Lid geworden op: 20/09/2004 - 22:11
Offline
Berichten: 275

De dag van vandaag...

donderdag, 2 juni 2005

Ik ben begonnen aan de grote opruiming! Van boven naar beneden en van links naar rechts... We groeien echt uit ons huis en daar is wat mij betreft maar 1 oplossing voor... heel veel weggooien! De zolder is na twee dagen zo goed als klaar...
Na het opruimen is het tijd voor de verfkwast. Een likje hier en daar kan absoluut geen kwaad.

Als het om me heen zo'n chaos is, dan is het dat in mijn hoofd ook. En daar kan ik niet tegen. Ik ga dus door en door en door om ook van binnen wat meer ruimte te krijgen. Met als gevolg dat ik s'avonds bekaf mijn bedje in duik en de volgende morgen nog steeds moe opsta. Maar ik weet ook dat als we een paar dagen verder zijn, dat ik dan blij ben dat ik het gedaan heb.
Het enige wat dan weer extra opvalt zijn die vervelende opvliegers. Net als je midden tussen de dozen op zolder zit....dan komt er weer eentje. Dus maar weer een groot glas koud water drinken...ff wachten...en dan weer verder.

Offline
Berichten: 275

We zijn nu dus een paar dagen verder en inderdaad...ik ben blij dat ik eraan begonnen ben. Op een kast na is de hele bovenverdieping opgeruimd en netjes. En ondertussen hebben we van het weekend ook het toilet een opknapbeurt gegeven. Ik het schilderwerk en vriendje het plafonnetje!
Nu nog de muurschildering en klaar is TonyP! Het is de bedoeling dat dit plaatje op de muur komt:
http://www.keithharing.com/extras/greetingcards/cards/classic_f01.gif
Als het helemaal af is, dan zal ik hier nog wel een fotootje plakken!

Ik kreeg een paar dagen geleden een hele vragenlijst toegestuurd. Het ging om een onderzoek om de positieve en negatieve gevolgen van borstkanker in kaart te brengen om de zorg hierop te kunnen afstemmen. Dit was een initiatief van de Universiteit van Tilburg en het Integraal Kankercentrum Zuid.
Het waren een heleboel vragen over zowel de lichamelijke maar ook de emotionele gevolgen. Heel veel herkenning... zo was er bv een vraag over de verandering in sociale contacten... denk aan de beruchte verjaardagsfeestjes... en ook moest je door middel van een sticker aangeven in welke mate de ziekte (met name na een paar jaar) nog van invloed is op je dagelijks leven.
Het was best wel weer confronterend om zoiets in te vullen. Het dwingt je toch om weer over wat dingen na te denken waar je niet altijd meer bij stilstaat.

Offline
Berichten: 275

Even een kort berichtje voordat ik weer van het zonnetje ga genieten..... Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk... Ik heb gewoon een BLIJE dag en dat mag hier ook wel eens gezegd worden!
Zo, en nu ga ik weer met m'n kont in een luie tuinstoel zitten. Baai baai!!

Offline
Berichten: 275

Hoezo "wisselende stemmingen"...??

Gister weer een mindere dag die eindigde met een goed gesprek met vriendje. Ik heb hem vanmorgen een briefje geschreven om te proberen mijn gevoel nog een keer uit te leggen... Begrijp me goed, we kunnen prima praten samen hoor. Maar als de bui dan weer gezakt is, dan leg ik het graag nog een keertje rustig uit. En dat gaat soms beter als ik het op papier zet.
Enkele citaten:

Die verrekte wisselende stemmingen...ik word er vaak doodmoe van! Ik herken mezelf gewoon niet meer. Ik zou niets liever willen dan de oude Doinja weer terug. Maar ja, dat kan nu eenmaal niet. We zullen het met deze moeten doen, hoe erg ik dat soms ook vind!

Door alle vervelende bijverschijnselen... de opvliegers, de wisselende buien... blijf ik geconfronteerd worden met wat ik heel graag achter me wil laten. En daar baal ik van!

Het voelt vaak alsof de wereld om me heen gewoon doordraait en ik...ik ben vooral bezig met mezelf.

Misschien herkenbaar voor sommigen van jullie....!

Offline
Berichten: 275

Ik baal ondertussen zo erg van die overgangsklachten dat ik actief ben gaan zoeken naar een oplossing. Een goede vriendin van me (zij is ong 10 jaar ouder en heeft "natuurlijke" overgangsklachten) heeft heel erg veel baat bij een alternatieve behandeling. Via haar heb ik het adres gekregen van een natuurgeneeskundig centrum (http://www.ah-shi.com). Ze doen daar vanalles. Van accupunctuur tot voetreflex en nog een heleboel meer. Ik heb gister gebeld voor een afspraak maar ze hebben het daar zo druk, ik kan pas over enkele weken terecht. Nou ja, die paar weken kunnen we nog wel uitzingen. En eigenlijk komt dat wel goed uit, want in die periode moet ik ook weer voor controle naar de internist en ik wil het toch ook wel met hem bespreken. Kijken hoe hij ertegenover staat.
Ik heb al wel begrepen dat m'n urine onderzocht wordt. De "arts" wil graag uitslagen van het laatste bloedonderzoek en er wordt een electro magnetische scan van mijn hele lichaam gemaakt. Ik ben erg benieuwd hoe een en ander in zijn werk gaat en hoop van harte dat de behandeling resultaat zal hebben. Ik hou jullie op de hoogte!

Offline
Berichten: 275

Het is gewoon een hele happy day today!
Niks bijzonders, maar toch...de zon schijnt, met de kids naar een boeren-festival, een terrasje in Den Bosch en daar word ik heel erg gelukkig van!
Op de terugweg kwamen de tranen dan ook vanzelf... dat ik dit toch nog allemaal mee mag maken! Klinkt erg dramatisch, maar zo voelde het wel even op dat moment!
Er staan wat leuke foto's van vandaag op mijn website... gewoon een happy moment!

Offline
Berichten: 275

Ik begin hoe langer hoe meer terug te verlangen naar de tijd voor de diagnose. Tenminste... naar mijn lichaam van voor de diagnose. Een lichaam zonder opvliegers, een lichaam dat niet stijf en stram is als ik even stilgezeten heb, een lichaam zonder littekens, een lichaam zonder extra kilo's... geen wisselende stemmingen waar ik tegenin ga, mijn oude energie weer terug...
Gewoon mijn oude ik weer terug. De Doinja die vol vertrouwen naar de toekomst keek! Ik wil graag gaan vergeten dat ik ooit borstkanker heb gehad... maar dat wordt me door al die zweetaanvallen wel erg moeilijk gemaakt!
Terwijl ik mijn weblog zit te schrijven, kijk ik met een schuin oog naar LIVE8... en bedenk me op hetzelfde moment dat ik niets te klagen heb!

