afbeelding van goudblok
Amazone
Lid geworden op: 31/08/2004 - 11:53
Berichten: 3539

Goudblok weer thuis

zondag, 26 september 2004

Hallo allemaal,

Zaterdagmiddag mocht ik naar huis. Het hing er nog een beetje om of ik nog een dag moest blijven. Gelukkig viel het positief uit en mocht ik weg.
Bij thuiskomst was het hele huis versierd met slingers en balonnen.
Kleintje Goudblok is een uur niet van mijn zijde geweken en ik werd beladen met kusjes en knuffels.

Het valt wel tegen! Ik ben vrijwel drie weken mijn bed niet uit geweest.
Ja, van het bed naar de WC en terug.
Nu thuis lig ik ook in bed. Inmiddels een bed in de huiskamer geplaatst.
Afgezien van moe, ben ik ook nog steeds duizelig.
Dit komt natuurlijk door de lage bloedwaarden.

Volgens de radiotherapeut, die vrijdag nog even langs is geweest, kan het herstel behoorlijk snel gaan als de bloedwaarden gaan stijgen. Daar hopen we dan maar op.

De datum waarop de bestraling begint is 14 oktober.

Volgende week dinsdag moet ik al weer naar het ziekenhuis voor controle en woensdag voor de uitslag van het gen onderzoek.
Ik zal me dus komende week ook niet vervelen.

Groet,
Goudblok

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]Zo dames daar ben ik dan weer.

Pff wat ben je moe van zo’n kuur en dan een week 40+.
Moe maar ook lui. Mr goudblok had zijn laptop even tijdelijk vernacheld en als ik mijn eigen wil gebruiken moet ik een draadje stroom regelen. En dat had ik tot nog toe niet gedaan. Eerlijk gezegd had ik er gisteren na het ziekenhuis bezoek ook gewoon echt de puf niet voor. Maar nu dus wel en nu lig ik dus met mijn laptop op mijn buik in het bedje/ de hangmat. :)

Gisteren dus voor controle naar het ziekenhuis geweest. Ik moet zeggen het viel me erg tegen. In de auto, bloedprikken (au dat gaat nu dus echt zeer doen, mijn ader wil niet meer) in de wachtkamer wachten en dan het uiteindelijke gesprek met de internist. Halverwege begon mijn lichaam te roepen “bed, liggen!” maar goed, ik had de rest van de dag nodig om bij te komen. En ’s avonds lieten mijn jongens me ook al zo verschrikkelijk in de steek 4-0 daar voelt een echte fan zich ook al niet beter van. :cry:
Het was in ieder geval niet voor niets. Mijn Hb was enorm gestegen. Volgens de arts ook een deel door uitdroging. Dank u, dwing ik mezelf daarom de hele dag tot drinken. Zegt die arts doodleuk dat ik uitgedroogd ben. :evil: Maar goed dat schijnt hij dan weer te kunnen zien als andere waarden bekend zijn. Ik geloof dat die dinsdag wel geprikt worden dus dan het tegendeel maar bewijzen. (Sorry goudblok-mannen we eten de hele week spinazie bij gebrek aan rode biefstuk en cashewnoten). Mijn leuco’s waren helaas gedaald van 3,0 naar 2,2. Niet ongebruikelijk volgens de arts maar wel zonde. Een van de verpleegkundigen was er vandaag een beetje boos over. Tot voor kort kreeg je Neupogen tot je weer boven de 5,0 zat. Dan was zo’n dipje niet zo erg. Sinds kort stoppen ze met de Neupogen als je de 3,0 overschrijdt. In mijn geval was het 3,6 en is dus nu terug gezakt tot 2,2. Daar baalde ze behoorlijk van. Maar ja wie vraagt die meiden wat?
De rode bloedlichaampjes waren het beste nieuws. Die zijn verdubbeld tot 65. :D
Volgende week gaan ze ook de hormoonspiegel in mijn bloed testen. Om te kunnen zien of ik inderdaad al de overgang aan het ingaan ben. ( Hoe zeg je zoiets, nou ja jullie begrijpen me wel). :roll:

