Lid geworden op: 14/10/2005 - 08:47
Offline
Berichten: 88

Geen 2e kindje na borstkanker

dinsdag, 1 april 2008

Dit las ik vandaag op een borstkankerinfo pagina en vond ik wel interessant:(volgens mij had ik het wel eens eerder gelezen, maar een beetje vergeten door de zwangerschapsdementie en/of chemo-brains :wink: ) Bijzonder detail voor mij: het antwoord is gegeven op de geboortedag van onze dochter, twee weken nadat ik hoorde borstkanker te hebben.

3119. Is er een relatie tussen zwangerschap en borstkanker bij BRCA2?
Datum 23/06/2005
Leeftijd 30 jaar
Vraag Bij ons in de familie zijn mensen gediagnosticeerd met BRCA 2. Is er een relatie tussen zwangerschap en het ontstaan van borstkanker bij mensen met het risico op deze erfelijke vorm van borstkanker?
--------------------------------------------------------------------------------
Antwoord van Dr. Bruce Poppe, arts en wetenschappelijk medewerker Centrum voor medische Genetica, U.Z., Gent.
Antwoord datum 22/09/2005
Antwoord Een heel belangrijke maar bijzonder delicate en gecompliceerde vraag.
Zwangerschap bij een BRCA1 of BRCA2 mutatie-draagster vormt waarschijnlijk een niet te onderschatten bijkomend risico op het ontwikkelen van borstkanker op jonge leeftijd. De omvang van dit risico is echter relatief moeilijk in te schatten: u bespreekt dit best met uw behandelende geneesheer.
_________________

Offline
Berichten: 88

Ik kijk door het raam. Ik zie dat mijn buurman zijn pasgeboren zoontje in de armen legt van hun oudste dochtertje, een vriendinnetje van Zilver. Wat een ontroerend moment. Dit hoor ik misschien niet te zien, gaat er door me heen. Maar ik sta als versteend. De tijd staat even stil. Dan komt de klap, van achter. Die een oude wond open rijd, keer op keer, op keer. Dat laagje van die wond is zo dun, ik hoop dat er langzaam een korstje opkomt en langzaam gaat helen zodat hij niet zo snel open gaat. “Tja, er zullen nog wel een hele tijd kinderen, 2e, 3e, broertjes, zusjes geboren worden in onze omgeving merkt manlief op” Hij weet niet hoe met mijn emoties om te gaan, heeft daar nu begrijpelijk, ook geen ruimte voor.
Ik voel even aan het kettinkje om mijn hals, de Z Zilver. Onze prachtige vrolijke, dwarse, ondernemende dochter van 3 jaar.
Kijk niet naar wat je niet hebt, kijk naar wat je wel hebt.

“Kijk niet om, maar kijk naar mij”
Dat zal ik doen schat…

Offline
Berichten: 88

Vandaag vriendje dochter te eten. Man en ik staan even te knuffelen in de keuken begint vriendje te roepen: jullie krijgen een baby, jullie krijgen een baby!
En dochter doet vrolijk mee. Mama krijgt een baby, mama krijgt een baby!
Au...

maar nu ik dit schrijf moet ik ook wel weer lachen..., ok een beetje dan :wink: