw beginnen we met de bestraling.

Offline
Berichten: 1113

Yep, de simulatie is prima verlopen maar goh wat krijg je het koud van het stil liggen daar.

Ze hadden een mooie Mondriaan op mijn borst staan, zo ongeveer tot aan mijn hals. Mijn hele kerst decolletee verknald :wink: Maar toen ik daar een grapje over maakte heeft ze gelijk met ether wat lijnen laten verdwijnen zodat ik er toch nog een beetje bij loop zo met de feestdagen.

Woensdag as. ga ik beginnen en zal dan 5 weken lang, 5 x per week een bezoekje brengen aan het straaltjesapparaat.
Ik ben echt kei blij dat het in Tilburg is en niet in Nijmegen. Nu is het 5 minuten van mijn werk i.p.v. 5 kwartier.

Hele fijne dagen allemaal.
Derde Kerstdag mijn 2nd opinion, ik ben beniewd.

Offline
Berichten: 1113

Vandaag de eerste bestraling van borstwand, sleutelbeen en borstbeen gehad. 8)
Op mijn werk zei ik al dat het waarschijnlijk een eitje zou zijn en ik ervan uit ging dat het op een lange rontgen opname zou lijken.

Nu het stelt echt niet veel voor. Er hing een mooie badjas klaar om de gang over te steken en verder is het netjes stil liggen op de plaat met de armpjes omhoog. Na een paar minuten is het gedaan en mag je weer naar huis.

Nog 24 te gaan....................

Offline
Berichten: 1113

En dit was de tweede 8)

Ik stond nog bij de balie en kon direct doorlopen, dat is nog eens een vlotte service (nee, ik was niet te laat :wink: )

Het is inderdaad heel dicht bij mijn werk. Vanuit thuis is het een minuut of 40, maar vanaf mijn werkplek nog geen 10 minuten.
Dus zolang ik nog blijf werken is het ideaal.

Groetjes,

Offline
Berichten: 1113

De eerste vijf bestralingen zitten erop en het gaat prima 8)
Nergens last van en ik ben telkens binnen enkele minuten aan de beurt dus dan schiet het ook lekker op.

Als het zo blijft gaan dan ben ik donderdagavond weer op de sportschool te vinden. Ook het spinnen ga ik nog even oppakken, dan heb ik in ieder geval nog een beetje conditie als ik volgende maand aan de chemo moet.

Vandaag ga ik maar eens een schriftelijk verzoek indienen om een kopie van mijn dossier te krijgen, telefonisch is zoiets toch wel erg moeilijk :roll:
Ben benieuwd hoe lang de reactie uit zal blijven :wink:

Groetjes

Offline
Berichten: 1113

Zo, dat zijn er al weer elf 8)
Het gaat als een trein, heb geen klachten en voel me kiplekker.

Ik werk nog steeds hele dagen, tussendoor vertrek ik voor de bestraling, maar zit binnen 45 minuten alweer op kantoor achter mijn PC.
Afgelopen zondag weer voor het eerst gespind, zelfs mijn conditie viel me mee, terwijl ik toch een week of 10 niet veel heb gedaan.

Eigenlijk loopt het als een trein en voel ik me geen patiënt.

Heb zelfs eindelijk mijn medisch dossier uit Nijmegen ontvangen, waar gelukkig geen verrassingen in stonden.
Ik wil alles weten, maar laat me niet gek maken (oke die marmotten mutsen waren behoorlijk goed op weg :twisted: ), prognoses zijn net zoiets als statistieken. Die zijn leuk voor rekenmodellen en grafiekjes maar je kunt er zo verrekte weinig mee.
Je hebt of wel of geen borstkanker, en als je heb hebt dan heb je het voor 100 %, je krijgt het echt niet voor maar 30%.