Vandaag weer naar het AVL geweest. Nu voor de uitslag van het Gen onderzoek. De uitslag is dat ze geen afwijkingen hebben kunnen vinden op zoek naar het Brca1 en 2 gen. Dat wil zeggen dat ik bijna zeker geen drager van het gen ben. :D :) :D Wel hebben we toestemming gegeven om in de toekomst ook op andere genafwijkingen te onderzoeken. Mochten er ontwikkelingen zijn waarvan ze denken dat die eventueel bij mij ook kunnen worden gevonden. Voor nu kom ik in de groep “onverklaarbare jonge kankergevallen”. Nou ik weet me in goed gezelschap van sommige meiden hier. :D
Het is natuurlijk vooral een opluchting voor mijn zusje en nichtje. Die hoeven zich nu geen zorgen meer te maken.
Voor mij is nu de vraag van de eierstokken weer actueel. Wat doe ik laat ik die zitten of gaan ze er uit. Pfff dat word nog een harde noot om te kraken. :?: :?: :?:
Dat wordt dus weer veel info vergaren en veel tegen elkaar afwegen (lees een beetje piekeren hier en daar)….

Tot snel! goudblok[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]Hallo dames,

Weer een dagje verder vandaag.
Het begon niet zo lekker. Maar uiteindelijk gaat het wel weer wat beter.
Ik kreeg bloemen van mijn vriendin, die aan de andere kant van de wereld woont, en wilde ze zelf in het water zetten. Nou dat heb ik geweten! Pff ik vergeet af en toe hoe moe je van niets wordt :(
Maar goed. Eergisteren en gisteren ben ik natuurlijk naar het ziekenhuis geweest. En gisteren ging me dat al weer en stuk beter af. Dat maakt dan weer even duidelijk dat je toch echt wel vooruit gaat. Dus daar houd ik me maar aan vast. Vandaag is de eerste dag dat ik zelf voor mijn brood tussen de middag moest zorgen en het is dus niet zo gek dat ik steeds overal van bij moet komen. Ik ga zo even een tukje doen en dan kijken of een rondje door de tuin er in zit. Ook nu probeer ik me maar zoveel mogelijk aan de chemotips van Maisa te houden. En de regel ga iedere dag naar buiten is er nog niet van gekomen vandaag :wink:

Groetjes Goudblok[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]Hallo dames,

Weer even een update. Al is er niet heel veel te melden.
Gisteren ging het niet zo lekker dus vandaag heb ik besloten maar weer een dagje niets te doen. Het hoofd wil van alles maar het lijf werkt niet mee. Dus maar een dagje op het bedje in de huiskamer. Ik was dus weer veel online vandaag zoals sommige Amazones al op merkten. Hihi de forum verslaving heeft me weer behoorlijk te pakken. :oops:
Wel heb ik twee rondjes door de tuin gelopen en vanavond aan tafel meegegeten. Een hele overwinning al kreeg ik nauwelijks een hap door mijn keel.
Ik had gerekend op drie “gele”weken na de drie “rode” in het ziekenhuis. Helaas is deze eerste week oranje gebleken. We hebben er dus een nieuwe kleur bij. Niet zo ziek als rood maar ook niet zo goed als geel heet vanaf nu een “oranje” week. Ik reken nu maar op volgende week weer oranje. Hopelijk een tintje lichter.

Groetjes goudblok[/color] :lol:

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Daar ben ik dan weer !

