Lid geworden op: 11/11/2004 - 13:39
Offline
Berichten: 1113

De eerste diagnose

dinsdag, 23 november 2004

Mijn diagnose:

Terwijl mijn man al 1,5 vecht tegen non-hogkin en we wachten op een oproep voor een allogene stamceltransplantatie voel ik eind juli een knobbel in mijn re borst.

Net een nieuwe baan en nu dit weer dacht ik. Daar heb ik geen tijd voor, ik ga wel naar de huisarts als Mr. X in het ziekenhuis ligt. Dus begin augustus toen bij Mr. X een “lange lijn” werd aangelegd ben ik naar de huisarts gegaan. Hij stuurde me door voor een echo. Toen ik hier de uitslag van kreeg en me verteld werd dat een chirurg er naar moest kijken verraste me dat niet echt.

Op mijn vraag naar welk ziekenhuis ik dan wel doorverwezen zou worden kreeg ik zelf de keuze. Aangezien Mr X een week of 5 zou worden opgenomen in Nijmegen en we toch liever een academisch ziekenhuis hebben ging ik ook daar onder behandeling.
Op 31 augustus hebben ze in het Radboud een punctie gedaan en op 7 oktober kregen we op de overflowkamer van mijn man de uitslag. Het is niet kwaadaardig!!!!! Maar omdat er wat kalkspetters te zien waren en het er allemaal nogal grillig uit zag voor de zekerheid een MRI.

De uitslag van de MRI was niet goed. Het zag er kwaadaardig uit en ze wilden direct een nieuwe punctie doen om deze kwaadaardigheid te bewijzen. Toen we een week later terug kwamen (mijn man was ondertussen ontslagen) voor de uitslag hadden ze het bewijs gevonden.
Een invasieve tumor van ruim 5 cm. dus borstbesparend was al geen optie meer en de hele oksel moest worden uitgeruimd.
Ze zeiden direct al dat ik rekening moest houden met chemo, bestraling en eventuele hormoontherapie.
De schok was niet eens zo groot, ik had gehoopt dat de lymfe er niet uit hoefden, maar van mijn borst had ik eigenlijk al afscheid genomen :cry:

Op 1 november ben ik geopereerd.

Artikelen van Ikkes

Webloggers