Lid geworden op: 11/11/2004 - 13:39
Offline
Berichten: 1113

Een nieuw hoofdstuk

maandag, 16 juli 2007

3 weken thuis en mijn leven is alweer “normaal”. De eerste werkweek heb ik alweer achter de rug, het abonnement bij de sportschool is vernieuwd (het spinnen vind ik nog steeds niet leuk). De routine sluipt er alweer in.

Thuis op de bank, terwijl ik eigenlijk 5000 foto’s moet sorteren, denk ik na over mijn reis. Mensen vragen of ik verandert ben. Ik denk van wel, een tijdje afstand van alles en iedereen heeft me goed gedaan. Ik word niet geleefd door mijn verdriet, mijn familie en vrienden, mijn werk of mijn borstkanker. Niet dat ik daarom op reis ben gegaan, ik wilde de wereld gaan zien, maar onbewust heeft er waarschijnlijk wel meer gespeeld. Ik heb zaken rustig kunnen overdenken, op een rij kunnen zetten en het verdriet heeft verder kunnen "slijten”.

Er is rust in mijn hoofd en er is rust in huize Ikkes :D

Offline
Berichten: 1113

Tja, eigenlijk heb ik niet eens veel te melden. Het loopt goed in huize Ikkes. 4 dagen werken en iedere vrijdag vrij bevalt me erg goed moet ik zeggen. Het relaxte houd ik nog steeds vast, hoewel ik de dagen af en toe wel erg vol plan, maar alleen maar leuke dingen :-)

As. vrijdag ga ik maar weer eens een nieuwe plakkert halen, ik heb een silima met losse plakpad en ga nu eens de plakkert van Amoena uitproberen. Volgende week vrijdag de jaarlijkse mammo en de uitgestelde MRI van afgelopen oktober :-w

Verder heb ik eigenlijk al zo goed als besloten dat ik niet mee ga doen aan de trial m.b.t. 3 of 6 jaar een aromatase remmer na de tamoxifen want ik zie het echt niet zitten om nog 6 jaar last van die stinkende opvliegers te hebben. Vrijdag ga ik eens ff bij mijn pa kijken, die krijgt ivm prostaatkanker ook zoladex en hij heeft pillen voor de opvliegers gekregen, dus ik ga eens kijken wat hij voorgeschreven heeft gekregen....

Offline
Berichten: 1113

Zo, de apk zit weer in de zak. Een paar weken geleden was er al een mammo en een mri gemaakt en omdat ik geen zin had in een extra rit naar Nijmegen kreeg ik bij mijn reguliere controle gisteren dan de uitslag. Ik kan “de borstkanker” altijd goed parkeren en ik ben een ster in relativeren, maar zelfs ik ben verbaast dat ik er zo weinig aan gedacht heb. De vervangster van mijn oncoloog begon nadat we zaten direct met "de mri was goed, geen bijzonderheden aangetroffen, dat zul je wel graag willen weten" en ik dacht dat is waar ook, de mri uitslag had ik ook nog tegoed :shock: . Dat geeft dus wel aan hoe weinig ik bezig was met die uitslag. Ik dacht alleen maar aan de trial waar ik niet aan mee wil werken, want ik ga echt niet vrijwillig het risico lopen nog 6 jaar aan de aromatase remmer te moeten.

Ik heb dus niet zoveel meer te melden, maar ik lees nog veel mee. Ik ben erg onder de indruk van de loopprestatie van de amazones en ben ook reuze benieuwd naar de opbrengst. Al dat geloop heeft ervoor gezorgd dat het kriebelt bij Ikkes, ik ben erg benieuwd of er een vervolg komt, want ik denk dat ik dan maar mee moet doen :wink: .