Voorlopig geniet ik nog even dat het allemaal zo lekker loopt, want hoe meer bestralingen ik heb gehad, hoe dichterbij de chemo komt :cry:

Offline
Berichten: 1113

Nog vier te gaan....................

en de huid houdt zich goed :D
Hij krijgt zo langzamerhand een mooi donker kleurtje en dat is gemakkelijk voor de verpleging want het zoeken naar mijn tatoeagepuntjes is nu echt verleden tijd.

Van de week heb ik nog eens een mooie handenwarmer meegenomen voor de verpleging. Het lijkt iedere keer weer of ze zo uit de vriescel zijn komen lopen, tjonge hoe koud kan een paar handen zijn. Als mijn man met zulke handen naar bed gaat dan duw ik hem het bed uit :lol:

Wilde even laten weten dat het nog steeds gaat als een trein, dus so far so good.

Offline
Berichten: 1113

Ik hoef echt niet heel erg in de belangstelling te staan en ik weet dat mijn schoonfamilie nogal met zichzelf bezig is maar.........................

Gisteren (gezellig) naar de verjaardag van schoonmama geweest en gewoon niemand die wil weten hoe het met me gaat. Er is gewoon helemaal niets aan me gevraagd!
De laatste keer met Nieuwjaar werd er al niet over gesproken. Maar dit slaat werkelijk alles.

Toen op het eind van de avond mijn schoonvader opsomde wat voor drukke weken het wel niet worden i.v..m carnaval had ik bijna mijn afspraken opgesomd: bestraling, oncoloog, pruikenman.... en dan nog de chemo die gaat beginnen.

Tjonge jonge ik heb er slecht van geslapen en nu heb ik koppijn.

Vanmiddag is er nog de verjaardag van een nichtje waar we verwacht worden. Maar daar schitter ik denk ik door afwezigheid :twisted:

Offline
Berichten: 1113

Ik heb verstek laten gaan op de kinderverjaardag zaterdag. Toen aan mijn man gevraagd werd waarom ik er niet bij was heeft hij het even haarfijn uitgelegd. De reacties waren:
- daar heb je het toch niet over op een verjaardag (maar verder bellen ze ook niet hoor :? )
- maar het gaat toch goed, ze sport en werkt dus dan gaat het toch goed.
Toen nog maar eens uitgelegd dat het niet over een griepje gaat en ons leven toch wel erg op zijn kop staat, maar volgens mij is de pleuro niet eens gevallen, alleen mijn schoonmoeder voelde zich er goed beroerd onder.

Ach als het ze echt niet interesseert................ krijgen ze toch lekker het heen en weer :twisted: .

Vandaag heb ik helaas ook op moeten geven met spinnen. Vorige week viel het me al behoorliijk tegen, maar toen kon ik de verkoudheid nog de schuld geven. Vanmorgen lag ik al na een minuut of 20 bijna naast mijn fiets. Morgenavond ga ik het nog een keertje proberen in een rustigere training, misschien dat het dan nog wil lukken en anders moet ik misschien toch maar wat rustiger aan gaan doen :P

Offline
Berichten: 1113

"t zit erop. 25 stuks 8) en ze zijn voorbij gevlogen :D

De huid is behoorlijk verkleurd maar ziet er verder prima uit. Hopelijk houdt hij zich zo en kan ik volgende week verder met de volgende stap.

Dit hoofdstuk is me in ieder geval ontzettend meegevallen.

Offline
Berichten: 1113

Dit hoofdstuk kan ik afsluiten.
Ik heb de laatste controle gehad en het ziet er allemaal prima uit, ik mag zelfs weer onder de zonnebank. Daar had ik stiekem al onder gelegen met een mooi zakdoekje op mijn niettiet, maar zelfs dan verkleurt hij nog, dus voorzichtigheid is hier nog wel geboden.

De radioloog vertelde me dat je normaal 2x per jaar bij de radioloog onder controle blijft en 2x per jaar bij de oncoloog, maar aangezien ik 4x per jaar naar de oncoloog mag i.v.m. de zoladex hebben we in goed overleg besloten dat ik niet meer terug kom :lol:

8) 8) 8)

Artikelen van Ikkes

Webloggers