Vandaag ben ik naar het ziekenhuis geweest.
Weer een controle naar aanleiding van de hoge dosis kuur. Vooral mijn bloedwaarde, temperatuur en hart vind de internist interessant. Ik zelf ben eerlijk gezegd vooral benieuwd naar mijn bloedwaarden. Die worden meteen bekeken zodat ik een eventuele bloedtransfusie ook meteen kan krijgen. Nou die was dus weer niet nodig :) :D :) Mijn bloedplaatjes zijn weer op een normaal niveau, mijn leuco’s stijgen en mijn Hb was weliswaar gezakt maar wel op een te verwachten niveau.
Dus ik was erg tevreden. Als ik me nu ook nog wat fitter zou gaan voelen en wat meer kan ben ik helemaal blij.
Ik heb de afgelopen week geen koorts gehad. Zelfs geen verhoging. Ik hoef nu dus niet meer 4 keer per dag mijn temperatuur op te nemen. En mijn hart klonk beter dan vlak na de hoge dosis kuur. Dat is toch ook wel een geruststelling omdat dat iets is wat je zelf niet kunt meten. De hoge dosis kuur is erg belastend voor je hart. En omdat ik sinds de hoge dosis kuur wel (weer) meer last van mijn longen en kortademigheid heb (ik heb astma) is het fijn te horen dat mijn hart het in ieder geval naar behoren doet.
De uitslag van het bloedonderzoek waarmee ze kunnen bepalen of ik in de overgang ben is pas over een paar dagen bekend. Ik kon dat dinsdag van mijn arts krijgen maar nu heb ik een bel afsprak voor vrijdag morgen. Dus dan weet ik meer over de overgang. Al is het waarschijnlijk zo dat ik in er in zit en is de kans dat ik er ooit nog uit kom erg klein. Wel is het zo dat als ik volledig in de overgang zit ik niet aan de Zoladex hoef alleen aan de tamoxifen. Ze bepalen dan om de zoveel tijd of je nog steeds in de overgang bent, kom je er binnen 3 tot 6 maanden niet meer uit dan gebeurd het waarschijnlijk nooit meer.
Maar goed dat horen we dus vrijdag.
Ik had wel nog ander goed nieuws vandaag. Ik heb vijf weken geleden “het” uitstrijkje laten maken. Dat hoort normaal als je 30 bent maar toen was ik zwanger en daarna gaf ik borstvoeding en dan moet je wachten tot 6 maanden na de borstvoeding en toen kwam ik in de borstkanker achtbaan terecht dus het was er nog steeds niet van gekomen. Omdat voor de hoge dosis kuur mijn Mirena (spiraaltje) er uit moest dacht ik dan doen we meteen maar “het” uitstrijkje. Vandaag de uitslag gekregen. Pap 1 (of zoiets). De best mogelijke uitslag. Dat was weer een extra opstekertje !!!
We kunnen er dus na al het goede nieuws weer tegen aan :D :) :D

Groetjes Goudblok

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Vandaag bij de chirurg geweest die me in het plaatselijk ziekenhuis heeft geopereerd. Gewoon controle van het litteken en zo waar ook van de andere borst. Helaas wordt het litteken er niet mooier op. De chirurg waarschuwde nog dat de bestralingen het ook niet mooier zullen maken (helaas). Het is echt zonde, het was echt een mooi dun streepje nu lijkt het net alsof het litteken “open staat”. Maar goed we zien wel. Het litteken is het lelijkst vlak bij de andere borst dus wie weet kan dat met de mastectomie van de linker borst nog wat mooier worden. We hebben het nog even over die linker borst gehad en de operatie. Nou ik heb geen klachten over de chirurg maar op de afdeling chirurgie hier in het ziekenhuis wil ik dus echt noooooit meer liggen. Nee mijn andere borst wordt mooi verwijdert in het AVL, Het is alleen te hopen dat ze half december een plaatsje hebben.
Maar goed ik hoef niet meer terug naar deze chirurg. Wel aardig dat hij nog even melde dat mocht hij iets voor me kunnen doen dat ik dan kon bellen. Tenslotte heeft hij er ook voor gezorgd dat ik drie keer binnen 4 weken kon worden geopereerd zonder wachttijd dus no hard feelings naar deze man toe. Maar tot ziens!
Zo dat was de eerste deur die we dicht hebben gedaan. Nog een paar te gaan !!! :)

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

[color=indigo]Ik wilde nog even vertellen wat vandaag op de mat kwam vallen.
Ik was helemaal verbouwereerd van. In positieve zin. Zeg maar goudblok was er stil van. Dat wil wat zeggen. :lol:

Ik heb jullie in dit weblog verteld van het spandoek dat ik geregeld had voor mijn internist. Die de dam tot dam loop ging lopen. Toen ik dat hoorde heb ik een tekst bedacht en mijn zusje gemaild die de volgende morgen het spandoek heeft gemaakt en door mijn vader halverwege de route heeft laten ophangen. En dat hij het erg waardeerde en een leuke actie van mij vond.