Offline
Berichten: 1113

Tjonge, jullie hebben me aan het denken gezet hoor, echt heel gaaf dat geloop, het kriebelt hier aan alle kanten en vanavond heb ik maar eens de proef op de som genomen en ben een stukkie gaan lopen met zusje, waarmee ik ook regelmatig ga spinnen. [size=59]Zusje roept al jaren dat ze graag de NY marathon eens wil lopen, maar dan een loopmaatje nodig heeft :wink: [/size]
We hebben dus wel een redelijke conditie, maar ja hoe ver en hoe hard kun je dan lopen :? Op Mapmyrun heb ik een rondje van 4,6 km gemaakt want we hadden het idee dat een half uurtje toch wel haalbaar moest zijn :-w We besloten om gewoon te zien waar het schip zou stranden, dus trainingsbroek, fluorriserende shirts, indoor schoenen :shock: en daar gingen we.................

Het viel niet tegen, na een km of 3 hebben we 2 minuten gewandeld en daarna zijn we door naar huis gerend. Een half uurtje hebben we over die 4,6 km. gedaan :D :D dat viel dus behoorlijk mee.

We hebben er maar gelijk een schemaatje bij gezocht en over 6 weken moeten we een half uur aan één stuk kunnen rennen.
Na die 6 weken gaan we evalueren en eventueel doelen stellen :wink:

Offline
Berichten: 1113

Een surfkamp met kerstmis en het nieuwe jaar swingend inluiden met een glas champagne in de hand, al cruisend in Sydney Harbour, ja leuke herinneringen aan vorig jaar en hoewel het feestelijk was, voelde het niet als feestdagen en was ik verder zo druk dat ik me er best goed doorheen heb geslagen.

Hoe anders is het dit jaar toch weer. Donkere dagen, je wordt achtervolgd door die verrekte “feestdagen”. Radio, tv, winkel, kantoor, de brievenbus, alles en iedereen herinnert je aan die o zo gezellige dagen :cry: . Kerst interesseert me niet, dat sla ik over dit jaar, ik denk dat ik eindelijk mijn trap maar eens ga verven, maar oud en nieuw.........ideeën zijn welkom, ik zie het niet zitten in mijn eentje, maar weet ook niet wat ik wel wil. Het liefst zou ik straks naar bed gaan en op 2 januari wakker worden als alles voorbij is, maar ja sinds de zoladex slaap ik ook al niet zo lekker lang meer.
Hoe ga ik toch die dagen vullen :?

Offline
Berichten: 1113

Ikkes kan het niet alleen.
Ik ben mijn gevoel kwijt en iemand moet me helpen het terug te vinden
Ik heb nergens zin in, maak niets af, heb mega vreetbuien, kan niet praten over mijn gevoel en erover nadenken lukt me eigenlijk ook amper. Zelfs huilen doe ik bijna niet meer.
2 weken geleden was ik, voor het eerst sinds het overlijden van mr. Ikkes, bij een uitvaart. I.p.v. te huilen verloor ik haast mijn zelfbeheersing en dat heeft me wakker geschud. Het lukt me dus niet alleen, ik vermoed dat ik onbewust een knop heb omgezet toen ik terug kwam van mijn reis en die knop terugdraaien lukt me niet.

Tijd voor een professional dus.
Donderdagochtend heb ik een afspraak met een sociaal psychologisch verpleegkundige, misschien zijn we zo klaar, misschien stuurt hij me verder ......... We gaan samen bekijken wat ik nodig heb om alles op een rijtje te krijgen. Geen idee wat ik moet verwachten, ik vind het eng en spannend tegelijk.

5 jaar geleden waren Mr. Ikkes en ik jong, gezond en gelukkig samen. 2,5 jaar later overleed Mr. Ikkes aan NHL en was ik een weduwe met borstkanker.... Nu ben ik alweer 2,5 jaar alleen, er gaat geen dag voorbij zonder dat ik mijn mannetje verschrikkelijk mis :cry:

[size=59]ps
voor het geval er familie mee leest, ik vertel het jullie ook nog wel hoor, doe maar net of je dit niet gelezen hebt.[/size]

Offline
Berichten: 1113

De dag dat ik de knoop doorhakte en de afspraak maakte was ik behoorlijk van slag, ook de dag erna was ik echt ff de weg kwijt. Maar daarna had ik alles toch weer ff vlot weggeparkeerd tot vanmiddag. Vanmiddag had ik mijn eerste afspraak met de haptotherapeute.

Wat zal ik ervan zeggen, vantevoren vond ik het eng en spannend en nu......
Het viel mee.
Ze is een vriendelijke therapeute die me snel op mijn gemak stelde, ze had een duidelijk verhaal en er was niets wazigs aan.
We lopen niet te hard van stapel, maar door haar eenvoudige vragen en opmerkingen word je behoorlijk aan het denken gezet. Ik vond het behoorlijk vermoeiend, antwoorden vanuit mijn gevoel ipv mijn ratio. Ik weet nog niet zo goed wat ik ervan moet verwachten. Ik had er vandaag een goed gevoel bij en wat de komende sessies betreft, we zullen het zien.
Volgende week maandag ga ik weer terug.....

Offline
Berichten: 1113

De ene na de andere blogger stopt ermee en het zet me aan het denken.
Moet ik er ook mee stoppen??
Moet ik plaats maken??
Heb ik nog wel wat te melden??
Wil iemand het eigenlijk nog wel lezen??

Wat wil ik zelf??
Ik stop er nog niet mee.
Ik blijf nog even schrijven.
Wie het niet wil lezen kan het tenslotte gewoon overslaan!
ik denk dat ik nog wel het e.e.a. van me af te schrijven heb de komende tijd.

Het is vandaag precies 3 jaar geleden dat Mr. Ikkes "uitbehandeld" werd verklaard. Al onze dagen zitten er weer aan te komen......

De haptotherapie brengt licht in de duisternis....... ik ben van het geven en niet van het ontvangen :? Ik kan goed voelen, maar moet er de ruimte voor krijgen..... Ik leer mezelf kennen en neem het heft weer in handen.

Om te beginnen met mijn nieuwe baan.
Die is niet wat het zou moeten zijn, erg jammer. Er ligt hier een contract voor onbepaalde tijd op tafel, met een ingangsdatum van 1 april. Maar ik wil het niet tekenen en dat ga ik ook niet doen. Het is gewoon niet mijn ding, ik voel me er niet op mijn plaats. Het is een luxe probleem, maar het is wel balen. Mijn tijd is te kostbaar om te verdoen in een baan waar ik niet gelukkig ben. Dus ik heb contact opgenomen met mijn oude baas en ik ben daar vanmorgen gezellig koffie gaan drinken. We hebben maar één afspraak gemaakt en dat is dat ik terug kom :D De functie die ze gaan "creëren" zou voor mij geschreven kunnen zijn, dus ik ben kei blij. Het heeft nog even wat tijd nodig, maar mijn bureau staat al voor me klaar en over een maand of twee ga ik terug. Tot die tijd blijf ik uitzendkracht bij de melkboer.
Het is verdomd goed voor mijn ego dat ze me zo graag terug willen. Het voelt als een warm bad als ik het kantoor binnen loop. Ze weten alles van me, ik hoef niets uit te leggen, ze snappen me en ik krijg er de ruimte. En die ruimte heb ik dus hard nodig, die ruimte krijg ik nu absoluut niet en daar kan ik slecht tegen, heel erg slecht. Dat heb ik ondertussen wel geleerd van mijn haptotherapeute.

Offline
Berichten: 1113

Tjonge, wat hakt het er weer in deze dagen.
Het verdriet slijt zeggen ze en ik roep dat zelf trouwens ook.
Maar op dagen als deze is dat dus echt niet zo!

Woensdag is de geboortedag van Mr. Ikkes, hij zou 40 jaar geworden zijn........