Offline
Berichten: 275

Gisteravond had ik mijn eerste afspraak bij natuurgeneeskundig centrum Ah-Shi. Er valt nog niet zo veel te vertellen. Na een gastvrije ontvangst heeft de "arts" mijn verhaal aangehoord en nog wat algemene vragen gesteld. Daarna werd de elektro magnetische scan in werking gesteld. Ik kreeg aan beide enkels en polsen een bandje en ook een hoofdband. Die waren aangesloten op een computerapparaat. Het zag er allemaal erg siencefiction uit!! Op die computer werd een programma gestart dat allereerst mijn elektromagnetische veld op ging meten...?! Daarvoor moest de andere persoon even uit de ruimte, omdat hij anders het beeld verstoorde. Op het computerscherm kwamen allerlei wazige meldingen binnen. Een ervan was: geopathic stress detected! Dat heb ik weer hoor... zit ik aan een apparaat en het eerste wat ie opmerkt is stress! Maar bij navraag bleken dat omgevingsfactoren te zijn die die moest corrigeren... denk daarbij aan straling van een tl-buis.
Het programma heeft nog allerlei andere dingen opgemeten en na een uurtje was ik klaar. Een dossier van zo'n 20 pagina's was het resultaat. Een heleboel abacadabra en wat grafieken... het zag er indrukwekkend uit! Over twee weken heb ik een vervolgafspraak en dan wordt er besproken wat de uitslag is en wat voor behandeling ze voor me bedacht hebben.
Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet denken. Ik sta zeker open voor alternatieve behandelwijzen, maar dit was wel erg wazig allemaal. Ik wacht het volgende gesprek even af, maar heb wel voor mezelf besloten dat de arts wel met een heel goed verhaal moet komen wil ik hiermee doorgaan. Niet in de laatste plaats vanwege de kosten. Zoals gezegd, mijn zorgverzekeraar vergoedt geen rekeningen meer van hun en ook al geven ze daardoor nu een korting op de factuur, het blijft toch een heleboel geld en dat moet ik wel op kunnen brengen. Als ik er dan een heel goed gevoel bij heb en de behandeling slaat aan...dan is dat nog tot daar aan toe. Maar op dit moment weet ik niet zo goed wat ik hiervan moet denken... ik laat het maar even bezinken en wacht het vervolggesprek af.

Offline
Berichten: 275

Ik kom net van de controle-afspraak met de internist en ben weer APK tot april 2006!!! Jippie!! Ik ben vandaag dus errug vrolijk!

Ik had m'n vragenlijstje al klaarliggen natuurlijk en heb gelukkig weer wat antwoorden gekregen:

* Een botdichtheidsmeting is nu nog niet nodig. Als ik weinig zuivelproducten gebruik (hoezo weinig...ik gruwel van melk!) dan is het wel verstandig als ik wat gewone kalktabletten bij de drogist haal. De richtlijn schrijft pas een botdichtheidsmeting voor twee jaar nadat je met de Tamoxifen bent begonnen. Die staat dus in de agenda voor volgend jaar!

* Wat het her2neu verhaal betreft....
Mijn her2neu wordt nu getest (ik hoefde het maar te vragen...!) maar over Herceptin was ie niet erg enthousiast. Als je puur naar het borstkanker verhaal kijkt, is het een soort wondermiddel. De kans op terugkeer van wordt echt veel kleiner. Maar wat de hartklachten betreft, daar wordt te weinig rekening mee gehouden.... 10% van de Herceptin gebruiksters krijgt ernstige tot zeer ernstige hartklachten! Dus als je geen uitzaaingen hebt, is volgens mijn internist het middel erger dan de kwaal!
Ben wel benieuwd wat er uit de test komt... maar het is meer een kwestie van "ik wil het graag weten" als van "ik wil dan aan het infuus".

* wat de overgangsklachten betreft...
hij had hier natuurlijk geen wondermiddel voor maar stond ook absoluut niet negatief tegenover mijn bezoek aan het natuurgeneeskundig centrum. Baadt het niet, dan schaadt het niet!

Conclusie: APK goedgekeurd en ik hoef lekker niet terug te komen voor april 2006!!!

Dusssssssss...ikke blij vandaag! :P

Offline
Berichten: 275

En nu is het lekker vakantie!! Eindelijk weer eens geen wekker...geen verplichtingen! We zijn goed begonnen door lekker een dagje Maastricht met z'n tweetjes te doen. Lekker shoppen, lekker eten, lekker drinken...en veel, heel veel mensen kijken! :lol:
Zondag nog naar de expositie van een van de Amazones geweest. Wat maak je een prachtige dingen Pichi! En lekker toeristje gespeeld in Volendam en Monnickendam! Een heerlijk begin dus van drie weken vrij!
In de loop van het weekend voel ik echter de dip weer dichterbij komen. Ik verzet me ertegen...doe echt mijn best. Maar het gevoel wordt in de loop van de maandag erger en blijft nu hangen. Jakkes! Ik probeer het niet de overhand te laten krijgen... maar dit zijn dus weer die wisselende stemmingen. Ik voel het gelukkig zelf aankomen...kan het plaatsen... maar leuk is anders. Ik hoop dat deze snel weer overwaait!
Verder nog weinig plannen voor deze week...en zo hoort het ook! We bekijken het per dag en zien wel wat het weer doet...ook niet onbelangrijk! Als het mooi blijft gaan we over twee weken een weekje naar de camping! Ik heb er zin in!

Offline
Berichten: 275

En weer wat goed nieuws..... na mijn vorige afspraak bij de internist is mijn Her2Neu getest en blijk ik negatief te zijn. Sterker nog...de uitslag stond op 0,0!! Beter kan dus niet! Ikke blij!

Nog een leuke anekdote... Er kwam pas geleden een nieuwe patient bij mijn internist en die liet hem een uitgeprint stuk zien van mijn weblog. Daarin had ik lang geleden een keer geschreven dat zijn spreekuur altijd uitliep en dat het daar dus wel een uurtje kon duren in de wachtkamer! De nieuwe patient had dus liever een andere arts...ivm die lange wachttijden! Vond mijn internist niet zo leuk....! Oeps...sorry hoor...was niet zo bedoeld! Ik heb het gelukkig recht kunnen praten en zal hem morgen een kaartje sturen!

Offline
Berichten: 275

Gisteren mijn tweede afspraak bij natuurgeneeskundig centrum AH-SHI. Ik werd hartelijk ontvangen door Piet, die mijn scan-uitslagen goed bestudeerd had. Het grootste probleem zit volgens hem in mijn bijnieren. Die werken dus niet goed en daar krijg ik die hormonale schommelingen van. Hij heeft een heleboel cijfertjes genoemd die mij heel weinig zeiden...maar het klonk redelijk logisch allemaal. Als "behandeling" had hij het volgende voorstel. Ik heb gisteren meteen een accupunctuur behandeling gehad. Vijf piepkleine naaldjes in mijn linkeroor die 10 dagen moeten blijven zitten. Je voelt er niets van...het ziet er alleen een beetje raar uit. Alhoewel ik al visioenen kreeg van vijf grote naalden die uit mijn oor staken en waar ik dus al die dagen mee moest lopen..maar dat valt gelukkig mee!
Verder kreeg ik drie flesjes mee. Arnilite, Hyperlite en Ginseng. Daarvan moet ik per dag een aantal druppels in een beetje water innemen.
Over drie maanden heb ik mijn volgende afspraak en dan krijg ik weer zo'n zelfde scan als de vorige keer. Dan vergelijken we de uitslagen en daar passen we dan de behandeling op aan. Piet had het over een behandeling van 3 keer 3 maanden en dan zou ik van alle klachten af moeten zijn. Ik ben benieuwd!!

