Lid geworden op: 11/11/2004 - 13:39
Offline
Berichten: 1113

De operatie en de uitslag

dinsdag, 23 november 2004

Op 1 november ben ik geopereerd. en twee dagen later mocht ik al weer naar huis. Ik denk dat de verpleging me kwijt wilde omdat ik ze drie keer heb laten rennen door de reanimatie bel te gebruiken (echt waar, dan zijn ze ineens heeeeeel snel)

Omdat wij Robinson fans zijn en je tot 20.00 uur tv kunt aanvragen in het Radboud waren wij om 19.55 uur present om de aansluiting te regelen.
Zo gezegd, zo gedaan, alleen het geluid werkte niet. Op verschillende knoppen gedrukt, maar geen enkele gaf het gewenste resultaat.
Wel kwamen er 3 verpleegkundigen de kamer opgerend omdat ik op een alarmbel had gedrukt :lol: Nou ja, kon ik me gelijk voorstellen aan de dames, maar een beetje lullig voelden we ons wel :wink:

Toch heeft dit "incident" zijn nut gehad.
Mijn buurvrouw kreeg tot twee maal toe een nabloeding (had dezelfde operatie als ik gehad) en de gewone ´verpleegbel` kon wel eens 5 minuten duren. Ik wist hoe snel ze reageerden op die alarmbel, dus die hebben we toen maar gebruikt. Ik bedoel...... als je het bloed onder het verband vandaan ziet gutsen, ga je niet rustig 5 minuten liggen wachten tot er iemand je buurvrouw komt helpen. Toch?????

De operatie is me alles meegevallen. De operatie, de narcose, de wond alles viel me mee. Ik ging naar huis met de okseldrain en die is er een week later uitgehaald. Ook dit viel erg mee. De borst begon aardig te zwellen nadat de drain verwijdert was, maar het bleef binnen de perken en mijn lijf heeft het zelf opgelost dus daar heb ik geen last meer van.

Vorige week heb ik de uitslag gekregen. In mijn borst zaten 4 tumoren die met elkaar vergroeid waren tot 1 tumor van 6,5 cm. In mijn oksel zat 1 tumor van 16 mm. en nog wat losse cellen in 4 andere klieren maar die tellen niet mee voor de score.

Al met al kom ik in aanmerking voor bestraling, chemo en hormoontherapie. Maar eerst zien of we nog meer uitzaaiingen hebben. De leverecho en longfoto's zijn gemaakt. Vrijdag as. een botscan en dan maar hopen dat alles verder schoon is.

Anoniem
afbeelding van Anoniem

Ik las dat 23 me nu een rechtszaak boven het hoofd hangt vengawe het organiseren van deze feestjes in New York waar het verboden is om dit soort praktijken aan te bieden. Als politiek antwoord gaf 23 me dat ze in overleg zijn met New York om uit de impasse' te komen (lees: dat gaat ze heel veel geld kosten om het af te kopen).Ik ben hier niet direct tegen maar ik vind wel dat de resultaten van dit soort testen zeer duidelijk door een genetica professional aan de deelnemers moet worden uitgelegd. Ik kan me voorstellen dat die Sergey Brin op een bepaald moment redelijk paranoia gaat worden als ie een keer vergeet z'n pak bij de stomerij op te halen. De verhoging van de kans op een ziekte die hoort bij zo'n DNA verandering is vaak miniscuul klein en niet realistisch om je daar zorgen over te maken. Maarja dat moet je dan wel weten.

Anoniem
afbeelding van Anoniem

aG0FzM uybghelgqxde

Anoniem
afbeelding van Anoniem

X1ZZJ7 bzbpfxilgyld

Anoniem
afbeelding van Anoniem

Artikelen van Ikkes

Webloggers