De haptotherapie werkt, ik weet niet goed hoe, ik kom soms thuis met een gevoel van, tjonge jonge wat vaag en heb ik hier wel wat aan.
Maar het resultaat telt en dat er iets verandert is zeker.
Ik zit beter in mijn vel en ik voel. Op het moment voel ik een beetje heel erg veel, maar dat komt vast goed na woensdag.

Offline
Berichten: 1113

Afgelopen week ben ik weer bij de oncoloog geweest voor een kijk-, luister- en voelonderzoek. We zijn meestal zo klaar en dat was ook nu weer het geval.
Alles ziet, klinkt en voelt normaal en mijn bloeddruk is lager als voorheen. Ik heb een getraind hart :wink:
Dan nog de zoladex erin en wegwezen.

De aanvragen voor mammo, mri en dexa zijn weer gedaan en die ga ik alledrie proberen te plannen op mijn volgende controle afspraak in augustus, want 4 x per jaar naar het ziekenhuis vind ik meer dan zat.

Offline
Berichten: 1113

ff een hele snelle updeet :-)

Ik ga naar Zwitserland, ik ga naar Zwitserland \:D/
Ik trek iets oranjes aan, dus als jullie de tv goed in de gaten houden zien jullie me misschien [bigsmile]

Tot volgende week
[wink]

Offline
Berichten: 1113

Potverdorie, zo sta je weer snel met beide benen op de grond :cry: .
De nederlaag tegen Rusland was jammer, want we hadden graag een feestje gevierd in Basel. Maar voetbal is maar een "spelletje".

Tijdens onze afwezigheid is mijn vader opgenomen in het ziekenhuis met (vermoedelijk) een beroerte. Na de MRI van afgelopen dinsdag bleek het geen beroerte te zijn, maar 3 hersentumoren :twisted: de grootste zit op een heel vervelende plaats en is zo'n 4 cm. Volgens de arts is het opmerkelijk dat mijn vader zo weinig klachten heeft met 3 van die knikkers in zijn hoofd.

Mooi K dus. Het ziet er naar uit dat het uitzaaiingen zijn, maar de primaire tumor moet nog gevonden worden. Vanmorgen heeft hij een CT scan thorax / abdomen gehad en daarvan krijgen we morgenmiddag de uitslag. Ook zal dan het advies van neurochirurgie Tilburg binnen zijn, want die hebben de MRI inmiddels ook bekeken.
De hele week zijn we al op en neer aan het rennen van huis, naar moeder, naar ziekenhuis en de therapie van mijn moeder (die heeft een kunstgewricht in haar rechterhand gekregen vorige maand en kan dus bijna niets en zeker geen autorijden).
Zondag de sterfdag van Mr. Ikkes :cry:
Het is al met al dus weer even mooi klote in huize Ikkes, gelukkig ben ik deze week vrij, as. dinsdag begin ik in mijn nieuwe (oude) baan.

Offline
Berichten: 1113

Tjonge wat een week........ de realiteit wordt doorspekt met filmfragmenten van 3 jaar geleden. Toen de laatste dagen van Mr. Ikkes en nu de "slecht nieuws" gesprekken thuis en in het ziekenhuis over mijn vader.
Longkanker met uitzaaiingen naar hersenen en bijnier :? het kan niet heel veel slechter geloof ik. Frappant dat ik nu bij iedere sigaret die ik zie op straat zo'n :twisted: gevoel heb.
Morgen een broncheoscopie om te zien welke vorm en dan volgt er een behandelplan...................

Hij is nu met weekendverlof dus straks maar weer even naar "ons thuis"
Eerst nog maar eens herinneringen ophalen en een potje huilen om Mr. Ikkes :cry: .