Offline
Berichten: 275

Soms heb ik van die dagen....dat ik gewoon KEI BLIJ ben met jullie allemaal! :lol:

Offline
Berichten: 275

Het is alweer veel te lang geleden dat ik iets van me heb laten horen hier...(ben wel genoeg in de kroeg geweest..maar dat is voor de slappe klets!).
De vakantie van vriendje zit er helaas alweer op. We hebben gelukkig die kleine week op de camping lekker weer gehad...hadden we tenminste nog een klein beetje zomergevoel! Want dat is de rest van de tijd ver te zoeken... Maar ja, je kunt niet alles hebben he!
De laatste tijd had ik wel weer last van een verharding in mijn geopereerde borst. Het voelde steeds dikker en begon best pijn te doen. Een paar dagen getwijfeld en toen toch maar de internist gebeld. Die was met vakantie en op aanraden van de secretaresse ben ik vandaag naar de huisarts geweest. Die heeft heel even gekeken en gevoeld en het "baarde hem toch wel enigszins zorgen"!! Dat heb ik weer!! Ik had een behoorlijke deja-vu! Ga je weer even naar de dokter om te horen dat het niks voorsteld... wordt je meteen weer doorgestuurd.
De huisarts vond het meer iets voor de chirurg, dus hij heeft hem gebeld en ik kon meteen door naar de ehbo! Wat een service!
De chirurg dacht dat het inderdaad vocht was, maar voor mijn geruststelling (en die van zichzelf!) is er toch een echogeleide punctie gedaan. Er zat een behoorlijke bloeduitstorting met een hoop vocht.... en daar hebben ze het meeste van weggezogen. Dat scheelt!
Volgens de arts zal dit waarschijnlijk wel vaker voorkomen, het is maar dat ik het weet. Ikke nu dus weer blij!

Offline
Berichten: 275

Even een kort stukje uit de weblog op mijn eigen site...ik zal hier niet alles herhalen...dat is hier niet op zijn plaats!

Ik baal ook steeds meer van dat rot lijf van me! Wanneer kan ik die verrekte kanker eindelijk eens achter me laten? Ik baal zo ontzettend van al die opvliegers...dat overgewicht.... dat oude-wijven-lichaam.... en als ik eens een tijdje geen klachten heb, dan spelen mijn littekens weer op! Kun je daar weer naar laten kijken! Hoezo...kanker GEHAD?! Ik mag dan op dit moment wel gezond zijn... kanker heb je voor je hele verdere leven! En dat is moeilijk...heel moeilijk!

Ik besef best wel dat ik niets te klagen heb als ik kijk naar sommige lotgenoten...maar toch!

Offline
Berichten: 275

Ik heb echt een heerlijk weekend gehad. Opa werd 70 jaar en dat moest uiteraard gevierd worden. Dus gingen we vrijdagmiddag met opa, zijn twee zoons met aanhang en alle 7 kleinkinderen naar Het Vennenbos.
De zon hadden we in onze koffer, dus dat moest goedkomen! En dat kwam het ook! Drie dagen gezelligheid, lol, lekker eten en drinken, goede gesprekken en 7 kinderen die het prima met elkaar konden vinden! Echt een weekend om in te lijsten dus.

En dat gevoel ga ik proberen heel lang vast te houden!! Ik neem mezelf voor om me niet meer onderuit te laten halen door bepaalde personen... me niet meer te laten beinvloeden door mensen die er absoluut niets toe doen! Ik ga genieten...alleen nog maar genieten! Het leven is veel te mooi!

Dus meiden... als het even niet meer lukt...helpen jullie me dan herinneren? :wink:
Vooralsnog ga ik nu lekker naar buiten...het zonnetje schijnt en je weet hier in ons koude kikkerlandje nooit voor hoelang! :P

Offline
Berichten: 275

Wat het al niet kost, die overgang! Op de eerste plaats twee keer per jaar een nieuwe garderobe. Ik kom in een weekend bijna twee kilo aan terwijl ik niets absurds eet of drink. Daar kan geen dieet tegenin! Ik weeg op dit moment al meer dan toen ik negen maanden zwanger was...kun je nagaan. Waar houdt het op? De enige manier die ik kan bedenken is mezelf uithongeren en dat ga ik dus echt niet doen! En ook mijn voeten zijn niet meer tevreden met een muiltje van een of andere goedkope discount. Nog net geen inlegzolen...maar zonder een goed voetbed kunnen mijn onderdanen niet meer! Op de tweede plaats wordt het hoog tijd voor de schoonheidsspecialiste. Mijn huid verouderd en er groeien haren op plaatsen waar ik ze absoluut niet wil! Dan de manicure en pedicure er nog bij. Nagels breken bij het minste geringste af, eeltranden schieten als paddestoelen uit de grond! En niet te vergeten...de kapper! Als ik er niet regelmatig wat voor kleur dan ook in laat doen, dan is het merendeel tegenwoordig oma-grijs!
Ik denk dat ik maar eens een bijbaantje ga zoeken! Maar ja, welke personeelsmanager neemt nu nog een ex-kankerpatient in dienst die tijdens het sollicitatiegesprek al met een zakdoekje klaarzit om het opvlieger-zweet van haar gezicht te vegen?!

Offline
Berichten: 275

Vandaag heb ik als model geposeerd voor de wedstrijd van Pink Ribbon Award 2005! Het was ontzettend gaaf om te doen!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik van tevoren best wel zenuwachtig was. Naaktposeren doe ik tenslotte niet iedere dag en bovendien wist ik niets van de fotografe of de locatie af. Gelukkig ging er een vriendin met me mee, anders was ik waarschijnlijk op het laatste moment nog omgedraaid! Maar het viel allemaal reuze mee. Het was een hele leuke ervaring. Met oa een lap stof en de juiste verlichting wist Sandra borstkanker heel positief in beeld te brengen! Het zijn echt prachtige foto's geworden en al zou het uiteindelijk niet mijn foto worden die ze gaat gebruiken voor de wedstrijd (behalve mijzelf komen er nog 2 meiden voor haar poseren), dan ben ik in ieder geval een hele ervaring rijker en de twee mooiste foto's krijg ik bovendien op A4-formaat thuisgestuurd! Ik heb vandaag borstkanker weer een hele positieve draai kunnen geven en dat geeft een super goed gevoel!

Offline
Berichten: 275

Het is alweer veel te lang geleden dat ik hier iets van me heb laten horen. En er is zo ontzettend veel gebeurd.

Ik zal beginnen met de Amazone BBQ. Dat was op 10 september jl en het was een grandioos succes. De weergoden waren ons gunstig gezind, we hebben het de hele avond droog gehouden terwijl het de hele week ervoor regenachtig was geweest!
En wat was het gezellig! Een heleboel oude bekenden en ook weer enkele nieuwe gezichten... heel veel gelachen... de Amazone Goodies werden gepresenteerd... en bovendien heerlijk gegeten! Deze keer waren de partners ook van harte welkom en TonyP heeft een heleboel mooie foto's gemaakt die jullie kunnen bekijken in mijn fotoboek.

Op 20 september vierde ik mijn eerste Amazone-verjaardag! Het lijkt wel alsof ik sommige meiden al mijn hele leven ken... ik ben zoveel rijker geworden sinds ik de Amazones ken. Ik krijg zoveel steun, ik vind zoveel herkenning, zoveel nieuwe vriendschappen... zoveel wat ik via de site voor de andere meiden kan betekenen. Dat is aan geen buitenstaander uit te leggen. Hoeft ook niet... ik weet het en dat is genoeg!

En toen was het eindelijk zover... we hebben er lang op moeten wachten maar op 22 september werd dan toch Pink Ribbon 2005 gelanceerd! Ik keek ernaar uit als naar een feestje... een leuke middag met de meiden, muziek, een hapje en een drankje! En dat was het ook, een feestje, maar het was veel meer dan dat! Wat een emoties kwamen er weer naar boven... dacht dat ik het meeste wel een plekje gegeven had. Maar het was goed zo. En wat was ik trots op mijn Ton... dat ie ook bij deze gelegenheid weer naast me stond! Skattie, ik hou van je!!

Afgelopen zondag dan nog een fysieke topprestatie geleverd..tenminste...voor mijn doen dan! Ik heb samen met twee vriendinnen Leontiens Ladies Ride gefietst. Bijna 70 km door het Brabantse land. Nooit gedacht dat ik het vol zou houden..maar we hebben samen de eindstreep bereikt. Meiden, het was geweldig!