Vandaag was er een pakje. Ik dacht dat is snel. Ik verwacht namelijk een envelop uit Guam waar mijn vriendin woont. Vreemd niet haar handschrift en ook geen douane verklaring. :?:
In de envelop zit een ingepakt cadeautje. Als ik het uitpak zit er een Engelstalig boek in. Toch uit Guam? Er zit een kaartje in en wat blijkt?
Van mijn internist.

Hij schrijft dat hij mij en mijn familie wil bedanken voor het spandoek en dat het een leuke verassing was.
Echt een heel leuk kaartje. Ik zou het zo willen opschrijven maar vind dat ik dat niet kan maken omdat het zo persoonlijk is. Nee niet zo! Zo bedoel ik het ook weer niet! (Pff sommige dames hier …) :wink:
Oké één zin dan om de toon van het kaartje duidelijk te maken.
"U en Uw echtgenoot zijn altijd goed op de hoogte van voor- en nadelen van uw behandeling geweest. Dat heeft veel geholpen maar ook onze discussie levendiger gemaakt".
Hihi leuk hè? Hij schrijft dat hij het boek gezien mijn "sterke persoonlijkheid en zelfstandigheid" goed bij mij vindt passen. Het boek is trouwens “independent people” van Halldór Laxness. Een IJslandse schrijver die de Nobel prijs voor de literatuur heeft gekregen.
Ik ben erg benieuwd.

Ik ben er de hele middag stil van geweest en nu dacht ik ; ”ik deel het met de dames van het forum”.[/color]

afbeelding van goudblok
Berichten: 3539

Vandaag heb ik de uitslag van het hormonen onderzoek gekregen.
Uit de hormoonwaarden in mijn bloed blijkt dat ik mijn eierstokken volledig zijn uitgeschakeld. Volledig in de overgang dus.
Dat heeft zo zijn voor en zijn nadelen.
Nadelen, ik ben op mijn 32ste al in de overgang. :( Omdat de kans klein is dat ik er ooit nog uit kom is een tweede kindje niet meer mogelijk en er is verhoogde kans op hart en vaatziekte en botontkalking omdat ik nu niet meer menstrueer. :(
Voordelen, Ik hoef me niet druk te maken over voorbehoedsmiddelen :wink: de zoladex gaat mijn deur voorbij :) en ik wordt nooit meer ongesteld :P

(Over een week of 6 tot 8 word ik nog een keer getest om te kijken hoe het er mee staat)

Ik vraag me alleen af of volledig in de overgang zijn ook betekend dat de overgangs klachten niet erger worden dan dat ze nu zijn. Als dat zo is dan teken ik daar voor. Ik heb avonden gehad dat ik iedere minuut een opvlieger had en dat de straaltjes van mijn gezicht en lijf liepen. Bovendien heb ik nachten geslapen gewikkeld in handdoeken om de waterstromen enigszins op te vangen. Maar de afgelopen week heb ik niet te klagen. Overdag af en toe een opvlieger. Later op de avond wat meer. Maar dat is het dan wel.
Dus als dit zo blijft is dat goed nieuws. (Ik reken er maar niet op)

Zo ik vlieg weer even naar Amazonia :D

Artikelen van goudblok

Weg
Tegen welke prijs?
Loslaten
tja
gevoelens...
Winterdip ?
Rare garnaal
"Gewoon" ziek
Nieuw weblog

Pagina's

Webloggers