Offline
Berichten: 1113

Fijn, al die lieve berichtjes van jullie [kiss]

Het gaat behoorlijk rap achteruit met mijn vader. De bestraling die zou worden ingezet is geannuleerd, omdat de algehele toestand van mijn vader te slecht is. Dus gisterenmorgen is hij naar huis gegaan. Eerlijk is eerlijk, Petje af voor de organisatie, zeker omdat het ook nog zaterdag was.
Om 11.00 uur werd er besloten naar huis te gaan. Toen moest de thuiszorg (4x per dag) en alle materialen waaronder het bed nog geregeld worden. Om 17.00 werd hij thuis gebracht door de ambulance, het hoog-laagbed stond op zijn eigen slaapkamer en de verpleegkundige stond er naast.

Het is dus afwachten hoe het zich verder gaat ontwikkelen, geen behandeling, geen vooruitzichten, gelukkig heeft hij geen pijn want hij heeft alleen klachten van de hersenmetastasen en niet van de longen.

Verder zijn we thuis allemaal behoorlijk nuchter, we hebben helaas al het e.e.a. meegemaakt. Natuurlijk is het zwaar but, maar mijn vader is 71, hij heeft 71 jaar lang eigenlijk weinig bijzonders gehad, behalve prostaatkanker 2 jaar geleden. Het mooiste zou natuurlijk zijn dat je op je 85e of zo rustig inslaapt, maar dat is maar weinigen gegeven.

Met mij gaat het redelijk goed. Het is nu duidelijk, de uitslagen zijn bekend. Vorige week heb ik, niet alleen hier, aangegeven dat de rek eruit begon te raken, daarvoor is natuurlijk alle begrip. Alleen het hardop uitspreken geeft dan al gelijk weer wat ruimte. Gelukkig heb ik een fijne haptotherapeut, die kan ik nu goed gebruiken. Ook mijn nieuwe (oude) baan geeft me rust en afleiding. Geen ergernis en gezeik zoals bij die melkboer.

De vakanties zijn geannuleerd, nog wel een bizar toeval. Ik zou met mijn zus en haar kinderen eind van de maand naar Noorwegen gaan.
[quote="op 24 juni 2005"] Ook belden mijn ouders vanmorgen dat ze hun vakantie gaan annuleren. Zij zouden volgende maand een drie weekse rondreis door Noorwegen maken.[/quote] Gelukkig hebben mijn ouders die reis een jaar later alsnog gemaakt.

Dikke zoen,
Ikkes

Offline
Berichten: 1113

:twisted: wat is het toch een :twisted: ziekte.
Mijn vader is overleden. Tussen de diagnose en het overlijden heeft nog geen maand gezeten.
Dat die smerige ziekte al zover gevorderd kan zijn, zonder dat je klachten hebt :twisted:

Zoals ik al schreef ging het heel snel achteruit met mijn vader. We hebben vijf nachten omstebeurt aan zijn bed gezeten en woensdagochtend overleed hij in zijn slaap. Mijn moeder, mijn zussen en ik waren erbij.
Gisteren heeft de crematie plaats gevonden.

Het is gewoon al voorbij terwijl er zes weken geleden nog niets aan de hand was :cry:.
Ik geloof dat het bij ons allemaal nog door moet dringen :?

Offline
Berichten: 1113

Mijn oncoloog wil geen clonidine voorschrijven.

Ik wil het wel voorschrijven hoor, zegt hij.
Maar, voegt hij eraan toe, het helpt niet, dus het wordt alleen maar een teleurstelling. Ik proefde al waar het naar toe ging.
Dus ik zeg nog maar een keer, ik weet dat velen er niets aan hebben, ik weet dat de bijwerkingen niet mis kunnen zijn. Maar ik heb het zo gehad met de opvliegers dat ik het toch wil proberen.

Hij begrijpt me alweer, het is makkelijker een recept uit te schrijven dan met mij in discussie te gaan, zegt hij, maar hij begint niet met schrijven.
In plaats daarvan beginnen we met het lichamelijk onderzoek en ik zeg nog maar eens dat ik eigenwijs ben, dat ik misschien wel die ene promille ben, waarbij het wel werkt, dat ik zelfs een placebo effect zou toejuichen. Hij begrijpt me, het placebo effect ziet hij niet gebeuren, want daarvoor ben ik het type niet. Hij wil mijn klachten niet baggetaliseren.....