Offline
Berichten: 275

En toen kwam de postbode met de naaktfoto's die gemaakt zijn voor de Pink Ribbon Award 2005! En ik vind ze prachtig! Nee meiden, ik ga ze hier niet plaatsen... dat is me een beetje TE openbaar... er lezen tenslotte nogal wat mensen mee! :wink:

Helaas had mijn fotografe al laten weten niet genomineerd te zijn voor een plekkie in de top 3 (ze had een foto van haar andere model ingestuurd voor de wedstrijd... dat komt er nu van... [grinnik]).

Ik ben zelf supertrots op deze foto's... ik had begin vorig jaar nooit kunnen denken dat ik zoiets nog eens zou durven! Zo zie je maar weer hoe je gevoel kan veranderen in een jaartje of twee!

Offline
Berichten: 275

Ik ben boos... boos op de kanker die mijn oude ik heeft meegenomen!
Ik ben verdrietig... verdrietig om het feit dat mijn lijf nooit meer hetzelfde zal zijn!

Ik baal ervan als ik niet meer in mijn broeken pas en ik baal ervan als ik mijn moeders figuur zie in de spiegel. Dus wat doe ik... ik ga lekker shoppen! Nou ja, lekker...
Zo leuk is het niet als je twee maten groter uit het rek moet halen als vroeger. En zo leuk is het niet als je net met je spulletjes in een pashokje staat en je krijgt alweer een opvlieger.
Geen enkel kledingstuk zit lekker, geen enkel kledingstuk staat leuk. En dat op een baaldag...nou, die wordt er dus zeker niet beter op!

Weet je wat...een lekker hapje eten op een terras. De zon schijnt, het leven is leuk!
Eten... aankomen... nog meer buik en billen... grrrr! Geen goed idee dus!

Volgende plan... afreageren op het huishouden. Doe ik in ieder geval iets nuttigs. Nog voor ik boven ben om de wasmachine te vullen, kondigt de volgende opvlieger zich al weer aan! Dus ik pak maar weer een stoel... even de hitte en de hartkloppingen laten zakken!
Als ik dan even gezeten heb en weer opsta, voel ik me net een oud vrouwtje... mijn voetzolen doen zeer, mijn gewrichten protesteren.

Ik word hier zo moe van!

Ik weet dat ik eigenlijk niks te klagen heb... maar deze dingen hebben zo'n impact op mijn dagelijks leven. En misschien help ik er iemand mee om het hier neer te zetten... weten dat je niet de enige bent, helpt soms al een klein beetje! :)

Offline
Berichten: 275

Na mijn baaldag van vorige week heb ik een afspraak gemaakt met de internist om er toch nog eens over te praten. Die afspraak was vandaag.

De arts heeft geduldig geluisterd naar mijn klaagzang over opvliegers, paniekgevoel, zweetaanvallen, stijve gewrichten, zere voetzolen etc etc en daarna zijn mening gegeven.

Als we alle feiten op een rijtje zetten (leeftijd (toen 35), grote van de tumor (1,5 cm), hormoongevoeligheid, graad van de tumor (2 tot 3), schone klieren...) dan zou ik volgens een bepaalde berekening 81% kans hebben om de eerste 10 jaar te overleven. Met de Tamoxifen vergroten we dit tot 85% en als we daar bovendien de 4 AC kuren nog eens bij optellen wordt het 89%. Dat is een prima prognose!
Ik moest dus zelf afwegen of het mij die 4% waard was om eventueel met de Tamoxifen te stoppen. Tja... dat blijft een vervelend dilemma. Als ik stop met de Tamoxifen en het komt ooit terug... kan ik mezelf natuurlijk wel voor m'n kop slaan. Aan de andere kant... ik heb nu ook geen garantie dat het nooit terugkomt. En dan is de kwaliteit van leven op dit moment toch ook heel belangrijk! Met andere woorden...ik weet het nog niet. We hebben nu afgesproken dat ik tijdelijk met de Tamoxifen stop om te kijken of dat een positief effect heeft. Mochten de klachten afnemen, dan kan ik altijd nog de keuze maken om definitief te stoppen en zo niet, dan gaan we gewoon op de oude voet verder.
In de tussentijd kan ik ook de Famosan-druppels van dr Vogel nog proberen. Daar schijnen sommige patienten ook een goed resultaat mee te boeken. Ik ben benieuwd!

Op de route naar de uitgang liep ik tegen een stand aan met als thema Borstkanker. Ik had uiteraard al een stapeltje flyers bij de internist achtergelaten en heb de rest dus op de stand gelegd. En wat schetst mijn verbazing als ik daar ook een aankondiging zie hangen van onze eigen Marieta... De voorstelling Rode Tranen wordt prima gepromoot!!

Offline
Berichten: 275

Ik ben nu zo'n twee en een halve week gestopt met de Tamoxifen en nul resultaat! :(
Ik had er ook niet echt super hoge verwachtingen van, maar een beetje verbetering zou prettig geweest zijn. Maar goed...wat niet is, dat is niet.
En toen las ik het volgende stukje op onze site...
[quote]
Vervroegde menopauze

Wetenschappelijk onderzoek in Nederland
In het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam gaat in het najaar van 2005 een wetenschappelijk onderzoek van start waarbij er gekeken wordt naar het effect van het toedienen van medicatie in de bestrijding van opvliegers. Het onderzoek is bedoeld voor vrouwen die vervroegd in de overgang zijn geraakt na de diagnose en behandeling voor borstkanker.

Doel van het onderzoek
Wetenschappelijk onderzoek met de geneesmiddelen venlafaxine en clonidine hebben een daling laten zien van het aantal, de duur en intensiteit van opvliegers. Venlafaxine en clonidine zijn echter nooit onderling vergeleken. Wij weten dan ook niet aan welk geneesmiddel de voorkeur moet worden gegeven. Om de grootte van het effect van de beide geneesmiddelen venlafaxine en clonidine eenduidig te beoordelen is het noodzakelijk een placebo in te zetten. Een placebo is een niet werkzame stof een “neppil”.
Venlafaxine is een serotonine heropnameremmer en is een bekend middel bij de behandeling van depressieve stoornissen, een antidepressivum. Clonidine is een bekend middel in de bestrijding van hoge bloeddruk, een antihypertensivum.

Werkwijze
Wanneer u interesse heeft om aan dit onderzoek deel te nemen wordt u uitgenodigd voor een gesprek op de polikliniek in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. In dit gesprek krijgt u mondeling en schriftelijk informatie over het onderzoek en wordt met u gekeken naar de mogelijkheid tot deelname.
Wij vragen u of u bij het eerste gesprek gegevens wil meenemen vanuit het ziekenhuis waar u behandeld bent. Het is voor ons belangrijk informatie te hebben over de diagnose borstkanker en de soort behandeling die heeft plaatsgevonden.

Contactpersonen
Voor verdere informatie of vragen kunt u contact opnemen met de secretaresse van de Dagbehandeling telefoon 020-5121000 en vragen naar de nurse practitioners Annelies Boekhout, Joke Foekema of Sandra Adriaansz.
[/quote]

Ik heb vandaag contact gehad met Annelies Boekhout en het was een prettig telefoongesprek. Alle tijd en aandacht... en ze klonk heel vriendelijk. We hebben een afspraak gemaakt voor volgende week donderdag.... mag ik ook eens voet zetten in het beroemde AvL! :wink:

Zover ik nu weet betreft het een onderzoek van ong. 3 maanden waarin ik zo'n 3 keer naar het ziekenhuis zal moeten. Dat is dus nog wel te regelen... Annelies stuurt me een informatiepakket toe zodat ik me alvast kan voorbereiden voor het gesprek van volgende week.
Ik hou jullie op de hoogte...!
:)

Offline
Berichten: 275

Nou, zelfs NP kunnen ziek worden...Annelies is er dus niet en de afspraak is twee weken doorgeschoven! Ik ben gisteren wel weer begonnen met de Tamoxifen en vandaag voor het eerst de druppels van dr Vogel genomen. Misschien dat die wel een positief effect geven...je weet maar nooit! :wink:

Verder gaat alles z'n gangetje in huize Doinja. Druk met de kids, de beesten... met tja, waar ben ik eigenlijk zo druk mee?! Eigenlijk met van alles en nog wat, maar steeds minder met mijn ziekte en alles er omheen. En dat lijkt mij een goed teken! :D

Dat jullie me wat minder vaak tegenkomen op het forum heeft dus niets te maken met het feit dat ik niet lekker in mijn velletje zit en zeker ook niet dat ik jullie allemaal vergeten ben... maar het gaat op dit moment gewoon lekker!

Offline
Berichten: 275

JIPPIEEEEEE...!!! Ik heb vandaag TonyP ten huwelijk gevraagd en hij zei...
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!! :D :D

Het koste een week of wat voorbereiding, maar het resultaat mocht er zijn. Hoewel het toch iets anders liep dan gepland.
Ik had al 17 chocoladeletters in huis om die morgen aan hem te geven... hij moest zelf de zin "wil je met me trouwen" maken...(hij moet er tenslotte ook iets voor doen..hihi). Ik had de hulp ingeroepen van een collega om iets te maken voor op de computer...een soort webpagina die ik dan als startpagina kon installeren op de pc van TonyP. Dat liep dus even iets anders. De desbetreffende collega vond het een uitdaging om er iets aparts van te maken... nou, dat is gelukt!
TonyP is vandaag met een smoes naar zijn werkplek gelokt en werd daar verrast met een paar leuke foto's op een projectiescherm... met als laatste DE vraag..! In de tussentijd ben ik met zijn vader ook naar
Utrecht gereden en op het moment supreme kwam ik binnen met een fles sjampie..!! Jullie hadden zijn gezicht moeten zien!! Echt onbetaalbaar..! Het was dus echt een verrassing...! We hebben even met z'n allen een toost uitgebracht en daarna lekker naar huis!

Vrijdag gaan we lekker met z'n tweetjes een weekendje naar Texel! Heerlijk genieten en plannen maken! Zodra we een datum hebben, horen jullie het hoor!!

Offline
Berichten: 275

En hier is ie dan... de langverwachte update!

Het weekendje Texel voor twee personen....
Vrijdagmiddag zijn we op ons gemakkie vertrokken richting het hoge noorden. Natuurlijk een aantal files onderweg maar wat ik wel helemaal geweldig vond, is het feit dat je van noord naar zuid en van oost naar west langs allerlei Amazone-woonplaatsen komt. Op de heenweg kwamen we oa langs Boxtel, Rosmalen, Amsterdam en Purmerend, op de terugweg langs Heerhugowaard.. en bij al die plaatsen had ik zo mijn eigen gedachten! :)

Maar goed... eenmaal op Texel (het was ondertussen al tegen half zeven 'savonds) was dus de receptie van het vakantiepark geheel verlaten. Het was koud, het stormde flink en daar stonden we dan...! Wat nu..?! Eerst gebeld, maar we kregen natuurlijk een bandje... dus toen maar aangebeld bij het dichtsbijzijnde woonhuis. Bleek dus dat men de sleutel al in een postvakje had gelegd! Snel naar de viletta (lees: veredelde stacaravan) waar bleek dat er geen verwarming in de slaapkamer aanwezig was...brrrr!!! :?
En wat doe je dan als je met z'n tweetjes een romantisch weekendje weg bent.. je trekt het matras uit de slaapkamer naar de woonkamer... trekt een flesje wijn open en zet wat kaarsjes neer... et voila!!

Zaterdag moesten we ons hutje toch even verlaten voor de noodzakelijke boodschappen maar veel verder zijn we dan ook niet gekomen. Even naar de Appie, een lekkere lunch aan het strand en toen weer terug!

De opzet van het weekend was rust, rust en nog eens rust...en dat is dus prima gelukt! Uiteraard hebben we het veel gehad over ons aanstaande huwelijk. Ideetjes genoeg die we de komende weken gaan uitwerken....!

Offline
Berichten: 275

En toen had Doinja eindelijk weer eens tijd voor een update...sorry dat ik jullie zo schandalig verwaarloos! :oops:

Woensdag 7 december had ik mijn eerste afspraak in het AvL met Annelies. De reis ernaartoe liep helaas niet zo soepel, dus ik kwam te laat... grrr! Ik haat het om te laat te komen op een afspraak. Maar ja, geen man overboord... ff bellen en het was geregeld!
Ik heb een goed gesprek gehad met de NP die me rustig nogmaals vertelde waar het allemaal om ging.
Het betreft dus een interventieonderzoek ter bestrijding van opvliegers bij vrouwen na de diagnose borstkanker. Het heeft als doel om te zien of venlafaxine (Efexor) of clonidine (Catapresan) effectief zijn hierin. De totale groep vrouwen die meedoet wordt onderverdeeld in drie sub-groepjes. De ene groep krijgt clonidine, de andere venlafaxine en de derde een placebo. Je weet uiteraard niet vantevoren bij welke groep je ingedeeld bent.
Ik ben begonnen met het bijhouden van een dagboek waarin ik opschrijf hoeveel opvliegers ik krijg per dag en in welke mate van hevigheid. Daarnaast moet ik nog een hele vragenlijst invullen over emoties, het seksueel functioneren en de slaapkwaliteit.
De volgende afspraak is eind december en dan krijg ik mijn medicijnen mee naar huis met weer een nieuw dagboek en de volgende vragenlijst.

Enkele dagen later kreeg ik een telefoontje van de oncologie-verpleegkundige uit mijn eigen ziekenhuis. Zij had zojuist een folder gemaakt specifiek met informatie voor jonge vrouwen met overgangsklachten door adjuvante behandeling bij borstkanker. En naar aanleiding van mijn laatste bezoek aan de internist hierover, heb ik het dus ook toegestuurd gekregen. Ook staat zij in contact met het AvL over bovenstaand onderzoek. Ik zet op haar verzoek hier nog even haar e-mail adres, zodat iedereen die belangstelling heeft haar kan benaderen:
h.bosch@mmc.nl

Verder zijn we natuurlijk al bezig met een en ander te plannen rondom ons huwelijk. 4 januari aanstaande gaan we in ondertrouw en dan kunnen we meteen de trouwdatum vastleggen...! Wat dat betreft dus nog even geduld allemaal..! :)

Offline
Berichten: 275

19 december 2003
lumpectomie en sentinel node procedure linker mamma...

Met andere woorden.. het is vandaag 2 jaar geleden dat ik geopereerd werd. Borstkanker. Een woord dat de laatste twee jaar een grote rol in mijn leven heeft gespeeld. Als ik terugkijk op de afgelopen jaren kan ik hier natuurlijk een mooi verhaal neerzetten dat het mijn leven heeft verrijkt en dat ik nu veel intenser geniet en dat soort dingen. En hoewel dat ook zo is, voel ik op dit moment ook de angst. Angst dat het geluk dat ik gehad heb (schone snijranden, geen uitzaaingen, her2neu negatief...) niet kan blijven duren. Angst die niet terecht is, maar die ik wel heb. Angst dat het toch een keer terugkomt. Ik hik weer aan tegen de jaarlijkse mammografie... wat als...?!
Aan de andere kant heb ik heel veel om dankbaar voor te zijn. Ik leef, ik heb een geweldige vriend waar ik bovendien komend jaar mee in het huwelijksbootje stap, vijf heerlijke kinderen, de beesten waar ik gek op ben...
Al met al een beetje gemengde gevoelens deze dagen. Als ik dus weer een paar dagen een rotbui heb, kan ik het ergens wel verklaren, maar toch eigenlijk ook weer niet. Het enige dat echt helpt is wegkruipen in de armen van mijn schatje en voelen hoe ontzettend veel ik van hem hou!