Alles voelt goed, er zijn geen bijzonderheden.
Hij wijst me erop dat ik een arts niet zie als een alwetende dokter die het beste met zijn patiënte voor heeft.
Ik wijs hem erop dat we in 2008 leven!
Ja, het ging weer lekker en toen moest hij de Zoladex nog zetten haha.

De co-assistent, die de discussie vol verbazing had gevolgd, mag aan het eind van de rit mijn bloeddruk opmeten en wil dat spontaan aan de verkeerde kant doen. En ik, ik geef gewoon de verkeerde arm, want ik denk er ook nooit bij na. Gelukkig lette er nog iemand op.

Als ik me heb aangekleed en hij de alcohol gevonden heeft ga ik weer liggen. Wie is er nu het meest eigenwijs, vraagt hij me, terwijl hij de spuit uitpakt.
Ik, zeg ik, want als u het me niet voorschrijft dan bel ik mijn huisarts wel.
Dan doe dat maar, zegt hij en jast de spuit erin.

Vanmiddag dus maar de huisarts gebeld, het recept ligt klaar!
Het helpt vast niet en ik krijg vast last van onwijze bijwerkingen :?

Offline
Berichten: 1113

De Clonidine ligt hier naast me en ik lees de bijsluiter nog maar eens door.
Als ik iets lees over bloeddruk verlaging gaat er ineens een belletje rinkelen en ik sla gealarmeerd aan het googlen.

[quote]Centraal werkende anti-hypertensiva: Hierbij zijn de voorbeelden Reserpine, Alfa-Methyldopa, Clonidine en Guanfacine. Voor deze medicatie geldt: niet duiken.
[/quote]
Hahaha, waarom zegt die onc. dat dan niet meteen :wink:

Eergisteren heb ik een lastminute geboekt, vrijdag vlieg ik naar Indonesië om een weekje te duiken.
Dus voorlopig gaat die Clonidine de kast in 8)

Offline
Berichten: 1113

De feestdagen zijn voorbij, de dagen worden weer langer, de tulpen staan op tafel en dat betekent dat het voorjaar eraan komt. Met Ikkes gaat het goed. De hormoontherapie is het enige vuiltje aan de lucht en dat is over anderhalf jaar ook afgelopen. Het gemis van Mr. Ikkes blijft, maar dat heeft zijn plekje wel gevonden, ik hoop/denk dat hij af en toe meekijkt over mijn schouder.

Hoe goed gaat het?? Ik zit lekker in mijn vel, ik wil wat kilo's kwijt en ben nu op de helft, dus dat gaat de goede kant op Er zit misschien wel een saunaatje in voor Ikkes, niet met de Amazones want ik heb nu al vrije dagen tekort voor dit jaar :wink: In april ga ik met mijn zus duiken op de Filippijnen, maar er komt nog iets veel beters aan. In augustus ga ik naar Ecuador en ga ik duiken op de Galapagos eilanden. DE place to be voor duikers. Augustus/september is het walvishaaien seizoen, dus met een beetje geluk................. en massa's hamerhaaien, schildpadden. Het is geen tropisch water, dus ook zeehonden en zeeleeuwen hoop ik voor mijn duikbril langs te zien zwemmen. Dit moet wel zo'n verschrikkelijk gave reis worden. Eerst ga ik een week of drie met de rugzak door Ecuador en als afsluiting een liveaboard zodat er op de meest afgelegen eilanden gedoken kan worden.

Hardlopen probeer ik ook nog steeds, het is nog niet overtuigend, maar het begint zo langzamerhand ergens op te lijken. Ik zit op een schema voor de 10K, morgen 40 minuten met enkele versnellingen........

Dus daarom is het stil hier, geen nieuws is goed nieuws!

Artikelen van Ikkes

Webloggers