Offline
Berichten: 275

Afgelopen dinsdag weer een afspraak in het AvL...
Wat een service daar... ik zou eigenlijk na de poli nog naar de dagbehandeling moeten voor het uitreiken van de medicijnen, maar de NP had alles al zo geregeld, dat ik binnen 10 minuten weer buiten stond! Erg prettig als je met drie kids in de wachtkamer zit...haha! Enige nadeel is dat ik hierdoor wel Karin misliep....
Ik heb een potje met capsules meegekregen, een nieuw dagboekje voor de komende maand en nu is het dus afwachten of het resultaat heeft.

Over een paar dagen is het weer zover...! Dan knallen we het oude jaar uit en verwelkomen we het nieuwe..! Ik heb er zin in, in 2006!! Het confetti-kanon staat klaar... de sjampie staat koud... laat het nieuwe jaar maar komen..!

[color=red]Lieve Amazones,
TonyP en ik wensen jullie allemaal een

[b][size=200]SCHITTEREND 2006!!!!![/b][/size][/color]
[champie]

Offline
Berichten: 275

Het was gisteravond errug gezellig.....!! :wink:
[img]http://www.doinja.nl/pictures/2006.jpg[/img]

Offline
Berichten: 275

Volgende week is het weer zover... de jaarlijkse mammografie! Of het nu komt doordat die afspraak steeds dichterbij komt, of misschien is het de tijd van het jaar... ik weet het niet. Maar ik kan het onbehaagelijke gevoel van een paar weken geleden maar niet van me afzetten. Aan de opvliegers ben ik onderhand wel gewend (al lijkt er een kleine verbetering in te zitten...) maar het lijkt wel alsof mijn hele lijf in opstand komt. Vooral 'snachts doet alles zeer... mijn benen, mijn armen, schouders... het is geen spierpijn, ook zit het niet echt in mijn gewrichten... maar vervelend is het in ieder geval wel. Maar ook als ik even stil sta bv in de rij bij de kassa of op het schoolplein, dan begint vooral mijn rechterbeen te vervelen. Gelukkig is het niet elke dag even erg. Allemaal vage klachten dus die mij wel een knagend gevoel geven. Maar niet dringend of duidelijk genoeg zijn voor een afspraak bij de huisarts. En dat kost bergen energie. Ik weet dat er geen reden toe is, maar steeds vaker bekruipt me het gevoel... wat als er weer kankercellen aan het groeien zijn? Ik zou willen dat ik die knop uit kon zetten...

Ondertussen zijn we gisteren in ondertrouw gegaan en staat de datum vast... 20-06-2006!!

Offline
Berichten: 275

Ik ben net terug van het ziekenhuis en ben weer APK goedgekeurd! JIPPIEIEIEIEIEIEIEIE....!! Meteen even langs de bakker op de terugweg want ik heb ook besloten NIET meer te gaan lijnen of opletten of hoe je het dan ook mag noemen.... Ik vind het zo ongezellig om telkens te moeten bedenken wat wel mag en wat niet. En bovendien helpt het toch weinig tot niets, dus dat kost alleen maar overbodig veel irritatie. Zo... we gaan dus zometeen een lekker gebakje eten op het goede nieuws..!

Het iets minder goede nieuws is dat ik volgende week weer niet mee kan met jullie. Ik heb een afspraak staan bij de chirurg en ik ben zelfs persoonlijk langsgegaan om te proberen deze te verzetten... maar helaas. Als het echt niet anders kon, werd het vier weken later... en dat vind ik nu ook weer niet de bedoeling. :|

Offline
Berichten: 275

Beter had dit jaar niet kunnen beginnen... woensdag was het tijd voor mijn mammografie en gelukkig was alles oke! Een hele opluchting...
Ik moest er wel even voor in de zenuwen zitten, maar dan heb je ook wat.. haha. Sinds kort waren ze in het MMC overgegaan op digitale beeldverwerking en nadat de foto's gemaakt waren (die pletmasjien blijft toch heel vervelend...bleh) lukte het niet om de plaatjes door te sturen naar de radioloog. De technische dienst werd erbij geroepen en ondertussen zat ik maar de zenuwen in de wachtkamer... uiteindelijk werd de radioloog maar naar beneden gehaald en werden de plaatjes goedgekeurd! Volgende week de officiele uitslag bij de chirurg maar ik ga er van uit dat als ze geen echo doen, dat dan alles goed is.

Verder hebben we onze vakantie al geboekt voor de zomer...we gaan lekker vlak na ons huwelijk met alle kids naar Euro Disney..! Een skibox op het dak van de auto, vijf kids inladen en wegwezen! We hebben een leuk appartement (met verwarmd buitenzwembad) gehuurd net buiten het park. Dat wordt dus vijf dagen feest. Als het weer een beetje meewerkt willen we de kinderen op de laatste dag Parijs laten zien.. toeristje spelen bij de Eifeltoren, de Arc de Triomph en de Champ Elysees. Een heerlijk vooruitzicht!

Offline
Berichten: 275

Het volgende stukje schreef ik in mijn weblog op mijn eigen site en ik heb een tijdje zitten twijfelen of ik het hier wel neer zou zetten... er zijn tenslotte meiden die er een stuk slechter voor staan. Maar er zijn ook meelezers genoeg die hier misschien weer iets in herkennen en die ik daarmee ook weer een heel klein beetje help..dus vandaar.

[quote]
Aarrgghhh...ik wil een nieuw lijf!! Wat baal ik er ondertussen van... die klote opvliegers bepalen onderhand niet alleen mijn dag, maar ook 'snachts wordt ik er weer steeds vaker wakker van! Ik ben oa met het onderzoek in het AvL begonnen in de hoop dat ik een medicijn kreeg dat hielp. Na de eerste week was ik voorzichtig positief omdat er een lichte daling van het aantal opvliegers te zien was. De laatste dagen echter gaat de lijn weer dramatisch naar beneden... grrr!! Of ik ben imuun voor het medicijn of ik heb een placebo gekregen... maar blij word ik er in ieder geval niet van. Wanneer houdt dit eens een keertje op..?! Ik ben zo onderhand redelijk wanhopig aan het worden... en dan heb ik het nog niet eens over die vervelende gewrichtspijn, mijn figuur dat zo ontzettend op dat van mijn moeder lijkt, mijn haar dat nog steeds niet de oude is en het is maar de vraag of het dat ooit nog wordt.... Ik wil gewoon weer eens kleren kunnen gaan kopen zonder bij elk kledingstuk mezelf af te moeten vragen... is het opvlieger-bestendig (geloof me.. dat zijn er niet zo veel!). En dat allemaal dankzij een paar klotige kankercellen..!! Waar is die boksbal....AARRGGHHH...!!![/quote]

Offline
Berichten: 275

Zo..die stempel staat er weer op! Vanmorgen een afspraak met de chirurg voor de definitieve uitslag van de mammo... alles was prima in orde! Meteen weer even geflyerd in het MMC... afdeling interne en de mammacareverpleegkundige zijn weer voorzien.

En toen scheen het zonnetje van buiten en van binnen en waagde ik er nog maar eens een bezoekje aan een paar kledingwinkels aan... en ja hoor, eindelijk weer eens een paar kleren gevonden die lekker zitten en leuk staan! Dus Doinja is helemaal tevreden...! :lol:

Offline
Berichten: 275

Ik heb jullie verteld over het wetenschappelijk onderzoek waar ik aan meedoe in het AvL... Al na een week of twee kreeg ik een hele vervelende bijwerking ([size=59]ik plas sindsdien gemiddeld 1 keer per week in mijn bed[/size]). Ik heb het in de groep gegooid bij de NP, maar die wisten er ook geen raad mee. Ze hadden het ook niet eerder gehoord, maar ja, 1 moet de eerste zijn...! :? Dat heb ik weer hoor...!
We zijn nu een paar weken verder en de klacht verdwijnt niet. In overleg met de NP heb ik dus besloten om ermee te stoppen. Een van de redenen waarom ik meedeed was om zelf van die vervelende opvliegers af te komen. En aangezien ik daar ook geen verbetering in bemerkte.. Dit is in ieder geval voor mij een bijwerking die ik hier niet voor over heb.
Gelukkig waren ze in het AvL heel begripvol. Als het goed is hoor ik binnenkort wel wat er in de pillen zat. Daar ben ik stiekum toch ook wel heel erg nieuwschierig naar.... :?:

Offline
Berichten: 275

Ik kreeg net een telefoontje van de NP van het AvL. Het blijkt dat ik dus Clonidine geslikt heb. Het middel wat bij veel Amazones een heel positief resultaat heeft gehad tov de opvliegers... :?

In de gewone bijsluiters en standaard informatie die zij hierover kon vinden stond niets over de rare bijwerking die ik had. Ze gaat er wel verder induiken en als ze iets kan vinden, dan hoor ik het van haar.

Ik ben stiekum wel blij dat het geen placebo was...! :wink:

Offline
Berichten: 275

En ook hier gaat het gewone leven steeds vaker zijn gewone gang....

Zoals vandaag... een lekkere luie zondag met alleen maar uitslapen, met de hond wandelen en verder heel druk met mijn eigen website. Ik verzin en TonyP voert uit1 Het resultaat mag er weer zijn!
Vooral het nieuwe stukje... "over http://www.doinja.nl", daar ben ik meer dan tevreden over.

Gisteravond heel erg lekker uit eten geweest met twee goede vrienden. Het restaurant heeft helaas geen eigen site... ander kon ik jullie laten meegenieten. Maar het eten was verrukkelijk en de ambiance schitterend. De Postelsche Hofstee is een oud jachthuis van de toenmalige Graaf van Vlaanderen, Prins Philippe. Je kunt er gezellig dineren rondom de open haard of heerlijk koffieleuteren in de orangerie, genietend van de wintertuin met fonteintje...!
Wat stond er op mijn menu...?! Een salade met spekjes en scampies als voorgerecht... als hoofdgerecht een Neptunus-Festijn (een gevarieerde visschotel van sublieme kwaliteit) en dit onder het genot van een heerlijk wijntje in een prachtig glas! Met als afsluiter een Cafe Glace... wat wil een mens nog meer...

En ja... dan bedenk ik me als ik naderhand in mijn bed lig ook... wat een geluk dat ik dit allemaal nog kan en mag meemaken!

Offline
Berichten: 275

Vandaag voor een fotoshoot naar Utrecht. Het was natuurlijk niet de eerste keer.. en ik was dus ook helemaal niet zenuwachtig. Ik had een afspraak met Claudia Bloem (http://www.claudiabloem.nl) op de faculteit voor Beeldende Kunst. Echt leuk om daar eens rond te kijken... je ziet de gekste dingen! Vooral de afdeling mode was gaaf. Wat voor rare creaties je daar ziet...
Het was weer heel anders dan de vorige fotoshoot.. maar daarom niet minder leuk! Dit keer was het de bedoeling om heel basic te blijven. Dus gewoon jezelf zijn voor een witte, en later een zwarte, achtergrond. Nou, dat lukt mij zelfs..haha! Claudia is een leuke jonge meid die erg enthousiast over haar passie kan vertellen en die gedreven met haar werk bezig is.
Wat nog wel grappig was... was dat er in onze studioruimte (die Claudia speciaal voor deze middag gereserveerd had) ook nog een onwetende student van de faculteit aan het werk was. Die klus kon blijkbaar nergens anders gedaan worden.. dus gingen wij maar gewoon aan de gang. Het gezicht van die jongen toen ik mij begon uit te kleden alsof het de normaalste zaak van de wereld was... echt hilarisch! Hij bleef stug doorwerken met zijn blik strak op zijn werktafel gericht..haha! Die heeft ook weer iets te vertellen als ie vanavond thuiskomt...!
Al met al weer een leuke ervaring rijker..!

Offline
Berichten: 275

Vandaag heb ik meegewerkt aan een neuropsychologisch onderzoek.
Het is de bedoeling om een heleboel gegevens te verzamelen om te bekijken of er een verband bestaat tussen chemotherapie bij borstkanker en geheugen- en concentratieproblemen.

Ik heb dus ruim 2.5 uur allerlei vragen en testjes gehad. Getallenreeksen herhalen, woordengroepen herhalen... logische verbanden leggen, simpele en ingewikkeldere plaatjes natekenen. De ene test was uiteraard makkelijker dan de andere en ik vond het zelf lang niet altijd goed gaan. Maar gelukkig viel de uitslag niet echt tegen. Met mijn IQ is niets mis (was zelfs nog iets hoger dan gemiddeld [size=59](130)[/size]...haha) en mijn geheugen is ook prima. Alleen mijn concentratie en het vasthouden daarvan.. dat liet toch wel iets te wensen over. Nou, dat was geen nieuws...! :)

Offline
Berichten: 275

Ik zit gevangen...

gevangen in het web dat overgang heet....
gevangen in de hitte...
gevangen in de extra kilo's...
gevangen in een hoopje stramme botten...

gevangen in een lichaam dat niet het mijne lijkt te zijn...

Nog een paar weken en dan heb ik weer mijn controle-afspraak. Ik zie er tegenop... Ik hoest al een maand of vijf, dat vervelende plekje op mijn been, tintelingen in mijn hand... En ik ben moe... zo ontzettend moe! Is dit normaal? Hoort dit erbij? Soms heb ik zin om even flink tekeer te gaan. Twijfels, onzekerheden en dan dat lichaam dat me in de steek laat... zo gigantisch in de steek laat! Ik ben kwaad... ik heb moeite om het te accepteren zoals het is. Ga ik dat ooit leren..? Ik vraag het me af...

Offline
Berichten: 275

En gelukkig gaat het leven van alledag gewoon door...

De voorbereidingen voor ons huwelijk gaan gewoon door. De goudsmid is aan het werk voor een paar prachtige trouwringen. Voor mijn ring gebruikt hij het goud van de trouwring van mijn moeder. Zo is ze er toch een beetje bij. Het ontwerp voor de kaarten is bijna klaar. Nog even de puntjes op de i... Kleding voor de kinderen hangt in de kast, nu wij nog. Over eten wordt nagedacht, over bloemen wordt nagedacht... komammelgoe!

De kinderen gaan gewoon door. Mijn oudste heeft vandaag haar beugel gekregen. Wat een verschil met vroeger... toen was je echt een buitenbeentje met een buitenboord-beugel. Nu ben je bijna een uitzondering als je hem niet hebt...
De jongste had afgelopen zondag haar eerste atletiek-wedstrijd. Als een na laatste geeindigd en toch nog een medaille...

En ook wij gaan gewoon door. Zondag gaan we met z'n tweetjes naar Lord of the Dance. Dankzij een lieve collega konden we aan kaartjes komen... ff iets anders dan werk en kinderen. Ik heb er ontzettend zin in!

Offline
Berichten: 275

Sorry, maar ik ga ff reclame maken voor mezelf... of liever gezegd, mijn website...haha! Want in een leven na borstkanker is ook plaats voor ontzettend nutteloze maar wel hele leuke dingen. :lol:

Noem het gek, noem het zot... maar ik ga het toch proberen! Een weblog-marathon van 10 uur! 10 uur lang zoveel mogelijk achter de computer met als doel minstens 1000 hits op mijn website http://www.doinja.nl!

Ik zal op maandag 17 april (2e paasdag) van 12.00 uur tot 22.00 uur zoveel mogelijk berichtjes posten. Met tekst en beeld een (bijna) live verslag van een dag uit mijn leven (niet dat dat zo super interessant is... maar ik zal mijn best doen om er iets leuks van te maken)! Op bepaalde uren kun je life chatten, je krijgt st(r)eaming video te zien... het wordt super leuk!

Dusse.. ik ga er vanuit dat jullie allemaal minstens 1 keer komen kijken de 17e! :lol:

Offline
Berichten: 275

Vandaag naar de internist voor de half jaarlijkse controle...

Bloeduitslagen waren allemaal goed met de kanttekening erbij dat dat eigenlijk niets zegt.. en bedankt! :?

We hebben het weer uitgebreid over de opvliegers en de stramme gewrichten gehad. Ik mag in principe van alles proberen, als het maar geen hormonen of aanverwante stoffen bevat. Zelfs veel plantaardige producten bevat Fyto.. een oestrogeen stofje dat ook hormoongevoelige kankercellen aan het werk zet. Goed de gebruiksaanwijzing lezen dus voor ik eventueel weer iets probeer! De richtlijn voor vrouwen die ten tijde van de diagnose nog niet in de overgang zaten is 5 jaar Tamoxifen, dus daar gaan we voorlopig nog ff mee door. Verder kon hij er eigenlijk niets aan doen. Op deze manier in de overgang komen... dan krijg je een versnelde reactie waar andere vrouwen 10 jaar over doen... logisch dus dat je daar veel last van kan hebben.
Wel werd het tijd voor een botdichtheidsmeting en die staat morgen op het programma.

Toen ik zei dat ik vaak zo ontzettend moe was vroeg hij of ik iets aan mijn conditie deed. Ik heel trots... ja dokter... drie, vier keer in de week een uur lopen. Nou, dat was dus niet goed genoeg. Ik moet conditie opbouwen en wel snel! Hij begon over Herstel & Balans. Dat ze daar zulke goede resultaten mee bereikten... ook een tijdje na de behandelingen nog. Hij vond het eigenlijk niet goed dat ik er even over wilde nadenken.. maar dat doe ik toch. 2 keer in de week een hele ochtend of middag naar Eindhoven wordt toch lastig om te regelen. En bovendien zie ik het toch niet zo zitten om te sporten met lotgenoten. Liever doe ik dat in een "neutrale" omgeving. Misschien toch maar naar de sportschool binnenkort..?! :?

Bij de lichamelijke check-up bleef hij even "hangen" bij het luisteren... of ik ergens last van had. Euh ja, een vervelend hoestje sinds een maand of vijf... dat werd dus een briefje voor een long-foto. Dat kon meteen... nou ja, meteen... de wachtkamer op radiologie zat vol en het duurde dus bijna drie kwartier voor ik aan de beurt was. Maar goed, dat hebben we ook weer gehad.

Het plekje op mijn been dat "dood" aanvoelt en als ik een tijdje op 1 plek sta (op het schoolplein, in de keuken) een soort van zeer doet, moet ik in de gaten houden. Als het erger wordt of het plekje wordt groter.. aan de bel trekken en dan krijg ik een verwijzing voor de neuroloog. Ik maak me er niet echt ongerust over.

Enniewee... volgende week dinsdag de uitslag van de long-foto en het dexa-onderzoek. Volgende afspraak over 6 maanden! :)

Offline
Berichten: 275

En dankzij ons hoofd promotie hoop ik dat ik maandag heeeeeel veel geld ophaal voor de Amazones..! :lol:

[url]http://www.doinja.nl/pictures/marathon/blogathon.swf[/url]

Deze banner staat ook op mijn eigen site (TonyP... ge zijt bedankt! :wink: ) en ik ga er vanuit dat de inschrijfformulieren binnen gaan stromen..!

Offline
Berichten: 275

Ff een reminder....

Vergeten jullie het [color=red][b]SPONSOR-FORMULIER[/b][/color] voor mijn blogathon niet in te vullen...?! De opbrengst gaat naar de Amazones... doen dus!

[url]http://www.doinja.nl[/url]

Offline
Berichten: 275

[color=red]Vandaag van 12.00 tot 22.00 uur....
[b][size=200]blogathon op http://www.doinja.nl[/size][/b]
[size=150]de opbrengst is voor de Amazones.... [/size]
Kom dus heel vaak een kijkje nemen... het wordt hartstikke leuk!![/color]

Offline
Berichten: 275

Pfffff.. the day after! Nog steeds moe, maar wel voldaan..! :lol:

Wat was het leuk gisteren... en wat een fantastisch eind-resultaat:
ruim 30.000 hits! Het is de hele dag goed gegaan tot ongeveer tien voor tien.. toen crashte de server...grr! Balen.. en niet zo'n beetje ook! Mede door de vermoeidheid heb ik de laatste tien minuten huilend afgemaakt!

Ik wil hier iedereen die meegeholpen heeft nogmaals ontzettend bedanken... zonder jullie hulp zou mijn vrijgezellige feestje niet zo'n succes geworden zijn!

Oh ja... en de sponsor krijgen in de loop van vandaag nog bericht over hoeveel ze moeten storten..haha! :lol:

Offline
Berichten: 275

En nog meer goed nieuws... :)

Op de longfoto waren geen afwijkingen te zien en ook bij het dexa-onderzoek (botdichtheidsmeting) kwamen geen rare dingen aan het licht.
Volgende week nog ff naar de neuroloog voor het plekkie op m'n been... en dan is de APK weer binnen...!

Offline
Berichten: 275

Op veler verzoek...
De eindstand is geworden...

30.529 hits = 412,06 euro...!! :lol:

Offline
Berichten: 275

En toen had Doinja nagedacht over haar conditie... :? :wink:

Natuurlijk heeft de internist gelijk als ie zegt dat een beetje wandelen geen conditie-opbouwende bezigheid is. Maar Herstel & Balans klinkt ook niet als iets wat bij Doinja past...

denk denk denk :arrow: denk denk denk

conditie opbouwend... ik moet het altijd kunnen doen.. niet vast zitten aan bepaalde tijden.. het moet betaalbaar zijn... :?:

dat wordt dus toch hardlopen... :!:

Hoe pak je dat aan.. wat is verstandig.. ?
Ff surfen op het www et voila.. Het schema hangt op de koelkast, nu nog doen..!

Ik heb even zitten twijfelen om het hier niet te zetten.. maar misschien is dit juist wel een goede stok achter de deur. Dan zijn jullie mijn kritische supporters.. kee?! :)

Ik begin maandag.. dan kan ik nog ff aan het idee wennen. :wink:
[size=75](sorry, maar op hardloopschema.nl beginnen ze nu eenmaal altijd op maandag...)[/size]

Pagina's

Artikelen van Doinja

Webloggers